Emise pro AP+ v app - všechny segmenty 30 dnů na vrácení

Fejmikrofonok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Működési elv
Dinamikus
(3)
Elektret
(1)
Irányjellemző
Gömb
(1)
Kardioid
(1)
Csatlakozás
6,3mm Jack
(4)
XLR
(4)
Szűrés

A fejmikrofonok professzionális hangosításra, hangrögzítésre, konferenciahívások lebonyolítására vagy akár személyes használatra alkalmas eszközök. Többféle típus létezik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Megnézzük az egyes specifikációkat, és tanácsokat adunk a számodra tökéletes fejmikrofon kiválasztásához.

Tovább

A jobb hangminőség eléréséhez kondenzátoros fejmikrofon választását ajánljuk

Egy fejmikrofon két elv alapján működhet. A kondenzátoros fejmikrofonok az elterjedtebbek. Kiváló hangminőséget biztosítanak, és még a nagyon halk hangok részleteit is rögzítik. Hogy ez jó vagy rossz, az attól függ, mire szeretnéd használni a mikrofont. Érdemes észben tartani, hogy a kondenzátoros fejmikrofonok érzékenyebbek az ütés okozta sérülésekre, és inkább csendesebb felhasználásra, például podcast lebonyolítására alkalmasak.

i

A fejmikrofonok és a fantomtáp - mi is ez?

A fejmikrofonok elsősorban belső kialakításukban különböznek egymástól. A dinamikus fejmikrofon gyenge elektromos jelet generál egy állandó mágnes segítségével. Egy kondenzátoros mikrofonban a kondenzátor - nem meglepő módon - a jel előállításáért felelős. A működéshez azonban energiára van szüksége. Ezt leggyakrabban az ún. "fantomtáp" biztosítja, amely közvetlenül XLR-kábelen keresztül küldhető.

A dinamikus fejmikrofon ellenáll a kevésbé kíméletes bánásmódnak

A második típus a dinamikus fejmikrofon. Ez nagyszerű például élő koncerteken, és általában olyan helyzetekben, ahol a beszélő sokat mozog. Kialakításuk lényegesen tartósabb, mint a kondenzátoros fejmikrofonoké. Ezek a fejmikrofonok kevésbé érzékenyek is - az a kérdés, hogy neked mire van szükséged. A kevésbé érzékeny mikrofon problémát jelenthet halk beszéd esetén, de néhányan hasznosnak találhatják, hogy nem veszi fel a környezeti zajokat.

Ha a hangminőség valóban elsődleges fontosságú a számodra, akkor tudnod kell, hogy a dinamikus fejmikrofonok némileg tompítják a basszus hangokat. A frekvenciák közötti egyenletes hangerő érdekében ezért a kondenzátoros fejmikrofon ajánlott.

Az irányjellemzők nem olyan fontosak a fejmikrofonok esetében

A fejmikrofon tervezésénél alapvető szempont, hogy egyetlen személy - a viselője - hangját rögzítse. Az irányjellemző, ami normális esetben olyan fontos lenne egy mikrofon esetében, itt háttérbe szorul. Érdemes azonban megemlíteni, hogy míg a kardioid és a szuperkardioid fejmikrofonok csak a beszélő hangját rögzítik, a mindenirányú, gömb karakterisztikájú fejmikrofonok a környezeti hangokat és zajokat is képesek rögzíteni, ami bizonyos helyzetekben nem kívánatos lehet.

i

A fejmikrofon szett részei: egy adó, egy vevő, egy mikrofon és egy fejmikrofon fejhallgató. A mikrofonnal ellátott fejhallgató gyakran 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül csatlakoztatható az adóhoz, míg a vevőegység olyan általános csatlakozókkal rendelkezik, mint a 6,3 mm-es jack, az XLR vagy akár az USB.

Az analóg vagy a digitális vezeték nélküli fejmikrofon jobb?

Az átviteli technológia szintén nagyon fontos egy vezeték nélküli fejmikrofon esetében. Ismétlem, a választás elsődleges szempontja a felhasználás módja, mivel egyik átviteli mód sem egyértelműen jobb vagy rosszabb. Az analóg fejmikrofonok a gyakorlatilag nulla válaszidő miatt kedveltek, így például élő koncertekhez is alkalmasak. A problémájuk, különösen az alacsonyabb árkategóriába tartozóknak, a gyengébb hangminőség. A digitális fejmikrofon tehát jó választás, ha olcsó, minőségi hangzást szeretnél, és nem bánod a hosszabb válaszidőt.

Analóg fejmikrofon választása esetén két frekvenciasáv - UHF és VHF - közül választhatsz. Hacsak nincs pénzügyi akadálya, az UHF általában jobb választás a hatótávolság, a hangminőség és az interferenciával szembeni védettség szempontjából.

Milyen további funkciókat kínál a fejmikrofon?

Ha még mindig nem döntötted el, hogy melyik fejmikrofon lenne neked a legjobb, akkor további funkciók alapján összehasonlíthatod őket egymással. Íme a leggyakoribbak.

  • A Mute gomb lehetővé teszi a fejmikrofon szinte azonnali elnémítását, amikor csak szükséges.
  • A hangerő szabályozó a fejmikrofonok hangerejének közvetlen vezérlését teszi lehetővé anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni a keverőpulthoz.
  • A védőtok különösen a mechanikai sérülésekre hajlamos kondenzátoros fejmikrofonok esetében ajánlott.
  • A szélfogó (néha szélvédő szivacsnak is nevezik) biztosítja, hogy a fejmikrofon védve legyen az esetleges szélzajtól előadás közben.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
4 termék
3,0
SOUNDSATION WF-U11PD
Vezeték nélküli mikrofon szett - Vezeték nélküli headset
30 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN003fe
3,0
SOUNDSATION WF-U11PC
Vezeték nélküli mikrofon szett - feji, 863,05 MHz, 6,3 mm-es jack, AA tápellátás
33 970 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN004s
3,0
SOUNDSATION WF-U11PD
Vezeték nélküli mikrofon szett - Vezeték nélküli headset
26 690 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: SSN003fe
3,0
SOUNDSATION WF-U11PA
Vezeték nélküli mikrofon szett - feji, 863,05 MHz, 6,3 mm-es jack, AA tápellátás
33 970 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN004r

Fejmikrofonok

A Fejmikrofonok kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Fejmikrofonok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fejmikrofonok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fejmikrofonok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fejmikrofonok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fejmikrofonok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ