Hogyan válassz gamer széket

Termékkatalógus

A gamer székek különösen az ergonómiai kialakításuk miatt népszerűek a játékosok körében. Számos mechanika áll a felhasználó rendelkezésére, így mindenki kiválaszthatja a változó játékidő és használati gyakoriság alapján a számára megfelelő modellt. Ezenkívül gamer szék megvásárlásánál figyelembe kell vennünk az anyagának típusát, a lábkeresztet, illetve hogy rendelkezik-e a deréktámasszal.

A gamer székek előnyei és hátrányai
 • A játékhoz kifejlesztett ergonómia
 • Vízszintes helyzetbe dönthetőség
 • Különleges oldalsó kialakítás
 • Egyedi megjelenés
 • Magasabb ár

Gyakori kérdések a gamer szék kiválasztásakor

Gamer szék választása - miért fontos a helyes testtartás játék közben?

Ha hosszú időt töltesz ülve, próbáld azt egészséges testhelyzetben tenni. A helyes testtartás aktív ülést eredményez. Minél többet ülsz egy székben, annál fontosabb, hogy a szék kövesse a tested és a hátad vonalát. Az aktív ülés azt jelenti, hogy nem terheled a hátadat merev testtartással, éppen ellenkezőleg, mivel a has és a hát izmai dolgoznak. Erre képesek a multiblock mechanikájú székek.

Miben különböznek a gamer székek az irodai székektől?

A gamer székek fokozott ergonómiát kínálnak, ezért alkalmasabbak a játékhoz. Ezt a széket egyedi megjelenés és különleges, versenyautóra emlékeztető oldalsó kialakítás jellemzi. Ez az elem gondoskodik a stabilitásról a verseny során. A gamer székek tipikus jellemzője, hogy egyes modellek dönthetősége eléri a 180° -t is.

Gamer szék
Gamer szék

Kényelmes játék hosszú órákon át

 • Támogatják az ergonomikus testtartást.
 • Különböző mechanikákat kínálnak.
 • Hasonlítanak a versenyautókhoz.

Herní křesla
Gamer fotelek

Elérhető opció az alkalmi játékosoknak

 • Jellegzetes oldalformázás.
 • Multifunkciós felhasználás.
 • Korlátozott testreszabási lehetőségek.
 • Megfizethető lehetőség, lenyűgöző és egészséges ülés.

Herní sedačky
Gamer ülések

Élmény, akár egy versenyautóban

 • A valódi versenyülésekhez hasonló kialakítás.
 • PC-khez és konzolokhoz tervezett változatok.
 • Intenzív élmény a versenyjátékok közben.


Fontos szempontok gamer székek választásakor

A mechanika típusa
A mechanika típusa
 • Multiblock - Az ilyen mechanikával ellátott székek hintázó helyzetben is rögzíthetők és kioldhatók. Ha jobban szeretsz hátradőlve ülni a hintázás nélkül, ezzel a kialakítással megteheted. A multiblock mechanikájú székek elősegítik az egészséges, aktív ülést, ezért gyakori használatra ezt a típust ajánljuk.
 • Dönthető- Ha olyan széket szeretnél, aminél rögzítheted a hintaszerkezetet, válaszd ezt a típust. Így könnyedén válthatsz a hintamechanikás és a klasszikus szék között. Napi több órás játéknál megfelelő választás a dönthető mechanikájú szék.
 • Hinta - A hintamechanikás székek egyik legnagyobb előnye a viszonylag alacsony ára. Azonban ez az előny abban is megnyilvánul, hogy nem állítható az ülés vagy a háttámla dőlésszöge. Tehát a tested és a hátad hosszú ideig ugyanabban a testtartásban lesz, ami se nem kényelmes, és nem is túl egészséges. Ezért a hintamechanikás székeket csak rövidebb ülés esetén ajánljuk.
Háttámla
Állítható hát- és deréktámasz

Az ergonómiai háttámla követi a gerinc alakját. Nagy pluszt jelent a deréktámasz, különösen, ha állítható. Még egészségesebb munkavégzést biztosít azáltal, hogy precízebben követi a hát vonalait. Hosszú távú használat esetén a deréktámasz nélküli szék természetellenes és görnyedt testtartást eredményez, ami a gerinc deformálódását jelentheti, extrém esetekben pedig a gerinc maradandó károsodását. A deréktámasz nélküli székekhez vásárolhatsz különálló deréktámaszt is.

Ha az adott szék háttámlájának állítható a magassága, lehetőséged van azt a saját magasságodhoz beállítani, ami még inkább növeli a kényelmet.

Bevonó anyag
A bevonóanyag típusa

A gamer székeket leggyakrabban műbőrrel, mesh hálós anyaggal és poliuretánnal vonják be. A bőr a legstílusosabb, de nyáron az ember hajlamos jobban izzadni a bőrön, különösen, ha nincs légkondicionálás a szobában. Ugyanakkor könnyen tisztítható, mert még nagy szennyeződés esetén is csak egy törlőruhára lesz szükséged hozzá. A bőr emellett rendszeres ápolást igényel a megfelelő bőrápoló termékekkel.

Nyáron nagyra értékelheted a textil- vagy mesh hálós anyagokat. Légáteresztő anyagok, amely azonban télen kedvezőtlen lehet.

A poliuretán a PVC-t és a PU ötvözete, légáteresztő és tartós.

Kartámasz típusa
Karfák kialakítása


Mindenképpen szabályozd az állítható kartámaszokat, különösen ha gyakran és hosszú ideig játszol. A kartámaszokat leginkább állíthatóságuk alapján csoportosítjuk, ezen belül is 2D, 3D és 4D alkategóriákba. De mégis mi a különbség az egyes változatok között?

 • Állítható kartámasz - csak a magasság beállítása lehetséges.
 • 2D kartámasz - állítható a magasságuk, felső részük forgatható.
 • 3D kartámasz - ezeknél a kartámaszoknál állítható a magasság, a forgás és a vízszintes előre- vagy hátra mozgás.
 • 4D kartámasz - mindent tud, amit a 3D, plusz a vízszintes felfelé és lefelé mozgást kínálja.

Néhány modell nem rendelkezik kartámasszal, de amennyiben szükséged van rá, külön megvásárolhatod azt is.

Kifejezések szótára - székek és fotelek

Szinkronmechanika

A legfejlettebb szinkronmechanikával ellátott szék folyamatosan követi a mozgásodat - a háttámla dőlésszöge és az ülőpárna beállítása teljesen automatikus (szinkron). Más szóval, minél inkább hátradőlsz a székben, annál jobban megemelkedik az ülőrész, és fordítva.

Aszinkron mechanika

Az aszinkron mechanikájú székek fejlett módon igazodnak a testhez, a három hagyományos karral állítható a szék magassága, a háttámla dőlésszöge és az ülés pozíciója is. Ennek köszönhetően a székek rendkívül ergonomikusak és lehetővé teszik az úgynevezett dinamikus ülést, ahol folyamatosan megváltoztathatod az ülés pozícióját, így nem zavarnak majd a merev ülés miatt kialakult kellemetlenségek.

Dinamikus ülés

A dinamikus ülés egy egészséges ülőpozíció, a nem kívánatos merev pozíció szöges ellentéte. Más szavakkal körülírva, a dinamikus ülés során állandóan változik a helyzeted, akár a szék hintáztatásával vagy az ülés és a háttámla közötti szög megváltoztatásával, így a tested nem marad ugyanabban a helyzetben - sőt, éppen ellenkezőleg.

Szójegyzék
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ