A vásárlás jövője Letní slevy

Hogyan készíthetünk printscreen (screenshot) képernyőképet?

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

Szükséged van egy egyszerű útmutatóra, hogyan tudsz képernyőképet készíteni az eszközödről? Ennek módja a különböző platformokon más és más, ezért összeállítottunk egy eljárást a Windows, MacOS rendszerekhez, valamint az Android és iOS mobil operációs rendszerekhez is. Mindjárt látni fogod, hogy nem bonyolult. Fogjunk is bele.

Apple Watch 6; Apple; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;

Hogyan készítsünk printscreen (screenshot) képernyőképet? - TARTALOM

 1. Hogyan készíthetünk megfelelő módon képernyőképet?
 2. Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet Windows 10-zel rendelkező laptopon vagy számítógépen?
 3. Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet a MacOS operációs rendszerben?
 4. Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet Android telefonon?
 5. Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet iPhone-on?

Hogyan készíthetünk megfelelő módon képernyőképet?

A printscreen, vagyis képernyőkép készítése az egyik legalapvetőbb dolog, amit egy kis segítséggel minden felhasználónak el kell tudni sajátítani. A képernyőkép készítéséhez számos speciális program áll rendelkezésre. De az integrált eszközökkel is megtehetjük.

A tapasztaltabb felhasználók számára a képernyőkép készítése olyan gyakori tevékenység, hogy néhány gyakorlott mozdulattal el is végzik. Annál érdekesebb olyan valakit nézni, akinek nincs ennyi számítógépes tapasztalata. Egy ilyen felhasználó logikusan megnyomja a PrintScreen gombot közvetlenül a billentyűzeten, majd beilleszti az így készített képernyőképet a Paintbe a hírhedt Ctrl + V parancs segítségével. Az így kapott fájl azonban gyakran feleslegesen nagy és nehezen kezelhető. Vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet egy ilyen képernyőképet megfelelő módon elkészíteni.

Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet Windows 10-zel rendelkező laptopon vagy számítógépen?

A modern Microsoft Windows 10 operációs rendszer a képernyőkép készítéséhez beépített Metszet és vázlat eszközzel rendelkezik. A futtatásához egyszerűen írd be a metszet szót a Start menü keresőmezőjébe. Azonnal látni fogod az alkalmazást, ekkor kattints rá kétszer az egérrel az indításhoz. Nyomd meg az Új gombot a metszés elindításához a metszetek panelen.

i

Jól jegyezd meg a Win + Shift + S billentyűkombinációt, amely azonnal elindítja a képernyőkép készítés folyamatát Windows 10-ben.

Válaszd ki a kívánt alakzatot, és húzd az egérmutatót a kívánt objektum rögzítéséhez. A metszet automatikusan a vágólapra kerül, ezután egyszerűen átléphetsz egy megnyitott e-mailre (vagy bárhová, például a Messengerre), és a Ctrl + V billentyűparancs segítségével beillesztheted a piszkozatba. Igen, a képernyőkép készítése Windows 10-ben ilyen egyszerű.

Winodws 10; tippek és trükkök;képernyőkép kivágása;
A beépített képernyőkép-készítő eszköz megfelel a felhasználók túlnyomó többségének elvárásainak.

Milyen formájú metszetek állnak rendelkezésre?

Metszeteket a következő formátumban készíthetünk:

 • téglalap alakú metszet,
 • szabadkézi metszet,
 • ablakmetszet,
 • teljes képernyős metszet.

Hogyan készíthetünk képernyőképet Windows 7-ben?

Ha továbbra is a Microsoft Windows 7 rendszert használod, akkor ezen is könnyedén készíthetsz képernyőképet. Ott a Képmetsző alkalmazás érhető el. Tehát csak annyit kell tenned, hogy beírod a képmetsző szót a Start menü keresőmezőjébe, majd elindítod az alkalmazást. Megint csak válaszd a menüből az Új lehetőséget, és húzd az egérmutatót a hibaüzenetet tartalmazó terület körül. Azonnal meglátod a rögzített képet, és folytathatod vele a munkát. Például bármelyik mappába elmentheted a floppy lemez gombra kattintva. A kép itt is a vágólapon marad, így a Ctrl + V billentyűkombinációval bármely alkalmazásba beillesztheted.

i

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én megszűnt. A Windows 7 támogatásának megszűnéséről bővebben olvashatsz cikkünkben.

Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet a MacOS operációs rendszerben?

Egy tipikus MacOS operációs rendszer felhasználó számára a képernyőkép készítése nem bonyolult feladat. Azonban még ezen a platformon is akad számos teljesen új jövevény, akik egyszerűen nem tudják, mit tegyenek. Pedig tényleg könnyű.

A képernyőképek készítésének legalapvetőbb eszköze a Shift + Command + 5 billentyűparancs, amely egy speciális eszköztárat hoz fel, amelyet Képernyőképnek hívnak. Alternatív megoldásként ugyanarra a funkcióra léphetsz a Finder -> Alkalmazások -> Utilities lehetőségen keresztül. Ez egy olyan központ, amelyben a képernyőképekkel lehet dolgozni.

i

A macOS keretein belül fontos a Shift + Command + 5 billentyűkombináció.

Csak válaszd ki a kívánt módot, és kattints a Felvétel lehetőségre. A rögzített kép a jobb alsó sarokban indexkép formában jelenik meg. Tovább dolgozhatsz vele, és egyszerűen áthúzhatod egy e-mailbe, prezentációba vagy a Finderbe.

MacBook; print screen

MacBook esetén teljes képernyős képernyőkép a Shift + Command + 3 billentyűkombinációval készíthető.

Képernyőkép módok

 • A teljes képernyő rögzítése,
 • egy ablak rögzítése,
 • a képernyő egy részének rögzítése,
 • a teljes képernyő felvétele
 • a képernyő egy részének felvétele.

A felajánlott lehetőségek közül kiemelhetjük a felvétel lehetőséget. Ez megkönnyíti a kívánt tartalmat megjelenítő gif fájl létrehozását.

Hol kerül tárolásra a képernyőkép a MacOs-ben?

A macOS operációs rendszer az összes újonnan létrehozott képernyőképet automatikusan az asztalra menti PNG formátumban.

A képernyőkép könyvtárának módosítása

Ha nem az asztalra szeretnéd menteni a képernyőképeket, ezen könnyedén változtathatsz. A Shift + Command + 5 billentyűparancs segítségével nyisd meg a képernyőképek készítésének lehetőségeit. Az időzítő beállítása mellett manuálisan is kiválaszthatod a képernyőkép helyét - Asztal/Dokumentumok/Postafiók/Email/Üzenetek/Előnézet vagy Egyéb hely. Az Egyéb hely kiválasztásával létrehozhatsz egy saját mappát, amelybe majd a többi képernyőképet menti.

Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet Android telefonon?

A rengeteg Android rendszerrel rendelkező telefonban van valami közös. Mégpedig az, hogy egy jól bevált kettős érintéssel lehet velük képernyőképet készíteni. Csak annyit kell tenned, hogy megnyomod egyszerre a hangerő csökkentése és a bekapcsológombot. Abban a pillanatban megjelenik egy előnézeti indexkép, amelyre azonnal átválthatsz, majd szerkesztheted vagy közvetlenül megoszthatod más alkalmazásokkal.

Android; tippek és trükkök;screenshot képernyőképek;
Ha képernyőképet szeretnél készíteni az Android készülékedről, nyomd meg egyszerre a bekapcsológombot és a hangerő csökkentése gombot. A kép forrása: wikihow.com.

Ha azonban egy ősrégi okostelefonod van fizikai Kezdőlap gombbal, akkor ebben az egyedülálló esetben nyomd meg egyszerre a Kezdőlap gombot és a bekapcsológombot a képernyőkép készítéséhez.

i

A legtöbb Android-eszközön a Hangerő csökkentése + Be-/kikapcsoló gomb együttes lenyomása működik.

Képernyőkép az eszközökről a Kezdőképernyő gombbal

Ha egy ősrégi okostelefonod van fizikai Kezdőlap gombbal, akkor ebben az egyedülálló esetben nyomd meg egyszerre a Kezdőlap gombot és a bekapcsológombot a képernyőkép készítéséhez.

Készíts képet egy mozdulattal

Néhány modern telefon gyakran többfunkciós felhasználói felépítéssel rendelkezik, amely támogatja az érdekes gesztusokat. Ezek a gesztusok azonban egyáltalán nem egységesek, és sajnos gyakran túl ötletesek. Képernyőkép készítéséhez például három ujjadat lenyomva tarthatod a képernyőn vagy elcsúsztathatod a képernyőt. A Samsung grafikus felépítésének részeként úgy készíthetsz képernyőképet, ha a kézfejeddel elcsúsztatod a képernyőt. Az egyes funkciókról többet megtudhatsz az adott telefon beállításaiban, ahol az egyes funkciók hozzárendelhetők a gesztusokhoz.

Készíts képernyőképet a szoftver gomb segítségével

Számos eszközön elhelyezett a gyártó egy speciális rendszergombot a képernyő tartalmának rögzítéséhez. Hol találod ezt? Ha van a telefonodon, akkor a legfelső legördülő listában fogod megtalálni.

Képernyőkép készítése külső gyártótól származó alkalmazás használatával

Te magad is láthatod, hogy szinte minden telefon három különböző lehetőséget kínál a képernyőkép készítéséhez. Ezért nem javasoljuk önálló alkalmazás telepítését. Nagyon gyakran az ilyen alkalmazások szükségtelenül sok engedélyt igényelnek, ami veszélyt jelenthet az adataidra.

Hogyan készíthetünk printscreen képernyőképet iPhone-on?

Az Android platformnak pont az ellentéte az iPhone-okon futó iOS. A képernyőkép készítése tehát egy teljesen szabványosított művelet, amely az oldalsó és a hangerő növelés gomb egyidejű megnyomásával hajtható végre. Ez azokra az eszközökre vonatkozik, amelyek Face ID feloldással rendelkeznek. A képernyőkép készítése után egy ideig látható a képernyő bal alsó sarkában a képernyőkép indexképe, így folytathatod is vele a munkát. A rögzített képernyőképet a Fotók alkalmazásban is megtalálhatod. Koppints az indexképre a képernyőkép megnyitásához, csúsztasd balra az indexkép bezárásához.

iPhone; tippek és trükkök;screenshot képernyőképek;
Ha képernyőképet szeretnél készíteni az Android készülékről, nyomd meg egyszerre a fizikai bekapcsológombot és a hangerő csökkentése gombot.

Előfordulhat azonban, hogy egy régebbi iPhone van a zsebedben, amelynek kijelzője alatt egy ikonikus Home gomb található. Ezeken az eszközökön nyomd meg egyszerre az oldalsó gombot és a Home gombot.

i

Az iPhone X-nél a képernyőkép készítéséhez használd az oldalsó gombot + a hangerő növelése gombot.

Most már te is láthatod, hogy a képernyőkép készítése nem bonyolult. Mielőtt bárkinek elküldenél egy ilyen képernyőképet, érdemes még egyszer ellenőrizni, nem tartalmaz-e személyes adatokat.

iPhone SE 64 GB fekete 2020 - Mobiltelefon
iPhone SE 64 GB fekete 2020
Mobiltelefon - 4,7"-es kijelző, 1334 × 750, IPS kijelző, 6 magos Apple A13 Bionic processzor, 3 GB RAM, 64 GB belső tárhely, 12 Mpx felbontású (f/1,8), hátlapi kamera, 7 Mpx felbontású előlapi kamera, optikai képstabilizátor, GPS, Glonass, NFC, 4G (LTE), Lightning port, ujjlenyomat-olvasó, single + eSIM, IP67 védelem, kártyafüggetlen, gyorstöltés 18W, vezeték nélküli töltés, , iOS 13

159 990 Ft áfa nélkül 125 980 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 6.17. 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: RI031b2
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ