AD květen univerzal Alza Dny květen

Milyen elektromos fogkefét vegyek?

Termékkatalógus

Az elektromos fogkefék alapvető előnyei az egyszerűbb használat és a gyorsabb fogmosás. Az elektromos fogkefével történő fogmosás bizonyítottan hatékonyabb, valamint olyan funkciókat is kínál, amelyek kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a mindennapi szájhigiénia fenntartását.

Milyen elektromos fogkefét vegyek?

Vásárlás előtt próbáld meg megválaszolni magadnak a következő kérdéseket:

 1. Inkább a lekerekített vagy a hosszúkás fejű fogkefét preferálom?

 2. Fontos tényező a fogkefe ára?

 3. Szeretném, ha a fogkefének kiegészítő funkciói is lennének?

 4. Magamnak vagy gyermekemnek szeretnék fogkefét?

Mire kell figyelni elektromos fogkefe kiválasztásakor?

A fogkefe technológiája

Kétféle elektromos fogkefe érhető el a piacon, amelyek az általuk használt technológiában térnek el. Az első típus az oszcilláló/forgó, a másik a szónikus fogkefe. Ezekről alább többet is megtudhatsz.

A fej alakja

Az oszcilláló/forgó fogkeféknek kerek fejük van, amely félkörben mozog oda-vissza. Ezzel szemben a szónikus fogkefék általában hosszúkás alakúak, hasonlóan a hagyományos manuális fogkefékhez.

A rezgések száma

A rezgések száma szó szerint azt határozza meg, hogy az elektromos fogkefe egy perc alatt mennyi dörzsölésre képes. Minél nagyobb a rezgések száma, természetesen annál hatékonyabb a tisztítás. Általában a fogkefék 10.000 körüli rezgésre képesek percenként. A legjobb fogkefék akár 40 ezer rezgésre is képesek percenként.

Tápellátás

Választhatsz beépített akkumulátoros fogkefét, amely általában hosszabb üzemidőt biztosít. Nincs szükség elemek vásárlására, a töltő pedig a csomagolás részét képezi. A másik lehetőség, ha ceruzaelemmel (AA vagy AAA) működő fogkefét választasz, amit könnyen cserélhetsz akár utazás közben is. Újratölthető elemeket is vásárolhatsz hozzá, így ugyanazokat az előnyöket élvezheted, mint az akkumulátoros kivitelnél.

Különleges funkcióik

Az elektromos fogkefe olyan funkcióikat is kínálhat, mint például a 3D tisztítás a lepedék hatékonyabb eltávolításáért, időzítő a mosási idő könnyebb követéséért, nyomásérzékelő a kifejtett nyomás szabályozásáért vagy vezeték nélküli Bluetooth funkció, amely mobiltelefonhoz történő csatlakozást tesz lehetővé, így nyomon követheted az egyes statisztikákat és a fogápolás minőségét.

Oszcilláló elektromos fogkefék

Oszcilláló elektromos fogkefék

 • A sörték fogmosás közben forognak és pulzálnak
 • A fogkefét csak a foghoz kell illeszteni, nincs szükség mozgatásra
 • A fogkefe eltávolítja a lepedéket

Az ilyen típusú fogkefének kerek a feje, amely félkörben forog, akár 40 ezer percenkénti rezgéssel. A helyes mosási technikát a forgás segítségével utánozza.

Előnyök és hátrányok
 • Nagyfokú hatékonyság a lepedék eltávolításában
 • Kerek fej
 • Többféle árkategóriában kapható
 • A régebbi, nyomásérzékelő nélküli modellek kevésbé megfelelőek az érzékeny ínyhez.
Szónikus elektromos fogkefék

Szónikus elektromos fogkefék

 • A kefe sörtéi vibrálnak
 • A lepedéket manuális mozgatás segítségével távolítja el
 • Ideális az érzékeny ínyhez is

A szónikus technológia a nagyfrekvenciás dörzsölés elvén alapul. A kefefej eközben bizonyos mértékben fel-le mozog. Ugyanakkor folyadékot juttat a fogak közé és az íny mentén, és így tisztítja a nehezen elérhető helyeket is. Ez a technika nagyon hatásos, miközben gyengéd a fogakhoz és az ínyhez.

Előnyök és hátrányok

 • Nagyfokú hatékonyság a lepedék eltávolításában
 • Egyes modellek whitening (fehérítés) funkciót is kínálnak
 • Hosszúkás fej
 • Alacsonyabb percenkénti rezgésszám

Gyakran ismételt kérdések elektromos fogkefe választásakor

Pontosan miben térnek el az egyes technológiák?

Mindkét technológiának megvannak a maga előnyei és csakis tőled függ, melyiket választod. Mindkét fogkefetípus megfelelő fogmosási technikát biztosít az egészséges fogakért.

Az oszcilláló/forgó technológiájú fogkefék forognak, pulzálnak és ledörzsölik a lepedéket. A sörték a szónikus technológiájú fogkeféknél rezegnek, így a lepedék eltávolításához mozgatni kell a fogkefét.

Hogyan kell helyesen fogat mosni elektromos fogkefével?

Az elektromos fogkefével legalább naponta 2×, reggel és este moss fogat. A mosást a fogak elülső részén kezd, majd ezután következzen a fogak hátsó, belső része, végül pedig a rágófelület. A teljes fogmosásra 2-3 percet szentelj. Néhány elektromos fogkefe időzítővel van felszerelve, amely jelzi, ha letelt az ajánlott idő. A helyes fogmosási technikáról és arról, hogyan érd el a legjobb eredményt elektromos fogkefével, itt olvashatsz.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ