Alza dny HU Alza days HU

Hogyan válassz tűzhelyet (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus
Frissítve

A tűzhely egy szabadon álló készülék, amely a főzőlapot és a sütőt is magában foglalja. Hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet úgy, hogy ne nyúljunk mellé? Amikor ezt a készüléket választod, valójában két készüléket választasz, amelyeket úgy kell kombinálni, hogy a lehető legjobban megfeleljenek számodra. A kombinált tűzhelyek általában 50 cm vagy 60 cm szélességben kaphatók, amit többnyire a konyháknak a térbeli elrendezése határoz meg. De ekkor felmerülnek a következő kérdések - gáz- vagy villanytűzhely lenne a jobb? Az indukciós vagy a gáztűzhely felel meg jobban az igényeidnek? Útmutatónkban most tanácsot adunk.

Hogyan válassz tűzhelyet

A tűzhely kiválasztása előtt válaszolj a következő alapkérdésekre:

 1. Milyen energiaforrások állnak rendelkezésre a háztartásban?

 2. Hogyan főzöl a leggyakrabban? A főzőlapot vagy inkább a sütőt használod ételkészítéshez?

 3. Elegendőek-e a tűzhely alap paraméterei a számodra, vagy inkább a modern funkciókat és technológiákat részesíted előnyben?

Hogyan válassz tűzhelyet? Fókuszálj a legfontosabb paraméterekre

A főzőlap zónáinak száma

Főzőlapot választhatsz 1-8 főző hellyel, égővel vagy főzési zónával. A kisebb háztartásokba az egy vagy két főzőzónával ellátott tűzhely inkább ajánlott, míg a többtagú háztartások vagy szakácsok számára, akik gyakran főznek, egy több főzőzónás berendezés lehet a legalkalmasabb. A legáltalánosabb a négy főzőzónás verzió.

A főzési zónák teljesítménye


A főzőlapok általában több különféle méretű és teljesítményű főzési zónával rendelkeznek.

Átlag paraméterek:

Legkisebb főzési zóna – 1 000 - 1 200 W
Közepes főzési zóna – 1 700 W
Legnagyobb főzési zóna – 2 300 W
WOK égő – 3 800 - 4 000 W


Indukciós főzőlap esetén a kétkörös főzési zónák a különböző átmérőjű edények felmelegítése érdekében átkapcsolhatóak. A főzési zónák teljesítménye tovább fokozható a Booster, a Hi-Light vagy a Flexi-zone funkcióval, amely jó szolgálatot tesz nagyméretű edényeknél, például főzés közben.

A főzőlapok szabályozása és funkciói

Az indukciós és kerámia főzőlapok általában érintéssel illetve szenzoros vezérléssel rendelkeznek és hangalapú utasításokkal vezérelhetőek. A gombok gyermekzárral lezárhatóak. Néhány főzőlap maradékhő kijelzéssel is rendelkezik, így maximálisan kihasználhatod a főzőlapot, például, az ételek melegen tartásához. A gázfőzőlapok kezelőszerveit mechanikus gombokkal tervezték, amelyek elektromos gyújtással is rendelkezhetnek. Csak nyomd meg és fordítsd el a gombot. Az indukciós vagy gáztűzhely készülék alacsonyabb főzési költségekkel jutalmaz meg.

A fő innovációt az indukciós főzőlapok jelentik, amelyek jelenleg is időtlen funkciók és modern programok széles választékát kínálják. A már említett Booster, Hi-Light vagy Flexi-zóna funkciók mellett az indukciós főzőlap azon típusát is kiválaszthatod, amely a Hob2Hood rendszer révén közvetlenül a páraelszívóhoz csatlakozik. Ennek köszönhetően automatikusan bekapcsol, ha páraelszívásra van szükség. Központi ventilátorral ellátott, integrált páraelszívóval rendelkező intelligens főzőlap beszerzésével még tökéletesebb eredményt érhetsz el.

A főzési asszisztenssel rendelkező főzőlapok átsegítenek az egész főzési folyamaton. Ha az okosotthon rajongója vagy, választhatsz olyan főzőlapot, amely Wi-Fi-n vagy okostelefonon keresztül csatlakoztatható, ezáltal pedig kényelmesen szabályozható. A főzőlap vezeték nélküli hőszondával is felszerelhető, amely figyelni tudja a készülő étel belső hőmérsékletét, és annak megfelelően állítja be a főzési zóna hőmérsékletét.

A főzőlapok anyaga

A főzőlapokat az alaplemezük anyaga szerint is megkülönböztethetjük. Az indukciós és üvegkerámia főzőlapok esetén az anyag adott - üvegkerámia. A gáz főzőlapok azonban zománcozott, rozsdamentes acél, antracit vagy üveg felülettel is elérhetőek.

A főzőlapok kialakítása és színe

A formatervezés és a szín szintén fontos szempont a főzőlapok esetében. A klasszikus fehértől kezdve a pasztellszíneken, a matt vagy fényes acélszíneken át a stílusos barna és fekete színekig számos lehetőség áll rendelkezésre. Emellett választhatsz keret nélküli főzőlapot, amely tökéletesen egybeolvad a munkafelülettel, vagy olyan indukciós keretes darabot, amely védi a főzőlapot a mechanikus sérülésektől. Hátránya azonban, hogy kevésbé karbantartható, mint a keret nélküli változat. A főzőlap szélei szintén javítják a főzőlap általános megjelenését. Leggyakrabban ferde elülső éllel vagy csupa ferde éllel találkozhatunk, de választhatunk például lekerekített, egyenes vagy ferde éles szélű verziót is.

A sütő belső űrtartalma

A belső űrtartalomnak közvetlenül arányosnak kell lennie a háztartás tagjainak számával, vagy a szükségleteikkel. Egy kisebb sütő gyorsabban és olcsóbban melegszik fel a kívánt hőmérsékletre, míg a nagyobb űrtartalmú modell nagyobb ételek elkészítését teszi lehetővé.

Egy egyedülálló vagy pár számára általában elég a 45 literes belső űrtartalmú sütő. A kisebb családoknak már 40 - 70 literes verziót ajánlunk. A 70 liter feletti sütők pedig négy- vagy többtagú családok esetén lehet jó választás.

Energiahatékonysági osztály

A készülékek ebben a kategóriában általában A, vagy akár az A+ osztályba esnek. Minél jobb az osztály, annál gazdaságosabb és hatékonyabb a sütő. Az energiahatékonysági osztályt, a fogyasztást vagy a belső űrtartalmat az energiacímkén találhatod meg, amely kötelező minden sütő esetében. De akár a weboldalunkon vagy a gyártó oldalán is megtalálható.

Mit jelentenek az energiacímkén szereplő egyes adatok?

A sütők kiegészítő felszerelései és funkciói

A sütőket folyamatosan modernizálják, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy finomabb és egészségesebb ételeket készíthessünk. Ez a nélkülözhetetlen készülék már kedvező áron megvásárolható. Fontos, azonban, tisztázni, milyen hozzáadott értékkel és átlagon felüli funkciókkal rendelkeznek a drágább darabok.

A sütők funkciói és programjai

 • Hagyományos sütés – normál működés, amely során az alsó és a felső fűtőszálak dolgoznak. Ez a funkció minden ételtípus elkészítéséhez alkalmas egy szinten.

 • Hőlégbefúvás – egy fűtőszállal rendelkező ventilátor oszlatja el a meleg levegőt a sütő belsejében, ezáltal a készülék minden részén egyenletes hőmérsékletet tart. A hőlégbefúvás segítségével egyszerre több szinten is süthetsz. A hőlégbefúvással készített étel nem csak sül, hanem szárad is, ezáltal ropogóssá válik, ám ez nem alkalmas minden recepthez.

 • Grill – a grill funkció lehetővé teszi, hogy ropogós sült csirkét vagy egyéb húsételeket készíts.

 • Kiolvasztás – a fagyasztott étel gyorsabb szobahőmérsékletre történő felmelegítéséhez használható. Ahhoz, hogy az étel megtarthassa az ízét és az aromáját, a kiolvasztási folyamatnak kíméletesnek kell lennie.

 • 3D sütés – a többszintes sütés praktikus változata. Ailyen típusú sütés során az összes fűtőszál dolgozik. Egyszerre akár három különböző ételt is készíthetsz anélkül, hogy az ízek és aromák keverednének.

 • Gőzsütés – az ételkészítés egy modern és egészséges módját képviseli. Használatához nincs szükség zsiradékra vagy olajra, ezáltal nagyon könnyen emészthető ételeket készíthetsz vele.

 • Mikrohullámú melegítés – a mikrohullámmal történő kíméletes melegítés vagy kiolvasztás megőrzi az ételek ízét és szerkezetét.

 • Öntisztítás – a sütő rendkívül hatékony és egyszerű módját teszi lehetővé. A szennyeződések hamuvá égnek vagy annyira lepuhulnak, hogy törlőkendő segítségével könnyedén letörölhetők. Ezek a katalitikus tisztítással, pirolitikus tisztítással vagy AquaClean funkcióval rendelkező sütők.

Kiegészítő funkciók

 • Időzítő – lehetővé teszi a sütési idő beállítását. A beállított idő lejárta után a sütő kikapcsolja magát.

 • Lassú ajtózáródás – rendkívül csendes és lágy ajtózáródást tesz lehetővé a segítséged nélkül is. Minden, amire szükség van, az egy óvatos érintés az ajtón.

 • Gyerekzár – megakadályozza, hogy a gyerekek bekapcsolják vagy átállítsák a főzőlapot.

 • Hőszonda – szabályozza az étel belsejében beállított hőmérsékletét, például egy nagy adag sültnél. Csak szúrd a húsba és állítsd be a kívánt hőmérsékletet. Az utasítások mindig megadják, melyik hőmérséklet optimális az egyes hústípusok elkészítéséhez. A sütés végén a sütő automatikus kikapcsol vagy hangjelzést ad ki.

 • Push gombok – ötvözik a különleges designt és praktikus funkciót. A Push (= nyomó) gombok használata nagyon kényelmes, ráadásul elegáns megjelenést kölcsönöznek a sütőnek. A benyomásukkal egy sima, könnyen tisztítható lapos panelt kapsz.

 • Ajtóhűtő rendszer – egy hasznos biztonsági funkció, amely általában két fő részből áll. Az alapvető szempont az ajtó többrétegű kidolgozása. Az egyes rétegek könnyen elszigetelik a belső hőt a háztartás többi részétől, ezáltal megakadályozzák a hőszivárgást, és gyorsan fokozzák a biztonságot. A második elem pedig egy kis ventilátor, amely az ajtók közötti helyre fújja a levegőt, ezzel járulva hozzá a teljes szigeteléshez.

 • Levehető ajtó – lehetővé teszi, hogy teljesen levedd az ajtót. Ezáltal a sütő tisztításakor a nehezen elérhető helyeket is megtisztíthatod.

 • Teleszkópos sütősín – megkönnyíti a sütőtepsi kezelését a sütés során, ugyanis lehetővé teszi, hogy szinte az egész tepsit kihúzd anélkül, hogy tartanod kellene. Ily módon az ételek kiöntése és fűszerezése sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá válik.

A tűzhelyek típusai

gáz vs indukció

Gáztűzhely

 • Tűzhelyek gáz főzőlappal és -sütővel
 • Gyors főzést, ám kevésbé kényelmes sütést tesznek lehetővé

Sokan nem engedhetik meg maguknak a gáztűzhelyet. Vitathatatlan előnyök az alacsony beszerzési ár, az alacsony üzemeltetési költségek, és mindenekelőtt, az azonnali melegítés. A tűz szabályozása rendkívül egyszerű és gyors. A főzés közben hőveszteség csak minimális. A gáztűzhelyek, azonban, a gázcsatlakozás lehetőségétől függenek, és különösen azok számára alkalmasak, akik többet főznek és kevesebbet sütnek. Egy gáztűzhely nem rendelkezik olyan jó sütési jellemzőkkel, mint egy elektromos tűzhely. A gázsütőben egyenetlen a hőeloszlás és a hőmérséklet-szabályozás is kevésbé pontos.

Előnyök és hátrányok
 • Egyszerű kezelhetőség
 • Egyszerű és gyors lángszabályozás
 • Főzés közben azonnal megkezdődik a melegítés
 • Magas teljesítmény
 • Minimális hőveszteség
 • Alacsony beszerzési ár
 • A főzőlap igényesebb karbantartása
 • Rosszabb sütési jellemzőkkel rendelkező sütő
 • Gázcsatlakozás szükséges
Elektromos, indukciós vs kerámia tűzhelyek

Elektromos tűzhelyek

 • Tűzhelyek elektromos főzőlappal és sütővel
 • Lehetőség a legmodernebb főzési és sütési lehetőségek használatára

Elektromos tűzhely esetén mind a főzőlapot, mind pedig a sütőt áram működteti, és választhatsz az indukciós, kerámia vagy öntött vas főzőlapok között. Az igazság az, hogy az áram lassabb felmelegedést biztosít, míg például az indukciós főzőlap gyorsabb és energiahatékonyabb, mint a hagyományos elektromos változat. Egyes elektromos tűzhelyek érintővezérléssel rendelkeznek, és különféle hasznos funkciók közül választhatsz, mint például Booster, Hi-Light vagy időzítés. Az elektromos sütők számos előnyt és széles körű használatot garantálnak. Pontosabban szabályozhatod bennük a hőmérsékletet, a tartomány leggyakrabban 35 és 350 °C között van. Alsó- és felső sütés, ventilátor, hőlégbefúvás, grill és egyéb programok, illetve modern funkciók gazdagítják.

Előnyök és hátrányok
 • Üvegkerámia, indukciós vagy öntöttvas főzőlap
 • A főzőlap egyszerű használata
 • Pontosabban szabályozható hőmérséklet a sütőben
 • Számos sütőprogram
 • Több funkció a sütőben és a főzőlapon
 • Lassú felmelegedés
 • Nagyobb energiafelhasználás
indukciós vs kerámia főzőlap

Kombinált tűzhelyek

 • Tűzhely, amely ötvözi a gáz főzőlap és az elektromos sütő előnyeit
 • Hagyományos sütés a főzőlapon és modern technológia a sütőben

A kombinált tűzhelyek manapság a legnépszerűbb és legtöbbet eladott darabok között vannak. Ötvözik a gáz főzőlap kényelmes, gyors és viszonylag olcsó jellemzőinek előnyeit az elektromos sütő számos programjával és funkcióival. Nagyszerű eredményeket érhetsz el mind a gyakori főzés, mind pedig a gyakori sütés során. Abszolút újdonság a Trio-nak nevezett hármas kombináció, amely a hagyományos főzőlap és sütő mellett a készülék alsó részén elhelyezett mosogatógépet is magában foglalja.

Előnyök és hátrányok
 • Pontos lángszabályozás
 • Főzés közben azonnal megkezdődik a melegítés
 • Minimális maradékhő
 • Pontos hőmérséklet-szabályozás a sütőben
 • Számos sütőprogram
 • Számos sütési funkció
 • A főzőlap igényesebb karbantartása
 • Gázcsatlakozás szükséges
gáz vagy indukció

Konyhai főzőlapok

 • Főzés csak főzőlapon, sütő nélkül
 • Alkalmas egyedülállóknak, kis konyhákba vagy nyaralóba

Nincs elég hely a konyhádban egy tűzhelyhez vagy csak egy sütő nélküli berendezésre van szükséged, amelyen főzhetsz? A megoldás egy konyhai főzőlap. Kis mérete és kompaktsága megoldja a főzést kis lakások és egyedülállók esetén. A konyhai főzőlap egy vagy két égővel is rendelkezhet, és a hőforrás szerint megkülönböztethetünk öntött vas, gáz, üvegkerámia és indukciós főzőlapokat is.

Előnyök és hátrányok
 • Kis helyigényű
 • Tárolható és hordozható
 • Az indukciós és üvegkerámia főzőlapok modern funkciókkal rendelkeznek
 • Alacsony ár
 • Nem rendelkezik sütővel
 • Egy vagy két égős
 
indukciós vs gáz

Beépíthető tűzhely

 • Lehetőség a tűzhely egyes részeinek kombinálására
 • Egyedülállóan stílusos és designos kialakítás

A beépíthető tűzhelyek alsó részét szabadon kombinálhatod sütővel és felső főzőlappal. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy pontosan az ízlésednek, vagy a konyhád térbeli lehetőségeinek megfelelő stílusú és külsejű készüléket alkoss. A főzőlapot kombinálhatod sütővel, vagy választhatod a beépíthető tűzhelyek már komplett szettjét.

Előnyök és hátrányok
 • Konkrét készülékek egyéni kiválasztása
 • Lehetőség a térbeli adottságokhoz való alkalmazkodáshoz
 • Indukciós, üvegkerámia és gáz főzőlapok
 • Már komplett beépíthető szettek
 • Magasabb ár
 
hogyan válasszunk kombinált tűzhelyet

Kiegészítők tűzhelyekhez

 • Tisztító és karbantartási termékek
 • Megfelelő edények konkrét főzőlap típusokhoz

A tűzhelyekhez a különféle célú kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre. A tisztítószerek fontosak a főzőlapok és sütők rendszeres karbantartásához, ám választhatsz bizonyos főzőlap típusokhoz alkalmas edényeket, komplett edénykészletek, egyedi serpenyőket, kuktákat és vízforralókat. Ha gáztűzhelyed van otthon, akkor a gáztömlők aktuális ajánlata csak rád vár.

Előnyök és hátrányok
 • Széles választék
 • Különböző típusú felületek és anyagok tisztítása
 • Edények készletben és külön is
 • A választáskor figyelembe kell venni a főzőlap speciális felületét

Gyakran ismételt kérdések

Melyek az indukciós és üvegkerámia főzőlapok jellemzői?

 • Indukciós főzőlap

Az indukciós főzőlapok az elektromágneses indukció elvén alapulnak, amelynek köszönhetően a hő nem a főzőlapon, hanem közvetlenül az edényben keletkezik. Nincs hőveszteség és rendkívül energiahatékony főzést tesz lehetővé. Az indukció a legmodernebb technológiát alkalmazza és számos innovatív funkciót kínál. Hátránya egyesek számára a magasabb beszerzési ár lehet, valamint a mágneses aljjal rendelkező, speciális edények szükségessége.

 • Üvegkerámia főzőlap

Az üvegkerámia főzőlapok fűtőtekercset használnak a művelethez, amely felmelegíti a főzési zónákat. Innen a hő az edény aljához kerül. Bármilyen edény használható rajta. A kerámia főzőlap egyszerűen karbantartható és számos modern funkciót kínál. Azonban, az indukcióshoz képest az üvegkerámia főzőlapon történő főzés lassabb, és a hőveszteség is magasabb.

Milyen funkciókat kínál a gáz főzőlap?

 • Égésbiztosító

Az égésbiztosító egy biztonsági eszköz, amely megakadályozza a gázszivárgást, ha a láng akaratlanul kialszik.

 • Integrált begyújtó

Ha a gáz főzőlap rendelkezik integrált begyújtóval, egyszerűen fordítsd el a szabályozót és nyomd meg a begyújtó gombot a láng begyújtásához. Nem lesz szükséged gyufára vagy gyújtóra.

 • Wok égő

Wok égőnek különleges gázkoronája van és ezáltal a láng közvetlenül a wok serpenyőre irányul, amely nagyobb teljesítményt biztosít ázsiai ételek vagy zöldségek készítése esetén.

Milyen funkciókat kínál az üvegkerámia vagy indukciós főzőlap?

 • Érintésvezérlés – rendkívül felhasználóbarát működés, amelyet az egyszerű tisztítás (a gombos vezérléshez képest) miatt is értékelni fogsz.

 • Kijelző – ennek köszönhetően pontosan láthatod a beállításokat, és akár főzés közben is áttekintést kaphatsz a beállításokról és a főzés menetéről.

 • Automatikus biztonsági kikapcsolás – ha leveszed az edényt a főzőlapról és elfelejted kikapcsolni, a főzőlap egy bizonyos idő eltelte után automatikusa kikapcsol. Néhány modell esetében ez azt is jelenti, hogy automatikusan kikapcsol, ha az edényben lévő étel kifut.

 • Időzítő – az időzítőnek köszönhetően beállíthatod a főzés kezdetét és végét, így közben mással foglalkozhatsz.

 • Booster – lehetővé teszi, hogy a készülék rövid időn belül maximális teljesítménnyel menjen, így a főzési zónák gyorsan felmelegszenek.

 • Flexi zóna – lehetővé teszi két főzési zóna egyesítését. Egyszerűen fogalmazva: két főzési zónából létrehozhatsz egy nagyot, amelyen nagy edényekben főzhetsz.

 • Hi-Light főzési zóna – ez a típusú főzési zóna speciálisan kialakított fűtőtekercsekkel rendelkezik, amelyek gyorsan és egyenletesen fűtik fel a főzőlapot. Gyors, mindössze pár másodperces felmelegedést tesznek lehetővé.

 • Stop and go – lehetővé teszi, hogy leállítsd a főzést, majd a gomb ismételt megnyomásával visszatérj ugyanahhoz a beállításhoz (program és teljesítmény).

 • Edény méretének felismerése – az indukciós főzőlapnál érhető el, amely felismeri az edény méretét és csak azon a bizonyos területen kezd el melegíteni. Ez megakadályozza a felesleges hőveszteséget.

Milyen konkrét előnyökkel rendelkezik egy elektromos sütő a gázsütővel szemben?

 • Gázsütő

A gázsütő a sütők egy olcsóbb változata, ám ez tükröződik is a melegítési jellemzőkben, a sütési kényelemben és a funkciókban. Ez azért van, mert a gázsütők általában csak alsó fűtőszállal rendelkezik, amely egyenetlen hőeloszlást eredményez. Hasonlóképpen, a sütőben nem állítható be olyan pontosan a hőmérséklet, mint egy elektromos sütőben. Egyeseknek megfelelnek ezek a jellemzők, hozzászoktak és szeretik, hogy a főzőlap a bekapcsolás után azonnal melegít. Azonban, eltekintve az alapprogramoktól, vagy például a világítástól és a többrétegű ajtótól, semmilyen átlagon felüli funkcióra nem számíthatsz.

 • Elektromos sütő

Az elektromos sütők, bár lassabban kezdenek el melegíteni, szélesebb felhasználási lehetőségeket kínál, mint egy gázsütő, főleg a pontosabb beállítások, több program és a modern funkciók révén. Szóval mit is tudnak pontosan? Alsó és felső sütés, kombinált sütés, kiolvasztás, grill vagy hőlégbefúvás. Ezeknek az opcióknak köszönhetően bármilyen típusú ételhez (hús, pékáru, pizza) állíthatsz be programot. A modelltől függően az elektromos sütők az alapok mellett több funkcióval is rendelkeznek:

 • Kijelző és időzítő – a kijelző lehetővé teszi a beállítások átlátható és kényelmes megadását, és információval szolgál a folyamatban lévő programról. A kijelző gyakran magában foglalja az időzítőt, amellyel megadhatod a sütés kezdetét és végét. Ezeket hangjelzéssel adja a tudtodra. Az időzítő számos modell esetében arra is használható, hogy a megadott időben kikapcsolja a sütőt. 

 • Biztonsági ajtó – egy speciális felszerelés az első ajtón, amely a túlmelegedést megakadályozó réteggel van bevonva. Ez megakadályozza az ajtó érintéséből származó esetleges égési sérüléseket. Ez a funkció főleg a kisgyermekes háztartások számára ideális.

 • Teleszkópos sínek – megkönnyítik a sütőtepsi kezelését a sütés során, hiszen lehetővé teszi, hogy szinte az egész tepsit kihúzd anélkül, hogy meg kellene tartanod. Az ételek kiöntése és fűszerezése ezáltal sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé válik.

 • KeepWarm – ha ez a funkció be van kapcsolva, a sütő melegen tartja az ételt anélkül, hogy tovább sütné. Ez energiatakarékos program, amelynek köszönhetően szükség szerint későbbre halaszthatod az ételek feltálalását.

 • Gőzsütés – a gőzsütési vagy a PlusSteam funkciónak köszönhetően gőzben is készíthetsz ételeket. Ez, például, fényesebb színt, ropogósabb héjat és ízletesebb textúrát ad a házi kenyérnek.

 • Hőszonda – az utóbbi időben egy nagyon népszerű kiegészítője a sütőknek, amely segít, hogy az ízlésednek megfelelő, tökéletesen átsült húst készíthess. Helyezd a szondát az előkészített húsba, állítsd be a programot és a hőmérsékletet, a szonda pedig az utasításoknak megfelelően figyelni fogja a beállított hőmérsékletet.


 • Megjegyzés.: A modern funkciók listája, amellyel az elektromos sütőket ellátják, itt még nem ér véget. Sokkal több opció létezik, ám azok inkább a beépíthető sütőkre vonatkoznak, amelyek külön vagy készletben is megvásárolhatók beépíthető sütő és főzőlap formájában.

Mit jelent a katalitikus és pirolitikus sütőtisztítás?

A sütő használata mindig a tisztítás kellemetlen kötelezettségével jár. A pirolízis és katalízis a sütők öntisztítását lehetővé tévő modern technológiák, amelyek megkönnyítik számodra ezt a nem kedvelt tevékenységet.

 • Pirolízis

A pirolízis egy olyan tisztítási módszer, amelynek elve a sütő nagyon magas hőmérsékletre (akár 500°C) történő felhevítése, majd a zsírok és szennyeződések porrá égetése. Ezután könnyedén eltávolíthatóak a sütőből.

 • Katalízis

A katalitikus tisztítás egy speciális réteget képez olyan porózus anyagból, amely felszívja a zsírokat és zsírlerakódásokat. Ehhez a tisztítási folyamathoz nem kell magas hőmérsékletre hevíteni a sütőt, hiszen a lerakódások a normál sütés során elégnek.

Szójegyzés - tűzhelyek

Booster

A Booster, JetStart vagy Sprintstart funkciók, például, rendkívül gyorsan melegítik fel a választott főzési zónát a maximális teljesítményre. Ez garantáltan jó szolgálatot tesz pörköléskor.

Időzítő

Az időzítő vagy Timer olyan funkció, amely lehetővé teszi azon idő beállítását, amely után a választott főzési zónának automatikusan ki kell kapcsolnia.

Gyermekzár

A gyermekzár vagy elektronikus zár egy biztonsági funkció, amely, ha aktiválva van, lezárja a szabályozási lehetőségeket. Így a gyerekek véletlenül sem kapcsolhatják be a főzési zónákat, nem programozhatják át a választott programot vagy az egyéb beállításokat.

Flexi zóna

A Flexi zóna lehetővé teszi két főzési zóna átalakítását egy nagy zónává, amely főleg nagy edények vagy serpenyők használata esetén fogsz értékelni.

Hűvös ajtótömlők

A hűvös ajtó a tömlők biztonsági elemeként szolgál, amely megelőzi az égési sérüléseket. A két- vagy háromrétegű üvegnek köszönhetően az ajtó maximum 70°C, illetve 55°C-ra melegedhet fel.

Szójegyzék

Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ