Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Výměna nevhodného dárku 3D nyomtatók kölcsönzése

Hogyan válassz irodai karosszéket

Termékkatalógus

Az irodai karosszékek elsősorban a meglévő bútorok elegáns kiegészítői. Ezek általában robusztusabbak, mint az irodai székek, és hintamechanizmussal rendelkeznek. Egy pozícióban blokkolhatod, vagy kiengedheted a hintázás eléréséhez. A kartámaszok mereven csatlakoznak a háttámlához és az üléshez, így nagyon kevés lehetőség van az egyéni beállításra és pozicionálásra.

Az irodai karosszékek előnyei és hátrányai
 • Stílusos dizájn
 • Kényelmes pihenést biztosít
 • Egyszerűbb kialakítás
 • Megfizethető ár
 • A háttámla nem követi a hát helyzetét
 • A kartámasz általában nem állítható

Gyakori kérdések az irodai székek kiválasztásakor

Mit jelent a hintamechanika?

Az a mechanika, amely lehetővé teszi a szék stabil rögzítését vagy kiengedését, mint egy hintaszék. Utóbbi pozíció kényelmes a pihenéshez, de alkalmatlan a hosszú távú munkavégzéshez.

Alkalmas az irodai karosszék a számítógépes munkavégzésre?

Igen, de csak néhány órát naponta. A háttámla és a kartámasz állíthatóságának hiánya nem túl ergonomikus. A karosszékek általában jól mutatnak és kényelmesek, hintamechanikát kínálnak. Azonban azt javasoljuk, hogy ne ebben a típusú székben töltsd a nap jelentős részét.  

Inkább egy olcsóbb széket válasszak, vagy jobb, ha megfizetem a minőséget?

Amennyiben először választasz széket, és nem vagy biztos a választásban, valószínűleg az ár lesz a döntő tényező. Az olcsó modellek rendszerint nem tartanak túl sokáig, a műanyag alkatrészek megrepednek, és gyakran megesik, hogy már rövid használat után kénytelen a felhasználó pótalkatrészekre költeni, vagy akár egy új széket keresni. Ha új szék vásárlása mellett döntesz, javasoljuk, válassz egy magasabb minőségű fém lábkeresztes vagy állítható modellt, lehetőleg fém kartámasszal.

Irodai karosszék
Irodai karosszékek
 • Jól mutat az irodában
 • Alkalmas a pihenésre
 • Hasonlóan működik, mint egy hintaszék

Milyen szempontok fontosak az irodai szék kiválasztásakor?

Ülés
Ülés

Vannak sík és anatómiai kialakítású ülések, utóbbi sokkal kényelmesebb. A sík ülésekhez beszerezhetsz párnát is. Az ülést mindig a felhasználó magasságához szükséges beállítani. Amennyiben ez egyes modelleknél nem lehetséges és a szék magas számodra, javasoljuk a a lábtartó használatát.

Háttámla
Háttámla

A fokozott kényelem érdekében ideális választás az ergonómiai kialakítású háttámla, amely követi az emberi gerinc formáját. Előnyös, ha a választott modell rendelkezik deréktámasszal, ez egyes esetekben állítható is. Deréktámasz nélküli szék használatakor fennáll a természetellenes és helytelen testtartás veszélye. Ez a gerinc deformálódását eredményezheti, extrém esetekben pedig a maradandó károsodását is. 

Karfák és kárpitozáshoz használt anyagok
Karfák és kárpitozáshoz használt anyagok

A karfás székek, különösen a magasságban állítható karfás modellek sokkal nagyobb kényelmet nyújtanak. A bevonóanyag is hozzájárul a komforthoz, bár az olcsóbb karosszékek karfája általában védőréteg nélküli műanyag. Ezek a modellek ideálisak a mindennapos használatra, jól tisztíthatók és légáteresztő anyagból készültek. 

 • A szintetikus bőr jól mutat és könnyen tisztítható. Azonban nyáron meglehetősen izzasztó, különösen a légkondicionálás nélküli irodában.
 • A mesh hálós anyag légáteresztő, ezért jó választás a légkondicionálással nem rendelkező irodák számára. Ezek a modellek sokszor modernebb megjelenéssel büszkélkedhetnek.
 • A kárpitozott szék olcsóbb ezért gyakran a nagyobb cégeknek is erre a típusra esik a választása. Előnye a hosszú élettartam, illetve az, hogy melegebb, mint a hálós anyag. Számos színben elérhető.
Fejtámasz
Fejtámasz

Ha naponta több mint 3-4 órát töltesz a számítógép előtt, feltétlen olyan széket válassz, amely rendelkezik fejtámasszal. Az alapvető fejtámasz pihenést nyújt a munkavégzés közben tartott rövid szünetekben. Minél magasabb és kifinomultabb a kialakítása, annál inkább biztosít folyamatos támogatást a fejnek. A karosszékeknek általában nincs állítható magasságú fejtámlája.

Terhelhetőség
Terhelhetőség

Mindig vedd figyelembe a szék maximális terhelhetőségét. Habár rövid távon képes még nagyobb súlyt is elbírni, de azért igyekezz nem túlterhelni a széket. Ellenkező esetben a gázlift a padlón köthet ki, a lábkereszt egyes részei vagy a görgők pedig megrepedhetnek.

Bevonóanyag
Lábkereszt anyaga

A lábkereszt minden irodai szék alapja. A műanyag olcsóbb, de ha nagyobb termetű vagy, válassz tartósabb acél vagy alumínium lábkeresztet.


TIPP: Ha betartod a szék terhelhetőségét, az hosszabb ideig szolgál makulátlan állapotban, problémamentes működéssel.

Görgők
Görgők
 • Kemény padló (laminált padló, parketta, linóleum) - válassz gumírozott kerekeket, mert ezek nem karcolják meg a felületet.
 • Puha padló - Ha szőnyeggel vagy más puha padlóval rendelkezel, a hagyományos, lágyított műanyagból készült kerekek is megfelelnek.
 • Görgő nélküli - válaszd ezt a típust, ha görgő nélküli széket szeretnél, ami nem mozog.

Néhány irodai karosszék fékezhető görgőkkel rendelkezik. Tehermentes állapotban lefékezi a széket, és csak akkor enged fel, amikor a felhasználó leül a székbe. Ennek az az előnye, hogy amikor felállsz a székből vagy leülsz a székbe, a széked nem gurul el.


TIPP: Ha nem szeretnéd felsérteni a felületet, amelyen a széket használod, szerezz be padlóvédő székalátétet.

Kifejezések szótára - székek és karosszékek

Szinkronmechanika

A legfejlettebb szinkronmechanikával ellátott szék folyamatosan követi a mozgásodat - a háttámla dőlésszöge és az ülőpárna beállítása teljesen automatikus (szinkron). Más szóval, minél inkább hátradőlsz a székben, annál jobban megemelkedik az ülőrész, és fordítva.

Aszinkron mechanika

Az aszinkron mechanikájú székek fejlett módon igazodnak a testhez, a három hagyományos karral állítható a szék magassága, a háttámla dőlésszöge és az ülés pozíciója is. Ennek köszönhetően a székek rendkívül ergonomikusak és lehetővé teszik az úgynevezett dinamikus ülést, ahol folyamatosan megváltoztathatod az ülés pozícióját, így nem zavarnak majd a merev ülés miatt kialakult kellemetlenségek.

Dinamikus ülés

A dinamikus ülés egy egészséges ülőpozíció, a nem kívánatos merev pozíció szöges ellentéte. Más szavakkal körülírva, a dinamikus ülés során állandóan változik a helyzeted, akár a szék hintáztatásával vagy az ülés és a háttámla közötti szög megváltoztatásával, így a tested nem marad ugyanabban a helyzetben - sőt, éppen ellenkezőleg.

Szójegyzék
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket