Akvizice ApF HU 0% splátky mobily, notebooky

Hogyan készíts kávét Aeropressben

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve . június 19.

Egyesek úgy gondolhatják, hogy Aeropressben kávét készíteni nem egyszerű, ám ennek épp az ellenkezője igaz. Egy perc alatt megvan az egész. Ez a polikarbonát eszköz csak rövid ideig volt jelen a piacon, ám így is rengeteg rajongót szerzett magának a kávé szerelmesei között. Hogyan kell kávét készíteni Aeropressben hagyományos és fordított módon, és melyik feltaláló rukkolt elő ezzel a rendhagyó módszerrel?

Kávékészítés Aeropressben

Az Aeropress története és származása

Az Aeropress megalkotása 2005-höz és az Aerobie-ból származó amerikai feltalálóhoz, név szerint Alan Adlerhez kötődik. Ez a rendkívül ügyes és kreatív ember hozzávetőleg 40 szabadalommal rendelkezik az elektronika, optika vagy aerodinamika területén feltalált, különféle fejlesztésekkel kapcsolatban, és az egyik ezek közül az Aeropress – egy zseniális, mégis nagyon egyszerű kávéfőző.

Az Aeropress nagyon közel áll a French presshez, ám a készítés elve teljesen különbözik. A fő szerepet itt a légnyomás (innen a neve) és a papírfilter játssza.

Habár az Aeropress a kávéfőzők legifjabbika, precizitása máris több millió rajongót vonzott magához szerte a világon. És ez nem csak a kávé ízletes és jellegzetes, keserű jegyektől mentes ízének, amely az extrakció eredménye, de a praktikus használatnak is köszönhető - az eszközt otthon vagy akár útközben is használhatod.

ÚTMUTATÓ: Az Aeropressben történő kávékészítés lépései

Az Aeropressben történő kávékészítés kétféle módon lehetséges.

Klasszikus módszer

 1. Helyezd a papírfiltert az Aeropress szűrőbe és tekerd rá a hengerre.
 2. Helyezd az Aeropresst a szűrőn keresztül egy csészére vagy kannára, majd öntsd bele a kívánt mennyiségű, közepes őrlésű kávét (kb. 12-15 g).
 3. Önts forró vizet a kávéra (ideális esetben a hőmérséklete 80-85 °C-os, minél magasabb a víz hőmérséklete, annál keserűbb lesz a kávé), és alaposan keverd össze kb. 10 másodpercen keresztül.
 4. Helyezd a nyomóhengert a műanyag edénybe és lassan kezdd el lenyomni a kávé / víz keverékét a csészébe. A nyomásnak 20-30 másodpercig kell tartania.
i szemes kávét a kézi vagy elektromos kávédarálónak köszönhetően már otthonod kényelmében is megőrölheted. A jobb kávéíz elérése érdekében használj szűrt vagy palackos vizet.

Fordított módszer

 1. Helyezd az Aeropresst a nyomóhengerre és öntsd a kívánt mennyiségű, közepesre őrült kávét (kb. 12-15 g) a felső edénybe.
 2. Önts forró vizet a kávéra (ideális esetben a hőmérséklete 80-85 °C-os, minél magasabb a víz hőmérséklete, annál keserűbb lesz a kávé), és alaposan keverd össze kb. 10 másodpercen keresztül.
 3. Tekerd a szűrőt a papírfilterrel együtt a felső edényre.
 4. Készíts elő csészét, és egy gyors mozdulattal kapcsold be az Aeropresst.
 5. Lassan nyomd a nyomóhengert, és így az edény teljes tartalmát a csészébe. A nyomásnak 20-30 másodpercig kell tartania.
i Minél lassabban nyomod a kávét a csészébe, annál teljesebb és erősebb lesz az íze. Ha az extrakció túl hosszú, a kávé túl keserű lesz. Figyelj oda a nyomás végére is. A vízszint és a dugattyú között maradnia kell egy légzsáknak. A dugattyú és az őrölt kávé közvetlen kapcsolata révén olyan anyagok kerülhetnek az italba, amely ront az ízélményen.

Az Aeropressben történő kávékészítés előnyei

 • Gyors és egyszerű kávékészítés
 • Törhetetlen, könnyű és kompakt (utazásra is alkalmas)
 • Finom ízű kávé égett szag és nem kívánt keserűség nélkül
 • Tiszta csésze kávézacc nélkül
 • Egyszerű karbantartás
 • Alacsony beszerzési ár
Kávé Aeropressből
Az Aeropressben készült kávé íze teljes és kellemesen kesernyés.

Aeropressben olyan gyorsan készíthetsz kávét, mint a French pressben, és olyan egyszerűen, mint a kávécsepegtetőben. A készülék legfőbb előnye, hogy ellenálló és törhetetlen. A kézi darálóval együtt tökéletes párt alkotnak az útközbeni kiváló kávé készítéséhez.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ