Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

Bemutatótermünk zárva tart augusztus 20-án, de még mindig rendelhetsz otthonról és élvezheted az ingyenes házhozszállítás előnyeit!

Ingyenes kiszállítás Új szolgáltatások

Hogyan válasszunk akciókamerát

Termékkatalógus

Ha szeretnéd felvenni külöböző exrém sportok során szerzett élményeidet, szerezz be egy szabadtéri kamerát. Védőtok használatával ellenállnak a különböző durva külső hatásoknak és magaddal viheted a videóid nézőit olyan helyekre, ahova különben nem jutnak el vagy nem merészkednek el. Ezek a kamerák a miniatűr méreteik ellenére is nagyon jó képminőséget adnak.

Ha szeretnéd felvenni különböző exrém sportok során szerzett élményeidet, szerezz be egy szabadtéri kamerát. Védőtok használata mellett ellenállnak a különböző durva külső hatásoknak és magaddal viheted a videóid nézőit olyan helyekre, ahova különben nem jutnak el vagy nem merészkednek el. Ezek a kamerák a miniatűr méreteik ellenére is nagyon jó képminőséget adnak.

Hogyan válasszunk akciókamerát
Előnyök és hátrányok
 • Sokféle csatlakoztatási lehetőség
 • Vízalatt is használhatók
 • Extrém körülményeknél ideálisak
 • Miniatűr méretek
 • Telefonhoz csatlakoztathatóak
 • Tartozékok széles választéka
 • Kevésbé kényelmes használat, mint a videókameráknál
 • Rövidebb működési idő a hagyományos kamerákhoz képest

A leggyakoribb kérdések akciókamerák választásakor

Milyen képminőség elérhető?

A standard a Full HD felbontás 30 fps-sel, de pl. a GoPro kamerák akár 4K felbontást is tudnak. Ami azonban fontos, az a bitráta és a tömörítési arány, amely részletgazdagabbá teszi a felvételt. A kamerák több-kevesebb sikerrel képesek kezelni az éjszakai felvételeket, a fehéregyensúlyt és a hangzást is.

Mit kell tudni a kamerák vízállóságáról?

Egyes akciókamerákat a vízzel, a porral és a sérülésekkel szemben speciális tokkal kell védeni, másoknak viszont nincs szüksége ilyen tokra. Ha egy igazán durva esés során tönkreteszed a borítást, külön is vehetsz hozzá.

Milyen tartozékok használhatók az akciókamerákkal?

A szabadtéri kamerák jól használhatóak mindenféle tartozékkal együtt. Például a különböző tartókkal felerősítheted a sisakodra vagy egy korlátra a legjobb felvételekért. Sisakra szerelhető tartók, mellkaspántok, szelfi botok, védőtokok és a külső hatásoktól megóvó, cserélhető védőborítások közül válogathatsz.


Az univerzális, felragasztható tartókkal szinte bármilyen egyenes objektumhoz vagy enyhén ívelt felülethez felerősítheted a kamerát. A kiegészítők standard állványokhoz való erősítéséhez adaptereket használhatsz. Választhatsz a teleszkópos tartók vagy állványok és a pótakkumulátorok közül is. A legszélesebb eredeti és más gyártmányú tartozék kínálat a GoPro kameráihoz elérhető.

Akciókamerák
 • Extrém sportok videózásához
 • Miniatűr méretek és ellenálló kivitel
 • Ár:  10.790 Ft-tól
Szabadtéri kamerák

Fontos jellemzők

Felbontás
Felbontás

A felbontás azoknak a képpontoknak a számát jelenti függőlegesen és vízszintesen, amelyből létrejön a kép. Általában érvényes, hogy minél nagyobb a felbontás, annál jobb a videó minősége. 

HD felbontás - 1280×720 pixelů - ez a felbontás ma már gyenge a monitoron való megjelenítéshez
Full HD felbontás - 1920×1080 - ideális a monitoron vagy televízión történő megjelenítéshez
4K felbontás - a mai trend, fokozatosan felváltja a Full HD-t

Kijelző
Kijelző

Nem minden szabadtéri kamerának van kijelzője. De ha van, akkor 0,5–3" körüli nagyságú. Néhány modellnek érintőkijelzője van a kényelmesebb kezelés érdekében.

GPS
GPS

A felvétel készítésének helyének a koordinátáit a GPS (Global Positioning System) rögzíti. Ez egy rádiónavigációs helyzetmeghatározó rendszer. Főleg a drágább modellek használják.

Vezeték nélküli kommunikáció
Vezeték nélküli kommunikáció

A szabadtéri kamerák általában Wi-Fi és a Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül csatlakoztathatóak mobil alkalmazásokhoz. A felhasználó így például megkaphatja a felvételek előnézetét vagy a kamera teljes kezelését. Ez a mód megkönnyíti a felvételek megosztását az Instagramon, a Facebookon, a Twitteren és más közösségi hálókon.

Ellenálló kialakítás
Ellenálló kialakítás

Az akciókamerák vázát úgy tervezték, hogy ellenálljon a víznek, a pornak és a durvább körülményeknek. Búvárkodás, szörfözés és más vízi sportok közben is készíthetsz felvételeket. Egyes modellekhez külön védőtok vásárlása szükséges, hogy ne sérüljenek.

Szótár - akciókamerák
Felbontás

A felbontás meghatározza az eredményül kapott videót alkotó pixelek számát. Jelenleg a leggyakoribb értékek közé tartozik a Full HD felbontás(1920×1080), amely alkalmas a TV-készülékek vagy monitorok nagy képernyőjén történő vetítésre. A nagyobb felbontás finomabb, részletesebb képet biztosít.

Érzékelő

Az érzékelő chip a kamera második legfontosabb része, amely befolyásolja a képminőséget. Nem csak az érzékelő mérete a fontos szempont, hanem a képpontok száma is, amelyekből az érzékelő áll. A mai fényképezőgépekben és videokamerákban 2,5-24 Mpx felbontású érzékelőkkel találkozhatunk. Egy időben nagyon népszerűek volt a három érzékelő chipet tartalmazó elrendezés, amit a professzionális és félprofesszionális kameráktól vettek át a gyártók. A három érzékelőre egy prizmán keresztül jut el a fény, minden érzékelő egy-egy RGB szín (zöld, piros és kék) rögzítéséért felel, az eredmény pedig összeadódik. A legújabb berendezésekben már hátulról megvilágított CMOS érzékelőket alkalmaznak, amelyek képminőség és érzékenység tekintetében felveszik a versenyt a három chipes rendszerekkel.

Memóriakártyák

A memóriakártya az a médium, amelyen a kamera a videókat és képeket tárolja. A kártyákat típus, kapacitás, írási sebesség és gyártók szerint csoportosíthatjuk.

A memóriakártyák típusai

- SD
- SDHC
- SDXC
- Micro SD
- Micro SDHC
- Compact Flash
- Memory Stick
- Memory Stick Micro

Szótár
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB20
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, adja meg telefonszámát:
Hívjon