ApF HU Visa

Hogyan válasszunk Apple Watch-ot?

Termékkatalógus

Frissítve: 2021. szeptember 18.

Az Apple Watch okosóra alapja a precíz kidolgozása, a sok, nemcsak az egészséggel összefüggő funkció kínálata és a tökéletes iPhone kompatibilitás. Megméri a szíved ritmusát (EKG), pulzusod, a környezeti hanghatásokat, és ha elájulsz, automatikusan segítséget hív. Ezen kívül megjeleníti a kapott üzeneteket és telefonhívások fogadására is használhatod. A legújabb Apple Watch Series 7 már folyamatosan megjeleníti az információkat, anélkül, hogy a kijelző lecsukódna. Az Apple órák a watchOS operációs rendszeren futnak, és az App Store-ból több mint 10 000 alkalmazást tölthetsz le. 45 mm-es és 41 mm-es változatban készülnek.

Hogyan válasszunk Apple Watch-ot

Tippek az Apple Watch kiválasztásához

 1. Már a régebbi Apple Watch modellek is számos funkciót kínálnak, beleértve az üzenetek megjelenítését, vagy a hívások fogadását az iPhone-on keresztül. Minden új generációjú modell bemutatott valami újdonságot. A Series 4-től felfelé pl. a beépített EKG mérőt.
 2. Többféle színű és anyagú tokból és szíjból választhatsz. 
 3. Az Apple Watch legújabb generációja 41 és 45 mm-es méretben kapható. A kisebb pánt inkább a női kezekhez, a nagyobb a férfi kezekhez illeszkedik.
 4. A pántok mindegyik sorozattal kompatibilisek, tehát a Series 1 szíját a Series 5-tel is használhatod. Viszont figyelj arra, hogy a megfelelő méretet válaszd.
 


Az Apple Watch fontos jellemzői

Anyaga

 • Alumínium

A Series 1- 5 és Nike+  Apple Watch okosórák alumíniumból készültek. Habár az alumínium első pillantásara nem tűnik luxus anyagnak, mint  a rozsdamentes acél, de nagyon könnyű és tartós. Az alumínium Apple Watch órák olcsóbbak, mint a más anyagból készült modellek. Választhatsz az ezüst, arany és asztroszürke színekből.

 • Rozsdamentes acél

Bár az acél nehezebb, mint az alumínium, a különbséget nem fogod érezni a kezeden. Viszont nagyon erős és tartós, és egy kis luxust és értéket kölcsönöz az Apple Watch-nak. Nem véletlen, hogy az Apple az iPhonu 13 Pro és az iPhonu 13 Pro Max készülékeken, valamint a korábbi prémium modelleken is nagymértékben használják az acélt. Az acél Apple Watch okosórák azonban drágábbak, mint az alumíniumból készültek, ezért ezt figyelembe kell venned, a választásnál.

 • Kerámia

Ez az átlagon felüli anyag például az Apple Watch Series 5 és az ennél újabb verziók különlegessége. A kerámia könnyebb, mint az acél, nagyon ellenálló és luxus érzetet nyújt. Érthető, hogy ezért a pazar érzésért még nagyobb összeget kell kifizetned, mint az acél Apple Watch órákért. A kerámia Apple Watch okosórákat itt nálunk hivatalosan nem árulják.

 • Titán

Az Apple Watch okosórák titánból is készülhetnek, amely még könnyebb, mint az acél vagy a kerámia és nagyon jól néz ki. Neked is tetszik? Sajnos még a titán Apple Watch sem kapható a magyar piacon, és valószínűleg nem is lesz kapható. Ha mégis igen, akkor sokkal többe kerülnének, mint egy alumínium Apple okosóra.

Kompatibilitás

Az Apple odafigyelt arra, hogy az Apple Watch és az iPhone csatlakoztatása egyszerű és megbízható legyen. Nem kell attól tartanod, hogy bonyolult lesz a beállítása. De nem minden Apple óra kompatibilis az összes iPhone-nal. Például az Apple Watch Series 6 a működéshez iPhone 6s és iOS 14 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

  Funkciók és alkalmazások

  Az Apple Watch-ok egyes fajtái különböző funkciókat kínálnak, és csak rajtad múlik, melyiket választod. Egyszóval minden újabb típus tudja azt, amint az előző, plusz még valami újat is. Mi mindent tudnak az egyes típusok? Az alábbiakban pontokba foglalt áttekintést adunk a funkciókról. De ha érdekel az összes részletes különbség, egy külön cikkben átfogó Apple Watch-összehasonlítást találsz.

  Apple Watch Series 1

  • Az iPhone értesítéseinek kijelzése – egyetlen fontos üzenetről sem maradsz le.
  • Zenelejátszás – pl. futás közben egyszerűen lejátszhatod a zenét az iTunes-ról.
  • Pulzusmérő – tudj meg minél többet a tevékenységeidről.
  • watchOS 4 – a legújabb operációs rendszer, amely több ezer további alkalmazás letöltését teszi lehetővé.

  Az Apple Watch Series 2 a további funkciókkal bővül

  • Beépített GPS navigáció – iPhone nélkül is nyomon követheted az utadat.
  • 50 (5 ATM) méterig vízálló – az óra akár 50 méter mély vizet is kibír.
  • Továbbfejlesztett tevékenységfigyelő – miután rögzítésre kerültek, már elemezheted is a tevékenységeidet, az óra a sétára is emlékeztethet, ha sokáig nem mozogsz.

  Az Apple Watch Series 3 az alábbi funkciókat is tartalmazza

  • Hívások lebonyolítása – az eSIM-mel felszerelt változattal telefonálhatsz vagy sms-üzeneteket küldhetsz, és nyugodtan otthon hagyhatod az iPhone-odat az asztalon.
  • Kibővített sport mód – az új üzemmód személyi edzőt és a tevékenységek elemzésének támogatását nyújtja.
  • Apple Music és Siri – ezeket a szolgáltatásokat most már anélkül is használhatod, hogy párosítanod kéne az Apple Watch órád az iPhone telefonoddal.
  • Vezeték nélküli feltöltés – az AirPower aljzat segítségével most már vezeték nélkül is feltöltheted az órádat.

  Az Apple Watch Series 4 a további funkciókkal bővül

  • Nagyobb kijelző – az Apple Watch Series 4 kijelzője megközelítőleg 30%-al nagyobb, és a kisebb típusok is nagyobb kijelzővel rendelkeznek, mint az előző generációjúak. Az óra maga 7 mm-rel keskenyebb, mint a Series 3.
  • Leesés érzékelő – az Apple Watch Series 4 érzékeli, ha leesel a földre. Ezután jelezheted, hogy minden rendben van, vagy figyelmezteti a kiemelt kapcsolataidnak és azonnali segítséget hív.
  • Haptikus érzékelő – a digitális korona az Apple Watch Series 4 típusnál kisebb, mint előzőleg, most viszont haptikus érzékelést is kínál. A forgatásánál így érezni fogsz egy enyhe kattogást.
  • Adóvevő – az Apple Watch Series 4 adóvevőként is szolgálhat. (Walkie-Talkie) Ehhez jó segítség az 50 %-kal erősebb hangszóró.        
  • Bluetooth 5.0 támogatás  - a Bluetooth  újabb verzió szélesebb körű és megbízhatóbb kapcsolatot létesít az iPhone készülékekkel.
  • Kerámia hátlap - Az Apple Watch 3. sorozatának és korábbi verziójának kerámia vagy kompozit üveg hátulja volt. Az AW Series 4 csak kerámiát használ.

  Az Apple Watch Series 5 a következő funkciókkal bővült

  • Always-on - vagyis mindig bekapcsolt kijelző. Az Apple Watch 5 a csuklód felemelése nélkül is megmutatja az óramutatókat, a kijelző csak kissé sötétül el.  Ez sok esetben hasznos, pl. amikor egy tárgyalás során, diszkréten akarod megnézni, hogy mennyi az idő. Ha bármilyen okból nem akarod használni ezt a funkciót, akkor ki is kapcsolhatod.
  • Iránytű - az iránytű ma szükségtelennek tűnik, de ha használni akarod, most itt a lehetőség.
  • Emergency SOS - egy olyan nemzetközi szolgáltatás, amely az órát összekapcsolja a helyi segélyhívó számmal, és elküldi nekik a helyzeted. Ez a szolgáltatás viszont csak olyan típusokban van, amelyeket nem fognak értékesíti a magyar piacon.
  • Új anyagok - Az Apple Watch Series 5 nemcsak alumíniumból és acélból készül, hanem kerámiából és titánból is. Az alumínium a legolcsóbb, de más anyagok luxus érzetet keltenek. Sajnos Magyarországon az AW 5 alumínium kivételével nem lesz elérhető.
  • Új óralapok - Az Apple új órákkal bővíti az új watchOS verziót, ám néhányuk csak az Apple Watch 5 számára áll rendelkezésre.

  Apple Watch Series 6 a következő funkciókkal bővült

  • Oxigénnel telítettség – Az Apple Watch Series 6 forradalmi szenzorral és vér oxigénellátást mérő alkalmazással büszkélkedhet. Ez az általános fittség egyik legfontosabb mutatója.
  • EKG a csuklón – Az Apple Watch Series 6 EKG-alkalmazása az egy elvezetéses EKG-hoz hasonló elektrokardiogramot tud készíteni. Egy ilyen kis készülék esetében ez rendkívüli. Az orvosok számára fontos adatokat, a felhasználók számára pedig nyugalmat biztosít.
  • Mindig aktív Retina kijelző – a kijelző sosem alszik el, így nyomon követheted az időt és minden egyéb fontos dolgot. Egészen a sarkakig nyúlik, és 30%-kal nagyobb, mint az Apple Watch Series 3 kijelzője.
  • Chip S6 – Az Apple Watch Series 6 az új Apple S6 chipet tartalmazza, amely egy 64 bites kétmagos processzort tartalmaz, és amely akár 20%-kal erősebb, mint a régebbi S5 chip.
  • Új számlapok – Az Apple a watchOS új verzióinak érkezésével újabb és újabb számlapokkal bővül, de néhány csak az Apple Watch 6 okosórán lesz elérhető.

  Miben különbözik az Apple Watch SE a Watch Series 6-tól?

  • Hiányzó egészségügyi funkciók – a feltűnően alacsonyabb árnak köszönhetően egyértelmű, hogy az Apple Watch SE nem rendelkezik a vér oxigénszintjének mérésére és a csukló EKG funkcióra vonatkozó újdonságokkal. Azonban mind a pulzusszám, mind az esésérzékelés rendelkezésünkre áll.
  • A kijelző nem rendelkezik always-on funkcióval – egy másik fontos engedmény a mindig bekapcsolt kijelző hiánya.

  Apple Watch Series 7 a következő funkciókkal bővült

  • Nagyobb kijelző – Az Apple Watch Series 7 új generációjának kijelzője egészen a szélekig nyúlik. A kijelző teljes újratervezése 40%-kal csökkentette a keretet, így a képernyő területe már majdnem 20%-kal nagyobb, mint a Series 6 esetében. És több mint 50%-kal nagyobb, mint a 3-as sorozatnál.
  • Öt vadonatúj szín – A hetedik széria új színváltozatokban érkezik. Konkrétan a következő színekre számíthatunk: sötét indigókék, csillagfehér, kék, piros és zöld. Ezek a színek alumínium változatban is kaphatók lesznek.
  • Fényesebb kijelző – A továbbfejlesztett kijelző háttérvilágítás 70%-kal világosabb always-on üzemmódban.
  • Megnövelt ellenállás – A radikális tervezési változtatásoknak köszönhetően a valaha volt legerősebb elülső üveget kaptuk. Így sokkal nehezebb megkarcolni az Apple Watch Series 7 kijelzőjét.
  • Gyorsabb töltés – bár az óra akkumulátorának élettartama nem nőtt, az Apple dolgozott a gyorsabb töltésen. A frissített töltési architektúrának és a gyorstöltő USB-C kábelnek köszönhetően az akkumulátort nulláról 80%-ra töltheted mindössze 45 perc alatt.

  Ha nem éred be az alapvető alkalmazásokkal, semmi sem egyszerűbb, mint újakat letölteni az App Store-ból. A több mint 10 000 alkalmazás között megtalálod a szociális hálókat, a navigációt, az időjárást, a játékokat és még sok mást.

  Az óra támogatja az Apple HomeKit  szolgáltatást is, így az óráddal irányíthatod az okos otthonodat.

  Méretek

  Az Apple Watch-ot több méretben gyártják. Mindkettőt a számlap átmérője, a Retina AMOLED kijelző mérete és a szíj szélessége határozza meg.

  Apple Watch Series 7:

  • 41 mm
  • 45 mm

  Apple Watch Series 6, 5 és 4:

  • 40 mm - a keskenyebb szíjjal ellátott karóra könnyebb és kényelmesebb a hölgyek számára. A kijelző mérete 394 × 324 px.
  • 44 mm - ezek az Apple órák kissé nehezebbek és szélesebb szíjjal rendelkeznek. 448 x 368px kijelzővel működnek, és inkább a férfiak kedvelik őket. Nem meglepő, hogy nagyobb képernyőn az információk könnyebben olvashatók.

  Apple Watch Series 3, 2 és 1 kisebb méretekben vannak vagy voltak a kínálatban:

  • Apple Watch 38 mm – a keskenyebb szíjú óra könnyebb, és főleg a hölgyek számára kellemesebb a viselése. A kijelző mérete 272 × 340 px, és az óra „kevésbé feltűnő“ hatást kelt.
  • Apple Watch 42 mm – ez az óra kicsit nehezebb és szélesebb a szíja. 312 × 390 px nagyságú kijelzővel rendelkezik, és főleg a férfiak részesítik előnyben. Nem meglepő, hogy a nagyobb kijelzőn jobban olvashatóak az adatok.

  Ár

  Az Apple sosem félt öntudatos árat szabni a termékeinek. Az Apple Watch esetében sincs ez másként. A 6. sorozatú Apple okosórák 150 000 forint alatt érhetőek el. A piacon viszont számos okosóra, főleg sportóra, található, amely sokkal drágább, mint az "almás" órák. Az Apple Watch filozófiája egyértelmű. Kiváló design, tökéletes harmonizálás és példamutató együttműködés az iPhone-nal és más, "almás" logót viselő termékekkel. Szóval, ha olyan órát akarsz, amely minden helyzetben működik, az Apple Watch ára egyáltalán nem magas. Ráadásul az iPhone-hoz hasonlóan, amint megjelenik egy új sorozat, a régi ára csökkenni fog.

  Lehetőség a személyre szabásra

  Valamennyi Apple Watch sorozathoz számos lehetőség létezik a személyre szabásra, és csak rajtad áll, hogyan díszíted fel az órádat. Állítsd be a számlapot, és töltsd fel a raktáradat szíjakkal, amelyek az alkalomhoz illően cserélgethetsz. Az Apple Watch tartozékai között megtalálod a töltőállványokat, power bank-okat és más kiegészítőket.

  • Cserélhető szíjak – az órádhoz többféle színű és anyagú szíjak és pántok közül választhatsz, beleértve a műanyagot, a bőrt, a fluorelasztomert vagy a minőségi rozsdamentes acélt, szőtt vagy tömör láncszemes formában. A kínálat magában foglalja mind az eredeti Apple szíjakat, mind a független gyártók által megtervezett darabjait is.
  • Töltőállványok – töltő dokkoló az Apple Watch számára. Több gyártó is kínálja őket, amelyek változatos kialakításúak és különböző anyagokból készültek.
  • A kezelőfelület beállítása – mivel az Aple órák watchOS rendszeren futnak, amely sok mindent átvett az iPhone telefonokban ismert iOS-tól, a beállítási lehetőségek széles skáláját kínálja. Beállíthatod például a stílust, az ikonok színét, a hátteret, stb.
  Apple Watch Series 7

  Apple Watch Series 7

  • 2021 | Értékesítés
  • Legújabb Apple Watch sorozat
  • Nagyobb fényerősségű, always-on kijelző
  • Egészségügyi és sportfunkciók széleskörű választéka

  Az Apple Watch Series 7 láthatóan nagyobb kijelzővel érkezik, míg maga a készülék borítója szinte változatlan marad. Ennek köszönhetően a keret 40%-kal vékonyabbá vált, így a generációk között 20%-kal több tartalom jeleníthető meg. Az Apple Watch Series 3-hoz képest ez tekintélyes, 50%-os növekedést jelent, és várhatóan sok harmadik generációs tulajdonos frissít majd az Apple Watch 7-re. Egyes alkalmazások, például a stopperóra, az időzítő és a számológép gombjai újratervezésre kerültek, és minden eddiginél intuitívabban használhatók. A QWERTY-billentyűzet is újdonság, amely lehetővé teszi, hogy ujjmozdulat nélkül, a még gyorsabb és pontosabb gépelés érdekében suhints a betűk között. A karakterek rajzolása is hatékonyabb, ha csak az ujjaddal rajzolsz, így az Apple Watch 7-tel való interakció valóban örömteli.

  Bár az Apple Watch Series 7 még mindig nem rendelkezik érzékelhetően hosszabb akkumulátor-üzemidővel, maga a töltés a generációk között 33%-kal gyorsult. 8 perc alatt tehát 8 órányi alváskövetéshez elegendő energiával rendelkezel, és az akkumulátor 80%-a mindössze 45 perc alatt feltölthető. Ez azt jelenti, hogy az Apple Watch 7-et elméletileg nem kell szándékosan feltölteni, hanem egyszerűen csak rá lehet tenni a töltőre, amíg zuhanyozol.

  Az Apple Watch 7 okosóra számos vonzó, anyagában és színében eltérő kivitelben érkezik. Válassz a titán, a rozsdamentes acél és a 100%-ban újrahasznosított alumínium változatok közül, amely öt új árnyalatban - green, blue, starlight, midnight és (PRODUCT)RED - kerül forgalomba.

  Előnyök és hátrányok

  • Még jobb always-on kijelző
  • Új kiadások 41 és 45 mm
  • Összességében tartósabb kialakítás
  • Viszonylag kevés innováció
  Apple Watch Series 6

  Apple Watch Series 6

  • 2020 | Értékesítés
  • Fejlett egészségügyi funkciók (vér oxigénszint, EKG)
  • S6 SiP chip kétmagos processzorral
  • Több színváltozatban kapható
  • A rozsdamentes acél változatért felárat lehet fizetni
  • Új pánt típusok (továbbra is kompatibilisek a régebbi kiadásokkal)

  Az Apple Watch 6 okosóra a legapróbb részletekig prémium minőségű kivitelezéssel büszkélkedhet. Már az első pillantásra lenyűgöz a gyönyörű OLED-kijelző, amely nagyfokú finomsággal, prémium színekkel és akár 1000 nit-es fényerő automatikus beállításával rendelkezik. Az Apple Watch 3-hoz képest pedig 30%-kal nagyobb képet kapunk, ami a keskenyebb keretekkel együtt igazán jól mutat. Van egy mindig bekapcsolt (always-on) kijelző is. Az Apple Watch 6 másik fénypontja az operációs rendszer, amely az egyik legszebb és legkifinomultabb környezetet kínálja. Különösen eredeti az egyes alkalmazások ikonjaiból álló menü, amely rendkívül világos és intuitív, bár az érdeklődők választhatják a soros menüt is. Szerencsére a lehető legjobb megjelenésre helyezett hangsúly nem eredményezett rendszerbeli lemaradást sem. Minden tökéletesen zökkenőmentes, különösen az új S6 chip részét képező kétmagos, 64 bites processzornak köszönhetően.

  Az Apple Watch 6 kulcsfontosságú új funkciókkal rendelkezik az egészségügy területén. Az egész napos pulzusmérésre támaszkodhatunk, beleértve a rendellenes ingadozásokra vonatkozó figyelmeztetéseket is, bár a mérések néhány percenként történnek, így a hirtelen változások nem feltétlenül észlelhetők időben. Az adatok minden eddiginél pontosabbak a harmadik generációs optikai érzékelőnek köszönhetően, amely a vér oxigénszintjét és az EKG-t is méri, ami az eddigi legritkább funkciók egyike. Egy másik eredeti funkció a 20 másodperces visszaszámlálás automatikus elindítása kézmosáskor, bár ez néha egyszerű mosogatással is aktiválódik. Egy másik megkülönböztető jellemzője a folyamatos zajmérés, amely azonnal figyelmeztet minket a túl zajos környezetre. Természetesen van alvásfigyelés is, de nehezen érzékeli automatikusan, így a csipogó figyelmeztetések megzavarhatják az elalvást. A stresszfigyelés is jelen van, bár meglepő módon az erre vonatkozó adatok csak a mobilalkalmazásban vannak elrejtve, ami egy ilyen érdekes mutató esetében kissé frusztráló lehet.

  Elődeihez hasonlóan az Apple Watch 6 okosóra is viszonylag korlátozott, mindössze 18 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. A gyakorlati tapasztalatok azonban annál meglepőbbek, az óra körülbelül másfél napig bírta gond nélkül.

  Előnyök és hátrányok

  • Tökéletes egészségügyi funkciók
  • Erőteljes S6 processzor
  • Most már hivatalosan is kapható a Cellular kiadás (telefonálhatunk iPhone nélkül)
  • A gyakorlatban az akkumulátor üzemideje 1,5 nap
  • Az akkumulátor élettartama még mindig rövidebb, mint a legtöbb más okosóránál
  • Egyes tárcsák csak az AW 6 számára állnak rendelkezésre
  Apple Watch SE

  Apple Watch SE

  • 2020 | Értékesítés
  • A Watch Series 6 funkcionálisan kivágott kiadása
  • A Cellular verzió megvásárlásának lehetősége
  • Attraktív színkivitel

  Ha kevés pénzből gazdálkodsz, de mégis szeretnél egy Apple Watch-ot, akkor az SE sorozat számodra a megfelelő választás. A Watch Series 6-os sorozatú órán alapul, így garantáltan több éves szoftveres támogatásban részesülsz. Ez minden bizonnyal jobb megoldás, mintha a régebbi generációk egyikét használtan vásárolnád meg.

  És mit tett az Apple, hogy csökkentse az árat? Leginkább a legújabb egészségügyi funkciók hiánya az EKG vagy a vér oxigénszintjének mérése formájában. Emellett az óra nem rendelkezik állandóan bekapcsolt kijelzővel, amely a kijelző aktiválása nélkül is folyamatosan megjeleníti a legfontosabb információkat. Minden mást azonban megtartottak, így érthető módon vonzó szíjak vagy érdekes számlapok sokaságára számíthatunk.

  Előnyök és hátrányok

  • Jól olvasható kijelző
  • Erőteljes processzor
  • A magasságmérő még mindig aktív
  • Hosszú támogatás a watchOS frissítésekhez
  • A Digital Crown lünetta haptikus visszajelzéssel
  • Az ár lehetne alacsonyabb is
  Apple Watch Series 5

  Apple Watch Series 5

  • 2019 | már nem forgalmazzák
  • Egészében minőségi kialakítás
  • Vadonatúj, always-on kijelző
  • Hosszabb kitartásra optimalizálva

  Ez az Apple Watch sorozat minden iOS 13 és újabb operációs rendszert futtató iPhone-nal csatlakoztatható. Ennek a generációnak a fő újítása az always-on kijelző, amely a számlapokat és a komplikációkat a kéz elfordítása nélkül jeleníti meg. Így minden fontos információ rendelkezésre áll még diszkrét helyzetekben is. Az aggályok ellenére tehát minden jól van hangolva, így a kitartás nem változik jelentősen.

  Előnyök és hátrányok

  • Always-on kijelző
  • Nagy teljesítményű processzor
  • Új anyagok
  • Iránytű
  • Az akkumulátor élettartama rövidebb, mint a legtöbb más okosóránál
  • Viszonylag kevés újítás az AW4-hez képest
  Apple Watch Series 4

  Apple Watch Series 4

  • 2018 | már nem forgalmazzák
  • Az első sorozat az EKG-vel
  • Nagyobb kijelző keret nélkül
  • Sok egészségügyi funkció

  A negyedik Apple Watch sorozat nagyobb kijelzővel és  EKG mérővel került bemutatásra. Nem csak ennek a szolgáltatásnak köszönhetően, az AW4 az egyik legjobb sport- és egészségügyi intelligens órává vált a piacon. Ezen felül a sorozat órái megtanulták felismerni a komolyabb leeséseket vagy az életfunkciók összeomlását. Ebben az esetben akár fel is hívhatják a mentőszolgálatokat. A processzor szintén sokkal erősebb, mint az előző verzióban.

  Előnyök és hátrányok

  • EKG-érzékelő
  • Erőteljes processzor
  • Bluetooth 5.0 támogatás
  • Rengeteg biztonsági funkció
  • Támogatás az iPhone 6S-től és azon túl
  Apple Watch Series 3

  Apple Watch Series 3

  • 2018 | már nem forgalmazzák
  • Kitűnő ár/ teljesítmény arány
  • Időtálló attraktív dizájn 
  • Hívások indítása

  Csatlakozási lehetőséget kínál valamennyi iOS 11 vagy újabb operációs rendszeren futó iPhone-nal. A mindeddig legnagyobb teljesítményű Apple S3 processzorral, a kibővített tárhellyel és a beépített GPS-el együtt a Apple Watch Series 3 a legjobb, amelyet ma elérhetsz.

  Előnyök és hátrányok

  • A legújabb technológia
  • Nagy teljesítményű processzor
  • Az akkumulátor üzemideje akár 18 óra
  • Az eSIM-mel rendelkező változat támogatja a hívásokat
  • Magasabb ár
  • Már nem támogatja az iPhone 5-öt
  Apple Watch Nike

  Apple Watch Nike

  • 2018, 2019, 2020, 2021 | Értékesítés
  • A Nike márkával együttműködésben készült okosórák sorozata
  • Különlegesen könnyű és kényelmes anyagok
  • Ideális sportoláshoz
  • Egyedi számlapok és komplikációk, amelyekkel más Apple Watch-ok nem rendelkeznek

  Az Apple Watch Nike+ az Apple Watch utolsó generációinak különleges változata. Ahogy a név is sugallja, az óra mind formatervezését, mind funkcióját a Nike-val együttműködve hangolták. A különleges Nike gumiszíj és az exkluzív számlapok, beleértve a komplikációkat is, különösen erről árulkodnak. Ez az Apple Watch népszerű a sportolók és általában inkább a fiatalabbak körében. Az alaptelepítés tartalmazza a Nike Run Club alkalmazást közvetlenül a Nike-tól. A funkciók tekintetében az Apple Watch Nike néven címkézett óra nem különbözik az ugyanezen sorozat többi tagjától.

  Előnyök és hátrányok

  • Könnyű Nike gumiszíj
  • Ideális sportoláshoz
  • Különböző színkombinációk (gyakran szokatlanok)
  • A formatervezésének köszönhetően nem illik egyes ruházati típusokhoz
  Apple Watch kiegészítők

  Tartozékok az Apple Watch-hoz

  • Minden Apple Watch-hoz elérhetőek
  • Változatos anyagok és színek
  • Némelyik kiegészítőt iPhone-nal is használhatod

  Az Apple Watch-hoz tartozékok egész sora kapható. Némelyiknek csak esztétikai funkciója van, mások praktikusak is.

  • Szíjak – az Apple Watch 40 és 44 mm-es változatához is vásárolhatsz szíjakat. Változatos anyagok állnak a rendelkezésedre, például műanyag, bőr, acél, kerámia, stb.
  • Energiaellátás – több módja is létezik az Apple Watch feltöltésének. Az egyik a klasszikus töltőkábel. Viszont ha valami modernebbre vágysz, választhatsz a power bank és töltő dokkolók közül, amelyekkel egyszerre töltheted fel az iPhone-t és az Apple Watch-ot.
  • Védőtokok – többféle védőtokot is választhatsz az Apple órádhoz. Némelyik tisztán praktikus, másoknak az elegáns dizájn is fontos. A vízálló védőtokkal az óra még jobban ellenáll a víznek és a pornak.
  • Egyéb – további tartozékok is rendelkezésedre állnak, mint például az állványok.

  Gyakori kérdések az Apple Watch kiválasztásakor

  Hogyan párosíthatod az Apple Watch-ot az iPhone-nal?

  • Kapcsold be az Apple Watch órád az iPhone telefonod közelében. Tartsd lenyomva az oldalán található gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
  • Ezután az iPhone telefonodon megjelenik az értesítés a párosításról az Apple órával.
  • Az útmutató végigvezet az egyszerű beállításon.

  Mi mindent nyerek, ha a modernebb sorozat képviselőjét vásárolom meg?

  Minden sorozattal a számos új funkcióval együtt észrevehető fejlődés is észrevehető a teljesítmény terén. Az alábbi táblázatban megtalálod az összes fontos összehasonlítást.

  Paraméterek/modell Apple Watch 3 Apple Watch 4 Apple Watch 5
  Processzor Apple S2 Apple  S4 Apple S5
  RAM 768 MB 1 GB 1 GB
  Tárhely 8 /16 GB 16 GB 32 GB
  Kijelző és felbontás 38mm OLED Retina (272 × 340) / 42mm  OLED Retina (312 × 390) 40mm LTPO OLED Retina (324 × 394) / 44mm LTPO OLED Retina (368 × 448) 40mm LTPO OLED Retina (324 × 394) / 44mm LTPO OLED Retina (368 × 448)
  Always On kijelző


  EKG


  Hívások indítása (változatfüggő)
  (változatfüggő)
  (változatfüggő)
  Üzenetek megválaszolása
  GPS, GLONASS (változatfüggő)
  (változatfüggő)
  (változatfüggő)
  LTE
  (változatfüggő)

  (változatfüggő)
  (változatfüggő)
  Vízállóság 50 méterig 50 méterig 50 méterig
  Üzemidő akár 18 óra akár 18 óra akár 18 óra
  Színváltozatok szürke/arany/ezüst arany/ezüst
  fekete/rózsaszín
  szürke/rózsaszín/ezüst
  Induló ár 75 000 Ft 125 000 Ft
  150 000 Ft

  Működik az Apple Watch Androidos telefonnal is?

  Az Apple Watch használata Androidos telefonnal nem lehetséges, és nincs is sok értelme. Ugyanis, ha párosítod az iPhone telefonod és az Apple Watch órád, nemcsak egy egyszerű Bluetooth kapcsolat jön létre, ahogy azt sokan gondolják. Az Apple Watch órának szüksége van néhány adatra egyenesen az iPhone-ból, ezek pedig kódoltak. Az iPhone és az Apple Watch párosításával kódolt kapcsolat keletkezik, amelyet a klasszikus Androidos okostelefonok nem képesek létrehozni. Lehetséges, hogy egy alkalmazás segítségével meg lehet valósítani, ilyen azonban jelenleg nem létezik, és magának az Apple-nek kéne kiadnia.

  Telefonálhatok az Apple Watch-al?

  Igaz, hogy már a régebbi Apple Watch modellekkel is le lehetett bonyolítani az iPhone helyett a hívásokat, de még mindig a telefon biztosítja a kapcsolatot a két fél között, és ezért az óra hatótávolságában kell lennie. Csak az Apple Watch Series 3 Cellular változata biztosítja a kényelmes, telefon nélküli hívások lehetőségét az elektronikus SIM-kártya – eSIM segítségével, amely ugyanazt a telefonszámot használhatja, mint a telefon. De a dolognak van egy szépséghibája. Ehhez a funkcióhoz Cellular vagy LTE funkcióval rendelkező Apple Watch-ot kell vásárolnod. Ezután kapcsolatba kell lépned a mobilszolgáltatóddal, hogy aktiváljon egy speciális csomagot az Apple Watch számára. 2021 szeptemberétől csak a T-Mobile támogatja ezt a funkciót.

  Vízálló az Apple Watch?

  A régebbi sorozatú Apple Watch órák csak cseppállóak, nem vízállóak. Ez azt jelenti, hogy ha egy kis víz csöppen az órádra, elég megtörölni, nem történik semmi baja. De nem lehet vele úszni.

  Ez nem érvényes az Apple Watch Series 2 és újabbakra. Ezek ugyanis már vízállóak, méghozzá 50 m (5 ATM) mélységig. Abban a pillanatban, amikor úszni kezdesz, az óra automatikusan lezárja magát, amellyel megelőzheted a véletlen koppantásokat. amint kijössz a vízből, elég elforgatnod a digitális koronát. Az óra feloldja a lezárást, és hangrezgésekkel eltávolítja az összes vizet.

  Milyenek az Apple Watch egyes sorozatai?

  • Apple Watch 2015 (2015. április 24.)

  Az Apple Watch legelső változata. Egy ismeretlenbe tett nagy lépés volt az Apple számára, de már ez a sorozat is nagy sikert ért el.

  • Apple Watch Series 1 (2016. szeptember 16.)

  Az eredeti Apple Watch javított változata. Máig kapható, és kétszer nagyobb a teljesítménye, mint az elődjének.

  • Apple Watch Series 2 (2016. szeptember 16.)

  A Series 2 a Series 1-el együtt jelent meg, viszont nagy utat tett meg hozzá képest. GPS-t, hosszabb üzemidejű akkumulátort és sok más funkciót kínál. A Nike+ és az Edition változatok is nagy népszerűségnek örvendenek. Ez a sorozat ma már nem kapható.

  • Apple Watch Series 3 (2017. szeptember 22.)

  A legújabb Series 3 sorozat csak nemrég mutatkozott be. Az új sorozat nagyban eltér az elődeitől, és funkciói magasabb szintre emelik az órát. Ez viszont Magyarországra pillanatnyilag nem érvényes. A telefonálás, amely az egyik legnagyobb vonzerejét jelenti, nálunk még nem elérhető, ugyanúgy, ahogy az exkluzív Hermès és Edition változatok.

  • Apple Watch Series 4 (2018. szeptember 21.)

  A Series 4 sorozattal a tervezés megváltozott, különösen egy kissé nagyobb lett a kijelző. A sorozat első alkalommal mutatta be az EKG funkciót is, és összességében a viselője egészségére összpontosít - az óra képes megfigyelni az életfontosságú jeleit, és az esetleges összeomláskor segítséget kérhet.        

  • Apple Watch Series 5 ( 2019. szeptember 20. )

  Az összes ismert Apple Watch Series 5 funkció mellett egy különleges “Always On” kijelzővel is rendelkezik, amely mindig láthatóvá teszi a legfontosabb információkat. Ezen felül az órát a leghosszabb tartósság érdekében optimalizálták, és ismét rengeteg testre szabható lehetőségeket kínál.

  • Apple Watch Series 6 (2020. szeptember 18.)

  Az Apple Watch 6. generációja már inkább az egészségügyi funkciók felé hajlik. Az Apple-nek sikerült az EKG és a vér oxigénszintjének mérését egy rendkívül kicsi készülékbe integrálnia. Az egyéb fejlesztések közé tartozik az erősebb chipset, a pontosabb esésérzékelés, az új óraszámlapok és a karcsúbb szíjak.

  • Apple Watch Series SE (2020. szeptember 18.)

  Az Apple Watch SE a Series 6 funkcionálisan korlátozott kiadása. A gyártó úgy döntött, hogy alacsonyabb árszintre megy, így az SE verzióban eltávolította a fejlett egészségügyi funkciókat EKG és vér oxigénszint mérés formájában. Ebben a verzióban nincs always-on kijelző sem.

  • Apple Watch Series 7 (2021. szeptember 14.)

  A vadonatúj Apple Watch Series 7 a technikai kiválóság ünnepe. Mert az Apple nagyszerű dolgokat tett. Például 20%-kal nagyobb lett a kijelző, és 33%-kal gyorsabb a töltési idő. És még mindig képes mérni a vér oxigénszintjét, EKG-t végezni, vagy automatikus segélyhívással érzékelni az esést. Élj egészségesebb, aktívabb és áttekinthetőbb életet az Apple Watch Series 7 készülékkel.


  Fogalomtár - Apple Watch

  DLNA

  A DLNA egy olyan szolgáltatás, amely egyszerűen össze tudja kapcsolni az otthonod több okos eszközét. Így valamennyi eszközöddel, amely támogatja a DLNA-t, megoszthatod a fájlokat, lejátszhatod a videókat és a zenéket. Szinte az egyedüli feltétel az, hogy ugyanarra a WiFi-hálózatra csatlakozzanak.

  WiDi

  Tedd a számítógép vagy a laptop használatából fakadó valamennyi élményt még szórakoztatóbbá az  Intel WiDi technológia segítségével. Vele könnyen és gyorsan továbbíthatod a multimédiás tartalmat, amelyet szeretsz, közvetlenül a televíziódra, ahol a nagyobb képernyőn és a karosszéked kényelméből.

  Miracast

  Ha van egy Miracast szolgáltatással rendelkező televíziód, az azt jelenti, hogy az ezt a funkciót szintén támogató mobil eszközödről klónozhatod erre a televízióra a képet.

  Nyomtatás
  P-DC1-WEB12
  28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ