VIP BOOST LEGO Alza days HU

Hogyan válasszuk ki a legjobb kisméretű hűtőt

Termékkatalógus
Frissítve

A pult alatti hűtőszekrényt elsősorban kompakt mérete miatt használják. Kisebb hűtőtérfogatot és miniatűr fagyasztórekeszt kínál. Ideális, ha korlátozott hely áll a rendelkezésedre a konyhában, és csak kis mennyiségű élelmiszert tárolsz. Diákoknak, az irodában vagy a nyaralóban is jól használható.

Hogyan válasszunk pult alatti hűtőszekrényt?

Pár tipp pult alatti hűtőszekrény választásához

 1. A hűtőszekrény folyamatosan üzemben lesz. Ezért ügyelj a fogyasztására.

 2. Figyelj a hűtőszekrény zajszintjére, hogy ne zavarjon éjszaka vagy pihenés közben.

 3. Ha a hűtőszekrény költöztetését vagy áthelyezését tervezed, jól jön az ajtónyílás megváltoztatásának lehetősége.

 4. Kivitelezés szerint is választhatsz. Fehér, rozsdamentes acél, fekete vagy színes?

Alapvető paraméterek pult alatti hűtőszekrények választásakor

Energiaosztály és energiacímke

Az energiacímke megkönnyíti a választást, amelynek minden hűtőszekrényen rajta kell lennie. Információval szolgál a termék energiahatékonyságáról, valamint az éves energiafogyasztásról, a hűtőszekrény és a fagyasztó hasznos térfogatáról és zajszintjéről.

Energiacímke

Az energiaosztály az energiafogyasztás szerinti csoportosítást jelzi. A fogyasztás ideális körülmények között, azaz 20 °C-os környezeti hőmérsékleten és a hűtőtér 70%-os kihasználtságán alapul. A piacon találhatsz D, C (a legszélesebb piaci képviselet), B vagy a leggazdaságosabb A energiaosztályba tartozó pult alatti hűtőszekrényeket.

A minihűtők éves energiafogyasztása energiaosztályok szerint**

Energiaosztály Éves energiafogyasztás kWh-ban Költség Ft/nap* Költség Ft/év*
A 100 18,57 6782
B 138 25,61 9343
C 178 32,92 12030

* 67,54 Ft/kWh árral számolva
** A hűtőszekrény energiafogyasztását befolyásolja a hasznos térfogat mérete, a kompresszor típusa, a szigetelés vastagsága és egyéb paraméterek.

Hasznos térfogat

A pult alatti hűtőszekrények hasznos térfogata kicsi, és a fagyasztórekesz gyakran még miniatűr is, mivel úgy tervezték, hogy kevesebbet használják. A hűtőszekrény hasznos térfogatát a felhasználók számának, de a tárolt élelmiszerek mennyiségének és típusának figyelembevételével kell megválasztani.

Minden modellnél találsz információt a teljes hasznos térfogatra, valamint a hűtő- és fagyasztórekesz térfogatára vonatkozóan, azzal a feltétellel, hogy a fagyasztónak általában csak 10-20 liter van fenntartva. Egy személy számára általában 70 liter körüli hűtőtér ajánlott, de ez az ajánlás egy átlagos háztartásra vonatkozik, ahol főzéssel és élelmiszer-elrakással is foglalkoznak.

1 felhasználó

2 felhasználó

Belső méretek

A pult alatti hűtőszekrények általában 50-85 cm magasak. Fontos, hogy vedd figyelembe a hűtőszekrény szélességét és mélységét, hogy előre meghatározott helyre tudd elhelyezni. Mielőtt megrendelsz egy adott modellt, mérd ki a helyet, ahová a hűtőszekrényt szeretnéd elhelyezni, és gondold át a tartalékot. Hagyj legalább 1 cm helyet az oldalán, és 3-5 cm-t a hűtőszekrény mögött. Ez az egyetlen módja annak, hogy a levegő szabadon áramolhasson a hűtőszekrény körül, és ne korlátozza annak működését.

Klímaosztály

A klímaosztály megmondja, hogy milyen legyen a környezet hőmérséklete, amelyben a hűtőszekrényt elhelyezik. Ha a hűtőszekrény az ajánlottól eltérő klímán van, akkor több energiát fogyaszt, és lehet, hogy nem is hűt elég jól. 4 klímaosztály létezik, de egyes hűtőszekrényeket úgy terveztek, hogy egynél több osztályban, azaz szélesebb hőmérsékleti tartományban működjenek.

Klímaosztály Környezeti hőmérséklet-tartomány
SN (bővített mérsékelt hőmérséklet) +10 és +32 °C között
N (mérsékelt hőmérséklet) +16 és +32 °C között
ST (szubtrópusi hőmérséklet) +18 és +38 °C között
T (trópusi hőmérséklet) +18 és +43 °C között

Fagyasztási kapacitás és fagyasztási teljesítmény

A fagyasztóval ellátott hűtőszekrény kiválasztásakor ellenőrizd a fagyasztási kapacitást és a fagyasztási teljesítményt is. Sokan azt feltételezik, hogy ez a két paraméter ugyanaz. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. A fagyasztási kapacitás azt jelzi, hogy a fagyasztó hány kilogramm élelmiszert képes lefagyasztani egy nap (24 óra) alatt. A fagyasztási teljesítmény azt mutatja meg, hogy a fagyasztó milyen hőmérsékletre képes lefagyasztani az élelmiszereket, és ezért milyen tárolásra alkalmas. Ezt a paramétert leggyakrabban a fagyasztási osztály alatti csillagok száma jelzi.

Csillagok száma Hőmérséklet Az élelmiszer tárolásának ajánlott időtartama
* - 6 °C Néhány nap
** - 12 °C Néhány hét
*** - 18 °C Néhány hónap
**** - 24 °C Hosszútávú tárolás

Hűtvetartási idő

A hűtvetartási idő azt jelzi, hogy áramszünet után mennyi ideig maradnak fagyasztva az élelmiszerek. Alapvetően azt mutatja meg, hogy a fagyasztó mennyire jól szigetelt. Minél magasabb ez az érték, annál jobb.

Kompresszor és a hűtőkörök száma

A pult alatti hűtőszekrények egy kompresszorral és egy hűtőkörrel készülnek. Ez azt jelenti, hogy ha kikapcsolod a hűtőszekrényt, a fagyasztó rész is automatikusan kikapcsol.

Zajszint

A pult alatti hűtőszekrény zajszintje nagyon fontos, különösen azért, mert gyakran kis lakásokba vagy kollégiumi szobákba vásárolják őket. Ez az a hely, ahol a zaj nagyon zavaró lehet, különösen éjszaka. Általában a 40 dB zajszintű hűtőszekrények csendesnek számítanak. Ha azonban a hűtőszekrényt olyan helyiségben helyezed el, ahol alszol, javasoljuk, hogy olyan modellt válassz, amelynek működési zajszintje 40 dB alatt van. A 42 dB vagy annál magasabb zajszintű hűtőszekrények már meglehetősen zajosak, és olyan helyiségben kell elhelyezni őket, ahol nem alszik vagy pihen senki.

Az ajtónyitás megváltoztatásának lehetősége

A hűtőszekrény megvásárlása előtt meg kell nézned, hogy melyik oldalra nyíljon az ajtót. A legtöbb hűtőszekrény manapság az ajtónyitás megváltoztatásának lehetőségével készül, de ez nem magától értetődő, és sok olyan hűtőszekrény van a piacon, amelynél nincs lehetőség az ajtónyílás megváltoztatására. Egy kis hűtőszekrénynél valószínű, hogy a későbbiekben azt egy másik lakásba vagy helyszínre kell költöztetned. Ebben az esetben az ajtónyílás megváltoztatásának lehetősége olyan előny, amelyet értékelni fogsz.

Funkciók és technológiák

Egyes kis hűtőszekrények olyan kiváló funkciókkal és technológiákkal is fel vannak szerelve, amelyek jobban megőrzik az élelmiszerek minőségét, hatással vannak az alacsony fogyasztásra, megkönnyítik a karbantartást stb.

 • No Frost – modern fagymentes technológia, amely megvédi az élelmiszereket, és időt és energiát takarít meg a számodra. A No Frost technológia hideg, száraz levegőt hoz létre, amely a hűtőszekrényben kering, és optimálisan oszlik el az egész hűtőben. A hűtőszekrény állandó hőmérsékletet tart fenn, és nem képződik jég az élelmiszereken vagy a hűtőszekrény falán. Az állandó légáramlás az élelmiszerek gyorsabb hűtését/fagyasztását is biztosítja. A hűtőszekrény alacsony páratartalma minimálisra csökkenti a baktériumok és a penész kialakulását.

 • Önkiolvasztó funkció – a fagymentes technológia régebbi típusa, amely biztosítja, hogy a hűtőszekrény vagy a fagyasztórekesz leolvasztása automatikusan történik. Általában 24 óránként egyszer a hűtőszekrény rövid időre kikapcsol, és a falakon képződött jég elfolyósodik, majd egy csúszdán keresztül a párologtatóba folyik.

 • Szuperhűtés – megvédi a már lehűlt ételt a felmelegedéstől. Mielőtt például betennéd az élelmiszereket a hűtőszekrénybe, nyomd meg a gombot, hogy bekapcsold ezt a SuperCoolnak is nevezett funkciót, és a hűtőszekrény hőmérséklete átmenetileg alacsonyabbra csökken. Ez nemcsak az újonnan behelyezett élelmiszereket hűti le gyorsabban, hanem megakadályozza, hogy a hűtőszekrény hőmérséklete megemelkedjen, és a tárolt élelmiszerek felmelegedjenek. A hűtés után a hűtőszekrény automatikusan visszaáll az eredeti hőmérsékletre.

 • Ionizátor – nagy mennyiségű negatív töltésű ionnal dúsítja a hűtőszekrény levegőjét, és így minimálisra csökkenti a nemkívánatos mikroorganizmusok előfordulását. Az ionizátor "egészséges" mikroklímát teremt az élelmiszerek számára, és ezáltal meghosszabbítja azok frissességét. Ugyanakkor hatékonyan semlegesíti az aromás élelmiszerekből származó szagokat.

 • Hűtőszekrény párologtatóval – ha a hűtőszekrény beépített párologtatóval rendelkezik a hűtőrekeszben, akkor rövid ideig fagyasztórekeszként is használhatod. Ez a nagyjából 9-15 literes rekesz a hűtőszekrény belsejében akár -6 °C-os hőmérsékletet is képes tartani. Ez azt jelenti, hogy a párologtató rövid ideig fagyasztóként is működik.

Pult alatti hűtőszekrények

Kis, fagyasztó nélküli hűtőszekrények

Kis, fagyasztó nélküli hűtőszekrények

 • Tökéletes olyan helyekre, ahol nem állandóan élsz
 • Problémamentesen mozgatható és áthelyezhető
 • Még egy kis hűtőszekrény térfogatával is tisztességes hűtési teljesítményt érhetsz el

A fagyasztó nélküli kis hűtőszekrény vagy monoklimatikus hűtőszekrény tökéletesen illik oda, ahol egy hagyományos fagyasztós hűtő nem férne el, vagy ahol a fagyasztó nem lenne hasznos. A fagyasztó hiánya növeli a hűtőszekrény teljes hasznos térfogatát, így már egy kis hűtőszekrénnyel is elegendő hűtőtér érhető el. Ezek a hűtők ideálisak diáklakásokba vagy nyaralókba, ahol csak ki kell üríteni a hűtőt, és távozáskor ki kell kapcsolni.

Előnyök és hátrányok
 • Térben bárhol elhelyezhető
 • A hűtőtér teljes kihasználása
 • Alkalmi használatra praktikus
 • A modellek zajszintje zavaró lehet
 • Egyes modellek magasabb energiafelhasználással bírnak
Kis hűtőszekrények fagyasztóval

Kis hűtőszekrények fagyasztóval

 • Méretek, belső elrendezés és külső megjelenés széles választéka
 • Választási lehetőség a beépített és a szabadonálló készülékek között

A fagyasztóval felszerelt, kisméretű hűtőszekrények ideálisak kis háztartásokban, ahol kevés a főzési lehetőség vagy a hely, munkahelyeken és diákszállásokon. A fagyasztó általában 15 liter körül van, amely nem valami sok egy nagy készlet kialakításához, de még így is elégedett leszel. A hűtőszekrények általában számos hasznos funkcióval rendelkeznek, hogy használatuk, az élelmiszerek tárolása és leolvasztása egyszerű és intuitív legyen, és hogy az élelmiszerek minél tovább frissek maradjanak. 

Előnyök és hátrányok
 • Térben bárhol elhelyezhető
 • Beépített fagyasztó
 • Alacsony fogyasztás
 • Kis fagyasztórekeszek néhány adag élelmiszer számára
 • Néhány olcsóbb modell zajszintje
Minibárok

Minibárok

 • Kompakt méretek
 • Szinte bárhol elhelyezhető
 • Stílusos design

Ha szállodát, fitneszközpontot, éttermet vagy bárt üzemeltetsz, akkor minibárral is kell rendelkezned, hogy a vendégek hűtött italokkal vagy rágcsálnivalókkal frissíthessék fel magukat. Egyes minibárok üvegajtókkal vannak felszerelve, és általában vonzó kialakításúak és szemet gyönyörködtetőek. Előnyük a viszonylag alacsony fogyasztás is.

Előnyök és hátrányok
 • Elhelyezés szó szerint bárhol, ahol csak akarod
 • Szép design
 • Alacsony üzemeltetési költségek
 • Egyszerű használat
 • Korlátozott használat
 • Rendkívül kicsi hűtési terület
 • Nem alkalmas élelmiszerek hosszan tartó tárolására
Kis, szabadonálló, pultra szerelhető hűtőszekrények

Kis, szabadonálló, pult alatti hűtőszekrények

 • Igény szerint bárhol elhelyezhetők 
 • Könnyű kezelés az áthelyezés során 
 • Méretek, belső elrendezés és külső megjelenés széles választéka

A szabadonálló, pultr alatti hűtőszekrények bárhol elhelyezhetők a térben, így a legkényelmesebb és legpraktikusabb helyet választhatod ki a számukra. Számos modell között válogathatsz. Ezáltal az igényeidnek megfelelően választhatod ki a méretet, a belső elrendezést és a kialakítást. Sokan közülük a leghatékonyabb energiahatékonysági osztályokba tartoznak. Ideálisak kis lakásokba, diákszobákba, irodákba vagy nyaralókba.

Előnyök és hátrányok
 • Térben bárhol elhelyezhető
 • Modellek széles választéka
 • Energiagazdaságos
 • Átlagon felüli funkciók (modellenként eltérő)
 • A zajos modellek zavaróak lehetnek
Kis, beépíthető, pultos hűtőszekrények

Kis, beépíthető, pult alatti hűtőszekrények

 • Tökéletesen illeszkedik a konyhába
 • Korlátozott modellválaszték
 • Konyhai ajtó beépítésével illeszkedhet a konyha megjelenésébe

A kis beépíthető hűtőszekrények ideálisak olyan konyhákba, ahol a lehető legtöbb helyet szeretnéd megspórolni, vagy ahol szeretnéd beépíteni a készülékeket a konyhaszekrénybe. Különleges fal- és nyíláskialakítással rendelkeznek, és a konyhaszekrény ajtaja közvetlenül magához a hűtőszekrény ajtajához van rögzítve. Beépítve nagyon elegánsan néznek ki. Az ajtó tényleges beszerelése egy kicsit nagyobb kihívást jelent, de vannak szakértők, akik szívesen segítenek ebben. Ezek azonban drágábbak, és előfordulhat, hogy költözés vagy átalakítás esetén már nem felelnek meg a számodra.

Előnyök és hátrányok
 • Egységes és minimalista konyhai megjelenést biztosít
 • Kevésbé zajos a konyhaszekrénybe való beépítésnek köszönhetően
 • Helytakarékos kis konyhákba
 • Igényesebb professzionális telepítés
 • Kis modellválaszték
 • Magasabb ár
Talpas hűtőszekrények

Talpas hűtőszekrények

 • Bármilyen tetszőleges helyen elhelyezhetőek
 • Nem foglalnak túl sok helyet a lakásban
 • Gazdag kínálat

A talpas hűtőszekrények olyanok, amelyeket egyszerűen elhelyezhetsz az általad választott helyen, anélkül, hogy a beépített hűtőszekrényekhez hasonlóan telepítésre lenne szükség. Így a konyha vagy a kiválasztott helyiség természetes részévé válnak, de a hűtőszekrény ajtaja továbbra is látható marad. A beépített hűtőszekrény kompakt méreteinek köszönhetően értékelni fogod ezt a lehetőséget, ha nincs szabad helyed. Ezeket a hűtőszekrényeket különböző változatokban és kivitelben találhatod meg. Az élelmiszerek legjobb megőrzését szolgáló funkciókkal is fel vannak szerelve.

Előnyök és hátrányok
 • Lehetőség a szabad hely felhasználására hűtőszekrény behelyezésére
 • Lehetőségek és kombinációk széles választéka
 • Egyszerű telepítés a kijelölt helyre történő behelyezéssel
 • Néhány választott modell zajszintje
 • Egyes olcsóbb modellek magasabb energiafogyasztása
Retró pultos hűtőszekrények

Retró pult alatti hűtőszekrények

 • Kiemeli a konyhaszekrények retró stílusát 
 • Domináns stílusos kiegészítő a konyhába

Ha retró stílusú hűtőszekrényt keresel a konyhapultodhoz, a retró pult alatti hűtőszekrény biztosan megragadja a figyelmedet. Ez a funkcionális, stílusos kiegészítő uralni fogja konyhádat. Lekerekített forma, jellegzetes szín és nagyméretű fogantyú jellemzi ezeket a modelleket.

Előnyök és hátrányok
 • A tipikus retró formák és színek stílusos konyhai kiegészítőként is szolgálnak
 • Többféle színváltozat
 • Eredeti design
 • Magasabb ár
Hordozható hűtőszekrények

Hordozható hűtőszekrények

 • Hűtőládák a hálózati csatlakozás lehetőségével
 • Önhűtő hűtőszekrények a civilizációtól távoli utazásokhoz
 • Az élelmiszerek minőségének megőrzése a lehető leghosszabb ideig

A hordozható hűtőszekrények felbecsülhetetlen segítséget jelentenek azok számára, akik szeretnek utazni, táborozni, túrázni vagy nagy távolságokra bevásárolni, és szeretnék megőrizni az élelmiszerek legjobb minőségét. Ebben a kategóriában választhatsz a szivargyújtó csatlakozóval ellátott autós hűtők, hosszú hűtési élettartamú hűtők, propán-bután csatlakozóval ellátott abszorpciós hűtők, hűtőtáskák vagy hőtáskák közül.

Előnyök és hátrányok
 • Széles választék és használati lehetőség
 • Hűtött élelmiszer bárhol, ahol szükség van rá
 • Egyszerű hordozhatóság
 • Kis hasznos térfogat
 • Korlátozott hűtési idő az áramellátás nélküli modellek esetében
 • Nem helyettesíti a teljes értékű hűtőszerkényt

Gyakran ismételt kérdések

Mekkora hűtőszekrény válasszak?

A pult alatti hűtőszekrényeket 1-2 személyre, nyaralóba, diákszobába vagy irodába tervezik, ezért hasznos térfogatuk leggyakrabban 70 és 150 liter között van. Általában személyenként 70 liter hűtőtér ajánlott. A hűtőszekrény kiválasztásakor azonban azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe, milyen típusú élelmiszerek tárolására fogod használni. Nem mindegy, hogy csak hűtött ételeket (sajt, felvágott, tejtermékek) teszel a hűtőbe, vagy gyümölcsöt és zöldséget, főtt ételeket vagy italokat is.

A gyümölcsök és zöldségek tárolása több helyet foglal, és ebben az esetben célszerű, ha a hűtőszekrényt egy speciális dobozzal is felszereljük, amelyben a mosatlan zöldségek és gyümölcsök jobban megőrzik frissességüket, és nem érintkeznek más élelmiszerekkel. Ha szereted a hűtött italokat, a hűtőszekrény ajtajában elegendő helynek kell lennie az italok számára. A polcoknak állítható magasságúnak kell lenniük, hogy a nagyobb méretű élelmiszerek vagy edények is elférjenek rajtuk.

Ha a hűtőszekrényt a kapacitása alapján választod ki, hagyj némi mozgásteret, mivel a hűtőszekrénynek soha nem szabad teljesen tele lennie a jó hűtési tulajdonságok fenntartása érdekében. Kétharmadig érdemes megtölteni.


TIPP: Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vess egy pillantást a kis hűtők kínálatára, ahol teljesen működőképes, tökéletes állapotban lévő, garantált garanciával ellátott árukat találhat kedvező áron.

Mikor jobb egy szabadonálló és mikor egy beépíthető hűtőszekrényt választani?

Hűtőszekrényt vásárolsz átmeneti otthonodba, vagy azt tervezed, hogy a következő években lecseréled a konyhaszekrényedet? Akkor a legkézenfekvőbb választás egy szabadonálló hűtőszekrény, amelyet könnyen elhelyezhetsz, ahol csak szükséged van rá. A szabadonálló hűtőszekrény ára is a választás mellett szól, amely általában alacsonyabb. Ezenkívül több modell közül választhatsz különböző méretben és belső elrendezésben.

Ha új konyhát raksz össze beépített készülékekkel, válassz beépíthető hűtőszekrényt. Ugyanabban a külsővel gyönyörködhetsz majd, így konyhád tisztább kialakítású lesz, "zavaró" elemek nélkül. De számíts a magasabb árcédulára.

Hogyan tisztítsuk a hűtőszekrényt?

Minden hűtőszekrényt rendszeresen tisztítani kell, mert a modern berendezésekkel vagy azok nélkül is, az élelmiszerek tárolása során különböző szennyeződések kerülhetnek be. Jó ötlet havonta 1x megtisztítani a hűtőszekrényt egy tiszta törlőkendővel és nem agresszív hűtőtisztítóval. Ezek biztonságosan érintkezhetnek élelmiszerekkel, kiválóan eltávolítják a szennyeződéseket és elnyelik a nem kívánt szagokat. De a természetes tisztítószerek, például a víz és a szódabikarbóna is segíthetnek. Az ecet szintén jó választás, és hatékony szagtalanító szer. A hűtőszekrény mosásakor mindig vedd ki az összes élelmiszert, és felülről lefelé tisztítsd meg a készüléket. Ezután töröld szárazra a hűtőszekrény összes polcát és falát.

A hűtőszekrényt évente körülbelül 2x ajánlatos alaposan kimosni, és ha a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban jég van, azt el kell távolítani (a jég jelentősen növeli az energiafogyasztást és károsíthatja a készüléket). Ennek egy hűvösebb napot szentelj. Ne csak az élelmiszereket, hanem a polcokat és a fiókokat is vedd ki, és mosd át őket alaposan, például a kádban. Ügyelj arra, hogy langyos vízben mosd át őket, hogy elkerüld a hősokkot és a polcok megrepedését. Ne feledkezz meg az ajtó körüli tömítésekről és a kondenzvíz-elvezető nyílásról sem, amelyek ideális helyei a penésznek. Ezután egy tiszta, száraz ruhával alaposan száríts meg mindent, és tedd vissza a helyére.


Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ