Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Hogy válasszunk többfunkciós porszívót?

Termékkatalógus

A multifunkcionális porszívók képesek kezelni a nedves és száraz porszívózást, egyesek akár a szőnyegmosást vagy a gőztisztítást is. Ezek a porszívók különösen alkalmasak, ha különböző típusú padlók vannak a lakásban. De sok más funkcióval is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik az egész háztartás takarítását. Vessünk egy pillantást arra, hogyan is válasszuk ki az igényeidnek megfelelő többcélú porszívót.

Hogy válasszunk zacskós porszívót

Tippek a többfunkciós porszívó kiválasztásához

 1. Gondold át, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli többcélú porszívót szeretnél-e.

 2. A funkciókat válaszd ki a nálad domináló padlótípusok szerint. A szőnyegeknél a samponozás és a mélytisztítás funkciót fogod használni. Kemény padló esetén a feltörlési funkció lesz hasznos.


 3. Gondolj bele, milyen széles körben szeretnéd használni a multifunkciós porszívót. Vajon csak a lakásban, vagy a garázsban vagy a műhelyben is?


 4. A kiváló minőségű szűréssel ellátott porszívók, amelyeket HEPA szűrő és vízszűrő biztosít, allergiás személyek háztartása számára alkalmasak. 
 5. Ha szőrös házikedvence van otthon, akkor többcélú porszívókat is talál, speciális kiegészítőkkel az állati szőr könnyű és hatékony eltávolításához.

A többcélú porszívók paraméterei

A motor fogyasztása

Néha az energiafogyasztás összekeverhető a teljesítménnyel, pedig ez két különböző paraméter.

A többcélú porszívó energiafogyasztása kifejezi, hogy a porszívó mennyi áramot fogyaszt. Minél nagyobb az energiafogyasztás, annál nagyobb a készülék energiaigénye. A többcélú porszívó energiafogyasztása 1000 W körüli értékeknél kezdődik, de akár 2200 W teljesítményfelvételt is találsz. De vigyázz, a nagy energiafogyasztás nem mindig garantálja a porszívó jó teljesítményét, és alacsony az energiafogyasztás nem zárja ki a jó szívóerőt.


Megj.: Az uniós előírások szerint 2017. szeptember 1-jétől a gyártók csak 900 watt maximális fogyasztású porszívókat szállíthatnak a piacra. Ez a korlátozás azonban nem vonatkozik az ipari, robot-, bot-, kültéri, nedves és száraz porszívókra. Ezért a többcélú porszívóknál általában 1000 W-nál nagyobb teljesítményfelvétel tapasztalható.

A többfunkciós porszívó teljesítménye

A porszívó teljesítménye megmutatja a porszívó szívóerejét, vagyis azt, hogy milyen könnyen és gyorsan képes kezelni a különböző típusú szennyezéseket a különböző típusú felületeken. Általában a szívóteljesítmény a felvett teljesítmény 1/5–1/3-a, de a porszívó szívóereje sok más tényezőtől is függ, például a porszívó kialakításától, a motor teljesítményétől, a cső alakjától, a tömítés és a szűrés minőségétől. A többcélú porszívók szívóteljesítménye általában alacsonyabb, mint a hagyományos padlóra szánt porszívóké, de el kell érnie legalább a 250 W, de ideális esetben a 300 W körüli értéket.

A szűrés típusa

A szűrés minden porszívó alapja, és minősége jelentősen befolyásolja a hatékonyságot és a tartósságot.

Minden porszívónak több szűrési fokozata van. Ennek azonban alapvetően tartalmaznia kell egy motort védő bemeneti szűrőt, egy porzsákot vagy tartályt a szennyeződések visszatartására és egy olyan kimeneti szűrőt, amelynek szűrnie kell az utolsó por- és allergénszemcséket, hogy csak tiszta levegőt fújjon ki. Ezért a kimeneti szűrő a legfontosabb.

Különféle típusú szűrőket különböztetünk meg, amelyekkel a többcélú porszívó felszerelhető:

 • Mikrofilter

Alapvető, szövetből vagy habból készült szűrőtípus. A mikrofiltert leggyakrabban bemenetiként, azaz motorszűrőként használják, amely megvédi a motort a szennyeződéstől, de kimeneti szűrőként is alkalmazzák.

 • EPA és HEPA filter 

Ezek a tanúsított és a legmegbízhatóbb légrészecske-szűrők. Az EPA és a HEPA szűrők még a legfinomabb port, pollent és más mikrorészecskéket is megfogják. Ha allergiás személy van az otthonában, akkor az ilyen típusú szűrők a legalkalmasabbak számukra.

Az EPA vagy HEPA jelölést az osztályt jelölő szám követi. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb a hatékonyság. Korábban a porszívók csak a HEPA jelölést használták 10–13-as számmal. Ma az új szűrők besorolása szerint ezek neve EPA E10 – E12 és HEPA H13, amelyek hatékonysága a befogott részecskék akár 99,95% -át jelenti.

A szűrők lehetnek moshatók vagy nem moshatók.

A mosható szűrőket jobban lehet karbantartani, mert egyszerűen folyóvíz alatt leöblítik őket, hogy könnyen eltávolítsák a látható szennyeződéseket. A szűrők belsejében lévő kis részecskék még ekkor is rögzülnek. Hagyd a lemosott szűrőt alaposan megszáradni, mielőtt újra felhasználnád. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy megsemmisül a szűrő, vagy akár a motor is.

Mechanikusan tisztítsd meg a nem mosható szűrőt (söpörd át kissöprűvel vagy ütögesd ki), vagy fújd ki levegővel, ami allergiás személyeknek nem ajánlott.

A mosható és nem mosható szűrők élettartama hasonló. Zacskó nélküli porszívók esetén a szűrő cseréjét legalább félévente, vagy akár gyakrabban el kell végezni, az eltömődés mértékétől függően.


Megj.: Ne felejts el tájékozódni arról, hogy rendelkezésre áll-e szűrő a kiválasztott típusú, zacskó nélküli porszívóhoz, mielőtt megvásárolnál egy adott modellt.

 • Vízszűrő

A vízszűrő levegőt fúj át a víztartályon. A beszívott szennyeződés ekkor a porszívó tartályában lévő vízben marad. A leeresztés után öntsd ki a vizet és mosd le a tartályt. A vízszűrővel rendelkező porszívók nagy előnye minden bizonnyal a nagyon alacsony vagy szinte nulla por.


Megj.: Még a vízszűrővel rendelkező porszívókhoz is szükség van minőségi kimeneti szűrőre, mert nem minden vízszűrő fogja meg az allergéneket, amivel a HEPA szűrőnek akkor foglalkoznia kell.

A gyűjtőedény típusa

A gyűjtőedény típusától függően megkülönböztetünk porzsákos és porzsák nélküli (ciklon) többcélú porszívókat.

 • Porzsákos multifunkciós porszívók

A többcélú porzsákos porszívóknak porzsákjuk van, amelyet cserélni kell. A porzsák a porszívó számos szűrőjének egyikeként működik, így növeli a szűrés hatékonyságát. Ha nedvesen porszívózol, át kell kapcsolni a porszívót vízszűrőre, vagy telepíteni kell egy elválasztó partíciót, különben a készülék megsérülhet.

 • Porzsák nélküli (ciklon) multifunkciós porszívók

A porzsák nélküli porszívók az ún. ciklon hatást alkalmazzák, ahol a centrifugális erő miatt nagyobb és kisebb szennyeződések vannak leválasztva a beszívott levegőtől. A porzsák nélküli porszívók esetében a kiváló minőségű felépítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a centrifugális ciklonhatás működőképes lehessen. A porszívó megfelelő és rendszeres karbantartását biztosító ciklon technológia stabil szívóerővel büszkélkedhet, amelyet a porzsákos porszívókban a porzsák telítődése csökkenthet.


TIPP: A porzsák nélküli porszívónál vedd figyelembe a szennyeződéstartály eltávolításának és ürítésének módját. Gyorsnak és mindenekelőtt higiénikusnak kell lennie. Nem kellene érintkezésbe kerülniöd a kiporszívózott szennyeződéssel.

A porzsák vagy a gyűjtőedény űrtartalma

Ha az űrtartalomról beszélünk, akkor figyelembe kell vennünk, hogy a többcélú porszívó több, különböző célú tartályból áll.

 • A szennyeződéstartály űrtartalma

A szennyeződéstartály térfogatának, azaz a porzsák vagy a gyűjtőedény térfogatának a porszívózott terület nagyságától és szennyezettségétől kellene függnie. Válassz aszerint, hogy milyen gyakran és mekkora területre használod a porszívót. Ezeket a paramétereket ajánljuk otthoni használatra.

           

50 m2-ig terjedő területre elegendő egy 2-2,9 l-es porzsák/tartály. Gyakran megtalálhatod ezt a mennyiséget (vagy kevesebbet) a többfunkciós rúdporszívóknál és a kis multifunkcionális porszívóknál.            

50–150 m2-es lakás esetén 3-4 l űrtartalmú zsákot / edényt válasszon.            

Nagyobb, 150 m2 feletti terek porszívózásához  5 l vagy annál nagyobb méretet ajánlunk.

Pro luxování velkých prostor o rozloze nad 150 m2 bychom doporučili 5 l vagy annál nagyobb.

Garázsokban vagy műhelyekben történő felhasználásra alkalmas többcélú porszívókhoz a gyűjtőedény nagy űrtartalma, azaz 10-30 liter kívánatos. Figyelembe kell azonban venni ehhez a nagy és nehéz készüléket is.

 • A tisztavíz-tartály űrtartalma

A vízszűréssel ellátott többcélú porszívóknak két víztartálya van. Egy tartály gyűjti össze az elszívott szennyeződést.  Itt a fenti ajánlások érvényesek. 

A második tartályban van a tiszta víz, amelyhez megfelelő tisztítószert is adhat a samponozó funkció segítségével. Ennek a tartálynak elég nagynak kell lennie, hogy a tisztítás során ne kelljen újratölteni a vizet. Az 1-2 literes térfogat alkalmas kis területekre vagy a szőnyegen lévő egyes foltok tisztítására. A 3 liter körüli térfogat alkalmas egy normális méretű háztartás számára, természetesen a szennyezés mértékétől függően. Ha a porszívóban van egy edény a tisztító koncentrátum számára, amelynek térfogata 4 liter vagy annál nagyobb, akkor akár nagy szőnyegeket is egy menetben megtisztíthatsz. De számolnod kell az ilyen porszívó nagyobb tömegével.


Megj.: Egyes modelleknél a mosószer-adagoló külön leválasztható, és a porszívó ezt követően maga adagolja ki (ez elsősorban az ablakmosási funkcióra vonatkozik).

A tápkábel hossza

A hosszú kábel megkímél a porszívó gyakran más és más aljzatokba való kapcsolásától. Ezért ha nagyobb terek vannak, mindenképpen figyelj erre a paraméterre. A többcélú porszívók tápkábelének hossza 5 métertől kezdődik, de minimum 6-7 méteres hosszúságot javaslunk.

Hatósugár

A hatósugár jelzi azt a távolságot, amelyet el lehet érni a porszívóval, amikor egy elektromos aljzatból porszívózol. Ez tehát a tápkábel hosszának, a bemeneti vezeték tápellátásának a porszívó szívónyílásától, valamint a szívófej és a cső hosszának összege. Összeadásakor azt feltételezzük, hogy a fogantyú a normál magasságban van megfogva. A többcélú porszívók körében 7 és 11 méter között mozog.

A többfunkciójú porszívó tömege

A porszívó tömege fontos szerepet játszik a tisztítás általános kényelmében. Az ilyen típusú porszívók tömege 3 és 10 kilogramm között van. Ha csak háztartási használatú porszívót szeretnél, elegendő egy kompaktabb méretű modell. Műhelyben vagy más műszaki helyiségekben történő használat esetén nem kerülheted el a készülék nagy tömegét.


TIPP: Az egyszerű és kényelmes otthoni használat érdekében érdekes választás lehet a multifunkcionális bot-porszívó, amely ideális a kis és közepes méretű háztartások számára.

A porszívó zajszintje 

A zajértékeket decibelben adják meg, és a többcélú porszívók általában kissé zajosabbak. A leghalkabb többcélú porszívók 60 dB körül vannak, ami összehasonlítható a hétköznapi emberi beszélgetéssel. A  76 dB alatti zajszintű porszívók továbbra is az ún. kényelmi zónában vannak. A 76-85 dB zajszintű porszívót zajosnak lehet nevezni, de a legtöbb porszívó ezen  értéktartományban van. A 85 dB feletti zajszinttel rendelkező porszívó már nagyon zajos.

A cső alapanyaga és ergonómiája

A csőnek porszívózáskor nem szabad meghajolnia, ezért kerülje a műanyag változatokat, és inkább acél vagy rozsdamentes acél csövet használjon. Előnye a teleszkópos hosszabbító, a magasságának megfelelő beállításhoz. A teleszkópos hosszabbítót jól kell rögzíteni, hogy a rúd tisztítás közben ne csúszkáljon.

A többcélú porszívók funkciói

Nedves porszívózás

A nedves porszívózás vízzel vagy gőzzel nedvesíti meg a megszáradt vagy beégett szennyeződéseket, hogy jobban kiporszívózza. A nedves porszívózás lehetővé teszi, hogy még alaposabban takar1tsd ki az otthonodat. A nedves porszívózás lehetőségével rendelkező porszívók a folyadékok elszívására is képesek.

Gőztisztítás 

A gőztisztítás ideális a szennyeződések, zsírok és vízkő eltávolítására. A forró gőz ideális módszer az allergének és az atkák eltávolítására is a felületekről. A gőz nemcsak hatékony, hanem kíméletes is. A gőztisztító funkcióval rendelkező porszívónak beépített vízmelegítővel kell rendelkeznie, ez melegíti fel a vizet.

Samponozás

A samponozás lehetővé teszi a szőnyegek és a kárpitozott bútorok mélytisztítását. Tegyél tisztítószert a tiszta víztartályba, és alaposan tisztítsd meg a makacs szennyeződéseket és a port is a porszívó szívóerejével, a speciális tartozékok és a mosószer segítségével.


TIPP: Győződj meg arról, hogy a tisztítóoldat feltölthető a porszívó szétszerelése nélkül, és hogy a porszívó rendelkezik-e beépített szivattyúval, amely biztosítja a tisztítószer helyes és hatékony adagolását.

Padló felmosása

A többcélú porszívó a padló felmosásának lehetőségével egyetlen lépésben felszívja, megtörli, sőt néha meg is szárítja azt.

Ablaktisztítás

Egyes multifunkcionális porszívók ablakot is tudnak mosni. Megfelelő tartozékokkal kell felszerelni. Önts mosószert az adagolóval egy speciális tartályba. A teleszkópos csőnek, a speciális fúvókának és az adagolónak köszönhetően az ablakok ilyen módon történő mosása sokkal könnyebb és gyorsabb.

Fújás funkció (fúvóka)

A fújási funkcióval könnyedén eltakaríthatod például a kertben lévő leveleket, vagy könnyen felfújhatsz egy matracot. A fújási funkció segít az eltömődött hulladék eltisztításában is.

Tartozékok és felszerelések multifunkcionális porszívókhoz

Tartozékok

A többcélú porszívó kiválasztásakor fontos kideríteni, hogy a porszívó milyen tartozékokkal van felszerelve, vagy milyen kiegészítőket lehet külön megvásárolni. A speciális mellékletek megkönnyítik a különböző típusú takarításokat, és segíthetnek a járművek vagy a garázsok kitakarításában is.

 • A turbókefe tökéletes a mélyen ülő szennyeződések, állati szőr és haj tisztítására is. A porszívó tartalmazhat nagy vagy kicsi turbókefét, így könnyedén eltávolíthatja a szőrzetet a szőnyegről és a bútorokról is.

 • A samponozó szórófej a mély szőnyegtisztításhoz szüksége. Lehet nagy (szőnyegekhez) vagy kicsi (kárpitozott bútorokhoz).

 • A fúvó tartozék  használható a fordított bemenetnél a kertben lévő levelek eltakarítására, vagy játszva felfújhatja vele a gumimatracot vagy a gumicsónakot. 

 • Az ablaktisztító tartozékok megkönnyítik az üveg tisztítását és foltmentes polírozását. 


TIPP: Előnyt jelent, ha az egyes fúvókák a porszívó testéhez vannak rögzítve, hogy a porszívó tartozékai mindig elérhetőek legyenek. Nem kell abbahagynod a munkát, és menni megkeresni a porszívózáshoz szükséges egyes tartozékokat. 

Puha kerekek

Ha hajópadló vagy parketta van a lakásban, akkor a puhakerekű porszívó a megfelelő, ami jó védelmet biztosít a kemény padlók megkarcolódása ellen.

Teljesítményszabályozás

A porszívónak képesnek kell lennie a teljesítmény szabályozására. Ennek köszönhetően jobban felszívhatja a port a szőnyegekről, a kemény padlóról vagy akár a függönyről anélkül, hogy beszívná őket. A szabályozás elhelyezése a csőfogantyún ideális.

A többfunkciós porszívók típusai

Többfunkciós rúdporszívók 

Többfunkciós rúdporszívók

 • Könnyű használat és manipuláció
 • Egyszerű kiszolgálás és karbantartás
 • Kisebb háztartásokba alkalmas

A többfunkciós rúdporszívók kiváló választás a padló és a szőnyegek alapos tisztításának biztosításához egy kisebb háztartásban. A száraz és nedves porszívózást is képesek kezelni, és néhány multifunkcionális porszívó mélységi szőnyegtisztítást is biztosít. Ezek a fejlettebb modellek gondoskodnak a padlók vagy szőnyegek alapos nedves tisztításáról egy mozdulattal, de vannak olyanok is, amelyek csak a kemény padlók porszívózásának és felmosásának kombinációját teszik lehetővé. A multifunkcionális rúdporszívók között beépített kézi porszívóval ellátott modelleket is talál. Ez megkönnyíti a bútorok, a kanapék és a nehezen elérhető helyek tisztítását.

Előnyök és hátrányok
 • Kompakt és összecsukható 
 • Egyszerű kiszolgálás és manipuláció
 • Alapos padlótakarítás egy menetben
 • Egyes modellek gőzölő moppal kombinálva
 • Egyes modellek kézi porszívóval kombinálva
 • A tiszta és piszkos víz tartályának kis űrtartalma
 • Nem alkalmas nagy felületekhez
Szőnyegtisztító porszívók 

Szőnyegtisztító porszívók

 • Porszívózzák és tisztítják a vékony és vastag szőnyegeket
 • Felviszik a tisztítószer oldatot
 • Az oldat feloldja a szennyeződéseket, amit utána felporszívózol

A szőnyegtisztító porszívó nagyszerű segítség, amely erőfeszítés nélkül mélységig megtisztítja a szőnyegeket. A porszívó először olyan tisztító oldatot alkalmaz, amely még a makacs foltokat és szennyeződéseket is feloldja. Ezután kiszívja a szennyezett folyadékot a szőnyegből. Az egyes modellek a kínált funkciók számában különböznek. Válaszd ki annak a felületnek a típusát, amelyre a porszívót elsősorban szánod. Néhány ebbe a kategóriába tartozó eszköz nem alkalmas minden típusú felületre.

Előnyök és hátrányok
 • Nedves és száraz porszívózás
 • Samponozás vagy gőztisztítás lehetősége (ideális allergiások számára)
 • Az egyes modellek számos hasznos funkciót kínálnak
 • A kiegészítők bősége
 • Igényesebb karbantartás
 • Néhány modell nem alkalmas minden típusú felületre
Porszívók nedves és száraz porszívózáshoz 

Porszívók nedves és száraz porszívózáshoz

 • Kettős funkciója van, ami jelentősen megkönnyíti számodra a takarítást
 • Időt és pénzt takarít meg neked
 • Választhatsz rudat vagy klasszikus porszívót

Ezzel a típusú porszívóval nedves és száraz módszerekkel is felporszívózhatod a szőnyegeket. Mikrószálas kendővel van felszerelve, ezért törölje le vele a padlót is. A kiömlött folyadékot is gond nélkül fel tudja szívni. Egy többcélú eszköz elegendő több feladat elvégzéséhez, így nemcsak időt, hanem helyet is megtakaríthatsz. Kétféle konstrukció közül választhatsz. A rúdporszívó kompakt és akkumulátoros, így könnyen kezelhető, de inkább kis és közepes méretű háztartások tisztítására alkalmas. A klasszikus porszívó robusztusabb és nagyobb gyűjtőtárolóval rendelkezik. Ezért alkalmas nagyobb lakások, házak vagy irodahelyiségek takarítására.

Előnyök és hátrányok
 • Fel tudják szívni a kiömlött folyadékokat is
 • Általában porzsák nélküli
 • Időt és helyet takarítanak meg
 • Stabil szívóteljesítménnyel rendelkeznek
 • Porszívózás után mindig ki kell öntened és meg kell tisztítanod a gyűjtőedényt
 • Zajosabbak
Szőnyegtisztítók

Szőnyegtisztítók

 • Alkalmas matracok, ülések és kárpitok tisztítására

Többcélú porszívó, amelyet szőnyegek száraz és nedves porszívózására terveztek. A szőnyegtisztítót extraktornak is nevezik. El tudja távolítani a mélyen ülő szennyeződéseket a szőnyegekről. Segítségével megszabadulsz a veszélyes baktériumoktól és allergénektől, de a bor vagy a vizelet foltjaitól is. Használhatod matracok, ülések, autósülések és kárpitok tisztítására. A szőnyegeket és a kárpitokat évente legalább kétszer meg ki kell tisztítani.

Előnyök és hátrányok
 • Nedves és száraz porszívózás
 • Samponozás lehetősége
 • Az egyes modelleknek különböző funkciói vannak
 • A tartozékok bősége 
 • Rendszeres karbantartást igényel
 • Magasabb zajszint

Gyakran feltett kérdések

Miből áll a többcélú porszívó karbantartása?

Annak érdekében, hogy a multifunkcionális porszívó jól szolgáljon, nem szabad megfeledkezni annak rendszeres karbantartásáról.

 • Rendszeres szűrőcserére van szükség. Porzsákos porszívónál évente egyszer, a porzsák nélküli porszívónál pedig félévente ajánlott cserélni. A porszívó nagyobb terhelése esetén azonban felezd meg ezt az időt. Ha a porszívó mosható szűrővel van felszerelve, annak karbantartása könnyebb. Tisztíthatod folyóvíz alatt. De légy óvatos, ez nem hosszabbítja meg a szűrő élettartamát.

 • Porzsákos porszívó esetén mindenképpen cserélj porzsákot ahhoz, hogy ne csökkenjen a porszívó szívóereje. Porzsák nélküli porszívóknál a szennyezéstartályt minden porszívás után ki kell üríteni és ki kell mosni. A tömítést időről időre a gyártó utasításainak megfelelően kell kezelni.

 • Hasonló intézkedések vonatkoznak a vízszűrőre, ahol a tisztítás után azonnal ki kell önteni a piszkos vizet, és ki kell mosni a tartályt, hogy megakadályozzuk a penész és a baktériumok képződését és terjedését.

Mi a különbség a nedves porszívózás, folyadék porszívózása és a vízszűrővel való porszívózás között?

A nedves porszívózás egyes esetekben azt jelenti, hogy a száraz szennyeződések mellett a porszívót  folyadékok felszívására is használhatod. A gyártónak ezt kifejezetten meg kell jelölnie a termékleírásban, különben az eszköz megsérülhet.

Nedves porszívózásnak nevezik egyes esetekben a vízszűrővel ellátott porszívó alkalmazását, azaz felszívod a száraz szennyeződést, ami a vízzel egy tartályba kerül, így nincs később kavargás. Tisztítás után könnyen és biztonságosan öntheted ki a port és a szennyeződést.

A harmadik eset a nedves porszívózás, ami azt jelenti, hogy a porszívó a megtisztított szőnyeget vagy kanapét egyidejűleg megnedvesíti, vagy samponozza is, majd kiporolja.

Ha a porszívónak mindhárom lehetősége megvan, a következőképpen nézhet ki: Egy speciálisan felszerelt porszívóval klasszikus száraz porszívást hajtasz végre a vízszűrőbe való víz-elvezetéssel, majd felporszívózod  a kiömlött folyadékot a földről, és végül mélységben megtisztítod a szőnyeget víz vagy gőz segítségével.

Mi a különbség a mosható és a nem mosható szűrők élettartama között?

Semmi. Körülbelül azonos az élettartamuk. Az egyetlen különbség a tisztítás módjában van. A mosható szűrő jobban karbantartott. Egyszerűen öblítsd le folyóvíz alatt a szennyeződés eltávolításához. Alapos szárítás után visszateheted a porszívóba. A nem mosható szűrőt ki kell ütögetni vagy kissöprűvel fel kell söpörni, ami teljesen alkalmatlan az allergiások számára.

         

Porzsákos porszívó esetén évente legalább egyszer, a porzsák nélküli porszívónál félévente egyszer ajánlatos kicserélni a kimeneti szűrőt.

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ