AlzaBoxy Q1 Plusz egy év jótállás egyes televíziók mellé

Hegedűk

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Akusztikus
(29)
Elektromos
(2)
Méret
Szín
Barna
(15)
Natural
(16)

A hegedű az egyik legnépszerűbb vonós hangszer, és a hegedűfélék családjának legkisebb tagja. Négy húrral rendelkeznek, és a test mérete alapján megkülönböztetünk gyermekhegedűket és felnőtthegedűket. A különböző modellek kivitelezésükben és a felhasznált anyagokban különböznek. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan választható ki az igényeidnek megfelelően egy hegedű.

Tovább

Hegedű - ismertető és alapvető jellemzők

A hegedű komoly hagyományokkal rendelkezik az európai zene világában. Számos zeneszerzőt elvarázsolt, akik számos darabot komponáltak erre a hangszerre, például Bach, Haydn és Mozart. Milyen elemekből áll a hegedű? Olvasd el az alábbiakban az egyes részek leírását.

  1. A hegedű legnagyobb része a test, vagyis a hangdoboz. A felső és az alsó rész különböző fafajtákból, leggyakrabban lucfenyőből és juharból készül. A test belsejében találhatók olyan fontos elemek, mint a belső rezonátorcső és a hangszedőláda, amelyek a hangok rezonálását és erősítését segítik elő.
  2. A nyak felső részén található a fogólap, majd a nyak végén a fej, amelyen a hangolókulcsok találhatók. A hangolókulcsok alatt futva a húrok négy fogaskerékre vannak tekerve, és a fogólap fölött egy kis bundon átvezetve a fogólap alatt elérjük a truss rodot.
  3. A húrláb a húrokat a hegedűtesttől távol tartja, és rezgéseiket a testbe továbbítja. A faroktartó lekerekített formájának köszönhetően a vonó könnyen érintheti külön-külön a húrokat. Emellett az akusztikai szűrőként is szolgál, segítve a húrok rezonanciájának és hangzásának optimalizálását.
  4. A hegedű húrtartó fából, fémből, műanyagból vagy csontból készül, és és a húrok végét rögzíti.
  5. A lakk védi a hegedűt a sérülésektől, és esztétikai szerepe is van. Az olcsó hegedűk általában fényes, sima poliuretánt tartalmaznak, de ez megakadályozhatja a hangszer rezgését. A jó minőségű hegedűk általában természetes gyantaalapú vagy shellack lakkot tartalmaznak.
  6. A vonó nagy hatással van a hegedű játékára. A jobbak általában lószőrből készülnek, a botot általában fernambuco fából készítik. Az olcsóbb vonók szintetikusak, és olcsóbb fából, műanyagból vagy szénből készülnek

A hegedűk használatának módja?

A hegedűt az állad alatt kell tartanod, és a bal kezeddel kell alátámasztanod. A jobb kezeddel vagy a vonóval húzod a húrokat, vagy pengeted őket (ezt a játékmódot pizzicatónak nevezik). A hegedű esetében nem találsz olyan érintőket, mint a gitárnál, ezért meg kell tanulnod, hogy pontosan hova kell tenned az ujjadat, hogy egy adott hangot megszólaltass. A hegedű kották ma már széles körben elérhetők, de ideális, ha egy tapasztalt tanár irányításával kezded el.

i

Stradivari hegedűk

Az Antonio Stradivari olasz reneszánsz mester által készített hegedűk olyan átható hangzással rendelkeznek, hogy még egy zenei laikus is meg tudja különböztetni őket. Hangszerein ma a világ legjelentősebb zenészei és filharmonikusai játszanak, árai pedig csillagászati összegeket érnek el. Ezért ma már "csak" Stradivari hegedűket találsz a kínálatban, ami garantálja a minőséget és a kellemes hangzást.

Méret: Gyermekeknek vagy felnőtteknek való hegedűk után kutatsz?

A választásnál az egyik legfontosabb paraméter a méret. Gyermekek és felnőttek számára is többféle méretű hegedű áll rendelkezésre, a test méreteitől függően. Választhatsz a méretek vagy a gyermek életkora szerint.

Hegedűk gyerekeknek

A gyermek hegedűk több méretkategóriát foglalnak magukban, amelyek közül a gyermek életkorának megfelelően ajánlott választanod.

  • Az 1/16-os hegedűk 3-5 éves gyermekek számára alkalmasak.
  • Az 1/8 hegedű 4-6 éves gyermekek számára alkalmas.
  • Az 1/4 hegedű 5-7 éves gyermekek számára alkalmas.
  • Az 1/2 hegedű 7-9 éves korú gyermekek számára alkalmas.
  • A 3/4 hegedű 9-12 éves korú gyermekek számára alkalmas.

Soha ne vásárolj szándékosan nagyobb hegedűt a gyermekednek, amibe majd belenő. Egyrészt gondjai lehetnek a játéktechnikával, de ami még fontosabb, a rossz méretű hangszer krónikus sérülésekhez vezethet.

Négynegyedes (4/4) hegedű felnőtteknek

A négynegyedes (4/4) hegedűk általában felnőtteknek és 12 év feletti gyerekeknek készültek. Hozzávetőleges méretük kb. 36-38 cm és a 4/4-es jelölés alapján néha teljes hegedűnek is nevezik őket.

i

Hogyan választható hegedű a mérete szerint?

A hegedűk méretének kiválasztásakor egy egyszerű szabály van: amikor a hegedű az állad alatt van, a bal kezed tenyerével el kell érned a csavar végét, hogy az ujjaid hegyét láthasd.

Hegedűk balkezeseknek

A balkezes hegedű azok számára jelent megoldást, akiknek dominánsabb a bal kezük. Ha egy klasszikus hegedű esetében csak a húrokat cserélnéd és a fogólapot forgatnád, az hátrányosan befolyásolhatná a hegedűből kijövő hang minőségét. A balkezes hegedű azonban optimális fogást és hangminőséget biztosít a zenész számára.

Akusztikus vs. elektromos hegedűk - mi a különbség?

Vásárlás előtt legalább részleges elképzeléssel kell rendelkezned arról, hogy hol, kinek és milyen gyakorisággal fogsz leggyakrabban hegedülni a hegedűvel. Ennek megfelelően érdemes akusztikus vagy elektromos hegedű mellett döntened.

Akusztikus hegedűk

Az akusztikus hegedű a vonónak a húrokhoz való dörzsölésével ad hangot. Jellemző rájuk a jellegzetes megjelenés, amely évtizedek, talán évszázadok óta változatlan. A különböző modellek közötti különbségek a fa típusában és színében, a kivitelben vagy az egyéb alkatrészek minőségében rejlenek. Klasszikus együttesben éppúgy bizonyítanak, mint kamarazenekarban.

Elektromos hegedűk

Az elektromos hegedűk dizájnja általában lenyűgöző, gyakran modern vagy akár futurisztikus megjelenésű. Nem ritka, hogy átlátszók, sok kivágással vagy lyukkal rendelkeznek. Továbbá, sokkal jobb hangzásúak lehetnek, ami még inkább kiemeli őket, amikor más elektromos hangszerrel, például gitárral vagy billentyűzettel kísérik őket.

Hacsak az elektromos hegedű nincs csatlakoztatva egy erősítőhöz vagy hangrendszerhez, szinte nem hallható. Ezért úgy próbálhatsz és játszhatsz, hogy nem zavarod a szüleidet vagy a szomszédokat.

Kezdő és haladó hegedűk - mi a különbség?

Ha hegedűt választasz kezdőknek, javasoljuk, hogy az akusztikus modellek közül válassz. Fontos, hogy előbb csiszold a zenei stílusodat és tanulj meg folyékonyan játszani, utána jöhet az elektromos hegedű vásárlása.

Mi a helyzet az árral? Ma már számos ár kategóriából választhatsz a hegedűk közül, a minőséget elsősorban a felhasznált anyagok és a kivitelezés típusa határozza meg.

Hegedűhúrok: Szintetikus vagy fém húrokat részesítesz előnyben?

A hegedűhúrok mjelentősen befolyásolják a hangzást. Manapság szintetikus vagy fémszálakat használnak a húrok magjának elkészítéséhez. Fém tekercseket tartalmaznak, amelyek leggyakrabban alumíniumból, acélból, ezüstből, krómból vagy titánból készülnek. A legjobb minőségű húrok hasonlóan meleg hangot adnak, mint a régen készült húrok, de manapság már nem törnek el annyira, még a páratartalom változásakor vagy hosszú ideig tartó játék esetén sem.

Régebben a hegedű húrok birkabélből készültek

A hegedű húrok eredetileg birkabélből készültek, aminek az volt a hátránya, hogy gyorsan eltört. Manapság ezt a fajta húrt csak azok a zenészek használják, akik szeretnék elérni azt az autentikus hangzást, amelyet a hegedűk a korábbi időkben produkáltak.

Nézd meg a csomag tartalmát: Mire van szükséged a hegedűk használatához?

A hegedű kiválasztásakor érdemes megvizsgálni a csomag tartalmát is; maga a hangszer önmagában nem elég a játékhoz. Szükséged lesz vonóra és kolofonra is, ami az erek kenésére szolgáló készítmény. Fontos a pók is, ami egy speciális válltámasz, amely megakadályozza a kulcscsont sérülését. Végül, de nem utolsósorban, elengedhetetlen a hegedűtáska a hordozáshoz és a tároláshoz.

Stradivari hegedű tokkal és vonóval
A csomagnak ideális esetben tokot, vonót és speciális gyantát is tartalmaznia kell.

Hogyan hangolhatóak a hegedűk?

A hegedű két lépésben hangolható: vagy fogókkal, vagy közvetlenül a húrokhoz csatlakozó hangolócsavarok segítségével, amelyek pontos és kényelmes hangolást tesznek lehetővé.

  • Először az A1-es hangolását (440 és 442 Hz között) állítjuk be.
  • A többi húr hangolása tiszta kvintek segítségével történik hallás alapján.
  • A scordatura technikában egyes húrok egy hanggal alá- vagy föléhangolhatók.

i

Kevés a pénzed és olcsó hegedű után kutatsz? A hegedűk - használt oldalon gyakran kaphatók nagyszerű darabok az eredeti ár töredékéért. Ráadásul gyakran csak olyan csomagolatlan darabokat is találhatsz, amelyekre legalább részleges garancia vonatkozik.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
31 termék
Antoni ACV30
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ebonizált fa fogólap, ebonizált fa garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
66 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNa30
SOUNDSATION E-Master
Elektromos hegedű - méret 4/4, ébenfa fogólap, ház anyaga lucfenyő, 3,5 mm Jack kimenet, kábel, gyanta, bőrönd, fejhallgató és vonó a csomag része
96 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN014a1
VSVI-14 hangzás
Hegedű - akusztikus, méret 1/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
49 210 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SSN014b5
PALATINO VB 350B Stradivari modell Waves 4/4
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, tok, álltartó és vonó a csomag része
96 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PLOa08
BACIO INSTRUMENTS Student Violin (GV103F) 3/4
Hegedű - akusztikus, méret 3/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, tok és vonó a csomag része
40 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BAIh01a
SOUNDSATION VSVI-34
Hegedű - akusztikus, méret 3/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
Szuper ár
43 190 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN014b7
4,0
Bacio Instrument GV104H
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, tok és álltartó a csomag része
65 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ARTLh06
SOUNDSATION VSPVI-34
Hegedű - akusztikus, méret 3/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
75 450 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN014b2
Antoni ACV33
Hegedű - akusztikus, méret 1/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ebonizált fa fogólap, ebonizált fa garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
Szuper ár
55 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNa33
BACIO INSTRUMENTS Student Violin (GV103F) 3/4
Hegedű - akusztikus, méret 3/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, tok és vonó a csomag része
38 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: BAIh01a
Veles-X Red Brown 4/4, elektro-akusztikus hegedű tokkal
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, kompozit elülső lemez, furnér hátlap, kompozit fogólap, kompozit garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
40 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: VELX01f1
BACIO INSTRUMENTS AVA100S
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, álltartó a csomag része
196 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ARTLh01
1,0
SOUNDSATION VSVI-12
Hegedű - akusztikus, méret 1/2, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
44 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN014b4
Antoni AVP44
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
180 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNa44a
Antoni ACV34
Hegedű - akusztikus, méret 1/8, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ebonizált fa fogólap, ebonizált fa garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
49 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: ATNa34a
Antoni ACV32
Hegedű - akusztikus, méret 1/2, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ebonizált fa fogólap, ebonizált fa garnitúra, gyanta, bőrönd és vonó a csomag része
66 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: ATNa32
SOUNDSATION VSVI-44
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
41 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük 3 db
Várható 2024. 04. 30.
Termékkód: SSN014b8
Bacio Instrument GV103F
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, puszpáng garnitúra, tok, álltartó és vonó a csomag része
40 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük 2 db
Várható 2024. 04. 02.
Termékkód: ARTLh04
VSVI-116 hangzás
Hegedű - akusztikus, méret 1/16, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
44 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 03. 22.
Termékkód: SSN014b3
Palatino Genoa 500 4/4
Hegedű - akusztikus, méret 4/4, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, tok és vonó a csomag része
61 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PLOa01
BACIO INSTRUMENTS Student Violin (GV103F) 1/2
Hegedű - akusztikus, méret 1/2, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, tok és vonó a csomag része
40 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BAIh01b
Hidersine 3176C hegedűkészlet Inizio 1/2
Hegedű - akusztikus, méret 1/2, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
74 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: HIDEh10
SOUNDSATION VSPVI-12
Hegedű - akusztikus, méret 1/2, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, ébenfa fogólap, ébenfa garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
75 450 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN014b1
SOUNDSATION VSVI-18
Hegedű - akusztikus, méret 1/8, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar fogólap, juhar garnitúra, gyanta, tok és vonó a csomag része
44 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN014b6

Hegedűk

Hegedűk

A Hegedűk kategóriában összesen 31 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hegedűk Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább hegedűk A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hegedűk A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hegedűk vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ