Hogy válasszunk kotyogós kávéfőzőt

Termékkatalógus
Aktualizálva

A kotyogós kávéfőző eredeti ízű kávé olcsó és könnyű elkészítését kínálja. Három részből áll. Az alsóba öntjük a vizet, a középsőbe szórjuk a kávét, a felsőben pedig elkészül maga az ital. A benne lévő víz felmelegíthető akár közvetlenül a tűzhelyen, akár elektromos csatlakozóaljzattal. Több méretben gyártják.

Jak vybrat moka konvičku

Néhány tipp a kotyogós kávéfőző kiválasztásához

 1. Gondold át, hány embernek szoktál kávét főzni.

 2. Vásárláskor vedd figyelembe a melegítés módját, ahogyan a kávét készíted.

 3. A kotyogós kávéfőzőben elkészített kávé íze általában erősebb és aromásabb, mint amilyen egy szokásos kávéfőzőből jön.

 4. A kivonat erősségét az őrölt kávé durvasága is befolyásolja. Javasoljuk, hogy finoman vagy közepesen őrölt kávét válassz a kotyogós kávéfőzőhöz.

Alapvető  paraméterek a kotyogós kávéfőző kiválasztásához

Kotyogós kávéfőzők a melegítés típusa szerint

A melegítés módjától függően a következő kotyogós kávéfőzők állnak rendelkezésre:                   

A kotyogós kávéfőzők alapanyaga

A kotyogós kávéfőzők általában egészségre nem ártalmas alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek.

A kotyogós kávéfőző űrtartalma

A kotyogós kávéfőzőket különféle méretben gyártják, és kapacitásukat 50 ml-es csészékben adják meg. Ha megszoktad a nagyobb, 125-200 ml-es kávéscsészét, akkor inkább vegyél nagyobb űrtartalmú kotyogós kávéfőzőt.

 • A 150-200 ml űrtartalmú kotyogós kávéfőzővel – elkészíthetsz 3-4 kis csésze és 1-2 nagyobb csésze kávét. 

 • A 200-300 ml űrtartalmú kotyogós kávéfőzővel – elkészíthetsz 4-6 kis csésze és 2-3 nagyobb csésze kávét.

 • A 300-450 ml űrtartalmú kotyogós kávéfőzővel  – elkészíthetsz 6-9 kis csésze és 3-4 nagyobb csésze kávét.

Kotyogós kávéfőzők

Kotyogós kávéfőzők

 • A hamisítatlan erős kávé kedvelőinek
 • Csak őrölt kávéval működnek
 • Alacsony beszerzési ár

A kotyogós kávéfőzővel hamisítatlan kávét készíthetsz, amelyben kiemelkedik az adott kávéfajtára jellemző jellegzetes aroma. Az elkészítés egyszerű és gyors, így mindenki öt perc alatt megteheti. A széles kínálatban különféle színekben, méretben és eredeti kivitelben találhatók kotyogós kávéfőzők, így csak rajtad múlik, hogy melyik kotyogós kávéfőző lesz az otthonod dísze.

Előnyök és hátrányok
 • Nagyon egyszerű elkészítés
 • Különleges íz
 • Magasabb koffeintartalom
 • A készülék alacsony ára
 • Előfordulhat, hogy a kávé leég
 • Mindig a maximális mennyiségű kávét kell elkészíteni

Leggyakoribb kérdések a kotyogós kávéfőző kiválasztásakor

A kotyogós kávéfőzők milyen változatai léteznek és miben különböznek egymástól?

A legtöbb kotyogós kávéfőző klasszikusan a tűzhelyen való fűtés elvén működik, és nem számít, hogy gáz, elektromos vagy indukciós. Válasszon speciális kávéfőzőt az indukciós főzőlaphoz. A kávéfőzők másik típusa beépített elektromos vízmelegítéssel működik, amelyet elektromos áram hajt. Ezeknek nincs szükségük tűzhelyre, csak be kell dugni az elektromos csatlakozóba.

A melegítés módja általában nem befolyásolja a kávé ízét, ezért javasoljuk, hogy a lehetőségeid és a kávéfőző konyhai elhelyezése szerint válasszon.

Hogy készül a kávé a kotyogós kávéfőzőben?

A készülék három részből áll - a víztartályból, a kávés tartályból és magából a kávéfőzőből, amelyben a kész kávé jön létre. Az elkészítés nagyon egyszerű. Önts vizet az alsó részbe, önts közepesen durva őrölt kávét a szitába, és az egész kávéfőzőt gyenge lángon melegítsd a tűzhelyen, vagy kapcsold be a konnektorba. A folyamat a nagy vízgőz-nyomás elvén működik, amelyben az alsó edényben lévő víz a melegítés hatására átalakul. Ez az őrölt kávén keresztül kész kávé formájában jut fel a felső tartályba.

Kinek való a kotyogós kávéfőző?

A kotyogós kávéfőzők az elkészítés egyszerűségében, az alacsony árban és a kávé érdekes ízében kiválóak. Ezért azok számára alkalmasak, akik szeretik az eszpresszóhoz hasonló erős kávét, nem szeretnek sokat várni, és nem akarnak több pénzt költeni teljesen automata gépekre.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ