Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej Autós nyaralás

Hogyan válassz irodai széket vagy karosszéket

Termékkatalógus

Az irodai és gamer székek kiválasztása különös figyelmet igényel, főleg akkor, ha naponta több órát töltesz el a székben. Összeszedtük Neked a fontosabb szempontokat a megfelelő modell kiválasztásához, amely így hosszú ideig gondoskodhat a kényelmedről.

Az irodai és gamer székek kiválasztása különös figyelmet igényel, főleg akkor, ha naponta több órát töltesz el a székben. Összeszedtük Neked a fontosabb szempontokat a megfelelő modell kiválasztásához, amely így hosszú ideig gondoskodhat a kényelmedről.

Hogyan válassz irodai széket vagy karosszéket

Először is tisztázzuk a különbséget az egyes típusok között

Mi a különbség az irodai szék, az irodai karosszék, az ergonomikus szék, a gamer szék és a karosszék között?

Az irodai székek többnyire szinkron mechanikával rendelkeznek, amely kitűnő ergonómiai tulajdonságokkal bír, így alkalmas a mindennapi használatra. Ez teszi lehetővé, hogy a háttámla dőlésszögét több pozícióban állítsd be az ülőpárnához. A hintamechanikával a szék rögzíthető akár egy helyzetben, vagy mozoghat szabadon is. Kiengedett állapotban a szék követi a mozgásodat. Nagyobb dőlésszögben az ülőrész felemelkedik, kisebb dőlésszög esetén pedig leenged.
 

Ezzel szemben az irodai karosszékre merev háttámla és ülés jellemző, tehát ezek a székek leginkább egy hintaszékre hasonlítanak. Éppen ezért a háttámla és az üléspárna dőlésszöge nem állítható be. Ez a megoldás nem alkalmas a mindennapos több órás ülésre, hiszen hosszú távon nem ergonomikus, ha a szék dőlésszöge változatlan.

Irodai szék Irodai karosszék
Irodai szék Irodai karosszék
 

Az ergonomikus székeket kifejezetten a megfelelő függőleges- és deréktámasz érdekében alakították ki. Rugós párnázott háttámla jellemzi, illetve megemelt szélű ülőpárna, amely megakadályozza, hogy a szék szélén ülj. Hatékony segítség a hátproblémák eredményes kiküszöbölésében, emellett ideális választás az olyan felhasználók számra is, akik több, mint napi nyolc órát töltenek a székben. 

Ergonomikus szék
Ergonomikus szék
 

A gamer székek és gamer ülések masszívabb kinézetűek, több ergonómiát kínálnak a játékhoz. Ezek a székek, az irodai székekhez hasonlóan képesek a hátad pozíciójának követésére. Kifinomultabb mechanikával rendelkeznek, kényelmesebbek a hosszú távú ülésnél. A gamer székek mechanikája hasonló a hintaszékekéhez. Csak alkalmi használatra ajánljuk. Az igazán elhivatott felhasználók számára kormánykerékkel ellátott racing székek is elérhetőek.

Gamer szék Gamer karosszék Racing szék
Gamer szék Gamer karosszék
Racing szék

Székek és székek típusai

Irodai szék
Irodai székek

Ergonómiailag jól megtervezett modellek, amelyek alkalmasak a rendszeres, nyolc órás használatra.

Jó választás rendszeres irodai alkalmazásra

 • Számos pozíció beállításának lehetőségével 
 • Rendszerint tartalmazza az ergonómiai tartozékokat 
Irodai karosszék
Irodai karosszékek

Jól illik otthon a dolgozószobába a többi bútor stílusos kiegészítőjeként.

Kevésbé gyakori használatra tervezett modellek

 • Robusztusabb kialakítás és hintamechanika
 • Ideális a dolgozószobába, alkalmi használatra
Ergonomikus szék
Ergonomikus szék

Elősegíti a helyes testtartást és enyhíti a nyaki- és a hátfájdalmat.

Alapvető darab például a programozók számára

 • Különleges kialakítás több pozíció beállításának lehetőségével
 • Orvosokkal és terapeutákkal együttműködésben fejlesztették ki
Gamer szék
Gamer szék

Több órás játék esetén a gamer szék megfelelőbb választás, mint a hagyományos irodai székek és karosszékek. Jobb ergonómia és testre szabott kialakítás jellemzi őket.

Fokozott gamer ergonómia

 • A gamer székek sokkal különlegesebbek, mint az irodai székek
 • A gamer ülések egy valódi verseny élményét nyújtják
Gamer karosszék
Gamer karosszékek

A gamer karosszékek többfunkciós felhasználásúak. Különösen a gamerek értékelhetik igazán előnyeiket, de tökéletesen alkalmasak a munkához vagy pihenéshez is.

Az arany középút 

 • A gamer karosszékek egyedi oldalsó kialakítással rendelkeznek
 • Költséghatékony és viszonylag kényelmes
Racing szék
Racing szék

Ha szeretnéd magad úgy érezni, mint egy igazi versenyautóban, a racing szék a megfelelő választás. Kényelmes ülést, acélszerkezetet és állványt kínál a kormánykerékhez és a pedálokhoz.

A legjobb játékélmény

 • A racing székek a verseny különleges élményét nyújtják
 • Kényelmes ülés, alacsonyan a föld felett
Tartozékok a székek és karosszékek számára

Kifejezések szótára - székek és karosszékek

Szinkronmechanika

A legfejlettebb szinkronmechanikával ellátott szék folyamatosan követi a mozgásodat - a háttámla dőlésszöge és az ülőpárna beállítása teljesen automatikus (szinkron). Más szóval, minél inkább hátradőlsz a székben, annál jobban megemelkedik az ülőrész, és fordítva.

Aszinkron mechanika

Az aszinkron mechanikájú székek fejlett módon igazodnak a testhez, a három hagyományos karral állítható a szék magassága, a háttámla dőlésszöge és az ülés pozíciója is. Ennek köszönhetően a székek rendkívül ergonomikusak és lehetővé teszik az úgynevezett dinamikus ülést, ahol folyamatosan megváltoztathatod az ülés pozícióját, így nem zavarnak majd a merev ülés miatt kialakult kellemetlenségek.

Dinamikus ülés

A dinamikus ülés egy egészséges ülőpozíció, a nem kívánatos merev pozíció szöges ellentéte. Más szavakkal körülírva, a dinamikus ülés során állandóan változik a helyzeted, akár a szék hintáztatásával vagy az ülés és a háttámla közötti szög megváltoztatásával, így a tested nem marad ugyanabban a helyzetben - sőt, éppen ellenkezőleg.

Szójegyzék
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB5
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket