Shop roku AP+ slevy

Hogyan csepegtess kávét (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

A drippelt kávé vagy csepegtetett kávé egy olyan kávétípus, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthonod kényelmében. Nem lesz szükség semmilyen drága vagy nagy készülékre, csak egy kávécsepegtetőre és papírfilterekre. Ezeknek köszönhetően nem lesz dolgod kávézaccal, amely a hosszú főzés során ront a kávé ízén. Hogyan használd a kávécsepegtetőt, hogy nagyszerű kávé legyen a végeredmény?

Kávékészítés csepegtetőben

A Melitta és V60 kávécsepegtetők története és származása

Az első dripper Németországban jelent meg 1908-ban. Az úttörő Melitta Bentz volt, aki a kávékészítés új módjával rukkolt elő - papírfilterre helyezte az őrölt kávét, leöntötte vízzel, és az átcsepegtetést követően a kávé elkészült. Ebből a célból feltalált egy egyszerű "szűrőt", amelybe belehelyezte a papírfiltert, majd a kávét, végül pedig vizet. Az évek múlásával a design átalakult, és létrejött a kónikus (kúp) formájú, az oldalán bordázott kerámia tölcsér.

Ez kellemes változást idézett elő a kávé ízében, hiszen többé nem maradt zacc a csésze alján, mint a "magyar török" ital esetében. A kávé így nem volt annyira keserű, sőt, az utolsó cseppjéig ugyanolyan finom maradt.

Ám a kávécsepegtetők útja itt még nem ért véget. Néhány évtizeddel később, 2004-ben  megszületett a "testvére" Tokióban, amely a Hario V60 nevet kapta. A Melittához képest a közepén nagyobb a hely, más a bordázat mintája, és a Hario kávécsepegtetőhöz készült papírfilterek pontosan 60°-os szöget alkotnak az edényben.

i Megfizethető vízforralók a kínálatunkban

Ma már léteznek kerámia, réz és műanyag kávécsepegtetők is, és csakis rajtad áll, melyik típusú dripper lesz számodra a legjobb választás a kávékészítéshez.

i A Melitta kávécsepegtetőhöz való filter a végén lapos, míg a Hario V60 kávécsepegtető filtere a végétől a csúcsáig kúp alakú.

ÚTMUTATÓ: A kávécsepegtetőben történő kávékészítés lépései

 1. Helyezz egy papírfiltert a kávécsepegtetőbe és öntsd le forró vízzel.
 2. "Helyezd" a csepegtetőt közvetlenül a csésze vagy egyéb edény felé, amelybe a filterkávét önteni szeretnéd.
 3. Majd önts kívánt mennyiségű kávét a filterbe - 100 ml vízhez körülbelül 6-8 grammot. Finomabb őrölt kávét használj, mint a French presshez (közepes durvaságú őrlés).  
 4. Forrald fel a vizet 90-98°C-ra majd főzd le a kávét, azaz öntsd le elegendő vízzel, hogy "elázzon".
 5. Várj néhány másodpercet (kb. 30), majd lassan öntsd a maradék vizet a csepegtetőbe.
 6. Ha a csésze a kívánt pontig megtelt, készen is vagy.
i Ne öntsd magasról a vizet, épp ellenkezőleg, inkább közvetlenül a csepegtető feletti magasságból. Ne feledd, hogy a a vízöntés sebessége, magassága és módja befolyásolja a kávé végső ízét.

A kávécsepegtetőben történő kávékészítés előnyei

 • Gyors és egyszerű kávékészítés
 • Nem eredményez égett ízt, mint például a kotyogós kávéfőzők
 • A kávécsepegtető jól tárolható és könnyen kezelhető
 • Egyszerű karbantartás
 • Alacsony beszerzési ár
Csepegtetett kávé
A csepegtetett kávé nagyon finom és otthon is olyan gyorsan megjutalmazhatod magad vele, mintha egy kávézóban készítették volna.
i Kézi vagy elektromos kávédaráló segítségével akár otthon is darálhatsz szemes kávét. A még jobb íz elérése érdekében használj szűrt vagy palackos vizet.

Nem kell semmilyen komplikált felszerelés, hogy igazán finom kávét készíthess. Minden, amire szükséged lesz, az egy Melitta vagy egy Hario V60 kávécsepegtető és egy papírfilter. A kávécsepegtetővel történő kávékészítés elve az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer, ráadásul csupán pár percet vesz igénybe.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ