Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Zöldséghámozók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Markolat anyaga
Acél
(18)
Műanyag
(41)
Fa
(2)
Gumi
(2)
Jellemzők
Mosogatógépben mosható
(53)
Dönthető penge
(33)
Rendeltetés
Jobbkezeseknek
(6)
Kétkezes
(57)
Hosszúság
75 mm
212 mm
-
Szűrés

A zöldséghámozó minden konyhában nélkülözhetetlen eszköz. Segítségével könnyedén és gyorsan hámozhatod meg a zöldségeket. Ezek az eszközök precízek, használatuk minimális kockázattal jár és nem terheli feleslegesen az ujjakat. Olvass tovább, és tudj meg többet a kínálatunkban kapható zöldséghámozó eszközökről.

Tovább

A zöldséghámozó minden konyhában nélkülözhetetlen eszköz

Mindannyiunk számára természetes a zöldséghámozó használata. Ez egy nagyon hasznos eszköz, amely gyorsan és könnyen eltávolítja a héjat különböző zöldségekről, legyen az burgonya vagy édesburgonya, salátauborka, gyökérzöldségek, spárga vagy más. A konyhai munka szinte elképzelhetetlen zöldséghámozó nélkül.

  • Jobban megy vele a hámozás.
  • Csak a legszükségesebb részt távolítja el.
  • Nem terheli meg annyira az ízületeket és az ujjakat.
  • Precízebb munkavégzés.
  • Minimális a sérülés kockázata.
  • A gyerekek is tudják kezelni.

Talán hihetetlennek tűnik, de az első zöldséghámozó eszközt csak 1936-ban készítették Németországban, egy másik hasonlót pedig 1947-ben Svájcban. Manapság a háztartások el sem tudják képzelni az életet nélküle.

Hosszirányú és keresztirányú zöldséghámozó - mi a különbség?

Ami a zöldséghámozó alakját illeti, választhatsz a keresztirányú vagy a hosszirányú változat közül. Mik a különbségek a két zöldséghámozó között?

  • A hosszirányú zöldséghámozó kisebb és kerekebb zöldségek hámozására alkalmas, vagyis ideálisak a burgonya hámozásához. Segítségével magabiztosan, pontosan hámozhatsz, és könnyű kezelhetőséget biztosít. Az éles végnek köszönhetően könnyen kivájhatók a rossz részek.
  • A keresztirányú zöldséghámozó (Y alakú) hosszú zöldségek (sárgarépa, uborka, spárga) esetében használható, mivel nagy mozgásteret biztosít. Természetesen burgonyát is hámozhatsz vele – ez csak attól függ, számodra mi a kényelmes.

Hosszanti zöldséghámozó
Hosszirányú zöldséghámozó

Keresztirányú zöldséghámozó
Keresztirányú zöldséghámozó

Zöldséghámozó - fontos az élesség, a forma és a penge anyaga is

A zöldséghámozó legfontosabb része a penge. Ez az eszköz sokféle pengekialakítással rendelkezhet, az élesség, az alak, az anyag és a lyukméret minden típusnál változó.

A zöldséghámozó alakja

A zöldséghámozó pengéje általában egyenes, de találhatunk fogazott változatot is. Ez nem abban segít, hogy a hámozott zöldségnek hullámos legyen a héja, a recés forma a puhább zöldségek, például a paradicsom vagy a kivi hámozásában lehet nagy segítség. A fogazott zöldséghámozó a nagyon vékony zöldségek csíkokra szeletelésére alkalmas - tehát már nem zöldséghámozó a szó szoros értelmében, hanem szeletelő.

i

Természetesen fontos, hogy a zöldséghámozó éles pengével rendelkezzen, mivel tompával semmit sem lehet meghámozni. A zöldséghámozó élezése nem könnyű, a legolcsóbb darabokat néhány hámozás után el kell dobni, ezért érdemes fix pengés modellt választani.

A zöldséghámozó nyílásának mérete

Bár ezt a paramétert talán nem veszed figyelembe a választáskor, az anyagveszteség szempontjából fontos a zöldséghámozó nyílásának mérete is. Minél nagyobb ugyanis a penge nyílása, annál több réteget távolít el a zöldségről, ami nem feltétlenül előnyös. A keskenyebb nyílások a hosszanti zöldséghámozó eszközökre jellemzők, és általában kevesebbet hámoznak le. Ez azonban a durvább zöldségeknél nem biztos, hogy előnyös.

A penge és a fogantyú anyaga

Mind a penge, mind a fogantyú különböző anyagokból készülhet, amelyek a leghatékonyabbak a zöldséghámozó praktikussága szempontjából.

  • A penge anyaga
    • A rozsdamentes acél klasszikus típus, a legtöbb zöldséghámozó ebből készül. Tartós, kiváló minőségű és bármilyen zöldség hámozásával megbirkózik.
    • A kerámia zöldséghámozó stabil és minőségi pengével rendelkezik, de nagyon törékeny is. Nem olyan gyakori, és drágább.
  • A fogantyú anyaga
    • A műanyag fogantyú lehet kiváló minőségű és az ellenkezője is - ez az ártól függ. Előnye a minimális karbantartás és a könnyűség.
    • A fa fogantyú korábban népszerű volt a hagyományos varázsa miatt. Hosszú élettartamú, ugyanakkor mosogatógépben nem mosható.
    • A fém fogantyú szintén nagyon gyakori, mivel tartós és nagyobb súlya miatt jó egyensúlyt biztosít.

 Fém és műanyag zöldséghámozó
Műanyag zöldséghámozó

Kerámia zöldséghámozó
Kerémia zöldséghámozó

Fém zöldséghámozó burgonyához
Fém zöldséghámozó

Fából készült zöldséghámozó burgonyához
Fa zöldséghámozó

A legjobb zöldséghámozó amellett, hogy kiváló minőségű anyagból készül, ergonomikus is. A kulcs a stabilabb forma, amely megkönnyíti a fogást.

A zöldséghámozó billenő vagy cserélhető pengével is rendelkezhet

A penge egyéb olyan tulajdonságokkal is rendelkezhet, amelyek megkönnyítik a zöldségek hámozását. Kapható olyan zöldséghámozó is, amely billenő vagy cserélhető pengével rendelkezik. A billenő penge különösen akkor jön jól, ha a zöldség felülete egyenetlen. A cserélhető pengéknek köszönhetően a zöldséghámozó állandóan éles maradhat, és így hosszú élettartama lehet.

Létezik balkezeseknek, esetleg gyerekeknek való zöldséghámozó is? Természetesen!

A legtöbb esetben a zöldséghámozó kétoldalas pengékkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jobb- és balkezes felhasználók számára egyaránt alkalmas. Azonban találkozhatsz kifejezetten balkezeseknek vagy jobbkezeseknek szánt zöldséghámozó modellekkel is. Létezik gyermekeknek szánt zöldséghámozó is, amelyek már 2-3 éves kortól használhatók. Ez a típus különleges formájú, és gyakran egy speciális gyűrűvel rendelkezik, ahová a gyermek a mutatóujját helyezi. Ez megvédi a vágásoktól.

i

Ha igazi minőségre vágysz, válassz svájci zöldséghámozó eszközt, amely ergonomikus fogantyúval és puha zöldségekkel is megbirkózó pengével rendelkezik.

A Profi zöldséghámozó egy speciális gép

Az éttermekben gyakran használnak elektromos zöldséghámozó eszközt. Ez egy speciális gép (természetesen otthoni használatra is beszerezhetsz egyet). Egy kézi zöldséghámozó viszont mindig jobb, mint egy gép, amely nem tud megbirkózni minden egyenetlenséggel vagy a vastagabb héjjal. Nagy mennyiségű zöldség hámozására azonban ez a gép ideális választás.

Érdemes zöldséghámozó eszközt használni, vagy hagyjuk a zöldségen a héját?

A héj gyakran nagy mennyiségű vitamint, rostot és ásványi anyagot tartalmaz, másrészt azonban nemkívánatos mikroorganizmusok és különböző kezelőanyagok forrása is. Helyénvaló tehát a zöldséghámozó használata? Ez a zöldségek állapotától függ. A kerti zöldségek esetében a hámozás nem feltétlenül szükséges, de javasoljuk, hogy a vásárolt darabokat hámozd meg.

Olcsó zöldséghámozó eszközt keresel? Outlet oldalunkon az eredeti ár töredékéért találsz ilyen eszközöket.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Tefal Ingenio Y hámozó Szállításra kész > 5 db
Škrabka na brambory
-6 %
3 490 Ft
3 290 Ft

2.
Tefal Hámozó Ingenio K2071014 Szállításra kész > 10 db
Škrabka na brambory - egyenes penge: gyors és hatékony hámozás, mosogatógépben mosható, ellenálló és tartós termék, amely kiváló minőségű anyagokból készült a hosszan tartó működés érdekében, intenzív laboratóriumi tesztelés a forgalomba hozatal előtt, GOOD DESIGN AWARD 2015 díjnyertes (Chicago Athenaeum építészeti és formatervezési múzeum), méretek: 20,2 x 3,2 x 2,4 cm
4 390 Ft

3.
Škrabka na brambory - burgonyához, rozsdamentes acél, oldalsó szem a zöldség romlóhibáinak eltávolításához
2 990 Ft

Még több
63 termék
4,7 38×
Tefal Ingenio Y hámozó
Škrabka na brambory
Leárazás -6 %
3 290 Ft 3 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFACC25
5,0 12×
Victorinox Star Hámozó egyenes éllel, rozsdamentes acél
Škrabka na brambory - burgonyához, rozsdamentes acél, oldalsó szem a zöldség romlóhibáinak eltávolításához
2 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK425
4,7 30×
Tefal Hámozó Ingenio K2071014
Škrabka na brambory - egyenes penge: gyors és hatékony hámozás, mosogatógépben mosható, ellenálló és tartós termék, amely kiváló minőségű anyagokból készült a hosszan tartó működés érdekében, intenzív laboratóriumi tesztelés a forgalomba hozatal előtt, GOOD DESIGN AWARD 2015 díjnyertes (Chicago Athenaeum építészeti és formatervezési múzeum), méretek: 20,2 x 3,2 x 2,4 cm
4 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFACC24
4,4
Victorinox Star Hámozó Julienne éllel, rozsdamentes acél
Škrabka na brambory - rozsdamentes acélból, burgonya és más zöldségek tisztításához, és egyúttal tökéletes saláta és levestészta készítéséhez
3 590 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK602
4,8
Victorinox Univerzális hámozó fogazott kettős forgóéllel - narancssárga
Škrabka na brambory - puha és kemény héjas gyümölcsök és zöldségek hámozására, rozsdamentes acél forgópenge, fogazott kettős él, ergonomikus fogantyú, mosogatógépben mosható, 175 mm hosszú
1 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAY5050a4
5,0
WMF 1871396030 Profi Plus zöldséghámozó
Škrabka na brambory - kicsi, anyaga: Cromargan® 18/10 rozsdamentes acél, mosogatógépben mosható
7 190 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WMFSK126
5,0
Victorinox Univerzális hámozó fogazott kettős forgóéllel - fekete
Škrabka na brambory - puha és kemény héjas gyümölcsök és zöldségek hámozására, rozsdamentes acél forgópenge, fogazott kettős él, ergonomikus fogantyú, mosogatógépben mosható, 175 mm hosszú
2 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAY5050a
4,9 56×
TESCOMA GrandCHEF Burgonyahámozó
Škrabka na brambory - kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, mosogatógépben mosható
1 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSK100
5,0 17×
TESCOMA PRESIDENT forgópengés hámozó
Škrabka na brambory - első osztályú rozsdamentes acélból, mosogatógépben mosható
4 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TECMA173
5,0
Tefal Ingenio Premium gyümölcshámozó K2074014
Škrabka na brambory - ideális az összes puha gyümölcs hatékony és könnyű hámozásához, mosogatógépben mosható, valamint robusztus és tartós anyagokból készült a hosszú élettartam érdekében, dupla fogazott pengével, díjnyertes dizájn, tartós és hosszú élettartamú szerkezet, prémium minőség
4 090 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TEFSK675
4,9 58×
Tescoma PRESIDENT 63860300 Burgonyahámozó
Škrabka na brambory - burgonyához, elsőosztályú rozsdamentes acélból, kétkezes, mosogatógépben mosható, hossza 19 cm
3 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESNU001
4,4
TESCOMA Zöldséghámozó PRESTO Expert, 3 darabos készlet
Škrabka na brambory - 3 db, a három leggyakrabban használt zöldség- és gyümölcshámozó, egy készletben sima, fogazott és julienne pengékkel, a hámozók kombinálhatók és tárolhatók együtt a helytakarékosság érdekében.
3 090 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSK853
5,0
FISKARS keresztpengés hámozó FUNCTIONAL FORM 1016122
Škrabka na brambory - ideális uborka, sárgarépa, torma és hasonlók hámozására, kemény és puha sajtra egyaránt alkalmas, kemény műanyagból készült, akasztógyűrűvel ellátva, szélessége 79 mm, hossza 230 mm, magassága 20 mm, tömeg 57 g
2 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FISKS799
4,7 19×
TESCOMA PRESTO Expert kaparó keresztpengével
Škrabka na brambory - az uborka, fehér retek, sárgarépa, nagy burgonya stb. egyszerű pucolására, első osztályú rozsdamentes acél penge, tartós műanyag
1 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSK097
4,8 10×
TESCOMA GrandChef keresztpengés hámozó
Škrabka na brambory - kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, mosogatógépben tisztítható
2 590 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSK101
4,6
TESCOMA PRESIDENT keresztpengés hámozó
Škrabka na brambory - első osztályú rozsdamentes acélból, mosogatógépben mosható
3 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TECMA168
5,0
Victorinox Paradicsom és kivi hámozó fogazott kettős éllel - fekete
Škrabka na brambory - rozsdamentes acél keresztpenge, elsősorban paradicsom és kivi hámozására, a legkeményebb héjjal is megbirkózik
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK569
4,3
ORION DOUBLE Rozsdamentes acél konyhai kaparó
Škrabka na brambory - teljes fém, jobb- és balkezesek számára egyaránt alkalmas, a sima penge könnyen meghámozza és vékony szeletekre vágja a zöldségeket és gyümölcsöket. A második pengével nagyon könnyen vághatsz vékony zöldségcsíkokat levesekbe vagy salátákba, kínai ételekbe. Keménysajt csíkokat is játékosan szeletelhetsz. Az oldalán található fül a maradékok eltávolítására szolgál, a citrusok díszítésére is használható, és megkönnyíti a héj eltávolítását. Anyaga: rozsdamentes acél. Mérete: szélesség 5 cm, hossz 11,5 cm.
1 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORISK118
5,0
Victorinox Rapid Hámozó egyenes éllel, műanyag - fekete
Škrabka na brambory - burgonyához, rozsdamentes acél, markolat anyaga: ABS (akrilnitril-butadién-sztirol), beépített oldalsó szem a zöldség romlóhibáinak eltávolításához
2 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK626
4,8 11×
Tescoma PRESTO 42010200 burgonyahámozó
- burgonyához, kiváló minőségű rozsdamentes acélból és tartós műanyagból, jobbkezes használatra, mosogatógépben mosható, hossza 21 cm
1 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESNU008
5,0
TESCOMA Káposztaszeletelő PRESTO Expert
Škrabka na brambory - a káposztát könnyedén és gyorsan vékony csíkokra vágja, a pengének tökéletes éle van, amely a biztonságos tároláshoz védőtokot kapott, első osztályú rozsdamentes acélból és tartós műanyagból készült
2 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSK866
2 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOR002a20
4,3
Victorinox Rapid Hámozó Julienne éllel, műanyag - piros
Škrabka na brambory - ergonomikus, burgonya és más zöldségek tisztításához, és egyúttal tökéletes saláta és levestészta készítéséhez, markolat anyaga: ABS (akrilnitril-butadién-sztirol), beépített oldalsó szem a zöldség romlóhibáinak eltávolításához
2 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK762
5,0
Victorinox Paradicsom és kivi hámozó fogazott kettős éllel - zöld
Škrabka na brambory - rozsdamentes acél keresztpenge, elsősorban paradicsom és kivi hámozására, a legkeményebb héjjal is megbirkózik
2 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICSK271
választási útmutatóMilyen elektromos főzőedényt vegyek? Az elektromos főzőedények lehetővé teszik az egészséges ételek egyszerű elkészítését. Választhatsz az elektromos edények széles választékából, többek között: univerzális és elektromos edények, lassú főzők, a különleges palacsintasütők.

Zöldséghámozók

A Zöldséghámozók kategóriában összesen 63 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó zöldséghámozók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább zöldséghámozók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb zöldséghámozók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: zöldséghámozók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ