AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Hogyan mossunk ruhát helyesen? (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

A tiszta ruha alapja nemcsak a megfelelő mosóprogram kiválasztásán múlik. A megfelelő mosószer kiválasztására és adagolására is figyelni kell. Tehát feltehetjük a kérdést: hogyan kell mosni helyesen?

Hogyan kell mosni
Öt lépésből álló útmutató, hogy hogyan mossunk ruhát helyesen
  • Használj különböző mosószereket a különböző típusú ruhák mosása esetén.
  • Kövesd a mosószer csomagolásán feltüntetett adagolást.
  • A szennyest egyenletesen terítsd szét a mosógépben.
  • Ne töltsd túl a mosógép dobját – a dob és a szennyes között legalább egy tenyérnyi résnek kell lennie.
  • Válaszd ki a megfelelő mosási programot a ruhák címkéjén található információknak megfelelően.

A ruhák mosása során felmerülő kérdések

Mi a különbség a mosópor, a mosógél és a mosókapszulák használata között?

A mosópor, a mosógél és a mosókapszulák közötti legfontosabb különbség az összetételükben és a foltok eltávolításának hatékonyságában rejlik. A mosóporok gyakran tartalmaznak fehérítőket és világosító szereket, így látszólag hatékonyabban távolítják el a foltokat az erősen szennyezett ruhákból. A mosógélek azonban jobban oldódnak, ezért alkalmasabbak az alacsony hőmérsékleten történő mosásra, és kíméletesebbek a színes ruhákkal. A mosókapszulák a mosógél egy másik formája, ahol a mosószer adagolásával kapcsolatos gondok, illetve kérdések megszűnnek. A mosókapszulák csomagolása azonban nem mindig oldódik fel megfelelően.

Öblítő használata, mikor és hogyan?

Az öblítő használata nemcsak jó illatúvá, hanem puhává és kellemes tapintásúvá is varázsolja ruháinkat. Emellett a szintetikus szálakból készült ruhák esetében megakadályozza az elektrosztatikus töltés kialakulását, amely miatt a szövetek a bőrhöz tapadnak, és a szennyeződések ilyenkor még jobban megtapadnak. Az öblítő használata azonban nem alkalmas minden típusú ruhához. Különösen a sport- és funkcionális ruházat esetében nem ajánlott az öblítő használata, mivel csökkenti a ruházat funkcionális tulajdonságainak hatékonyságát. 

TIPP: A öblítők alternatívájaként szolgálhat a textilillatosítók használata, amelyek sportruházat mosásakor is bátran használhatók.

Folteltávolítás, avagy hogyan kezeljük a foltokat?

A hatékony folteltávolítás érdekében fontos, hogy a tisztítást a lehető leghamarabb a foltok megjelenése után kezdjük meg. Ideális esetben áztasd a foltot hideg vízbe, és alkalmazz mosógélt körülbelül 5 percig. Ne dörzsöld a szennyest, különben a folt még mélyebbre kerül a szövetbe. Ha nem tudod azonnal kitisztítani a foltot, akkor akár speciális folteltávolítók használatát is igénybe veheted, amelyeket mosás előtt alkalmazhatsz. A folteltávolítók növelik a mosás hatékonyságát a foltok eltávolítása érdekében.

Ruha fehérítés, hogyan csináljuk?

A hatékony ruha fehérítés érdekében használhatod a fehérítő mosószerek egyikét, vagy kipróbálhatod akár az asszonyok régi, bevált tippjeit. Szerintük a piszkos ruhák fehérítése több olyan összetevő segítségével is megoldható, amelyek szinte mindig, minden háztartásban megtalálhatók.

A ruha fehérítés során tehát mire lesz szükségünk?

  • Citrom: facsarj ki körülbelül 100 ml citromlevet egy friss citromból, és keverd azt el egy vízzel teli edényben. Ezután hagyd, hogy a szennyes ázzon benne, majd mosd ki. A citromot a mosógépbe is teheted, lehetőleg közvetlenül a mosogép dobjába.
  • Sütőpor: a sütőport a citromhoz hasonlóan használhatod a ruha fehérítés alkalmával, akár a szennyes áztatásakor, akár közvetlenül a mosás során, a mosógép dobjába adagolva.
  • Só és szódabikarbóna: a különböző kombinációk is valóban jól működnek. Az egyik ilyen a só és a szódabikarbóna keveréke. Keverd össze a két összetevőt vízben, literenként 1 evőkanál só és 1,5 evőkanál szódabikarbóna arányban. Hagyd a szennyest legalább húsz percig ebben az oldatban ázni.

Függöny mosása a mosógépben?

A függöny mosása és fehérítése abszolút nem nagy tudomány. Fontos, hogy mosás előtt minden műanyag és fém elemet távolíts el a függönyről, és ideális esetben közvetlenül mosás előtt vedd csak le őket az ablakról. Az ezt követő mosásnak a lehető legkíméletesebbnek kell lennie, hogy a leginkább elkerüld a finom anyagból készült függönyök gyűrődését.

Függöny mosása kézben

A függöny tisztítás jó és mindig kíméletes módja a kézi mosás mosdókagylóban. Használj érzékeny ruhaneműhöz való mosószert, amelyből a megfelelő mennyiséget a csomagoláson találod. A víz csak langyos legyen. Ezután kövesd ugyanazt az eljárást, mint a normál kézi mosásnál: hagyd a függönyöket egy ideig ázni, majd alaposan mosd ki, végül öblítsd ki őket egy tiszta vízzel teli mosdóban. Óvatosan csavard ki, és mosás után azonnal akaszd vissza a függönyt az ablakba.

Függöny mosása mosógépben

Ha úgy döntesz, hogy a függönyöket mosógépben szeretnéd mosni, válaszd a legkíméletesebb mosási programot alacsony mosási hőmérsékleten (30 °C). Ellenőrizd, hogy a mosógép rendelkezik-e speciális üzemmóddal a függönyök mosásához. Ha igen, használd azt. Lehetőleg csak kis mennyiséget tölts a mosógépbe – ideális esetben egyszerre csak egy ablakból levett függönyt. A mosógép dobjába helyezett függönyök soha nem haladhatják meg a dob magasságának felét.

Soha ne csavartasd ki a függönyöket a mosógépben, vagy csak valóban rövid ideig a lehető legalacsonyabb fordulatszámon centrifugáld őket. Mosás után azonnal akaszd őket vissza az ablakba, ahol megszáradnak és saját súlyuk alatt ki is vasalódnak.

Hogyan lehet fehéríteni a függönyöket?

Ugyanazok a tanácsok segítenek a függönyök fehérítése során is, mint más anyagok fehérítésénél. Tehát: mivel fehérítsem a függönyömet? Citrom, sütőpor vagy só és szódabikarbóna keverékével. Ennek módját a "Ruha fehérítés, hogyan csináljuk?" kérdés alatt találod, amelyet fentebb olvashatsz.

Fehér ruha mosása, hogyan is kell csinálni?

A fehér ruha mosása esetén bátran magasabb mosási hőmérsékletet (60 °C vagy magasabb) is használhatsz, de csakis pamut anyagok esetében. Szintetikus anyagok esetében nagyon ügyelj arra, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 40 °C-ot. Használj fehér ruhaneműkre szánt mosószert, és a csavartatást az anyag típusának megfelelően állítsd be. Kényes anyagok (például szatén és selyem) esetén egyáltalán ne vagy csak alacsony fordulatszámon csavartass. Kerüld a magas centrifugálási sebességet még a gyapjú- és pamutpulóverek esetében is. A legfontosabb, hogy mindig kövesd a ruhákon feltüntetett mosási szimbólumokat.

Hogyan kell mosni a fekete szennyest?

Még a fekete ruhaneműk mosása is különleges megközelítést igényel. A színének megőrzéséhez az első lépés az, hogy a fekete ruhákat csak szintén feketékkel mossuk. Ezután szintén fontos, hogy kifejezetten fekete ruhaneműkre tervezett mosószert használj. Elég csak 30–40 °C-on mosni, és az adott anyagnak megfelelően csavartasd. A fekete ruhákat jobb, ha nem szárítjuk közvetlen napfénynek kitéve, tehát ajánlott inkább árnyékban, otthon, vagy a szárítógépben.

Hogyan kell mosni tollkabátot?

Ha meggyőződtél arról, hogy a kabátod valóban tollból készült, és nem szintetikus anyagból, akkor bátran kimoshatod otthon a mosógépben. Használj speciális mosószert toll bélésű ruhákhoz, amely a paplanok és párnák mosására is egyaránt használható. Ha tehát mosógépben mosod a tollkabátot, mindig csak alacsony hőmérsékleten (30 °C) és kímélő fokozaton mosd. A kabátot külön mosd. Ezután tedd be a szárítóba, ideális esetben a ruhaszárító golyókkal együtt, és használd a tollhoz alkalmas üzemmódot.

Ha azonban nem szeretnéd mindezt otthon elvégezni, akkor a mosás egy másik módja lehet az is, hogy a tollkabátot elviszed egy tisztítóba. Ezért a szolgáltatásért azonban néhány ezer forintot ki kell fizetni, így tehát ha van egy hagyományos mosógéped és rendes szárítógéped, akkor mindenképpen megéri inkább otthon kimosni a tollkabátot.

Hogyan kell mosni a paplanokat mosógépben?

A paplanok mosógépben való mosásától sokan félnek. A ruhákhoz hasonlóan a párnák és paplanok mosásakor is nagyon fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait, amelyek a bevarrt címkén találhatók. A paplant mindig az ágynemű nélkül mosd, és ellenőrizd, hogy nincs-e rajta szakadás, mielőtt a mosógépbe helyezed.

Hogyan kell mosni tehát a paplanokat mosógépben?

A paplanokat és párnákat 30 °C-on, kíméletes programon, mindig egyenként mosd, és használj speciális mosószert toll töltetekhez. Ezután helyezd a paplant a ruhaszárító golyókkal együtt a szárítóba, hogy a tollak egyenletesen eloszoljanak a paplan belsejében. A szárítási program során többször vedd ki a paplant a szárítóból, és alaposan rázd fel. Ha nincs szárítógéped, ideális esetben szárítsd a paplant otthon vagy a szabadban, árnyékban, vagy olyan helyen, ahová a pollenek és a poratkák nem tudnak bejutni.

Hogyan kell mosni az újszülöttek és csecsemők ruháit?

Főleg az újszülöttek ruháinak, de általánosan a baba ruhák mosása különleges megközelítést igényel. A baktériumok elpusztításához szükséges magas hőmérséklet elengedhetetlen, ezért újszülöttek esetében legalább 60 °C-on moss. Ez nem jelenthet problémát, mivel a babáknak amúgy is pamutruhát kell viselniük, amely kíméletesebb az érzékeny bőrükhöz. A babaruhákat szárítógépben száríthatod, és ki is vasalhatod őket, hogy ezzel még puhábbá és tisztábbá varázsold őket.

Mivel, illetve hogyan kell mosni a csecsemőkre:

Pontosan azért, mert a baba bőre vékony és érzékeny, a legjobb válasz arra a kérdésre, hogy mivel mossuk a csecsemők ruháit, egyértelműen a babaruhák mosására tervezett gélek. A hagyományos mosópor használatával a baba bőre kiütésekkel vagy allergiával reagálhat. Az öblítő használata legalább az első születésnapig kerülendő - helyettesítheted 50 ml ecettel.

A textilpelenkák mosása:

A többi babaruhához hasonlóan a textilpelenkákat is moshatod 60 °C-os üzemmódban. Ha azonban a pelenkák mosás után büdösek, vagy ha a baba hasmenésben szenved, akkor a pelenkákat 90 °C-on mosd ki mosógépben. Ne töltsd túl a mosógépet, és mindig a lehető leghosszabb programot használd. Ne feledd, hogy mosás előtt mindig töröld le a baba székletét a pelenkáról.

Hogyan kell mosni az alsóneműt?

Az alsóneműk általában nagyon finom anyagból készülnek, amit a mosószer kiválasztásánál, a hőmérséklet beállításánál és a csavartatásnál is egyaránt figyelembe kell venni. Mosd őket 30-40 °C-on, alacsony fordulatszámon. Használj alsóneműkre szánt mosókapszulát, és az öblítő használata kerülendő, vagy csak kis mennyiséget használj belőle. Ezt az eljárást alkalmazhatod a vastagabb anyagból készült férfi alsónadrágoknál és a női bugyiknál is. A nagyon kényes bugyikat inkább a melltartókhoz hasonlóan mosd.

Melltartók és nagyon finom anyagú bugyik mosása

Gépi mosásnál 30 °C-on mosd őket vagy térj át a kézi mosásra. Ha mosógépben fogsz mosni, használj mosózsákot, ebben az esetben az öblítő használata már teljesen kihagyható. Ezután szárítsd meg a melltartót vagy a bugyit a szárítóállványon – ügyelj arra, hogy semmiféleképpen ne tedd őket a szárítógépbe.

Hogyan kell mosni a termo alsóneműket?

A funkcionális alsóneműk és a termo alsóneműk esetében szintén nagyon fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait. A nem megfelelő mosás az anyag tulajdonságainak elvesztéséhez vezethet. Általában azonban a termo alsóneműket legfeljebb 40 °C-on és kíméletesebb programon kell mosni. Az öblítő használata ebben az esetben is kerülendő, és inkább bévülről mosd, behúzott cipzárral. Ne szárítsd őket szárítógépben.

Hogyan kell mosni a cipőket mosógépben?

Nem tudod, hogyan kell mosni a cipőket a mosógépben, és hogy egyáltalán melyek mehetnek a mosógépbe? A cipők mosógépben történő mosását csak szövetcipők esetében javasoljuk. Bőr cipőkhöz nedves rongyot, a szarvasbőr cipőhöz viszont puha kefét és speciális szappant használj. A cipő mosógépben történő mosásának menete nagyon egyszerű, de érdemes figyelembe venni a cipő típusát, hogy a cipő ne sérüljön meg. Ugyanez az eljárás vonatkozik a sportcipők mosógépben történő mosására is.

Cipőbetétek és cipőfűzők tisztítása

Vedd ki a betéteket, és mosd ki kézzel, meleg szappanos vízben. A betétek kézzel tisztítva tisztábbak és illatosabbak lesznek. Vedd ki a cipőfűzőt, és mosd ki normál, azonos színű ruhákkal, hogy ne hagyjon foltot a cipődön. A cipőfűzőket csomóba kötheted, hogy ne csúszhasson át a mosógép dobjának lyukain.

Mosás előtt zsírtalanítsd a cipőt

A cipők mosógépben történő tényleges mosását meg kell előznie a cipők megtisztítása az utcáról behozott zsírtól és szennyeződésektől. Csak áztasd a cipőt mosogatószeres vízbe. Ezután mosd át vízzel, hogy ne habozzon túlságosan a mosógépben.

A cipők mosása mosógépben nagy óvatosságot igényel

Annak érdekében, hogy a cipő ne sérüljön meg a mosógépben, érdemes mosózsákban vagy párnahuzatban mosni őket. Az ütődéseket úgy is megelőzheted, ha a cipőt egy régi törülközővel vagy fürdőlepedővel mosod ki.

Maga a cipő mosása mosógépben

A cipőmosáshoz lehetőleg folyékony mosószert használj, amelyek nem hagynak maguk után maradványokat. Egyes mosógépek rendelkeznek cipőmosó programmal. Ha a mosógéped nem rendelkezik ilyen programmal, akkor állítsd be a mosást kíméletes anyagra, a víz hőmérsékletét 30 °C-ra, a fordulatszámot pedig a lehető legalacsonyabbra. A túl forró víz hatására a cipő megcsavarodhat, a nagy sebesség pedig mechanikusan károsíthatja a cipőt.

Mit kezdjünk a mosáskor beszíneződött ruhákkal?

A legjobb megelőzés a mosásra való gondos odafigyelés. Mit mivel mossunk? Ideális esetben a szennyest fekete, fehér és színes ruhákra kell osztani. Minden egyes mosási tételnél ügyelni kell arra, hogy a megfelelő mosási hőmérsékletet használjuk, és hogy ne keveredjenek össze különböző színű szennyesek. Ha azonban mégis megtörténik a hiba, és ennek következtében mosás után foltos ruhadarabot húzol ki a mosógépből, akkor próbáld ki a színtelenítő elszíneződött ruhaneműhöz készítményt. A színtelenítés 60 °C-on történik és elsősorban a fehér színű anyagok esetében működik.

Mosószerek
  • Az illatos és foltmentes ruhákért

Hasznos információk

Mosószerek
A mosószer kiválasztása és adagolása

A mosószerek esetében választhatunk a klasszikus mosópor, a mosógél vagy a mosókapszulák között. Mi a különbség köztük?

A mosópor egy klasszikus mosószer. Nagyon hatékony a foltok eltávolításában. A mosószer fehérítő összetevőket is tartalmaz, amelyek ideálisak a fehér ruhák mosásához. A mosóportban lévő fehérítő összetevők azonban a színes ruháknál a színek kifakulását okozzák. Alacsonyabb hőmérsékleten a mosópor oldhatósága csökken. 

A mosógél a klasszikus mosópor alternatívája. Folyékony állagának köszönhetően alacsony hőmérsékleten is könnyen feloldódik a vízben. Összetételében szintén különbözik a mosóportól. Fehérítő összetevők helyett csak világosító anyagokat tartalmaz. Ezért kíméletesebb a ruhákon lévő színekkel szemben, de kevésbé hatékony például az odaszáradt foltok eltávolításában.

A mosókapszula alapvetően egy már előre kiporciózott mosógél, mely megkönnyíti a mosószer adagolását. Ezenkívül a kapszulák tartalma koncentráltabb a mosógélhez képest, így kevesebb mosószerre van szükség a mosáshoz. Összetételüknek köszönhetően a mosókapszulák a hagyományos mosóporhoz képest kíméletesebbek a színes ruhákhoz. Alacsonyabb hőmérsékleten történő mosás esetén azonban a kapszulák csomagolása nehezebben oldódik fel.


A mosószereket azonban nemcsak összetételük, hanem céljuk szempontjából is alaposan kell megválasztani. A különböző típusú ruhaneműk különböző mosószereket igényelnek. Az általános mosószerek gyakran tartalmaznak olyan világosítószereket, amelyek a fehér ruha mosása alkalmával a leginkább hasznosak, a színes és sötét ruhadarabok azonban gyorsabban kifakulhatnak tőlük. Ezért ajánlatos odafigyelni, hogy mit mivel mossunk és a mosószereket külön-külön érdemes használni a fehér, a színes és a sötét ruhaneműkhöz. Ezenkívül használhatsz más, gyapjúruhák vagy finom ágyneműk mosásához tervezett mosószereket is.


A mosópor és a mosógél adagolása eltérő, ezért használat előtt mindig érdemes elolvasni a mosószer csomagolásán található utasításokat. Ha túlzásba viszed, foltok maradhatnak a ruhákon. Ezzel ellentétben a túl kevés mennyiség nem távolítja el elég hatékonyan a foltokat a ruhákról. A mosószer adagolása attól függ, hogy mennyire szennyezettek a ruhák, milyen kemény a víz és hogy mennyi a ruhanemű a mosógépben.


Ruha mosás
Melyik programot válasszuk?

A ruhák címkéin található szimbólumok segítenek kiválasztani a megfelelő mosási programot és szárítási lehetőségeket. Nemcsak a ruhák anyagát, hanem az ajánlott mosási hőmérsékletet és a centrifugálási sebességet is feltüntetik. Ha úgy döntesz, hogy mosás után a szárítóba teszed a ruháidat, ügyelj arra, hogy mit javasol az egyes ruhadarabok címkéjén található szárításra vonatkozó szimbólum. A szimbólumok jobb megértéséhez ismerd meg az alábbi képek magyarázatait:


A mosási tilalom szimbóluma

Az ezzel a szimbólummal megjelölt ruhaneműket nem lehet mosógépben mosni. Ennek oka lehet, hogy a ruhanemű érzékeny a vizes tisztításra, vagy például a ruhadarab túl nagy a gépi mosáshoz.

A kézi ruha mosás szimbóluma

Az így megjelölt ruhákat csak kézzel, legfeljebb 40 °C-os hőmérsékleten szabad mosni. Áztasd be a szennyest a feloldott mosószert tartalmazó vízbe, és hagyd ázni. A kézi mosás szimbólummal ellátott ruhákat ne súrold, ne nyújtsd és ne is csavard ki.

A mosási hőmérséklet és a mosási program szimbóluma

Ez a kis kád szimbólum a mosógépben történő ruha mosás szimbóluma. A kádon feltüntetett szám a maximális mosási hőmérsékletet jelzi. Az aláhúzás a kíméletes mosást jelzi. A mosási program kiválasztásakor be kell állítanod a kíméletes áztatás és a centrifugálás beállításait. Minél több aláhúzás van a szimbólumon, annál kíméletesebbnek kell lennie a mosásnak.

A ruha fehérítés szimbóluma

A háromszög szimbólummal jelölt ruhákhoz fehérítőt is használhatsz. Az árnyékolt háromszög lehetővé teszi az oxigénes fehérítő használatát a ruhák fehérítése során. Az áthúzott szimbólum tiltja a vegyszeres ruha fehérítés alkalmazását.

A professzionális tisztítás szimbóluma

Ez a szimbólum elsősorban a professzionális tisztítók számára fontos. A körbe írt betűk a tisztítószerekkel kapcsolatban adnak információt, hogy mely tisztítószerek használhatók az adott anyaghoz.


A ruhanemű típusa
Hogyan mossunk ruhát típus alapján

A legtöbb ruha mosás alkalmával elegendő a fehér vagy színes ruhák mosására alkalmas mosószer és a 30 °C-os hőmérséklet. Bizonyos típusú ruhák esetében azonban érdemes jobban odafigyelni.


Gyapjú és finom vászon ruhaneműk

A hagyományos mosószer túl lúgos ezekhez az anyagokhoz, és károsíthatja a szálakat. Ezért ezen anyagok mosásakor célszerű kifejezetten az ilyen anyagokhoz tervezett, módosított összetételű mosószereket használni. Ezeket az anyagokat alacsony hőmérsékleten mosd. A még kíméletesebb hatás elérése érdekében ajánlott az öblítő használata is.

TIPP: A melltartókat vagy a flitteres, cipzáras és gyöngyös ruhákat mosd finom ruhákra szánt mosózsákban. Ez megakadályozza, hogy megsérüljenek.


Funkcionális és sportruházat

Sport- vagy funkcionális ruházat mosásakor megintcsak gondosan kövesd a gyártó utasításait. Kerüld a hagyományos mosószerek és lágyítószerek használatát. Csak kifejezetten sportruházathoz tervezett termékeket használj. Ez az egyetlen módja annak, hogy a funkcionális ruházat megőrizze tulajdonságait. Mosáskor válassz kímélő programot.


Folteltávolítás
Folteltávolítás, hogyan kezeljük?

Általánosságban elmondható, hogy a folteltávolítás folyamatát a lehető leghamarabb meg kell kezdeni, miután a folt keletkezett. A folt megfelelő eltávolításához azonban ismerni kell annak eredetét. A foltoknak 2 típusa van, amelyekre különböző tisztítási eljárások vonatkoznak.


Fehéríthető foltok

Ilyenek a növényi eredetű (gyümölcsből, kávéból, fűből stb. származó), vízben oldódó foltok. A korai áztatás és az azt követő mosógépben történő mosás elegendő kell, hogy legyen a folteltávolítás elérése érdekében. A hatékonyabb ruha mosás hatása érdekében azonban érdemes a folteltávolító szerek magasabb mennyiségét használni a szennyezettség mértékétől függően.


Nem fehéríthető foltok

Ezek a foltok is lehetnek természetes eredetűek, de vízben nehezen vagy egyáltalán nem oldódnak. Ezért a mosás mellett speciális folteltávolító szerek használata szükséges az eltávolításuk érdekében. Mosás tippek a leggyakoribb foltok eltávolításához:

Smink: Áztasd be a foltot, és alkalmazz mosógélt vagy speciális folteltávolítót, ezután mosd ki, mint az erősen szennyezett szennyest.

Izzadság: Izzadságfoltok esetén segít, ha az érintett területeket citrommal dörzsöljük be, majd öblítsük le és mossuk ki megfelelő folteltávolító segítségével.

Vaj/krém: Vigyél fel speciális folteltávolító készítményt a foltra, majd mosd ki úgy, mint az erősen szennyezett ruhákat. A zsíros foltok makacsabbak lehetnek, ezért néha többször is ki kell mosni a ruhaneműket.

A zsírfoltokra zsírtalanító hatású mosószer is használható.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ