AlzaBoxy Q1 Splátky bez navýšení

Hogyan válasszunk amerikai hűtőszekrényt

Termékkatalógus
Aktualizálva

Az amerikai hűtőszekrények hasonlítanak a kombinált hűtőszekrényekhez, de jellemző rájuk az extra nagy hasznos térfogat, a tiszta belső tér és a csúcsfunkcionális felszereltség. Fő előnyük az egyértelműen elkülönített hűtő- és fagyasztórekesz. Az amerikai hűtő népszerű funkciója a hidegvíz-adagoló és a jégkészítő, ám mindennél sokkal többet nyújtanak. És hogy miért válasszunk amerikai hűtőszekrényt?

Hogyan válasszunk amerikai hűtőszekrényt?

Néhány tipp az amerikai hűtőszekrény kiválasztásához:

 1. Az side by side hűtő általában több energiát fogyaszt, ezért fordíts nagy figyelmet erre a paraméterre.

 2. A hűtőszekrény kapacitását a háztartásodban élő személyek számának megfelelően válaszd ki.

 3. Az amerikai hűtőszekrények helyigényesek, ezért alaposan fontold meg az elhelyezésüket, beleértve a kétoldali ajtónyitás kényelmét is.

Alapvető paraméterek egy amerikai típusú side by side hűtő kiválasztásához

Energiaosztály és energiacímke

Az energiacímke minden hűtőszekrényen megtalálható és egyszerű áttekintést nyújt a legfontosabb paraméterekről, hogy segítsen a választásban. A készülék energiahatékonyságáról, valamint az éves energiafogyasztásról, a hűtő- és fagyasztórekesz hasznos térfogatáról és a zajszintről is találsz információkat.

Energiacímke

Az energiaosztály a hűtőszekrény energiafogyasztás szerinti besorolására utal. Az energiafogyasztás ideális körülmények között, azaz 20 °C-os környezeti hőmérsékleten és a hűtőtér 70%-os kihasználtsága mellett történő működésből származik. Az amerikai hűtőszekrények manapság leggyakrabban a B vagy C osztályba tartoznak. Néhány drágább modell a leggazdaságosabb A-osztályban is található.

Az amerikai hűtőgépek éves energiafogyasztása energiaosztályok szerint**

Energiaosztály Éves fogyasztás kWh-ban Költségek Ft/nap* Költségek Ft/év*
A 294 30,60 11 170
B 382 39,75 14 515
C 429 44,65 16 300

* 38 Ft/kWh árral számolva
** A hűtőszekrény energiafogyasztását befolyásolja a hűtés típusa, a hasznos térfogat mérete, a szigetelés módja, valamint egyéb paraméterek és kiegészítő jellemzők.


Megjegyzés: Az amerikai hűtőszekrények magasabb energiaintenzitása nem csak a nagyobb méretüknek köszönhető. Ez a beépített jégkészítőnek is köszönhető, amely nagyobb teljesítményű motort és magasabb igényeket kínál a hűtés fenntartásához.

Hasznos űrtartalom

Az side by side hűtő kiválasztása kapacitás szerint nagyon egyéni, de általános ajánlásokat lehet tenni. Általában 70 liternyi hűtő- és 25 liternyi fagyasztótér ajánlott a háztartás egy tagja számára, de az egyéni életmódot is figyelembe kell venni. Vagyis, hogy mennyi élelmiszert tárolsz a hűtőben és a fagyasztóban, hogy sok zöldséget vásárolsz-e, hogy tárolsz-e üdítőt vagy alkoholt a hűtőben. A belső tér elrendezése - a polcok száma vagy a fiókok típusa - szintén fontos.

Az amerikai hűtőszekrények mennyiségi választéka igen széles, így bőven van miből választani az igényeidnek megfelelően. A kb. 230-300 liter űrtartalmú side by side hűtő modellek  a kisebbek közé tartoznak. A legtöbb modell űrtartalma körülbelül 300-450 liter. A piacon azonban olyan amerikai hűtőszekrények is kaphatók, amelyek űrtartalma eléri vagy meghaladja az 500 litert. Az ilyen tágas hűtőszekrényekben beépített bortárolót is találsz.


TIPP: Ahhoz, hogy a hűtőszekrény megfelelően működjön, nem tanácsos teljesen megtölteni, vagy félig üresen hagyni. A jó hűtési tulajdonságok fenntartása érdekében célszerű kétharmadáig megtölteni.

Külső méretek

Az amerikai hűtőszekrények magassága hasonló a hagyományos hűtőszekrényekéhez. Szélességük és mélységük azonban lényegesen nagyobb. Ezért gondosan fontold meg a hűtőszekrény elhelyezését, és ne felejtsd el mindkét oldalról kinyitni az ajtót, hogy a bútorok vagy a falak sarkai ne legyenek útban. Ügyelj arra, hogy oldalt és hátul legyen elég hely, hogy a levegő szabadon áramolhasson.

A hűtőszekrény és a fagyasztó elrendezése

A side by side hűtő modellek elrendezése a hűtőtér és a fagyasztórekeszek elhelyezkedése szempontjából eltérő, amely számos lehetőséget kínál, hogy a hűtőszekrény belterét az igényeidnek lehető legmegfelelőbb formában rendezd be. A piacon találhatsz olyan kétajtós amerikai hűtőszekrényeket, amelyekben a fagyasztó és a hűtőszekrény függőlegesen egymás mellett helyezkedik el. Léteznek négyajtós modellek is alul található fagyasztóval, vagy francia ajtós hűtők, amelyeknek a fiókjában található a fagyasztó.

Kisebb számban találunk a piacon háromajtós amerikai típusú hűtőszekrényt is, ahol a hűtőszekrény két részből áll, és a függőleges keskeny rész a fagyasztó.

Klímaosztály

Minden hűtőszekrény, beleértve az amerikai típusú side by side hűtőt is, a klímaosztály által meghatározott környezeti hőmérsékleten működik a legjobban. Nem megfelelő környezeti feltételek között az energiafogyasztás jelentősen megnőhet és a hűtőszekrény sem üzemel megfelelően. Négy klímaosztály létezik, de egyes hűtőszekrényeket úgy terveztek, hogy egynél több osztályban, azaz szélesebb hőmérsékleti tartományban is működjenek.

Klímaosztály Környezeti hőmérséklet-tartomány
SN (bővített mérsékelt) +10 és +32 °C közötti
N (mérsékelt) +16 és +32 °C közötti
ST (szubtrópusi) +18 és +38 °C közötti
T (trópusi) +18 és +43 °C közötti

Fagyasztási kapacitás és fagyasztási teljesítmény

Sokan úgy vélik, hogy ez ugyanaz a paraméter. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz.

 • Fagyasztási teljesítmény

A hűtőszekrény fagyasztási kapacitása azt mutatja meg, hogy a fagyasztó hány kilogramm élelmiszert képes lefagyasztani 24 óra alatt. Az amerikai hűtőszekrények fagyasztási kapacitása általában legalább 12 kg/24 óra.

 • Fagyasztási teljesítmény

A fagyasztási kapacitás azt a hőmérsékletet jelzi, ameddig a fagyasztó le tudja fagyasztani az élelmiszereket. Ezt a paramétert leggyakrabban a fagyasztó osztály neve alatti csillagok száma jelzi.

A csillagok száma Hőmérséklet Az élelmiszer tárolásának ajánlott időtartama
* - 6 °C Néhány nap
** - 12 °C Néhány hét
*** - 18 °C Néhány hónap
**** - 24 °C Hosszú távú tárolás

Visszamelegedési idő

A visszamelegedési idő azt jelzi, hogy áramszünet után mennyi ideig maradnak fagyasztva az élelmiszerek. Alapvetően azt jelzi, hogy a fagyasztó mennyire jól van szigetelve. Minél hosszabb ez az idő, annál tovább marad fagyasztva az élelmiszer.


Megjegyzés: Áramszünet idején a lehető legritkábban nyisd ki a hűtőszekrény ajtaját, hogy megakadályozd a hideg levegő kiáramlását.

Hűtő áramkörök

Az amerikai hűtőszekrények általában két kompresszorral vannak felszerelve, amelyek biztosítják a fagyasztó és a hűtőrész különálló és független működését. Ez lehetővé teszi, hogy vagy csak a hűtőszekrényt vagy csak a fagyasztót kapcsold ki. Ezt ki lehet használni takarításkor vagy nyaraláskor is. A hűtőszekrény osztott hűtési mechanizmusának másik előnye, hogy a hűtőszekrény különböző részeinek hőmérséklete állandó, ami pozitív hatással van az élelmiszerek minőségének megőrzésére.

Zajszint

A zajszint fontos paraméter, amelyet az amerikai hűtőszekrényeknél figyelembe kell venni. Az side by side hűtőszekrények zajosabbak, mint más típusú hűtőszekrények. Ez elsősorban a nagyobb teljesítményüknek köszönhető. Az amerikai hűtőszekrények különböző modelljeinek működési zaja 36 dB és 50 dB között mozog, ami már megfelel például az utcai zajnak.

Ha csendes hűtőszekrényt szeretnél, olyan modellt ajánlunk, amelynek működési zaja maximum 40 dB.


TIPP: Az inverteres kompresszorral felszerelt side by side hűtő modellek általában kevésbé zajosak. Ezenkívül a gyártók gyakran akár 10 év garanciát is vállalnak az ilyen típusú kompresszorokra.

Hűtött víz adagoló és jégkészítő

Az amerikai típusú hűtőszekrények szintén fontos jellemzője a hűtött víz adagolása. Ezt két rendszer teszi lehetővé:

 • Amerikai vízzel összekötött hűtőszekrények - otthonod vízhálózatához csatlakoznak. Ezek a modellek vízszűrővel vannak felszerelve, hogy megtisztítsák a vizet a nem kívánt összetevőktől, beleértve a klórt is.

A jégkészítő is szorosan kapcsolódik a vízadagoláshoz. A jégkészítővel ellátott amerikai hűtőszekrények olyan speciális készülékkel vannak felszerelve, amelyek automatikusan jégkockákat vagy jégdarabokat készít. A jégadagolóhoz az ajtón kívülről vagy a fagyasztórekesz belsejéből lehet hozzáférni. A felhasználás tekintetében figyelembe kell venni, hogy mekkora a jégkészítő, és mennyi helyet foglal el a fagyasztóban.

Funkiciók és technológiák

Az amerikai hűtőszekrényeket számos funkció és kiváló felszereltség jellemzi. A modern funkciók segítenek a hűtőszekrényt az igényeidnek megfelelően beállítani, jelentősen megkönnyítik a karbantartást, meghosszabbítják az élelmiszerek eltarthatósági idejét, és még az áramfogyasztást is befolyásolhatják.

 • No Frost - fagymentesítő rendszer, amellyel nincs szükség leolvasztásra, és hosszabb ideig frissen tartja az élelmiszereket. A No Frost technológia hideg, száraz levegőt hoz létre, amely a hűtőszekrényben kering, és optimálisan eloszlik az egész hűtőben. Ez azt jelenti, hogy a hűtőszekrény állandó hőmérsékletet tart fenn, és nem fagynak le az élelmiszerek vagy a hűtőszekrény falai. Az állandó légáramlás az élelmiszerek gyorsabb hűtését/fagyasztását is biztosítja. A hűtőszekrény alacsony páratartalma minimálisra csökkenti a baktériumok és a penész kialakulását.

 • Zéró zóna - más néven perfektfresh, biofresh, fresh balance, vitafresh, egy speciális rekesz, amelyben a hőmérséklet 0 °C-ra csökkenthető. A nulla fok körüli hőmérséklet minimálisra csökkenti a nemkívánatos baktériumok szaporodását, és meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét. A zéró zónának köszönhetően az ételek hosszabb ideig megőrzik aromájukat és ízüket, és nem vesznek el a vitaminok. A zéró zónában a tárolt élelmiszereknek megfelelő páratartalom 90%-ig választható. Például a zöldségek és gyümölcsök viszonylag magas páratartalom mellett is tárolhatók, de a húsoknak és kolbászoknak 50% körüli páratartalomra van szükségük a megfelelő tároláshoz.

 • Szuper hűtés - más néven Super Cool funkció, amely gyorsan lehűti a betett ételt és megvédi a már lehűlt ételt a felmelegedéstől. Amikor ez a funkció aktiválódik, a hűtőszekrény hőmérséklete gyorsan +2 °C-ra csökken, és miután elérte ezt a hőmérsékletet, vagy egy bizonyos időintervallum után, a funkció automatikusan kikapcsol.

 • Szuper fagyasztás - biztosítja az újonnan tárolt élelmiszerek gyors fagyasztását, és megakadályozza a már fagyasztott élelmiszerek felolvadását. Az étel így jobban megőrzi vitamintartalmát és eredeti ízét. Ezt a rövid távú, éles hőmérséklet-csökkentést nemcsak akkor használhatod, amikor új élelmiszereket teszel a fagyasztóba, hanem akkor is, amikor keresel valamit a fagyasztóban.

 • Ionizátor - nagy mennyiségű negatív töltésű ionnal dúsítja a hűtőszekrény levegőjét és így minimálisra csökkenti a nemkívánatos mikroorganizmusok előfordulását. Az ionizátor "egészséges" mikroklímát teremt az élelmiszer számára ezzel meghosszabbítja azok frissességét. Ugyanakkor hatékonyan semlegesíti az aromás élelmiszerekből származó szagokat.

 • A szellőzés, illetve a hűtőszekrény szellőzőrendszere megakadályozza, hogy a hűtőszekrény felső részében melegebb, alsó részében pedig hidegebb levegő rekedjen meg. A szellőztetés a hideg levegőt a hűtőszekrény egész belsejében elosztja, és mindenhol azonos hőmérsékletet tart.

 • Kijelző - gyakran az érintésvezérléssel együtt lehetővé teszi a készülék kényelmes és egyértelmű vezérlését. A kijelzőn fontos információk jelennek meg a hűtőszekrény és a fagyasztó működésével, valamint a funkcióbeállításokkal kapcsolatban.

 • Twin Cooling - a kettős hűtőrendszer biztosítja, hogy a hűtő- és a fagyasztótérben a levegőáramlás teljesen külön legyen, így mindkét térben optimális páratartalmat és hőmérsékletet biztosít. Ezenkívül megakadályozza az ételízek nem kívánt keveredését.

 • CrisperBox - külön rekesz a gyümölcsök és zöldségek számára. Az állítható páratartalom biztosítja a frissességet, a rekesz aljának hullámos kialakítása pedig megóvja az élelmiszereket a párától.

 • 6. érzék - érzékelő technológia, amely befolyásolja a kompresszorok teljesítményét az élelmiszerek tárolásához ideális hőmérsékleti feltételek fenntartása érdekében. Amikor az érzékelő hőmérséklet emelkedést érzékel, bekapcsolja a gyorshűtési üzemmódot. Ez a technológia meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét és eltarthatóságát.

 • Beépített borhűtő - ez az igazán terjedelmes hűtőszekrények kényelme, amelyekben van hely egy borhűtőnek is, amely kiváló feltételeket biztosít a borok tárolásához. A modelltől függően például két áramkörrel vannak felszerelve, hogy a fehér- és vörösboroknak egyaránt optimális hőmérsékletet biztosítsanak, vagy UV-szűrővel ellátott hőszigetelt üveggel, hogy megőrizzék a bor minőségét.

 • Minibár - egy kis rekesz a kedvenc ételek vagy italok tárolására, amelyhez a fő hűtőszekrény ajtajának kinyitása nélkül is hozzáférhet. Ez megakadályozza, hogy az ajtó gyakori nyitásakor hideg levegő távozzon, és növelje az energiafogyasztást.

 • Nyaraló üzemmód - csökkentheted a hűtőszekrény teljesítményét, ha nyaralni mész, vagy hosszabb ideig távol vagy otthonról. Ez a funkció a belső hőmérsékletet 12°C körül tartja, így a romlandó élelmiszerek nem romlanak meg, miközben elkerülhető a kellemetlen szagok kialakulása. A nyaralások során energiát takaríthatsz meg anélkül, hogy teljesen ki kellene kapcsolnod a hűtőszekrényt.

 • Intelligens vezérlés - az ún. okos hűtőd gyakorlatilag egy mobilalkalmazáson keresztül bárhonnan vezérelheted. Távolról beállíthatod a hűtőszekrény hőmérsékletét, vezérelheted az egyes funkciókat, vagy elvégezheted a készülék teljes diagnosztikáját, és még sok minden mást is. Nagyon praktikus funkció a nyitott ajtó riasztás, amely üzenetet küld a mobiltelefonodra. A ajtóriasztó csak egy bizonyos időintervallum után kezd el figyelmeztetni, néha előfordulhat, hogy már nem vagy otthon, vagy egyszerűen nem hallod a riasztást.

Amerikai hűtőszekrények típusai

Amerikai hűtőszekrények jégkészítővel

Amerikai hűtőszekrények jégkészítővel

 • Jég vagy jégdarabok bármikor rendelkezésre állnak, amikor csak akarod
 • Nagy használható térfogat
 • Külön fagyasztó- és hűtőrekeszek

Ha a jeges nyári italok vagy a jégkrémek szerelmese vagy, akkor mindenképpen érdemes egy jégkészítővel felszerelt amerikai hűtőszekrényt választanod. A jégkészítő teljes mértékben képes fedezni egy átlag háztartás fogyasztását, és 24 óra alatt körülbelül 1 kg jeget fagyaszt le. A hűtőszekrény még a beépített jégkészítővel együtt is nagy hasznos térfogattal rendelkezik. Az amerikai hűtőszekrények általában számos modern funkcióval vannak felszerelve, amelyek biztosítják az élelmiszerek legjobb minőségű hűtését és fagyasztását. Vásárláskor vedd figyelembe, hogy milyen térben fogod elhelyezni a hűtőszekrényt, nemcsak a mérete miatt, hanem az általában magasabb zajszintjük miatt is.

Előnyök és hátrányok
 • Jég és jégdarabok, amikor csak szükséged van rájuk
 • Vízcsatlakozás általában szükséges
 • Modern technológiákkal felszerelve
 • Nagyobb méretek
 • A jégkészítő ápolása és tisztítása
 • Magasabb vételár
Amerikai hűtőszekrények vízcsatlakozással

Amerikai hűtőszekrények vízcsatlakozással

 • Hűtött víz közvetlenül a hűtőszekrényből, anélkül, hogy a tartályt újra kellene tölteni
 • A vízszűrő tiszta vizet biztosít nemkívánatos összetevők nélkül

A hálózatra csatlakoztatható hűtőszekrény segítségével bármikor kaphatsz egy korty hűtött vizet, amikor csak szeretnéd, anélkül, hogy a víztartályt újra kellene töltened. A vízkivezetés közvetlenül az ajtóban található, így nem kell kinyitni a hűtőszekrényt. A hűtőszekrény vízszűrőjének köszönhetően a csapvíz mentes a nem kívánt összetevőktől, beleértve a klór ízét és aromáját is. A vízcsatlakozással rendelkező amerikai hűtőszekrények jégkészítővel is rendelkeznek, amely jégkockákat vagy jégkását készít.

Előnyök és hátrányok
 • Nem kell többé palackozott vizet cipelned
 • A vízszűrő tiszta vizet biztosít
 • Jég- vagy jégkockakészítő
 • Összetettebb beszerelés
 • Rendszeres szűrőcsere
Amerikai hűtőszekrények fiókkal

Fiókos amerikai hűtőszekrények

 • A fagyasztó egy vagy két fiókban található
 • Más néven French doors, azaz francia ajtós hűtk

A fiókos amerikai hűtőszekrényekre jellemző, hogy a fagyasztó a hűtőszekrény alatt helyezkedik el egy nagy fiók vagy két kisebb fiók formájában. A hűtőtér két részre van osztva, mindegyiknek saját ajtaja van. Ezért is nevezik ezt a hűtőszekrénytípust néha szabadon álló francia ajtós hűtőszekrénynek. Ez egy nagyon érdekes és modern kialakítás, de nem mindenkinek tetszik a fiókos fagyasztó kialakítása.

Előnyök és hátrányok
 • Az alul lévő fagyasztó miatt kevesebbet kell hajolgatni
 • Elegáns és izgalmas design
 • Számos modern funkció
 • A fiókos kialakítás nem mindenkinek megfelelő
Amerikai kétajtós hűtőszekrények

Amerikai kétajtós hűtőszekrények

 • A leggyakoribb amerikai hűtőszekrénytípus
 • Néha Side By Side-nak nevezett kombináció

Az amerikai kétajtós hűtőszekrényeket a nagy, átlátható tér kedvelőinek tervezték. Az olykor Side By Side hűtőszekrényeknek is nevezett modellekben a fagyasztó és a hűtőszekrény függőlegesen egymás mellett helyezkedik el. Általában az egyik ajtó keskenyebb (fagyasztó), a másik pedig szélesebb (hűtőszekrény). Vízcsatlakozással vagy anélkül is kaphatók. Néha jégkészítővel is rendelkeznek, amely mindig a fagyasztó oldalán található. A mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető intelligens modellek is egyre elterjedtebbek.

Előnyök és hátrányok
 • Tágas és átlátható belső tér
 • Könnyű karbantartás
 • Nagy méretválaszték, belső elrendezés és külső kialakítás
 • Számos modern funkció
 • Gyakori hajolgatás a hűtőszekrény aljára
Amerikai háromajtós hűtőszekrények

Amerikai háromajtós hűtőszekrények

 • Függőlegesen egymás mellett elhelyezett fagyasztó és hűtőszekrény
 • Két részre osztott hűtőrész külön nyíló ajtókkal

Egy másik lehetőség az amerikai háromajtós hűtőszekrény, amely nagyon hasonlít a kétajtós hűtőszekrényhez, azzal a különbséggel, hogy a hűtőrész két különálló részre van osztva. A két hűtőszekrény és egy fagyasztó kombinációja lehetővé teszi, hogy jobban szétválogathasd az élelmiszereket, a kisebb, különálló ajtó pedig csökkenti a hideg levegő szivárgását, amikor kinyitod.

Előnyök és hátrányok
 • Praktikus élelmiszer-tárolás
 • A külön nyíló szekciók alacsonyabb energiafogyasztást eredményeznek
 • Számos modern funkció
 • Tudnod kell, hogy mit hol tárolsz
 • Hajolgatás a hűtőszekrény aljára
Amerikai négyajtós hűtőszekrények

Amerikai négyajtós hűtőszekrények

 • A hűtőszekrény és a fagyasztó két részre van osztva
 • A külön nyíló ajtó csökkenti az energiafogyasztást

A négyajtós amerikai hűtőszekrények egy felső hűtőszekrényrészre és egy alsó fagyasztószekrényrészre oszlanak, amelyek mindegyike két ajtón keresztül nyílik. Az, hogy a fagyasztó alul helyezkedik el, azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran lehajolnod, hogy kinyisd, mint a hűtőt. Azzal, hogy a hűtőszekrénynek egyszerre csak egy adott részét tudod kinyitni, energiát takaríthatsz meg. Azonban pontosan tudnod kell, hogy mit hol tároltál, nehogy az ellenkező hatást érd el.

 • Praktikusan megosztott belső tér
 • Az alul lévő fagyasztó miatt kevesebbet kell hajolgatni
 • A külön nyíló szekciók alacsonyabb energiafogyasztást eredményeznek
 • Számos modern funkció
 • Tudnod kell, hogy mit hol tárolsz
Fehér side by side hűtő

Fehér side by side hűtők

 • Stílusos és dizájnos dekoráció a konyhába
 • Matt vagy fényes kivitelben

A konyhád a bemutatótermed, és szeretnél egy nagy, amerikai stílusú hűtőszekrényt, ami szemet gyönyörködtető? Akkor egy ilyen elegáns, szép hűtőszekrény fehér színben neked való. Választhatsz a matt, fényes vagy fekete kivitelek közül, hogy tökéletessé varázsolhasd konyhádat. Ezek a hűtők nemcsak szépek, de számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek biztosítják a hűtött és fagyasztott élelmiszerek legjobb minőségét.

Előnyök és hátrányok
 • Elegáns és izgalmas design
 • Számos modern funkció
 • A fehér szín vizuálisan növeli a teret
 • Könnyen kombinálható kiegészítőkkel és konyhabútorokkal
 • A szennyezettségek könnyebben meglátszódnak
Fekete amerikai hűtőszekrények

Fekete side by side hűtők 

 • Stílusos és dizájnos dekoráció a konyhába
 • Praktikus és egyszerű felületkarbantartás

Nem rajongsz a fehér vagy rozsdamentes acélért? Akkor a fekete színű side by side hűtő ideális választás lesz. Választhatsz fényes vagy matt kivitelben, valamint sötét rozsdamentes acél színben. A fekete hűtőszekrény tökéletes dísze lesz konyhádnak, könnyen kombinálható bármilyen kiegészítővel, és bármilyen konyhapulthoz illik. Emellett ezek a hűtők a leghasznosabb és legjobban bevált funkciókat kínálják, hogy az élelmiszerek a lehető legtovább megtartsák minőségüket.

Előnyök és hátrányok
 • Stílusos dekoráció a konyhába
 • Alkalmas minden típusú konyhabútorhoz
 • Modern funkciók széles választéka 
 • Karbantartásigényesebb 
Amerikai NO FROST hűtőszekrények

NO FROST side by side hűtők 

 • A hűtőszekrény leolvasztása a múlté
 • A lehető legjobb minőségű élelmiszer

A NO FROST funkcióval felszerelt amerikai hűtőszekrények tökéletes választást jelentenek neked és ételeidnek. Ez a praktikus funkció egy fagymentes rendszer, amely nemcsak a leolvasztással járó kellemetlenségeket küszöböli ki, hanem az élelmiszereket is tovább frissen és vitamindúsan tartja. A jég kialakulását a hűtőszekrény belsejébe épített ventilátor akadályozza meg, amely száraz levegőt keringet a hűtőtérben, így kiküszöböli a nedvesség kialakulását. A NO FROST funkcióval felszerelt hűtőszekrények általában két külön áramkörrel vannak felszerelve a hűtő- és a fagyasztó részhez, amelyek külön-külön kikapcsolhatók.

Előnyök és hátrányok
 • A hűtőszekrény leolvasztása többé nem szükséges
 • Csökkenti és semlegesíti a szagokat a hűtőben
 • Hosszabb ideig frissen tartja az élelmiszereket
 • Nagyobb helyigény
 • Magasabb zajszint
Beépített amerikai hűtőszekrények

Beépíthető amerikai hűtőszekrények

 • Egységes minimalista dizájnt biztosít
 • A legmagasabb minőségű és frissességű ételek
 • Nagy hűtési és fagyasztási kapacitás

Ha az egységes stílus és dizájn szerelmese vagy, és nagy családod van, akiknek elég nagy hűtőszekrényre van szükségük, akkor az amerikai beépíthető hűtőszekrények a megfelelőek számodra. Ezt a típust teljesen integrálhatod a konyhaszekrénybe, így nem lesz zavaró. De mindenképpen mérd ki a helyet, ahová a hűtőszekrényt szeretnéd elhelyezni. Az amerikai beépített hűtőszekrények számos olyan csúcstechnológiával és funkcióval vannak felszerelve, amelyek biztosítják az élelmiszerek frissességét és lehető legjobb minőségét.

Előnyök és hátrányok
 • Egységes megjelenés a konyhában
 • Nagy hűtőszekrény űrtartalom
 • Hosszabb ideig frissen tartja az élelmiszereket
 • Nagyobb helyigény
 • Szakszerű beszerelés szükséges
 • Magasabb vételár

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség egy amerikai hűtőszekrény és egy Side By Side hűtőszekrény között?

Az amerikai hűtőszekrényt néha szabadon álló Side By Side kombinált hűtőszekrénynek is nevezik (attól függően, hogy a gyártó hogyan címkézi a termékét). Ebben az esetben egy kétajtós amerikai típusú hűtőszekrényről van szó, amelyben a fagyasztó és a hűtőszekrény függőlegesen egymás mellett áll. A két rész nem választható szét. Ez az amerikai hűtőszekrénytípus a legelterjedtebb.

Léteznek azonban olyan fagyasztó nélküli hűtőszekrények is, amelyekhez ugyanolyan típusú és kialakítású, szabadon álló fagyasztó is tartozik. Ha ezt a két szabadon álló készüléket egymás mellé helyezed, akkor az amerikai Side By Side hűtőszekrény mintájára egy kombinált hűtőszekrényt építhetsz. Ennek a kombinációnak az az előnye, hogy szükség esetén külön-külön is elhelyezheted őket.

Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrényt?

Minden hűtőszekrényt rendszeresen tisztítani kell, mivel az élelmiszerek tárolása során szennyeződések és mikrobák kerülhetnek bele. Javasoljuk, hogy a hűtőszekrényt havonta egyszer tisztítsd meg egy tiszta törlőkendővel és nem agresszív hűtőszekrény-tisztítóval. Biztonságosan érintkezhetnek élelmiszerekkel, kiválóan eltávolítják a szennyeződéseket és elnyelik a nem kívánt szagokat. De a természetes tisztítószerek, például a víz és a szódabikarbóna is segíthetnek. Az ecet is alkalmas hatékony szagelhárító segédeszközként. A hűtőszekrény mosásakor mindig vedd ki az összes élelmiszert, és felülről lefelé haladva tisztítsd meg. Ezután töröld szárazra a hűtőszekrény összes polcát és falát.

A hűtőszekrényt évente körülbelül kétszer ajánlatos alaposan kimosni, és ha a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban jég van, azt el kell távolítani (a jegesedés jelentősen növeli az energiafogyasztást és károsíthatja a készüléket). Erre a feladatra egy hűvösebb napot szemelj ki. Ne csak az élelmiszereket, hanem a polcokat és a fiókokat is vedd ki, és mosd ki őket alaposan, például a fürdőkádban. Ügyelj arra, hogy langyos vízben mosd őket, hogy elkerüld a hősokkot és a polcok megrepedését. Ne feledkezz meg az ajtó körüli tömítésről sem, amely ideális hely a penész kialakulásához. Ezután egy tiszta, száraz ruhával alaposan törölj át mindent, és tedd vissza a helyére.


Megjegyzés: További információhoz a hűtőszekrény tisztításáról vagy a szagok eltávolításáról a hűtőszekrényből, lásd cikkünket Hogyan tisztítsuk a hűtőszekrényt.

A hűtőszekrények ujjlenyomat-mentes bevonattal rendelkeznek?

Igen, egyes rozsdamentes acél modellek speciális bevonattal vannak ellátva, amely megakadályozza az ujjlenyomatokat és megkönnyíti a karbantartást. Ez azonban nem alapfelszereltség. 

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ