VIP BOOST LEGO Alza days HU

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK)

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva 

Minden mosásnál mosópor maradványai, ruhákból származó szennyeződések, el nem párolgott víz és a közismert vízkő települ a mosógép belsejébe. A nedvesség és a leülepedett szennyeződések a penész, a baktériumok és az azt követő szagok táptalaja. Ezért minél gyakrabban használod a mosógépet, annál nagyobb figyelmet kell fordítanod a mosógép tisztítására. Ha igazán tiszta és illatos ruhaneműt szeretnél, és meg szeretnéd akadályozni, hogy a mosógéped idő előtt felmondja a szolgálatot, rendszeresen tisztítanod kell a készülékedet. De hogyan kell tisztítani a mosógépet és mivel? Tanácsot adunk a mosógép lépésről lépésre történő tisztítására, a megfelelő mosógép tisztítószerekről, de arról is, hogyan tisztítsd otthon a mosógépet ecettel, szódabikarbónával vagy penész elleni szerekkel.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet - TARTALOM

 1. Miért fontos a mosógép tisztítása?
 2. A mosógép tisztítása
 3. A mosógép tisztításához alkalmas tisztítószerek
 4. Mosógép tisztítása ecettel, szódabikarbónával, penész elleni szerekkel vagy citromsavval
 5. A mosógép vízkőmentesítése avagy a mosógép megtisztítása a vízkőtől
 6. Hogyan válasszunk mosógépet? Kiválasztási útmutatóink tanácsot nyújtanak
 7. A mosógép csatlakoztatása

Miért fontos a mosógép tisztítása?

Nem elpárolgott víz, mosópor és textillágyító maradványai, szennyeződések, szálak és szőrszálak a ruhákból. Mindez lassan, de biztosan eltömíti a mosógépet minden egyes mosás során, és párás környezetet teremt, amelyben elszaporodnak a baktériumok és a gombák. Gyakran észre sem vesszük, hogy a mosógépet meg kell tisztítani, mert a mosógép szemmel láthatóan tiszta, a rozsdamentes acél dob ragyog, és az innovációknak köszönhetően egyes mosógépeknél már nem kell aggódnod még a vízkő miatt sem. Talán már csak a kellemetlen szagú mosógép figyelmeztet bennünket, hogy a mosógépet meg kell tisztítani.

De a mosógép nem csak rozsdamentes acél dobról és az ajtó tiszta üvegéről szól. A legfontosabb dolog a mosógép belseje. Ez egy víztartály, amelyben egy dob forog, egy tömlő, amelyen keresztül mosópor és öblítő folyik, és mindenekelőtt számos tömítés, mindenféle redővel. Éppen ezeket a rejtett helyeket szennyezik leginkább a beragadt szennyeződések, por, el nem párolgott víz és gyakran vízkő lerakódások, ezért a mosógép tisztításakor különös figyelmet kell fordítani rájuk. Ha tisztítás nélkül hagyod a mosógépet, előbb vagy utóbb nem fogod tudni elkerülni a mosógép kellemetlen szagát, sőt - esetleges károsodását. Nem beszélve arról, hogy a kialakult penészgombák, baktériumok és lerakódások bekerülnek a látszólag tiszta ruhaneműkbe.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
Ahhoz, hogy a mosógép hosszan és jól működjön, tisztának és belülről karbantartottnak kell lennie. Ezért ne becsüld alá a mosógép rendszeres tisztítását.

A mosógép tisztítása

A mosógép rendszeres tisztítása nagyon fontos mind a ruhák, mind a mosógép szempontjából. De ne ijedj meg. Ez nem nagy befektetés, ami a szabadidődet vagy a pénztárcádat illeti. Csak annyit kell tenned, hogy elsajátítasz néhány egyszerű feladatot, amelyek Téged nem terhelnek meg, de segítenek a mosógépnek abban, hogy hosszabb ideig formában maradjon. A mosógép tisztítása több lépésből áll, amelyeket az alábbiakban részletesebben leírunk:

 1. Először meg kell tisztítanod a gumitömítést, amelyben a mosószer- és a ruhaneműk maradványai gyakran megtelepednek.
 2. Ezután távolítsd el és alaposan mosd át a mosószer és az öblítőszer adagolóját.
 3. A mosógép tisztításakor vedd le és tisztítsd meg a mosógép szűrőjét.
 4. A mosógép speciális tisztítószerrel és mosási programmal történő tisztításának befejezése után kezdd el a dob és a mosógép belsejének tisztítását.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógép ajtajának gumitömítését

Ha zavar, hogy szagos a mosógéped, ezt valószínűleg a ruhaneműk, az öblítő és a mosópor lerakódásai okozzák, amelyek felhalmozódnak a mosógép ajtajának tömítésében. A víz is ugyanígy itt marad, a penész gyakran kialakul és a baktériumok itt nagyon könnyen szaporodnak.

Ideális esetben minden mosás után meg kéne tisztítanod a mosógép ajtajának gumitömítését. Kézzel távolítsd el a nagy szennyeződéseket a redőkből. A gumitömítést száraz ruhával töröld szárazra. Ha bármilyen szennyeződés ellenáll, fogj például egy régi fogkefét és próbáld meg azzal eltávolítani. Hagyd nyitva a mosógép ajtaját. Nem kell teljesen nyitva lennie, elég lesz egy 10 cm-es rés is.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
A víz és a szennyeződések a mosógép ajtajának gumitömítésében ülnek le. A penész kialakulása nem tart sokáig, és ennek eredménye a kellemetlen szagú mosógép.

Hogyan tisztítsuk meg a mosószer és az öblítő tartályait

Ezen szerek maradványai a mosó- és öblítőszer-adagolóban maradnak, és a penész itt is szívesen képződik. A szag ezután továbbterjed a piszkos rekeszből.

Átmosáshoz vedd ki az adagolót a rekeszből (néhánynál elég csak kihúzni, egyes adagolóknál kioldógombok vannak), és öblítsd le a mosdónál forró, folyó víz alatt. Ha a por vagy gélmaradék már száraz a tartály falain, és a folyó víz nem távolítja el, használj ismét egy régi fogkefét és megfelelő tisztítószert a mosógép tisztításához. Kis kefével tisztítsd meg az adagoló kihúzása után kinyílt mélyedést. Tisztítás után töröld szárazra az adagolót, és tedd vissza a helyére. De hagyd még néhány óráig nyitva. Minden mosás után le kell öblíteni a mosószert és az öblítőt. Havonta egyszer tisztítsd meg alaposabban is.

i Tippjeink egy új mosógéphez

A mosógép szűrőjének tisztítása

A szűrő különböző tárgyakat gyűjt be, amelyeket a ruházat zsebében hagytunk, de a port, a hajat és a szőrszálakat is. Ha a mosógép szűrője eltömődik, fennáll a veszélye, hogy a mosógép meghibásodik, ezért ne felejtsd el megtisztítani a mosógép szűrőjét.

A szűrő a mosógép alján található, az ajtó mögött. A szűrő eltávolításának és tisztításának részletes utasításait az egyes mosógép modellek kézikönyvében találod. Számolj vele, hogy egy kis víz mindig kifolyik a szűrő kinyitásakor. Ezért helyezz elé egy száraz ruhát, mielőtt kinyitnád a fedelet. A durva szennyeződéseket kézzel vagy nedves ruhával távolíthatod el. Ezután öblítsd le a szűrőt forró, folyó víz alatt. Nem szükséges speciális tisztítószereket használnod, és ami a legfontosabb, ne használj agresszív tisztítószereket. Legalább évente kétszer távolítsd el és tisztítsd meg a mosógép szűrőjét.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
Szagos ruhaneműt vettél ki a mosógépből? A mosógép tisztítása után a ruhaneműid újra tiszták, frissek és illatosak lesznek.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógép dobját

Sajnos a mosógép dobja nem érhető el a készülék teljes szétszerelése nélkül, és jobb, ha ezzel nem is próbálkozol A mosógép dobja más módon is alaposan megtisztítható.

Speciális tisztítószerekkel tisztítsd meg a mosógép dobját, sőt, az egész belső teret, amellyel egyszer-egyszer magas hőmérsékleten átmosod a mosógépet. Ezek a tisztítószerek megtisztítják a dob belsejét, és feloldják a porok, gél tabletták és öblítő maradványait a tömítések hajlataiban, valamint a mosópor és az öblítőszer elvezetésére szolgáló csövekben. Nemcsak a tiszta dobról gondoskodnak, hanem megszabadítják azt a vízkőtől és a kellemetlen szagoktól is. Körülbelül három havonta öblítsd ki a dobot és a mosógép belsejét.

Még akkor is, ha nem is hagyod ki teljesen a mosógép rendszeres tisztítását, mindig jobb, ha a lehető legnagyobb mértékben megakadályozod és megszünteted a penész és a szagok képződését. Íme néhány alapvető tipp, amelyeket érdemes automatizálni:

 • Adagold a mosóport az utasításoknak és a víz keménységének megfelelően. Hasonlóképpen az öblítőt is. Határozottan ne ess túlzásba a mosóporral és az öblítővel sem.
 • Annak elkerülése érdekében, hogy a mosógép kellemetlen szaga ne jöjjön létre, hagyd nyitva a mosógép ajtaját mosás után, hogy a dob teljesen kiszáradjon. Szintúgy a mosópor és öblítő adagolóját, amelyet előzőleg folyó víz alatt leöblítesz.
 • Rendszeresen szellőztesd magát a helyiséget, ahol a mosógép található.
 • Legalább egy, ideális esetben azonban legalább két adag mosást végezz havonta 60 °C vagy 90 °C hőmérsékleten. Törölköző, ágynemű és konyharuha is biztosan található a háztartásban, aminek jót fog tenni egy ilyen mosás.
Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
Ha mosógéped nem kerámia fűtőtesttel felszerelt, ez esetben védeni kell a vízkőtől.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógép leeresztő tömlőjét

A mosógép leeresztő tömlőjének tisztítása ugyanolyan fontos, mint a mosógép dobjának vagy a szűrőjének tisztítása. Az eltömődött tömlő akár a víz lassú leeresztését is eredményezheti. De hogyan tisztítsuk meg a mosógép leeresztő tömlőjét? Először állítsd le a vízellátást, és készíts elő egy vödröt a maradék víz eltávolításához a tömlőből. Csavard le az ellátó tömlőt a mosógép testéről és a lefolyóról. Maga a tömlő tisztítását egy speciális, nem fémből készült Kevlar-kábellel hajtják végre, amelynek végén egy kis kefe található, amely eltávolítja a leülepedett szennyeződéseket. Ha nincs ilyen kábeled, akkor hasonló eszközt készíthetsz egy hosszabb acélhuzalból. Hajlítsd meg a huzal egyik végét, és szorosan tekerd rá egy ruhadarabra. Helyezd a tisztító kábelt vagy a huzalt a tömlőbe, és mozgasd előre-hátra, amíg meg nem tisztítottál egy réteg szennyeződést a tömlő faláról. Végül öblítsd ki újra a tömlőt.

Mosógép tisztításához alkalmas tisztítószerek

A mosógép tisztításához többféle tisztítószer közül választhatsz. Vannak, amelyek megszabadítják a mosógépet a kellemetlen szagoktól és szennyeződésektől, és vannak, amelyek még a vízkőtől is.

 • Folyékony tisztítószerek, amelyeket általában kevés vízzel kell hígítani. Ezzel a megoldással hatékonyan és egyszerűen le- és kiöblítheted a gumitömítést, a tartályt és az ajtó belső részét. A mosógép mélyebb belsejének megtisztításához öntsd a mosószert a mosószer-adagolóba, és indítsd el a mosási programot 60 vagy 90 °C hőmérsékleten. Ez eltávolítja a szennyeződéseket, a mosószer-lerakódásokat, a szagokat és a vízkőképződéseket a mosógép belsejéből.
 • A tisztító tabletták hasonló hatásúak. A nehezen hozzáférhető helyeken megszabadítják a mosógépet a szennyeződésektől, szagoktól és vízkőtől, ezzel meghosszabbítva annak élettartamát. Egyszerűen helyezd a tablettákat az üres dobba, és futtasd a mosási programot 60 °C-on.
 • A tasakos tisztítószer egy másik lehetőség, amikor a tasak tartalmát a dobba öntöd. Elöltöltős mosógép esetén kapcsold be a pamut mosási programot 60 °C-on. Felültöltős mosógépnél a legmagasabb hőmérsékletet és a leghosszabb mosási programot állítsd be.
 • A tisztítókendőket úgy tervezték, hogy könnyen és hatékonyan távolítsák el a szennyeződéseket és a mosószer-maradványokat a mosógép minden felületéről. Csak töröld le a szennyezett területeket a tisztítókendővel további öblítés nélkül.
Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
A mosógép tisztításához érdemes olyan tisztítószerekbe fektetni, amelyek biztonságosan és károkozás nélkül gondoskodnak a mosógépről. Eltávolítják a mosógép belsejében található lerakódásokat, szagokat és vízkőképződéseket.

Mosógép tisztítása ecettel, szódabikarbónával, penész elleni tisztítószerrel vagy citromsavval

A mosógép tisztításához a speciális tisztítószerek mellett természetesen más lehetőségek is vannak. Biztosan hallottad már a nagymama tanácsait arról, hogyan tisztítsd meg a mosógépet ecettel, szódabikarbónával vagy citromsavval. Bár a legtöbb gyártó figyelmeztet arra, hogy az ecet nem való a mosógépbe, néhány háziasszony azonban igencsak dícséri a mosógép ecettel való tisztítását. Ez egy egyszerű és hatékony módszer a mosógép megtisztítására a szagoktól és lerakódásoktól, és egyúttal fertőtlenítőszerként is működik a mosógépben. Tehát íme a tippek a mosógép ecettel, szódabikarbónával, penész elleni tisztítószerrel vagy citromsavval történő tisztításához.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógépet ecettel, citromsavval vagy szódabikarbónával

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet ecettel

A mosógép ecettel való tisztítása közismert és könnyű feladat, amelyet már nagymamáink is használtak. Az ecet képes hatékonyan felszívni a szagokat és fertőtleníteni a mosógépet, emellett eltávolítja a baktériumokat és a vízköveket is. Körülbelül 300 ml ecet, azaz körülbelül 2 teli csésze elegendő a mosógép ecettel történő tisztításához. Egyszerűen öntsd az ecetet a mosógépbe, kapcsold be a mosógépen a leghosszabb mosási programot, és állítsd a lehető legmagasabb hőmérsékletre.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet szódabikarbónával

A mosógép szódabikarbónával történő tisztítása egy másik lehetőség, amely pontosan megegyezik a mosógép ecettel történő tisztításával, csak a tisztítószert kell lecserélned. A mosógép szódabikarbónával történő tisztítása esetén önts 2 csésze szódabikarbónát a mosógép dobjába, és kapcsold be a mosógép lehető leghosszabb mosási programját, a lehető legmagasabb hőmérséklet mellett. A mosógép szódabikarbónával történő tisztítása megszabadítja a készüléket a kellemetlen szagoktól, eltávolítja a szennyeződéseket és a lerakódásokat a mosógép dobjából és tömlőjéből is.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet ecettel és szódabikarbónával

A mosógép tökéletes tisztításához kipróbálhatod a mosógép ecettel és szódabikarbónával történő kombinált tisztítását. Ezúttal nem öntöd a szódabikarbónát a mosógép dobjába és az ecetet sem öntöd közvetlenül a mosógépbe - ehelyett körülbelül fél csésze szódabikarbónát önts a mosópornak szánt rekeszbe, és töltsd fel az öblítő részt ecettel. Mosószódát önthetsz a mosógép dobjába, amelyet általában drogériában vásárolhatsz meg. Ugyanaz az eljárás következik, mint a mosógép ecettel vagy szódabikarbónával történő tisztítása során, vagyis a leghosszabb mosási programot használd a legmagasabb hőmérsékleten.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet citromsavval

A mosógép citromsavval történő tisztításához tedd a következőket: Mérj ki kb. 250 gramm citromsavat, amelyet önts a mosógép üres dobjába. Ezután csak kapcsold be a mosási programot 60 °C-on, és várd meg a citromsav aktiválódását a mosógép tisztítása során. A mosógéped vízkőtől, baktériumoktól és penészektől mentes lesz, amelyek a mosógép kellemetlen szagának általános okai.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógépet penész elleni tisztítószerrel

Ha úgy döntesz, hogy a mosógépet penész elleni tisztítószerrel tisztítod, akkor ideális esetben válaszd a Szavo elnevezésű mosógép tisztító terméket. A mosógépbe helyezett penész elleni tisztítószer eltávolítja a mosópor maradványait, a szennyeződéseket, a vízkövet és eltávolítja a mosógép kellemetlen szagát is. Egy edényben keverj össze 35-40 ml Szavo tisztítószert 3 liter meleg vízzel. Merítsd a mosószer-adagolót ebbe a fürdőbe, és hagyd legalább 30 percig hatni. Ezután mosd ki és helyezd vissza az adagolót. Ugyanezt a megoldást alkalmazhatod a mosószer-adagoló belsejének és az ajtó belsejének átmosására, melyet egy kendővel végezhetsz el. Óvatosan mosd meg az ajtó körül a gumitömítést, beleértve az esetleges redőket is. Öntsd a tisztítószerszer maradék tartalmát a mosószer-adagolóba, és indítsd el a mosási programot előmosás nélkül, minimum 60 °C hőmérsékleten.

A mosógép vízkőmentesítése, avagy a mosógép megtisztítása a vízkőtől

A vízkő a vízből származó ásványi anyagok fokozatos felszabadulásával jön létre. Ezen anyagok közé elsősorban kalcium-karbonát és a magnézium-karbonát tartozik. A felszabadulás intenzitása elsősorban a víz keménységétől függ, vagyis minél keményebb a víz, annál több ásványi anyagot tartalmaz. A mosógépek legnagyobb problémája, hogy a vízkő nem csak a dobban, hanem a tömlőkben és a fűtőtesten is felgyülemlik, ami növeli az energiafogyasztást és rontja a mosás minőségét. Ha kerámia fűtőtesttel felszerelt mosógéped van, a vízkő nem fog problémát okozni ebben a tekintetben. Fém fűtőtesttel ellátott mosógép esetén azonban mindenképpen javasoljuk, hogy ügyelj a vízkőre.

A vízkő elleni legjobb védelem a megelőzés, amely a vízlágyítók használatából vagy a mágneses vízkőmentesítő felszereléséből áll.

vízlágyítót a mosószerrel együtt kell használni. Minden mosáskor add hozzá a mosóporhoz. Használhatsz szódabikarbónát is, amely vízlágyítóként is működik. Egyes mosószerek már tartalmaznak lágyítószert, így mi sem könnyebb, mint egy vízlágyítóval ellátott mosószert választani.

A mágneses vízkőmentesítő a vízellátó tömlőre van felszerelve, ahol a mágneses mező miatt a víz megszerzi a lágy víz tulajdonságait. A víz nem képez kemény lerakódást, csak lágy vagy jobb esetben semmilyet.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
A mosások során vízlágyító hozzáadásával megvédheted mosógépedet a vízkőtől.
i Mindegy, hogy kemény a víz a háztartásban, vagy csak meg akarod védeni a mosógépet, van egy tippünk a számodra, amely segítségével remekül és könnyen megelőzhető a vízkő. A vízellátó tömlőre történő beépítésre tervezett mágneses vízkőmentesítő megakadályozza a vízkő lehetséges felhalmozódását, és ezzel meghosszabbítja a mosógép élettartamát.

Hogyan tisztítsuk meg a mosógépet a vízkőtől

Soha ne távolítsd el mechanikusan a vízkövet. A mosógépben lévő vízkövet a mosógép-tisztítók képesek eltávolítani a legjobban, amelyek finoman és hatékonyan oldják fel azokat. A megvásárolt vízkőtisztítótól függően helyezd azt a mosószer-adagolóba vagy a dobba. Futtasd a programot 60 °C vagy 90 °C hőmérsékleten - a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Körülbelül negyedévente egyszer ajánlott megelőző intézkedésként tenni a vízkő elleni tisztítószerek segítségével.

Hogyan válasszunk mosógépet? Kiválasztási útmutatóink tanácsot nyújtanak

Elhasználódott a régi mosógéped? Még a mosógép alapos tisztítása sem segít? A minőségi mosógép kiválasztása nem egyszerű, mert a kínálatra kattintás után szó szerint eláraszt a különféle márkák számos modellje, mindenféle újítással, programmal és funkcióval. Milyen előnyei vagy hátrányai vannak az egyes mosógép típusoknak, milyen paraméterekre kell összpontosítani a mosógép kiválasztása során, mely funkciók lesznek hasznosak a számodra? Kiválasztási útmutatóink segítenek abban, hogy melyik mosógépet válaszd, amelyben nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.

i Tanácsadás a mosógépek kiválasztásával kapcsolatban

A mosógép értékelése a készülék legjobb névjegykártyája

Melyik a legjobb ár-érték arányú mosógép? Melyik a legjobb mosó-szárítógép? Hiteles választ kaphatsz ezekre a kérdésekre egy olyan vásárlótól, aki már megvásárolta a terméket és saját maga is kipróbálta. Nem kell egy kalap alá venni az összes készüléket. Nézd meg a mosógépekről, a mosó- szárítógépről és más hasonló kategóriákról szóló értékeléseket. Elolvashatod az emberek véleményét, és leszűkítheted ezzel a választást olyan megbízható mosógépekre vagy mosó- szárítógépekre, amelyekbe érdemes befektetni.

i Mosógép értékelések
i Mosó-szárítógép értékelések

A mosógépek csatlakoztatása

Ha már kiválasztottad a mosógéped, vagy már otthon is van, akkor be is kell azt szerelned, amit sokan egy szakértő segítségére bíznak. De ha úgy döntöttél, hogy saját magad csatlakoztatod a mosógépet, akkor van néhány tanácsunk ahhoz, hogy is kezdj neki. A mosógép csatlakoztatása a háztartási műveletekhez képest viszonylag egyszerű kérdés, alapvetően fél órát vesz igénybe. Mindazonáltal javasoljuk, hogy először olvasd el az adott mosógép modellre vonatkozó utasításokat és a gyártó ajánlásait.

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet
Új mosógépet vásárolsz, és be kell szerelni? A mosógép telepítése nem bonyolult.

Minden mosógép be van biztosítva a szállítás közben keletkező esetleges sérülések ellen. Ezért a doboz kicsomagolásakor találsz egy kulcsot, amely kicsavarja a dobot rögzítő csavarokat, hogy szállítás közben ne mozduljon el és ne sérüljön meg. A mosógép hátulján találhatóak a rögzítő csavarok, amelyeket ezzel a kulccsal csavarozhatsz ki. Tedd el ezeket a csavarokat, miután eltávolítottad őket. Hasznosak lesznek a mosógép bármiféle későbbi szállításakor. Akár költözéskor, akár reklamáció esetén. Fedd le a csavarok nyílásait egy fedéllel.

i Célszerű időnként ellenőrizni a tömlőt – például nincs-e véletlenül megrepedve - mielőtt elárasztanád szomszédaidat. Bármilyen sérülés esetén tanácsos a tömlőt kicserélni. Ugyanígy ellenőrizd a tömítések épségét, hogy a víz esetleg nem csepeg-e.

A mosógép csatlakoztatása a vízellátáshoz

A mosógép belsejében található egy tömlő, amely a mosógépet a vízellátáshoz csatlakoztatja. Csavard be a tömlő egyik végét a mosógép hátuljába, a másikat pedig a vízellátáshoz. Fontos a tömlő alapos meghúzása. De ha például egy villáskulccsal segíted a folyamatot, ne vidd túlzásba, hogy a tömlőn lévő műanyag ne repedjen meg. Mielőtt a tömlő másik végét csatlakoztatnád a vízellátáshoz, üríts le egy kis vizet, hogy ezzel megakadályozd a szennyeződés bejutását az új szűrőbe a tömlőn keresztül. Ellenőrizd a tömítéseket, ezt követően csak alaposan húzd be a tömlőt.

Alapvetően két lehetőséged van a használt víz elvezetésére a mosógépből. Helyezd a leeresztő tömlőt egy műanyag könyökbe, és akaszd fel a mosógép vagy a mosdó szélére. Ez azonban nem túl esztétikus és a szomszédok eláztatása szempontjából is veszélyes változat. Jobb, ha a tömlőt közvetlenül a lefolyóhoz csatlakoztod, és tömlőbilincssel rögzíted.

Miután a mosógépet a helyére tetted, ellenőrizd vízmértékkel, hogy a mosógép valóban egyenesen áll-e. A teljesen vízszintbe hozás fontos, hogy a mosógép ne ugráljon majd centrifugáláskor. Abban az esetben, ha kicsit módosítani kell a beállítást, akkor könnyen ki tudod egyenlíteni a készüléket a csavaros lábakkal. A kulcs, amely szintén a mosógép tartozéka volt, segít neked ebben. Ezután csak csatlakoztasd a mosógépet egy külön csatlakozóba (ne használj elosztót vagy hosszabbítót).

i Érdekelhet még

Bár a mosógép vagy a mosó-szárítógép szolgáltatásait magától értetődőnek vesszük, alapvetően minden nap számítunk rá, és az életet sem tudjuk elképzelni nélküle; ezért igazán fontos, hogy otthon legyen egy megbízható és jó minőségű készülék. Neked melyik tetszik?

4,9 19×
FROSCH ÖKO mosógép tisztító, citrus, 250 g
Környezetbarát tisztítószer -
2 290 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CIS201
4,8 24×
Xavax mosásához 250 ml
Mosógéptisztító - megszünteti a kellemetlen szagokat és zsírlerakódásokat, hatékony a vízkő és a mosógépben lerakódott mosószer ellen, tisztítja a mosógép fontosabb részeit, lerövidíti a mosási időt, ezzel időt és energiát takarít meg
2 290 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAN3141x1
5,0 12×
DR. BECKMANN mosógép ápoló-tisztító aktív szénnel 250 ml
Mosógéptisztító - eltávolítja a szennyeződéseket, a vízkő- és mosószer lerakódásokat, mélyen tisztít, aktív szén segítségével, a gép hosszú élettartamához
1 390 Ft
1 db
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CIS386
4,6 41×
K2R mosógép tisztító (2 zacskó)
Mosógéptisztító - mosógép tisztításához - 895 Ft/db
1 790 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CIS078
5,0
WPro AFR 431
Mosókapszula - mosógép tisztító és szagtalanító tabletta, 1 évre elegendő, 12 db-os csomag, használata havonta ajánlott
8 820 Ft -tól
több darab vásárlása esetén
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: WPRO023
4,8 90×
LANZA friss és tiszta szín 6.3 kg (90 elem)
Mosószer - univerzális ruhaneműhöz, színes ruhákhoz mosásához, színintenzitás megtartása és rendszeres használatra, csehországból, mosások száma: 90, 6300 g - 55,44 Ft/mosás - Ár több darab vásárlása esetén 792,06 Ft/1 kg
4 990 Ft
1 csomag
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PPR523
4,9 122×
VANISH Oxi Action 4 l folttisztító
Folttisztító - univerzális, 4000 ml - 2 047,50 Ft/1 l
8 190 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: ODS023
4,9 224×
SANYTOL Fertőtlenítő mosószeradalék 1 l
Fertőtlenítő mosószeradalék - elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat minden hőmérsékleten. Eltávolítja a kellemetlen szagot, meggátolja a fertőzések terjedését és a csodálatos frissesség érzését hagyja maga után. Alkalmas minden textíliára, beleértve a sportruházatot, a babaruhákat is - 2 590 Ft/1 l
2 590 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CIS285
4,8 48×
JELEN Folteltávolító 500 ml
Öko folteltávolító - univerzális
1 490 Ft
1 db
Szállításra kész 2 db
Termékkód: ODS052
4,9
HG Kellemetlen sportruha szagok ellen 500 g
Mosószer - sportruházathoz, 500 g - 4 980 Ft/1 kg
2 490 Ft
1 db
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CIS713
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ