Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Eko drogerie

Hogyan számozzuk az oldalakat és a címsorokat Wordben (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Filip Blažka

Bizonyára kerültél már te is olyan helyzetbe, amikor egy fontos dokumentumot kellett beadnod, és ügyelni kellett a helyes oldalszámozásra. Ha nem ismered ennek a módját, olvasd el az itt található szemléletes útmutatót. A Word oldalszámozása egyszerűen és gyorsan működik. Lássuk hogyan.

Číslování v MS Word

Oldalak számozása Wordben - TARTALOM

 1. Oldalszámozás Wordben az elejétől a végéig
 2. Számozás egy adott oldaltól
 3. A címsorok számozása Wordben

Oldalszámozás Wordben az elejétől a végéig

Az útmutató az oldalszámozást a Word 2019-es verziójában mutatja be. A lépések azonban nem különböznek nagyban az előző verziók esetében sem, különbségek csak a menüpontok és az almenüpontok nevében találhatók. Tehát akár a 2007-es, 2010-es, akár a 2016-os Word verziót nézzük, a lépések lényegében azonosak.

 • Kattints az oldal aljára az élőláb eléréséhez. Kattints kétszer az oldal aljára. Így az élőlábnál találod magad, itt kell folytatni.

  a teljes dokumentum számozása - 1. lépés
 • Írd be az oldalszámot. Az élőfej és élőláb szerkesztése menüben kattints az oldalszámra, ahol kiválaszthatod az oldal alján megjelenő számozást.

  a teljes dokumentum számozása - 2. lépés

Számozás egy adott oldaltól

És hogyan lehet egy Word dokumentum oldalait egy adott oldaltól számozni?

 • Kapcsold be a nem nyomtatható karaktereket. A nem nyomtatható karakterek között szerepel például az oldal vége, szóköz vagy akár a bekezdés vége, amelyeknek a segítségével tudunk tovább dolgozni. A nem nyomtatható karakterek akkor válnak láthatóvá, ha a Kezdőlapon a szimbólumra kattintunk.

  a dokumentum egy részének számozása - 1. lépés
 • Írd be az oldalszámot. Csakúgy, mint az útmutató első részében, kattints az oldalon az élőlábra, ahol a Szerkesztésben kiválaszthatod az oldalszámozást. Az oldalak számozásra kerültek, csak néhány további lépésre van szükség.

  A dokumentum egy részének számozása – 2. lépés
 • Az Elrendezés menüben válaszd a Szakasztörést. A számozni kívánt dokumentumrész elejére állítva válaszd az Elrendezés menüben a Következő oldal szakasztörését (korábbi verziók esetén - a 2016-os Wordben a Lapelrendezés menüt használd a számozáshoz).

  A dokumentum egy részének számozása – 3. lépés
 • Kapcsold ki a szakaszegyesítést. Kattints kétszer az oldal aljára az élőlábba történő lépéshez. A jobb alsó sarokban ez látható: "Ugyanaz, mint az előző", ami azt jelenti, hogy ez és az eredeti szakasz össze vannak kapcsolva - de mi ezt most nem szeretnénk. Ettől könnyen megszabadulhatsz - az Élőfej és élőláb szerkesztése menüben kattints a Csatolás az előzőhöz ikonra a probléma megoldásához és a szakaszegyesítés kikapcsolásához.

  A dokumentum egy részének számozása – 4. lépés
 • Az előző szakaszban töröld az oldalak alján található számokat. Most már törölheted az oldalszámozást a dokumentum azon részéről, amelyet nem szeretnél számozni. Kattints kétszer az Élőlábra és használd a Törlés gombot a számok törléséhez.

A címsorok számozása Wordben

Végül nézzük meg, hogyan lehet a címsorok többszintű számozását kidolgozni Wordben. Ez az ismeret hasznos lehet például egy tartalomjegyzék létrehozásához a dokumentum elején.

 • A címsorok számozásához a Word a címsorokhoz hozzárendelt stílust használja. Ezt a Kezdőlapon belül a Stílusok csoportban állíthatod be.

  A címsorok többszintű számozása - 1. lépés
 • Miután hozzárendelted a stílust az adott címsorokhoz, továbbléphetsz a többszintű számozás létrehozásához. A Kezdőlapon kattints a Többszintű lista ikonra. Ezután kattints a lista végén az Új többszintű lista meghatározása elemre.

  A címsorok többszintű számozása - 2. lépés
 • Megnyílik egy új ablak, ahol szinteket rendelhetünk az egyes stílusokhoz, amelyeket a címsorokhoz használunk. Az ablakban bármikor megváltoztathatod a számozási stílust és további beállításokat az ízlésednek megfelelően.

  A címsorok többszintű számozása - 2. lépés A címsorok többszintű számozása - 2. lépés A címsorok többszintű számozása - 2. lépés
i Ez is érdekelhet

Számos dokumentum létrehozása esetében fontos tudni, hogyan kell számozni az oldalakat Wordben. Az is hasznos lehet számodra, hogy a Word képes a címsorok számozására. Úgy tűnhet, hogy ez valami tudomány, pedig a teljes dokumentumot pár perc alatt könnyedén elrendezheted. Sok sikert az íráshoz!

Microsoft Office Professional 2019 (elektronikus licenc)
Irodai szoftver - MS Office 2019, elektronikus licenc, 1 készülék számára, alkalmazások: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access és Publisher, korlátlan licenc, telepítés: letöltés (elektronikusan), háztartás, cégeknek, iskolák számára és hivatalok számára, célkészülék: PC, licenckulcs az "Én könyvtáram" - "Licencek" modulban található, kompatibilis operációs rendszer: Windows

197 490 Ft áfa nélkül 155 500 Ft
Kosárba
Letölthető
Termékkód: SWLM0006
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket