Alza dny HU Alza days HU

Hogyan tisztítsuk ki a kávéfőzőt (TIPPEK ÉS TÜRKKÖK)

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Beszereztél egy drága kávéfőzőt, magas minőségű kávét vásárolsz és a legjobb kávéra vágysz? Ne hagyd elrontani a kedvenc italodat a kávégép belsejében található lerakódások és további szennyeződések által. Olvasd el ezt a tömör tisztítási útmutatót a karos és automata kávéfőzőkhöz. Segítünk abban, hogyan tisztítsd ki a kávéfőzőt és mi minden szükséges a kávéfőző tökéletes tisztításához. Rájössz majd, hogy elég néhány percet áldozni a rendszeres karbantartásra, és a vasárnapi látogatásra a kávéfőződ még hetekkel később is emlékezni fog.

Hogyan gondoskodjunk az eszpresszó kávéfőzőkről

Hogyan tisztítsuk ki a kávéfőzőt– TARTALOM

 1. Hogyan tisztítsuk a karos kávéfőzőt
 2. Hogyan tisztítsuk az automata kávéfőzőt
 3. Hogyan szabadítsuk meg a kávéfőzőt a vízkőtől
 4. Vízszűrő cseréje a kávéfőzőben

Hogyan tisztítsuk a karos kávéfőzőt

Az ízletes kávé, mely a karos kávéfőzőből jön, nem épp egy természetes dolog. Ugyanis nem csak az a fontos, mennyire magas minőségű a felhasznált alapanyag, hanem az is, hogy mennyire gondoskodsz a berendezésről megfelelően. Röviden, az összes kávéfőzőnek szüksége van rendszeres karbantartásra, máskülönben az általa elkészített kávé nem sokat ér.

Karos kávéfőző
A karos kávéfőzőt minden nap ajánlott tisztítani

Mindennapos gondoskodás a karos kávéfőzőről

Bár nem sír, mint a kisbaba, de a karos kávéfőző így is megszolgálja a mindennapos tisztítást, mivel csodálatos kávét készített neked. A kávéfőző tisztítása során ne feledkezz el ezekről a lépésekről:

 • A kávéfőző fejének megtisztítása vakszita (tisztító por) és speciális kefe segítségével.
 • Portafilter és szitái tisztítása (kar vagy dupla kar) ecsettel vagy kendővel, hogy ne maradjanak bennük kávémaradványok. Ideális minden eszpresszó előtt.
 • Gőzadagolók megtörlése kendővel és leengedésük. Legjobb szintén minden használat előtt.
 • Gőzadagoló beáztatása citromos vízbe az éjszakára.
 • Elégséges víz kiszivattyúzása a forró vizes tartályból a kávéfőző bekapcsolása után.

Karos kávéfőző heti karbantartása

A karos kávéfőző kémiai készítménnyel történő tisztítása hét naponta ajánlott. A tisztító porból és vízből készített fürdőbe mártsd bele a karokat, a szitákat és hagyd, hogy a készítmény néhány percig hasson. Kiöblítés után gondosan mosd le őket forró, folyó víz alatt, mivel valószínűleg nem szeretnél vegyszer ízű kávét inni.

i  Nem fordítasz elég időt a kávéfőződ karbantartására? Az elhanyagolás által okozott károk javítása nem kevés pénzbe és időbe kerül majd.

Hogyan tisztítsuk az automata kávéfőzőt

Hogyan tisztítsuk azt a kávéfőzőt, ami "automata"? Lehet, hogy ez a gondolat arra enged következtetni, hogy erről a kávéfőzőről nem kell gondoskodni. Pedig épp ellenkezőleg. Főleg akkor, ha mindig finom kávét szeretnél inni. Habár a berendezés az összes csésze elkészítése után, és a be- és kikapcsolás után is tisztul, ez nem elég. Ha ráfordítasz némi időt a kávéfőzőről való gondoskodásra, a jutalmad hosszú élettartam és magas minőségű italok lesznek.

Automata kávéfőző
Az automata kávéfőző is igényli a rendszeres gondoskodást

Mindennapos gondoskodás az automata kávéfőzőről

A kávé megfőzésével és felszolgálásával még nincs minden befejezve. Mindig, amikor kikapcsolod a kávéfőzőt, szakíts egy kis időt a kávéfőző tisztítására a következőekben leírt egyszerű műveletekkel:

 • A csepegtetőtálca és edény üledékektől való megtisztítása és teljes kiürítése.
 • Víztartály kimosása.
 • Habosító fúvóka megfelelő kimosása és párás tisztítása.

Az automata kávéfőző heti tisztítása

Hogyan tisztítsuk meg a kávéfőzőt egyheti használat után? Emeld ki a készülékből a főzőegységet, mosd le langyos (vagy enyhén meleg) vízzel, tisztítsd meg a szűrőket és hagyd megszáradni. A kávéfőzőt töröld le belül is puha, nedves kendővel.

i  A kávéfőző tisztítása során ügyelj a főzőegység karbantartására! Soha ne használj a tisztításhoz mosószert, vagy egyéb kémiai anyagokat!

A kávéfőző havi tisztítása

A kávéfőző havonta egyszer megszolgál egy alaposabb tisztítást is. Általában a következő lépések szükségesek:

 • Főzőegységek tisztítása zsírtalanító tablettával (nagyobb intenzitású használat esetén nagyjából 500 csésze után).
 • Főzőegység átkenése megfelelő kenőanyaggal (havonta vagy 500 csésze után).
 • Az üres szemeskávé tartály áttörlése kendővel.
 • Tejtartály kitisztítása speciális tisztítószer segítségével.
Kávéfőző karbantartása
Csak a rendszeres tisztítás és karbantartás biztosítja az ízletes kávé elkészítését.

Hogyan szabadítsuk meg a kávéfőzőt a vízkőtől

A kávéfőzők speciális karbantartási kategóriája a lerakódott vízkő eltávolítása. Erre a célra vízkőmentesítő készítményeket használunk folyadék vagy tabletta formájában, melyeket elég behelyezni a víztartályba abban a pillanatban, amikor a készülék kijelzi a vízkőmentesítés szükségességét. Különböző házi praktikák felhívhatják a figyelmünket az ecet használatára. De vigyázat! A kávéfőző tisztításához soha ne használjunk ecetet, mert előfordulhat, hogy a kávéfőző a szeméttelepen végzi.

De'Longhi EcoDecalk vízkőmentesítő Philips CA6704_10.jpg tisztítószer
Az automata kávéfőző belsejének tisztítását és vízkőmentesítését hagyd a speciális tisztítószerekre, akik megbízhatóan és gyengéden gondoskodnak a berendezésről.

Vízszűrő cseréje a kávéfőzőben

A kávéfőző rendszeres karbantartásához és tisztításához hozzá tartozik a vízszűrők cseréje is. Ezek ugyanis megakadályozzák a vízkőképződést a berendezés belsejében és javítják a víz minőségét, mely a magas minőségű kávé elkészítéséhez rendkívül fontos. Ezért ne feledkezz meg az elégséges szűrőkészletről a háztartásban, se a rendszeres cseréről, amelyre egyébként a kávéfőzők nagy része időben figyelmeztet. 

i Érdekelhet még

Ha továbbra is ízletes kávét szeretnél kortyolgatni, ne hanyagold el a kávéfőző tisztítását és karbantartását. A tisztítószereknek és a vízkőmentesítőknek köszönhetően az automata és a karos kávéfőző tisztítása is egyszerű.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ