ApF HU ApF HU

Milyen beépíthető sütőt vegyek?

Termékkatalógus

Nem vagy biztos benne, hogyan válassz beépíthető sütőt? A klasszikus, vagy inkább a kompakt kivitelezés felelne meg jobban? Vajon megéri befektetni egy hőszondába vagy pirolízises öntisztításba? A választás megkönnyítéséhez információval és hasznos tanácsokkal látunk el.

Jak vybrat vestavnou troubu

Sütő választása előtt válaszold meg az alábbi három kérdést:

 1.  Mekkora háztartásba tervezel sütőt vásárolni

  ?

 2.  Milyen gyakran fogod használni a sütőt?


 3.  Milyen funkciókat vársz el a sütőtől?


Fontos jellemzők beépíthető sütő választásához

A sütő mérete

A választás során fordíts kiemelt figyelmet a készülék méreteire. Tartsd észben, hogy a beépíthető sütő méretének meg kell egyeznie a konyhapult nyílásával. A pontos méreteket tartalmazó műszaki rajzot átadjuk a kiszállítás során. 

A sütő belső űrtartalma

A belső űrtartalomnak egyenesen arányosnak kell lennie a háztartás tagjainak számával, vagy az ő igényeikkel. A kisebb gyorsabban és olcsóbban éri el a kívánt hőmérsékletet, míg a nagyobb űrtartalmú nagyobb ételek elkészítését teszi lehetővé.

Egy egyedülálló vagy egy pár általában megelégszik a legfeljebb 45 literes belső űrtartalommal. A kisebb családok számára 40 - 70 literes modelleket ajánlunk. A 70 liter feletti pedig sütők négy-, vagy többtagú családok számára alkalmasak.

Formatervezés és vezérlés

A rozsdamentes acél az egyik legnépszerűbb felhasznált anyagok közé sorolható. Időtlen formatervezése tiszta vonalakkal jellemezhető. Tagadhatatlan előnye továbbá, hogy nagyon könnyen karbantartható. Ráadásul a rozsdamentes acél nem is karcolódik olyan könnyen. Ha nem szereted a rozsdamentes acélt, választhatsz akár fekete vagy fehér beépített sütőt is. Ha konyhádat vintage stílusban szeretnéd berendezni, akkor nézd meg a retró beépíthető sütők kínálatát.

Kapható hagyományos nyomógombos kijelzővel vagy modern érintőképernyővel ellátott sütő is egyaránt. Egyes modellek forgatható vezérlőkkel vannak felszerelve. A legmodernebb modellek nyomógombos vezérléssel rendelkeznek.

Energiahatékonysági osztály

Az ebbe a kategóriában tartozó készülékek leggyakrabban A, vagy A+ osztályúak. Minél jobb az osztály, annál gazdaságosabb és hatékonyabb a sütő. Az energiaosztály, a -felhasználás vagy a belső űrtartalom az energiacímkén található meg, amelyet minden sütő esetében kötelező feltüntetni. Ezt akár a weboldalunkon vagy a gyártó oldalán is megtalálhatod.

Útmutató az energiacímkék világához

Kiegészítő felszereltség és funkciók

A sütőket folyamatosan modernizálják, ezzel járulva hozzá a még finomabb és egészségesebb ételek készítéséhez. Ez a nélkülözhetetlen készülék már néhány tízezer forintért megvásárolható. Fontos, azonban, tisztázni, hogy a drágább darabok milyen hozzáadott értékekkel, és milyen átlagon felüli funkciókkal büszkélkedhetnek.

A beépíthető sütők programjai és funkciói

 • Hagyományos sütés – normál funkció, amely során az alsó és felső fűtőszálak dolgoznak. Ezzel a funkcióval minden típusú étel elkészíthető, egyszerre egy szinten.

 • Hőlégbefúvás – egy fűtőelemmel ellátott ventilátor, amely meleg levegőt oszlat el a sütő belsejében, ezáltal a készülék minden részén egyenletes hőmérsékletet biztosít. Hőlégbefúvással egyszerre több szinten is süthetsz. Az ételek az áramló meleg levegőnek köszönhetően nem csak sülnek, hanem száradnak is, ezáltal ropogóssá válnak, ám ez nem feltétlenül alkalmas minden recepthez. 

 • Grill – a grill funkcióval ropogós sült csirkét vagy egyéb húsételeket készíthetsz.

 • Kiolvasztás – segítségével felgyorsítható az étel szobahőmérsékletre történő kiolvasztásának folyamata. A kiolvasztási folyamat a lehető legfinomabban történik, így az ételek megőrzik ízüket és aromájukat.

 • 3D sütés – a többszintes sütés praktikus verziója. Az ilyen típusú sütés során a többszintes sütéshez szükséges összes fűtőelem aktiválódik. Egyszerre akár háromféle ételt is készíthetsz anélkül, hogy az ízek és az aromák összekeverednének.

 • Gőzsütés – az ételkészítés egy modern és egészséges módja. Nem igényli zsírok vagy olajok használatát, így az ételek rendkívül könnyen emészthetőek lesznek. Ennek köszönhetően az ételek megőrzik a szükséges vitaminokat és ásványokat, ráadásul az ízük is tökéletes lesz!

 • Mikrohullámú sütés – a finom melegítés vagy kiolvasztás mikrohullámok használatával megőrzi az ételek ízét és állagát.

 • Öntisztítás – a sütőtisztítás rendkívül hatékony és egyszerű módját kínálja. A szennyeződések hamuvá éghetnek, vagy felpuhulhatnak annyira, hogy egy kendővel egyszerűen letörölhetők legyenek. Ezek lehetnek katalitikus tisztítással, pirolitikus tisztítással vagy AquaClean funkcióval ellátott sütők.

Kiegészítő felszerelés

 • Időzítő – lehetővé teszi a sütés időtartamának beállítását. A beállított idő letelte után a sütő automatikusan kikapcsol.

 • Csillapított ajtózáródás – a sütő ajtajának rendkívül csendes és óvatos bezárását garantálja csillapított záródással, akár rásegítés nélkül is. Csupán csak egy finom nyomásra lesz szükség.

 • Gyermekzár – megakadályozza, hogy a gyerekek bekapcsolják a sütőt vagy átállítsák a programot.

 • Hőszonda – szabályozza az ételben beállított hőmérsékletet, például nagyobb adag sült esetén. Csak szúrd a húsba és állítsd be a kívánt hőmérsékletet. A használati utasításban mindig megtalálod, hogy melyik típusú húshoz melyik hőmérséklet az optimális. A sütés végével a készülék automatikusan kikapcsolódik vagy hangjelzést ad ki.

 • Push gombok – különleges kialakítást és praktikus funkciót képviselnek. A Push-gombok nagyon kényelmesen működnek, ráadásul elegáns megjelenést kölcsönöznek a sütőnek. A megnyomásukkal egy sima, egyszerűen tisztítható panelt kapsz.

 • Ajtóhűtő rendszer – egy hasznos biztonsági funkció, amely általában két fő részből áll. Az alapvető szempont az ajtó többrétegű kidolgozása. Az egyes rétegek így könnyebben elszigetelődnek a háztartás többi részének hőjétől, ezáltal megakadályozzák a hőszivárgást és hozzájárulnak a biztonságos működéshez. A második elem általában egy kis ventilátor, amely levegőt fúj az ajtók közötti térbe, ez pedig szintén a hőszigetelést segíti.

 • Levehető ajtók – lehetőséged van az ajtók teljes eltávolítására. Ennek köszönhetően a sütő tisztítása során még a nehezen elérhető helyekhez is hozzáférsz, így könnyedén lemoshatsz és letörölhetsz mindent.

 • Teleszkópos sütősín – megkönnyíti a sütőtepsi kezelését a sütés során, hiszen lehetővé teszi az egész sütőtepsi kihúzását anélkül, hogy tartanod kellene azt. Az ételek öntése és fűszerezése ennek hála sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

Klasszikus sütők

 • Alkalmas mindenféle háztartásba, kisebbe és nagyobba egyaránt
 • Mindenféle formájú és méretű modellek széles választéka

A klasszikus, 60 cm-es készülék a sütők egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt modellje. A sütők belső űrtartalma 53 és 82 liter között mozog, így a kisebb és nagyobb háztartások is jó hasznát veszik. Ezek a sütők általában megfizethetőbbek. Klasszikus sütő esetén alsó- és felsősütésre, kombinált sütésre, hőlégbefúvásra és kiolvasztásra számíthatsz. Az adott modelltől és ártól függően számos további programmal és funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a sütést és a készülékek használatát.

Előnyök és hátrányok
 • Biztosít minden alapvető programot és funkciót 
 • Alkalmas minden háztartásba
 • A belső űrtartalom akár a 80 litert is elérheti 
 • Jó ár-érték arány
 • Modellek széles választéka
 • Általában híján van a legújabb szolgáltatásoknak

Kompakt sütők

 • Ideálisak kisebb háztartások számára
 • Helyhiányos konyhákba alkalmasak

A kompakt sütők 45 cm magasak, ezáltal ideálisak a kisebb háztartások számára. Habár kevesebb helyet igényelnek, mégis a magukénak tudhatják egy klasszikus sütő minden fontos funkcióját. A kompakt méretek ellenére néhány sütő prémium és átlagon felüli jellemzőkkel büszkélkedhet. A kisebb űrtartalomnak hála gyorsabban és olcsóbban éri el a kívánt hőmérsékletet.

Előnyök és hátrányok
 • Kompakt méretek
 • Minden szükséges program és funkció
 • A belső térfogat 
 • Elegáns design
 • Kis űrtartalom

Multifunkciós sütő

 • Többféle sütési módot tesz lehetővé
 • Alkalmas háztartásokba, ahol gyakran használnak sütőt

A multifunkciós sütő, ahogy már a neve is mutatja, többféle sütési módot tesz lehetővé. A felmelegítéshez mindent adott, amit egy klasszikus sütő is biztosít, ám ez a modell már néhány extrával is fel lett szerelve - forró levegő körfűtőszállal, sütés hozzáadott gőzzel vagy sütés mikrohullámmal. Ennek köszönhetően minden egyes ételnél a legjobb eredmény érhető el. A legmodernebb modellek több tucat különféle programmal rendelkeznek, amelyek között megtalálhatók, például, a mentett receptek, ahol csak annyi a dolgod, hogy megnyomsz egy gombot, a sütő pedig gondoskodik az ételkészítés egész folyamatáról. A mai multifunkciós sütők választékában Smart sütőkkel is találkozhatsz, amelyek az okosotthonod szerves részévé válnak.

Előnyök és hátrányok
 • Különféle ételkészítési módok sütőben
 • Különféle ételek elkészítéséhez alkalmas programok (hús, sütemény, desszert, zöldség)
 • Számos extra funkció
 • Modern technológia
 • Magas vételár

Hőlégbefúvásos sütő

 • Elektromos sütő körfűtőszállal
 • Különféle ételek egyszerű és egyenletes sütése

A hőlégbefúvásos sütők nagyon hasonlítanak a hagyományos modellekre, ám körfűtőszállal vannak felszerelve, amely eloszlatja és egyenletes tartja a hőt a készülék belsejében. Ez jobb és egyenletesen átsült ételeket eredményez. Ezeket a sütőket néha valódi forró levegős sütőnek hívják. A különbség az, hogy egy sütőnek csak ventilátora van (az csak eloszlatja a meleg levegőt, amelyet az alsó vagy a felső fűtőszál melegített fel), vagy pedig körfűtőszálas ventilátorral rendelkezik-e, amely mögött saját fűtőegység áll, és a már felmelegített levegőt engedi szabadjára a sütőben. Az igazi hőlégbefúvásos sütőkben egyszerre különféle ételeket is készíthetsz, hiszen nem fogják átvenni egymás ízét és aromáját.

Előnyök és hátrányok
 • A már eleve forró levegő egyenletesen oszlik el a sütőben
 • Egyenletes és gyorsabb ételkészítés
 • Egyszerre két, vagy több étel is elkészíthető
 • Időt és pénzt takarít meg
 • Modern funkciók és felszereltség (modellenként eltérő)
 • A körfűtőszál nélküli sütők csak a meleg levegőt oszlatják szét

Gőzsütő

 • Nem csak sütéshez, de főzéshez, grillezéshez és posírozáshoz is alkalmas
 • A gőz egészségesebb és finomabb ételek elkészítését teszi lehetővé

A gőzsütők manapság igazi kasszasikerek. Nem csak sütésre, de főzésre, grillezésre, posírozásra és kiolvasztásra is használhatod őket. Amellett, hogy ízletes ételeket készíthetsz benne, használatuk még az egészséges étrendhez is hozzájárul, hiszen nincs szükség zsiradék hozzáadásához, mivel a hozzáadott gőz feljavítja egyes alapanyagok ízét. A hús belül szaftosabb lesz, a külseje pedig aranybarna kérget kap, a sütemények magasabbra nőnek, a zöldségek pedig megőrzik színüket és roppanósságukat.

Előnyök és hátrányok
 • Egészséges sütés és főzés sütőben
 • A gőz révén a sütemények jobban megemelkednek, a húsok pedig nem száradnak ki
 • A zöldségek megőrzik színűket és roppanósak maradnak
 • Számos ételkészítés mód
 • A modern funkciók megkönnyítik az ételek elkészítését
 • A továbbfejlesztett sütők felváltják, például, a mikrohullámú sütőket vagy párolókat
 • Magas vételár

Sütők gőzfunkcióval

 • A klasszikus sütőprogramot gőzfunkciókkal kombinálja
 • A gőz a hagyományos sütés kiegészítéseként szolgál
 • A gőznek köszönhetően az ételek ízletesebbek lesznek

A gőzfunkciókkal rendelkező sütők kompromisszumot jelentenek a hagyományos és a gőzsütők között. Ez utóbbiakkal ellentétben nem teszik lehetővé a hagyományos gőzsütést és víztartályuk sincs, így a vizet közvetlenül a sütőbe kell önteni. A gőzfunkció hozzáadható a klasszikus programokhoz, amelynek köszönhetően a húsok szaftosabbak, a sütemények pedig levegősebbek lesznek.

Előnyök és hátrányok
 • A gőzfunkció javítja a sütési eredményeket
 • A hús szaftosabb lesz
 • A desszertek és sütemények levegősebbek lesznek
 • Nem teszi lehetővé a teljesen gőzsütést

Sütő mikrohullámmal

 • Ötvözi a mikrók és sütők előnyeit
 • Felgyorsítja az ételkészítést

A mikrohullámú beépíthető sütők alapvetően multifunkciós sütők a mikrohullámok használatának lehetőségével. Épp ezért egy ilyen sütő ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint egy mikrohullámú sütő, amelyet akár teljesen ki is válthat. Finoman melegíti fel vagy olvasztja ki az ételeket anélkül, hogy azok veszítenének az állagukból és az ízükből. Nagyszerű választás a gyors és egészséges ételkészítéshez, forró levegővel kombinálva.

Előnyök és hátrányok
 • Két készülék egyben
 • Az ételek akár feleannyi idő alatt elkészülnek
 • Gyengéd felmelegítés és kiolvasztás a mikrohullámok segítségével
 • Magasabb vételár

Öntisztító sütők

 • Katalízis, Pirolízis vagy AquaClean
 • A sütők belsejének egyszerű karbantartása
 • Időt és energiát takarít meg

A sütő belsejébe égett maradékok és zsírok többé nem okoznak rémálmokat, ha a sütőd úgy nevezett öntisztító funkcióval büszkélkedhet, amely nagyban megkönnyíti a tisztántartását. Ezek közé tartozik a katalitikus tisztítás (a sütő falai cserélhető katalitikus betétekkel vannak ellátva, amelyek beszívják a szennyeződéseket és a zsírt), a pirolitikus tisztítás (a sütő belseje magas hőmérsékletre melegszik fel, amelyen a szennyeződések hamuvá válnak és lehullanak a falakról) vagy az AquaCleaning, azaz a gőztisztítás (a sütőbe öntött víz fokozatosan párolog el, és a létrejövő gőz felpuhítja az odaszáradt szennyeződéseket, amelyek aztán könnyedén letörölhetők).

Minisütő

 • Ideális megoldás a kevésbé igényes felhasználók számára
 • Energiatakarékos készülék, amely nem foglal sok helyet
 • Lehetőség főzőlapokkal történő kombinálásra

Az asztali minisütő a kisebb és egyszerű, szabadonálló és beépíthető sütők megfelelő alternatívája. Különféle méretben és űrtartalommal érhető el. Praktikus funkciók kielégítő választékával rendelkezik. Az ilyen asztali minisütők előnye, hogy variálhatóak. Gond nélkül szállíthatod őket, ezért nem csoda, hogy főleg a nyaralóval rendelkezők körében annyira népszerűek.  A minisütőket azonban azok is értékelik, akik nagyon ritkán sütnek, és spórolni szeretnének a hellyel, amelyet a hagyományos sütők egyébként igényelnek.

Előnyök és hátrányok
 • Energia- és helytakarékos
 • Különböző méretben és űrtartalommal kapható
 • Hordozható
 • Lehetőség főzőlapokkal történő kombinálásra
 • A tartozékok a csomag részét képezik
 • Az alapmodellek alacsony árral bírnak
 • Inkább a kevésbé igényes felhasználók, kisebb háztartások és alkalmi sütő-főző személyek számára alkalmas
Kiegészítők beépített sütőkhöz

 Kiegészítők beépített sütőkhöz

 • Így teljes mértékben kihasználhatod a sütőt
 • Segít a hosszú élettartam megőrzésében
 • Megkönnyíti a sütő tisztítását és karbantartását

A beépített sütők tartozékai közé elsősorban a sütőformák ás tepsik valamint a sütőtálak tartoznak, amelyek minden sütőben való főzéshez illetve sütéshez elengedhetetlen tartozékok. A gőzsütők és kombinált sütők felhasználói értékelni fogják garantáltan a vízkőmentesítő tablettákat, amelyekkel könnyedén eltávolíthatók a készülék belsejében lévő mészlerakódások. Néhány sütő lehetővé teszi az izzó cseréjét, de meg kell győződni arról, hogy az izzó biztosan megfelel-e az adott sütőhöz.

Előnyök és hátrányok
 • Széles kiegészítő választék
 • Maximális mértékben kihasználható sütő
 • Anyagilag nem megterhelő apróságok
 • Némelyik sütő specifikus kiegészítőket igényelhet

Gyakran ismételt kérdések beépíthető sütő választásakor

Mekkora sütőt érdemes választani? - a méretre összpontosítva

A megfelelő méretű sütő döntő jelenőséggel bír a választás során. A belső űrtartalmat a használat gyakoriságától és a háztartás tagjainak számától függően válaszd meg. Ha csak alkalmanként használsz sütőt, akkor számodra a kisebb lesz megfelelő. Ellenkező esetben, a lelkes séfek inkább a nagyobb modelleket részesítik előnyben. 

Egyedülállók és párok számára egy legfeljebb 45 literes űrtartalommal bíró sütő általában elegendő.

Kisebb, vagy olyan családok számára, akik nem használják sűrűn a sütőt, egy 40-70 literes modell lesz a legjobb választás.

A több, mint 70 literes űrtartalmú sütők négy- vagy többtagú családoknak alkalmasak, ahol sűrűn készítenek benne ételeket.

Klasszikus sütő esetén a 60 x 60 cm a standard, mind magasságban, mind szélességben. Ha egyedül vagy kis lakásban élsz, a kompakt sütők közül érdemes választanod, amelyek mindössze 45 cm magasak.   

Melyik sütőt válasszuk a funkciók kiválasztása tekintetében?

Mielőtt választanál, tisztában kell lenned azzal, hogy mit vársz magától a sütőtől. Ha csak szórványosan sütsz, az alap sütőfunkciók (felső sütés, alsó sütés, felső+alsó sütés és grillezés) elegendőek lesznek számodra. Másrészt, azok a háztartások, amelyekben gyakrabban megy a sütő, értékelni fogják biztosan az olyan extra funkciókat, mint a forrólevegős, 3D-s sütés vagy akár a gőzsütés.

Vedd figyelembe a sütő karbantartását és működését is. A sütő egyszerűbb tisztítása érdekében bizonyára értékelni fogod az öntisztító funkciókat, mint a katalitikus vagy pirolitikus tisztítás. Ha kényelmesebb és biztonságosabb kezelésre vágysz, gondold át a teleszkópos sütősín vagy ajtóhűtő rendszer lehetőségét.

Mi az a forrólevegős sütő és mik az előnyei?

A hagyományos sütőkkel ellentétben a hőlégbefúvásos modellek egyenletesen oszlatják el a hőt a készülék belsejében. Ennek köszönhetően egyszerre akár több szinten is készíthetsz ételeket. Más szóval, használhatod az úgy nevezett többszintes sütési opciót, amellyel időt, energiát és pénzt spórolhatsz meg. A nagy teljesítményű, fűtőszálas ventilátor nem csak egyenletes légáramot biztosít, de a különféle ételek aromájának és ízének összekeveredését is megakadályozza.

Milyen előnyei vannak a gőzsütőnek?

Egy gőzsütővel ízletesebb és szaftosabb ételeket készíthetsz, amelyek megőrzik a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok nagy részét. Ráadásul, a sütéshez nincs szükség zsiradékra, így az elkészített étel még könnyebb és egészségesebb lesz. A gőzsütők továbbá más háztartási készülékeket is kiválthatnak, mint például a mikrohullámú sütőt. Ha egy ilyen gőzsütőt légbefúvással kombinálsz, kihasználhatod a hagyományos sütő minden funkcióját, és gőzprogramokkal kombinálhatod azokat.

Hogyan válasszunk gőzsütőt?

Először is ellenőrizd az adott modell gőzfunkcióit. Az optimális eredmény elérése érdekében olyan modellre van szükséged, amely teljes gőzfunkciókkal rendelkezik. A víztartály kialakítása és elhelyezése szintén valóban fontos. Egyes gőzkemencék különálló víztartállyal rendelkeznek, mások pedig a gőzkamra alján található tartállyal vannak felszerelve.

Az energiafogyasztásra sem árt vetni egy pillantást. Az öntisztító programmal kombinált gőzsütők igencsak energiaigényesek lehetnek. A biztonsági elemek (pl. több réteg üveg) szintén fontosak.

Az ár alapján se feltétlen válassz sütőt. Ez a sütőtípus tény, hogy általában a drágábbak közé tartozik. A legmodernebb készülékek nem sűrűn kaphatóak 140 000 forint alatt.

Mi a különbség a gőzsütő és a konvekciós sütő között?

A konvekciós sütők nagyméretű készülékek, amelyeket főként professzionális konyhákban használnak. Az ételt párolással készítik el. A különbség nem csak a méretben és a felhasználási célban, hanem a funkciótartományban is rejlik. A gőzzel történő főzés mellett a kombinált gőzsütőnek van egy standard főzőprogramja is. A konvekciós sütők csak a forrólevegő funkciót használják.

Mi az a Smart sütő?

A smart sütőket vagy okos sütőket akár mobiltelefonról vagy tabletről is szabályozhatod. Távolról beállíthatod a hőmérsékletet, ellenőrizheted a készülő étel állapotát, vagy bekapcsolhatod a sütőt és már útközben előmelegítheted. A mobiltelefonra vagy tabletre letölthető alkalmazásnak köszönhetően receptek között keresgélhetsz és el is mentheted azokat, mindent megtudhatsz a készülék megfelelő karbantartásáról, vagy probléma esetén gyors útmutatót is találhatsz. Az okos sütő az okosotthonod részévé válik.

Mit jelent pontosan a katalitikus és a pirolitikus tisztítás?

Segítségükkel erőfeszítés nélkül tarthatod tisztán a sütőd belsejét. 

Az első módszer a pirolízis. Hála a sütő rendkívül magas hőmérsékletre (akár 500 °C) történő felmelegítési képességének, ez teljes mértékben elégeti az összes szennyeződést. Neked csupán annyi a dolgod, hogy a sütő lehűlése után (ideális esetben akkor is, ha még kicsit meleg) letöröld a belső felületét egy nedves törlőkendő segítségével, és kész is vagy.

A másik tisztítási módszer a katalízis. Ezt olyan sütők teszik lehetővé, amelyek speciális, porózus zománcozott anyagból készült belső réteggel rendelkeznek. Ennek köszönhetően a sütő szivacsként szívja be a szennyeződéseket és a zsírt, amelyek aztán a hő hatására oxidálódnak és elpárolognak.

Hogyan válassz minisütőt

A megfelelő választáshoz szükséges kulcsfontosságú jellemzők a következők:

 • Kivitelezés – kétféle típusú minisütő létezik. Az alap és a főzőlapokkal kombinált. Az alap modell olyan háztartások számára ajánlott, ahol van főzőlap. A kombinált minisütők viszont tűzhelyként is funkcionálhatnak. A főzőlap lehet kerámia vagy öntöttvas. A kombinált minisütők magasabb bemeneti teljesítménnyel bírnak, mint az alap darabok.  Az árbeli különbség azonban nem túl nagy. A sütő és a főzőlap általában egyszerre is használható.
 • Melegítés típusa – ez a tényező abszolút kulcsfontossággal bír. Az alapvető funkciók magukban foglalják a felső és alsó sütést, valamint a grillezést. Majdnem minden minisütő rendelkezik ezekkel a funkciókkal. A még fejlettebb modelleknél már légbefúvós sütéssel is találkozhatsz, néhány minisütő pedig mikrohullámú sütő funkciót is kínál. 
 • Teljesítmény – Minél magasabb a bemeneti teljesítmény, annál magasabb az energiafelhasználás. A magasabb bemeneti teljesítménnyel rendelkező sütők azonban erősebbek is. Ezt főleg a sütő és a főzőlapok felmelegedési idejéből láthatod. A minisütők optimális bemeneti tartománya 1500 és 2000 W között mozog. A kombinált sütők pedig akár 3000 W-os bemeneti teljesítménnyel is büszkélkedhetnek. 
 • Űrtartalom – a minisütők leggyakrabban 30 - 40 l-es űrtartalommal rendelkeznek. Egy ekkora asztali sütőben pizzát, vagy akár egy egész csirkét is megsüthetsz. Léteznek, azonban, sokkal kisebb, 10 - 20 l-es sütők, vagy épp ellenkezőleg - több, mint 40 l-es modellek is. A rendkívül kis asztali sütők egyértelműen csak átmeneti megoldásként szolgálnak, és leginkább csak az ételek felmelegítésére alkalmasak.
 • Funkciók – a minisütők a rendeltetésüknek megfelelő funkciók széles választékával bírnak. Alapvetően 4 - 6 sütőprogram áll rendelkezésre. Szóval ne várj csodákat. A drágább modellek természetesen több programot kínálnak. Az asztali minisütők hőszabályzóval és időzítővel is fel vannak szerelve. A minisütők általában 230 °C-ig, néhányuk pedig akár 300 °C-ig is képes felmelegedni.

Minisütő öntöttvas vagy üvegkerámia főzőlapokkal?

Az öntöttvas főzőlapok fő előnye, hogy ráhelyezhetsz bármilyen edényt vagy lábast, míg a kerámia főzőlapok esetében csak az ennek a típusnak megfelelő darabokat használhatod. Mindkét esetben meg kell találni a megfelelő helyet a minisütő elhelyezéséhez, hogy kényelmesen főzhess a főzőlapokon, és semmi se akadályozzon a folyamatban. A legjobb, ha a minisütőt a szagelszívó alá helyezed, amelynek elég nagynak kell lennie.

Szójegyzék - sütők

Kör alakú fűtőbetét

A ör alakú hűtőbetétek a hőlégbefúvásos sütőknél használatosak, és biztosítják a levegő egyenletes áramlását.

3D forró levegő

Egy funkció, mley aktiválja az összes fűtőtestet és ventilátort. A hő egyenletesen eljut a sütő összes szegletébe és tökéletes sütést biztosít minden oldalról.

AutoRoast

Az AutoRoast funkció automatikusan beállítja az ideális hőmérsékletet a csirke-, sertés-, marhahús, vagy hal számára.

Booster funkció

A Booster funkció bekapcsoláskor az összes fűtőelem aktiválódik. A sütő belseje pillanatok alatt felmelegszik, és nem kell megvárnod, amíg a sütő előmelegszik.

Intelligens ventilátor

Az intelligens ventilátor abban a pillanatban megáll, amikor kinyitod a sütő ajtaját - így nem csap meg a forró levegő. Ez a funkció biztosítja a sütő biztonságos és energiatakarékos működését

Szójegyzék
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ