Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej Hatékonyan otthonról

Hogyan válassz irodai széket

Termékkatalógus

Az irodai székeket kiváló ergonómiai állíthatóság jellemzi, ideális választás nem csak otthonra, hanem a nyolc órás irodai munkavégzésre is. A háttámla bármilyen pozícióban követi a hát vonalát, emellett többféle mechanika, kartámasz és bevonóanyag közül választhatsz.

Az irodai székek előnyei és hátrányai
 • A háttámla igazodik a hát helyzetéhez
 • A kartámasz több irányban is beállítható
 • Számos mechanikával érhető el 
 • Alkalmas több órás ülésre is

A leggyakoribb kérdések az irodai székek kiválasztásakor

Irodai szék választása - mely mechanikát alkalmazzák a leggyakrabban?

Szinkron

Szinkronmechanika esetén a háttámla döntését több pozícióban is beállíthatod az ülés helyzetétől függően. A szék rögzíthető egy pozícióban, vagy mozoghat szabadon is. Amikor az ülést megdöntöd, a háttámla automatikusan igazodik hozzá. A szék folyamatosan követi a testtartásodat, tehát rendkívül ergonomikus. Ez a fajta mechanika kitűnő választás a mindennapos irodai munkavégzéshez.

Aszinkron

Az aszinkron mechanikával egymástól függetlenül állíthatod be a háttámla és az ülés pozícióját. Rendszerint 3 kar áll rendelkezésedre, egy a háttámla, egy másik az ülés és egy harmadik kar a szék magasságának szabályozásához.

Az irodai szék napi nyolc vagy több órás használatra is alkalmas?

Az intenzív használathoz, azaz napi nyolc vagy több órás üléshez érdemes befektetni egy drágább, de annál kiválóbb minőségű ergonómiai vagy speciális egészségügyi székbe. Mindenképpen válassz kimondottan jól állítható irodai széket, ha naponta 4-8 órát töltesz ülőmunkával. Ellenkező esetben, nem megfelelően kiválasztott szék esetén fennáll a hátfájás és egyéb egészségügyi problémák kockázata.


Másrészről, ha naponta 4 órát vagy kevesebbet használod a széket, nem szükséges speciális széket vásárolnod, elegendő egy alapmodell, kiegészítő tartozékok nélkül. Ez alól kivételt képeznek a túlsúlyos felhasználók, azok, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, illetve a nyak- és hátfájdalomban szenvedő vásárlók.

Válasszak olcsóbb széket, vagy jobb, ha megfizetem a minőséget?

Amennyiben először választasz széket, és nem vagy biztos a választásban, valószínűleg az ár lesz a döntő tényező. Az olcsó modellek rendszerint nem tartanak túl sokáig, a műanyag alkatrészek megrepednek, és gyakran megesik, hogy már rövid használat után kénytelen a felhasználó pótalkatrészekre költeni, vagy akár egy új széket keresni.


30 éves életkor felett a sokat dolgozó felhasználók rendszerint magasabb minőségű, ergonomikus kiegészítőkkel ellátott széket választanak. Ebben a korban már sokan szenvednek kellemetlen hát- és a nyaki gerinc fájdalmaktól, így nincs más választásuk, mint beruházni egy jobb minőségű modellre. Nem hiába mondják, hogy minél idősebb az ember, annál több a baja. Legtöbbször az idősebb felhasználók és azok a céltudatos ügyfelek vásárolnak kimagasló minőségű, testre szabható széket, akik már eldöntötték, mit akarnak, és szeretnének teljes felelősséget vállalni az egészségükért.


TIPP: Ne várd meg, amíg fájdalmak közepette eléred a 40 éves életkort. Válaszd ki a megfelelő széket időben, a tested garantáltan meghálálja.

Hogyan válasszak a saját magasságomhoz megfelelő irodai széket?

Irodai szék választásakor, természetesen, figyelni kell a saját magasságodra és a lábaid hosszúságára. Ez egy abszolút alapszabály - a szék magasságát ideális esetben úgy kell megválasztani, hogy a térdek valamivel a csípőd szintje alatt legyenek, ugyanakkor a lábfejek teljesen természetesen, teljes felületükkel a föld felszínén pihenjenek.


A magasabb (mondjuk 180 cm vagy nagyobb) termetűeknek a szék egyes részeinek szélesebb magasságállítási opcióira is érdemes figyelmet fordítaniuk - úgy mint a háttámla, ágyéktámasz, kartámaszok magasságának állíthatóságára vagy az ülés mozgatásának lehetőségére. Általában véve az is igaz, hogy a magasabbak számára, függetlenül a többi testaránytól, jobb, ha masszív és stabil szerkezetű irodai széket választanak, hiszen ezáltal a terhelési kapacitás is magasabb.

Irodai szék
Irodai székek
 • Alkalmas a 8 órás munkavégzésre
 • Széleskörű beállítás lehetőségével
 • Többféle mechanikával elérhető
Kancelářské židle; nosnost nad 150 kg
Irodai székek 150 kg feletti terhelhetőséggel
 • Kifejezetten nagyobb terheléshez kialakítva
 • Magasan ellenálló csúszásgátló megerősítés
 • Tömör szerkezet fém kereszttel
Kancelářské židle; studentské židle
Iskolai székek
 • Alkalmas az íróasztalnál vagy a számítógép előtti ülésre
 • Az egészséges és kényelmes ülés hozzájárul a koncentráció javításához
 • Megfizethető modellek választéka szinkron vagy aszinkron mechanikával
Kancelářské židle; zdravotní židle
Orvosi székek
 • Alkalmas bárkinek, aki a nap nagy részét ülve tölti
 • Aktívan segít megelőzni az egészségügyi problémákat (hát- és gerincfájdalmat, izomgyengeség stb.)
 • Különféle szerkezetek és mechanikák széles választéka
Kancelářské židle; příslušenství
Kiegészítők irodai székekhez
 • Különféle láb- és széktámaszok
 • Válassz a számos párna közül a kényelmesebb ülés érdekében
 • Univerzális háttámlák és nyakpárnák

Mire kell figyelni irodai szék választásakor?

Ülés
Ülés

Az anatómiai kialakítású ülések igazán kényelmesek. A lapos üléseket komfortosabbá teheted egy párnával. Az ülést mindig a felhasználó magasságához szükséges beállítani. Amennyiben ez nem lehetséges, javasoljuk egy jól megválasztott lábtartó használatát.

Háttámla
Háttámla

Ideális választás az ergonómiai kialakítású háttámla, amely követi az emberi gerinc formáját. Előnyös, ha a választott modell rendelkezik deréktámasszal, ez egyes esetekben állítható is. Hosszú távon deréktámasz nélküli szék használatakor fennáll a természetellenes és helytelen testtartás veszélye. Ez a gerinc deformálódását eredményezheti, extrém esetekben pedig a maradandó károsodását is. A deréktámasz nélküli modellekhez külön is megvásárolhatod a támaszt. Jó esetben a háttámla magassága saját méreteidhez állítható. 

A kartámasz típusai
A kartámasz típusai

A hosszabb íróasztalnál végzett munkához előnyben részesítik az állítható kartámaszt. Ezeket az állítható karfa, illetve 2D, 3D és 4D típusokba soroljuk.

 • Állítható karfa - csak a magasság beállítása lehetséges.
 • 2D kartámasz - állítható a magasságuk, felső részük forgatható.
 • 3D kartámasz - ezeknél a kartámaszoknál állítható a magasság, a forgás és a vízszintes előre- vagy hátra mozgás.
 • 4D kartámasz - mindent tud, amit a 3D, plusz a vízszintes felfelé és lefelé mozgást kínálja.

  Néhány modell választható kartámasszal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy megvásárolhatod az alapmodellt kartámasz nélkül, és amennyiben szükséged van rá, külön megvásárolhatod a kartámaszt is.

Bevonat
Bevonóanyag

Mindennapos használatra alkalmas, jól tisztítható és légáteresztő anyagok.

 • A szintetikus bőr jól mutat és könnyen tisztítható, de nem praktikus nyáron a légkondicionálás nélküli irodákban. Emellett rövidebb élettartamú, hiszen a napi szintű aktív használat során könnyen kopik.
 • A mesh hálós anyag légáteresztő, ezért jó választás a légkondicionálással nem rendelkező irodák számára. Ezek a modellek sokszor modernebb megjelenéssel büszkélkedhetnek.
 • A kárpitozott szék olcsóbb, ezért gyakran a nagyobb cégeknek is erre a típusra esik a választása. Előnye a hosszú élettartam normál felhasználás esetén, illetve az, hogy meleg. Számos színváltozatban elérhető a többi típushoz képest.
Fejtámasz
Fejtámasz

Ha naponta több mint 3-4 órát töltesz a számítógép előtt, feltétlen olyan széket válassz, amely rendelkezik fejtámasszal. Az alapvető fejtámasz pihenést nyújt a munkavégzés közben tartott rövid szünetekben. Minél magasabb és kifinomultabb a kialakítása, annál inkább biztosít folyamatos támogatást a fejnek. Az irodai székeknek általában nincs állítható magasságú fejtámlája.

Teherbírás
Terhelhetőség

Ajánlatos betartani a székek maximális teherbírását, ha szeretnéd elkerülni a kellemetlenségeket és panaszokat. Habár rövid távon az irodai székek és karosszékek képesek még ennél is nagyobb súlyt elbírni, de azért igyekezz nem túlterhelni a széket. Ellenkező esetben a gázlift a padlón köthet ki, a szék magasságát pedig nem lehet majd többé állítani. Továbbá elhajolhat a gázlift és megrepedhetnek a műanyag részek. Ennek következményeként új széket kell vásárolnod, vagy még több pénzt költhetsz új kiegészítőkre, a szék javítására. 

Lábkereszt anyaga
Lábkereszt anyaga

A lábkereszt minden irodai szék alapja. A műanyag lábkeresztes székek megfizethetőbbek, azonban a nagyobb termetű felhasználók számára ajánlott egy strapabíró acél vagy alumínium lábkereszttel ellátott szék.


TIPP: Ha betartod a szék teherbírását, az hosszabb ideig szolgál makulátlan állapotban, problémamentes működéssel.

Görgők
Görgők
 • Kemény padló - kemény felületek, mint a laminált padló, parketta és linóleum esetén válassz gumírozott kerekeket, mert ezek nem karcolják meg a felületet.
 • Puha padló - ha szőnyeggel rendelkezel, a hagyományos műanyagból készült kerekek is megfelelnek.
 • Görgő nélkül - válaszd ezt a típust, ha görgő nélküli széket szeretnél, ami nem mozog.

Néhány drágább irodai szék fékezhető görgőkkel rendelkezik. Tehermentes állapotban lefékezi a széket, és csak akkor enged fel, amikor a felhasználó leül a székbe. Ennek az az előnye, hogy amikor felállsz a székből vagy leülsz a székbe, a széked nem gurul el.


TIPP: Ha nem szeretnéd felsérteni a felületet, amelyen a széket használod, szerezz be padlóvédő székalátétet.

Kifejezések szótára - székek

Szinkronmechanika

A legfejlettebb szinkronmechanikával ellátott szék folyamatosan követi a mozgásodat - a háttámla dőlésszöge és az ülőpárna beállítása teljesen automatikus (szinkron). Más szóval, minél inkább hátradőlsz a székben, annál jobban megemelkedik az ülőrész, és fordítva.

Aszinkron mechanika

Az aszinkron mechanikájú székek fejlett módon igazodnak a testhez, a három hagyományos karral állítható a szék magassága, a háttámla dőlésszöge és az ülés pozíciója is. Ennek köszönhetően a székek rendkívül ergonomikusak és lehetővé teszik az úgynevezett dinamikus ülést, ahol folyamatosan megváltoztathatod az ülés pozícióját, így nem zavarnak majd a merev ülés miatt kialakult kellemetlenségek.

Dinamikus ülés

A dinamikus ülés egy egészséges ülőpozíció, a nem kívánatos merev pozíció szöges ellentéte. Más szavakkal körülírva, a dinamikus ülés során állandóan változik a helyzeted, akár a szék hintáztatásával vagy az ülés és a háttámla közötti szög megváltoztatásával, így a tested nem marad ugyanabban a helyzetben - sőt, éppen ellenkezőleg.

Szójegyzék
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB0
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket