VIP LENOVO boost VIP LENOVO boost

Hogy lehet levágni a hajat és a szakállat - olyan frizurák, amelyeket otthon is el tudsz készíteni

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

A fodrászatok és a borbély üzletek zárva vannak? Sebaj, vedd a haj és a szakáll gondozását a saját kezedbe. A modern nyírógépekkel könnyen és gyorsan létrehozhatsz otthon egy (szinte) tökéletes szabást. Tanácsokat adunk, hogy kell csinálni, és adunk néhány szakmai tippet.

Férfi; nyírógép

Hogy vágjunk hajat otthon – TARTALOM

 1. Hogy válasszunk hajnyíró-gépet
 2. Hajvágás nyírógéppel lépésről lépésre
 3. Hogy is vágjuk az alul kinyírt frizurát
 4. Szakáll, mint a fodrászatból
 5. Hogy legyen a borostával
 6. Mit szólnál a körszakállhoz

Hogy válasszunk hajnyíró-gépet

A tökéletes eredmény elérése érdekében fontos, hogy az  igényeidnek és stílusodnak megfelelő gépet válassz. A legtöbb modern hajnyíró-gép nemcsak hajvágást kínál, hanem hajformázást és a test különböző részeinek formázását vagy borotválását is. Legyél tisztában azzal, hogy milyen hosszú a hajad, és milyen formájú frizurát és stílust szeretnél létrehozni, és milyen teljesítményt vársz a nyírógéptől.

A modern nyírógépek a vágási hossz beállításainak széles skáláját kínálják néhány millimétertől a több tíz milliméterig, valamint különféle tartozékokat és kiegészítő fésűket kínálnak, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletesen formáljanak és hozzanak létre különböző frizurákat pontosan az elképzeléseidnek megfelelően. A munkát megkönnyíti a pengék hosszának vagy szögének rögzíthető beállítása, a kényelmes vezeték nélküli működés lehetősége vagy a kiváló minőségű önélező pengék. A megfelelő borotva kiválasztásáról többet megtudhatsz az útmutatónkból: Útmutató haj- és szakállvágó kiválasztásához.

haj és szakáll nyírásahajvágás

Válaszd ki a megfelelő típusú toldalékot:

 • Katonai frizurához - 0,5 mm-es, toldalék nélkül
 • Nagyon rövid frizurához – toldalék 1–2 mm
 • Rövid frizurához – toldalék 3–10 mm között
 • Hosszabb frizurához – toldalék 1–3 cm között
i Ha azt szeretnéd, hogy a fejeden mindenhol azonos hosszúságú haj legyen, válassz olyan nyírógépet, amely lehetővé teszi a pengék dőlésszögének beállítását.

Hajvágás nyírógéppel lépésről lépésre

Először határozd meg, milyen rövid legyen a hajad. Jól szárítsd meg, a száraz haj levágásával könnyebb elérni a kívánt formát, ugyanakkor megakadályozza a vágóélek rozsdásodását. És el is kezdheted:

 1. Csatlakoztasd a toldalékot, vagy kapcsold a nyírógépet a kívánt hajhosszúságra. Először használj hosszabb toldalékot az egész fej lenyírásához, majd válassz rövidebb hosszúságút a kívánt stílus kialakításához.
 2. Tartsd a nyírógépet a pengékkel lefelé, és a borítás hegye finoman érintse a fejedet. A tökéletes nyírás érdekében irányítsd a toldalékot a haj növekedésének irányához, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű haj jusson el a penge széléhez.
 3. Rövid szakaszokban mozgasd a nyírógépet a fej felett, hogy a toldalék befogja és levághassa az összes hajat. Szánj rá időt, és tarts nyugodt, egyenletes tempót.
 4. otthoni hajvágás;, férfi; nyírógép


 5. Fordítsd el a nyírógépet, és vezesd lefelé a haj vonalától, óvatosan és pontosan alakítsd ki a vonalat a fül körül és a nyak hátsó részén.
 6. Kezdd el a barkó beállítását úgy, hogy levágod az alsó részét, és meggyőződsz arról, hogy egyforma hosszú-e mindkét oldalon. A barkók előtt állítsd be az arcon növő szakálladat is, és ügyelj arra, hogy a köztük lévő átmenet zökkenőmentes legyen.
 7. Ellenőrizd a tükörben a vágást, és futtasd át újra a gépet a problémás területeken. Ellenőrizd, hogy a toldalék hossza megfelelően van-e beállítva. Ezután távolítsd el a toldalékot, borotváld le a nyakadon lévő hajat, és igazítsd ki.
i A tükör tökéletes segítőtárs az otthoni hajvágáshoz. Ha háttal állsz a fali tükörnek, és a tükröt nézed, amelyet a kezedben fogsz tartani, akkor egyszerűen ellenőrizni tudod, hogy hajtottad végre a fejed hátsó oldalának lenyírását.

Hogy is vágjuk az alul kinyírt frizurát

A nyírógéppel könnyedén létrehozhatsz pontos és egyenletes vágást, ha a hajadat a füled felett, és a nyakad felé borotválva kezded rövidíteni a fejed teteje felé. A haj felső részéhez használj 3 mm-es toldalékot, 2 mm-est az oldalak vágásához és 1 mm-est a nyaknál. Kövesd  az alábbi lépéseket:

 1. Használj 3 mm-es toldalékot, és vágd le körben az egész fejet, beleértve az oldalakat és a nyakadat is, a haj irányában, úgy, hogy az összes haj azonos hosszúságú legyen.
 2. Helyezz fel egy 2 mm-es toldalékot, és függőleges mozdulatokkal kezdd el vágni a hajat a nyaktól a fejbőrig a fej felső része alatt, de a fej tetején lévő haj hosszabb marad.
 3. Óvatosan húzd a nyírógépet a fej teteje alatt, hogy az átmenet természetes legyen.
 4. nő; hajvágás;, férfi; nyírógép


 5. Ugyanezt tegye a fej oldalain, mindig azonos magasságban.
 6. Cseréld ki a toldalékot 1 mm-esre. Vágd vele a nyakban levő hajat, és lassan haladj felfelé a fej körül. Óvatosan húzd meg újra a borotvát a kívánt magasságban.
 7. Toldalék nélkül borotváld le a hajat a nyakon, és igazítsd ki a széleket.
i Miután elsajátítottad a megfelelő eljárást és önbizalomra tettél szert a szélek alakításában, könnyebben belekezdhetsz bonyolultabb frizurákba. Használhatod a nyírógép formázó funkcióit, és borotválhatsz például különböző vonalakat vagy mintákat is a fejbőrre. A modern nyírógépek gyakorlatilag önmaguk nyírnak, így semmi sem akadályozza az eredeti stílus megjelenítését.

Szakáll, mint a fodrászatból

A gondozott szakáll kihangsúlyozza a stílusodat. De nem kell hozzá megvárni a borbélyok újbóli megnyílását, könnyedén kezelheted a szakálladat egy modern nyírógéppel otthon. Lehetővé teszi, hogy szabadon kiválaszthasd a szakáll nyírásának hosszát, így a simára borotválás, valamint a borosta, a barkó vagy a pofaszakáll pontosan beállítható a kívánt formára. A szakállvágó fájdalommentesen kezeli a hosszú és vastag szakállakat, és a toldalékoknak köszönhetően könnyedén kezelheted a test különböző részeinek nyírását. Tanácsot adunk a legnépszerűbb szakállstílusok elkészítéséhez.

szakáll nyírása

Hogy legyen a borostával

A borosta elegáns és könnyen karbantartható, emellett férfias megjelenést kölcsönöz az arcnak. De annak biztosítása érdekében, hogy ne csak úgy nézzen ki, mintha elfelejtettél volna borotválkozni, hanem természetes legyen, és a helyes szakállkezelési eljárást kell követned.

Nyírógéppel ez könnyen megy:

 1. Válasszon 1 és 3 mm közötti hosszúságot, és állítsa be a megfelelő fésűt.
 2. Vágd a szakálladat egyenletesen a szőrnövekedés irányában az egész arcodon.
 3. Távolítsd el a fésűt a szakállvágóból, majd lassan és óvatosan nyírd a nyak aljától indulva felfelé.
 4. Fejezd be a szakálladat egy olyan széllel, amely valahol az ádámcsutka felső és alsó széle között helyezkedik el. Végezz óvatos, lassú és megszakítás nélküli mozdulatokat.
 5. Borotváld tisztára az arcodat a barkó körül.
 6. Nyírd le rendszeresen, 2-3 naponként.
i Ne felejtsd el rendszeresen hidratálni a borostát. Ideális esetben alkoholmentes bőrkrémet használj a száraz és irritált bőr elkerülése érdekében.

Mit szólnál a körszakállhoz

Mindenekelőtt hagyni kell, hogy a szakáll növekedjen, de ez több hétig is eltarthat, és ennyi idő alatt minimálisan legyen borotvált a nyak, az arc és nyírt bajusz is kell.

Ha a szakállad megfelelő hosszúságú és térfogatú, fogd a nyírógépet, és kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Kezdd a barkóval, gondosan állítsd be a hosszát és a szélességét egy toldalék nélküli nyírógéppel, a barkój szélessége általában nem haladhatja meg a 3,5 cm-t.
 2. A rövidre vágás elérése érdekében haladj alulról az állkapocs felé, és kezdd a legnagyobb számú toldalékkal, majd fokozatosan csökkentsd a számokat a szőrmennyiség nagy részének eltávolításához és a szükséges hosszúság eléréséhez.
 3. Ha meg akarod tartani a körszakáll térfogatát, és csak a maradék szőrt távolítod el, akkor utána vágd le a halántéktól az állkapocsig, ez simább megjelenést kölcsönöz a körszakállnak.
 4. Ismételd meg ugyanezt az eljárást, hogy mindkét oldalon szimmetrikusan állítsd be az álladnál.
 5. Végül borotváld le a szakállat az arcodon, és igazítsd a bajuszt a felső ajak vonalához.
i A kiborotvált nyak abszolút kötelező, és egy fokkal magasabbra emeli a tökéletesen ápolt szakállad keltette benyomást.

A koronavírus idején fodrász híján a legjobb ötlet vásárolni egy nyírógépet. Válassz stílust és formát, kövess egy egyszerű eljárást és néhány szakmai tippet - csak erre van szükséged. Meg fogsz lepődni, hogy a modern "ollóval" milyen könnyű tökéletesen levágni a hajadat vagy megformázni a szakálladat. Ráadásul kényelmesen otthon, és amikor csak eszedbe jut.

4,7 296×
Rowenta Perfect Line 2 TN1350
Trimmelő - hajra és szakállra, a penge anyaga rozsdamentes acél, a penge felülete titán, nagy sebességű motor, önélező pengék, 6 fésűs tartozék hajra, állítható fésűs tartozék szakállra, kar a mikrobeállításokhoz, min. vágási hossz: 0,6 mm, maximális vágási hossz: 25 mm, vágási beállítások száma: 19, mosható tartozékok, tápellátás fajtája: hálózati, utazótáska.
14 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EAT6044d
4,7
Wahl 9639-816 Haircut & Beard
Trimmelő - használható hajra és szakállra, férfiak részére, funkciók: leöblíthető fejek és LED töltésjelző, 12 kiegészítő, acél pengék, min. vágási hosszúság 0,7 mm, max. vágási hosszúság 25 mm, akkumulátoros, nyomógombos vezérlés
16 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2023. 12. 01.
Termékkód: WAHZA031
4,9 277×
Philips HC5630/15 Series 5000
Trimmelő - hajra, Trim-n-Flow Pro technológia megszakítás nélküli vágást biztosít anélkül, hogy a haj beakadna a fésűbe, 28 hosszbeállítás 0,5 és 28 mm között, kettős élű vágópengék a kétszer gyorsabb vágásért, önélező acél vágópengék a maximális élettartamért, Turbo funkció automatikusan növeli a teljesítményt sűrű haj esetén, vízálló az egyszerű tisztítás érdekében, 90 perc használat/1 óra töltés, ergonomikus fogantyú, LED töltésjelző, tartozékok: szakállfésű (2 mm), 2 fésű feltét haj vágásához, tisztítókefe, utazótok
18 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHIZV563
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ