A vásárlás jövője Posily pro váš domácí tým Rowenta

Hogyan válasszunk elektromos rollert

Termékkatalógus

Az elektromos rollerek amellett, hogy gyors és kompakt közlekedési eszközök, kiváló szórakozást biztosítanak idősebb gyerekek és szüleik számára. Némelyik városi használatra alkalmas, míg a többinek a terep sem okoz gondot. Mire érdemes figyelni vásárláskor? Segítünk a megfelelő roller kiválasztásában. 

Frissítve

Az elektromos roller klasszikus roller, amelyet elektromos motor hajt. Gyorsan és erőfeszítés nélkül juttat el bárhová a városban, néhány modell pedig akár könnyebb terepen is. A sebességszabályozás olyan, mint a motorkerékpárok esetében, és ha lemerülne az akkumulátor, egyes modellek esetében szimplán lábhajtással is folytathatod az utad. Az elektromos robogó kiválasztása azonban néha kemény dió. Ez az útmutató segít benne.

Utazás elektromos rollerrel
Előnyök és hátrányok
 • Ideális városi közlekedésre
 • Akár 40 km-es távolságra
 • Nem igényel erőfeszítést
 • Gyorsabb, mint a hagyományos roller
 • Némelyik lábbal is hajtható
 • Akkumulátor-függő
 • Nem alkalmas sportolásra

Gyakran ismételt kérdések elektromos roller választásakor

Milyen elektromos rollert válasszak a városban történő közlekedéshez?

Az elektromos rollerek túlnyomó többsége alkalmas a városban történő közlekedésre. De ha tudod, hogy tömegközlekedési eszközön is fogsz utazni, akkor a roller kiválasztásánál a fő szempont az összecsukhatóság. Továbbá gondolj a fizikai állóképességedre is. Az utcán való cipelés esetén a könnyebb rollerek praktikusabbak, úgyhogy maximum 10 kg-os darabot válassz.

Hány éves kortól vezethetek elektromos rollert?

Nincs hivatalos korlátozás. Azonban a gyártók gyakran határoznak meg ajánlott életkort a termékeikhez, amely az alacsonyabb teljesítményű rollerek esetében 13 év. Természetesen az ajánlott életkor egyenes arányban nő a motorteljesítménnyel.

Hol közlekedhetnek az elektromos rollerek?

Az elektromos rollerekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárokra. Tehát vezetői engedély nélkül használhatók a közutakon. Sok esetben a járdán is láthatunk elektromos rollereket közlekedni, de a törvény szerint a járdán csak tolni szabad. A sétáló övezetekben és a kerékpárutakon való használathoz a robogónak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A legfontosabb, hogy a maximális sebessége nem haladhatja meg a 25 km/h-t, a teljesítménye pedig az ezer wattot.

Szükség van valamilyen kötelező felszerelésre, mint például kerékpár esetén?

Igen. Minden 18 év alatti rider számára kötelező a bukósisak. Minden elektromos rolleren lennie kell egy első fehér, és egy hátsó piros lámpának. Néhány roller gyárilag rendelkezik lámpával, míg néhányhoz külön kell beszerezni.

Használhatom az elektromos rollert akkumulátor nélkül?

Igen, hajthatod úgy, mint a hagyományos rollert. De készülj fel, hogy az ellenállás miatt nehezebb lehet. Ráadásul a kizárólag elektromágneses fékkel felszerelt rollerek nem fékezhetők áram nélkül. Azonban néhány gyártó erre is gondolt, így gyakran ötvözik az elektromágneses és mechanikus féket.

Elektromos rollerek

 • Alkalmas a munkahelyre való utazáshoz és szórakozáshoz
 • Különböző modellek különböző tulajdonságokkal
 • Felnőttek és gyerekek számára 13 éves kortól

Fontos jellemzők

A rollerek használata

A rollerek használata

 • Városi elektromos rollerek

A városi elektromos rollerek kisebb kerekekkel rendelkeznek, ezáltal sokkal mozgékonyabbak, és a használatuk is könnyebb. Gyorsan szelik át a keskeny utcákat, jól mozognak a járdán és könnyű velük kikerülni a gyalogosokat. A klasszikus járdán való vezetéshez poliuretán kerekeket is választhatsz.

A városi elektromos rollerek teljesítménye nem kell, hogy extrém méreteket öltsön, hiszen a túl nagy sebesség a városon belül nem megengedett. Sokak megelégszenek a 350W-os modellel. A városi elektromos rollerek könnyebbek, számos darab közülük pedig összecsukható, amely jól jön, ha például tömegközlekedési eszközön is utazol.


 • Elektromos rollerek utazásokhoz

Az utazáshoz tervezett elektromos rollerek kerekei már lehetnek nagyobbak, hiszen gyakran használják őket kerékpársávban vagy az utakon, ahol nagyobb sebességgel kell menni. A biztonságosabb és kényelmesebb utazás érdekében válassz inkább gumi kereket. Az utazás sokszor tovább tarthat, és egy idő után a rögzített kerekek halk zaja is zavaró lehet. A gumi felfújható kerekek még a nem teljesen sima aszfalton is kényelmes vezetést biztosítanak. Ráadásul az olyan nehezebb terep sem jelent számukra gondot, mint a kavics vagy a homok.

Az utazásokhoz a legalább 350W-os motorteljesítménnyel bíró elektromos rollerek ajánlottak. A városon kívül előfordulhat, hogy magasabbra kell felkapaszkodnod, amelyre a gyengébb teljesítményű elektromos rollerek nem biztos, hogy képesek.

 • Elektromos rollerek szórakozáshoz

A szórakozáshoz használt elektromos rollerek nem igényelnek hosszabb hatótávot vagy nagyobb teljesítményt. Választhatsz alacsonyabb akkumulátor-kapacitással bíró, vagy könnyebb modellt. Inkább ilyen típusú roller mellett dönts, ha a gyermeked számára választasz "játékszert".

Motorteljesítmény

Motorteljesítmény

 • 100 W-ig – megoldja a választás problémáját, ha gyermek számára vásárolunk
 • 350 W-ig – közepes igényű riderek és városban gyakran utazó felhasználók számára
 • 350 W felett – ezek az elektromos rollerek olyan igényesebb riderek számára ajánlottak, akik nagyobb sebességre vágynak

A nagyobb motorteljesítménnyel rendelkező elektromos rollerek nagyobb maximális sebességre képesek. Ebből kifolyólag, ha nincs elég tapasztalatod, inkább gyengébb teljesítményű modell vegyél gyermeked számára. A sebesség soha nem haladhatja meg a rider képességeit.


Tipp: A nagyobb teljesítményű elektromos rollerek jobban veszik az emelkedőket. Szóval, ha gyakran jársz dombosabb területen, válassz erősebb modellt.

Hatótáv

Hatótáv egy feltöltéssel

Az elektromos rollerek hatótávolsága általában 10 és 40 km között változik. Néhány gyártó percekben is megadja ezt. Leginkább akkor válassz rollert a hatótáv alapján, ha főleg közlekedési eszközként szándékozod használni, nem pedig csak szórakozásként. Habár néhány modell lábbal is hajtható, bizonyára nem szeretnéd, ha lemerülne az akkumulátor munkába menet. A ház előtt, a parkolóban, stb. álló roller lemerült akkumulátora valószínűleg nem jelent ekkora problémát. 

A hatótáv főleg az akkumulátor kapacitásától függ. Az akkumulátor élettartamát töltésenként a következőképp hosszabbíthatod meg:

 • Haladj lassan és óvatosan, ne agresszívan és túl gyorsan
 • Haladj sima felületen dombos helyett
 • Ne szállíts magad mellett semmit, vagy csak valami nagyon könnyűt
 • Kerüld a szeles időjárást és az eső utáni nedves utakat
 • A felfújható kerekek mindig legyenek megfelelően felfújva
Kerékméret

Kerékméret

Nagyobb kerekekkel gyorsabb lehetsz, ám a rollert nehezebb lesz irányítani. Épp ezért szükséges átgondolni, hogy merre fogsz rollerezni és soha ne felejtsd el, hogy nem egyedül haladsz a járdán vagy a kerékpársávban. Még egy tapasztalt ridernek is akadhatnak problémái a nagyobb kerekekkel, amely a gyalogosokra nézve is veszélyes lehet. A kevésbé tapasztalt riderek számára az 5-,6,5"-es kerekeket ajánljuk. A nagyobb kerekű modellek inkább hozzáértő és nagyobb tapasztalattal rendelkező riderek számára ajánlottak.

A kerekek anyaga

A kerekek anyaga

A kerekek anyaga mind a hagyományos, mind pedig az elektromos rollerek esetében nagyban befolyásolja a sebességet és a vezetés közbeni kényelmet.

 • A kemény kerekek poliuretánból készülnek, amelyet főleg a görkorcsolyákhoz használnak. A kemény kerekek legnagyobb előnye, hogy nem kell őket felfújni és nem szúrhatók ki. Viszont minden egyes huppanást vagy követ meg fogsz érezni. Ráadásul az elhasználódást követően az egész kereket ki kell cserélni.
 • A gumi kerekeket fel kell fújni és át is szúrhatók, viszont sokkal kényelmesebb utazást nyújtanak. A kisebb akadályokon probléma nélkül gördülnek át, a huppanásokat pedig gyakorlatilag meg sem fogod érezni. Kopás esetén csak a gumiabroncsot kell kicserélni, nem pedig az egész kereket. A gumi kerekű elektromos rollerek általában valamivel drágábbak a kemény kerekű modelleknél.

Tipp: Néhány gyártó kompromisszumot kötött, így az első kerék gumi, a hátsó pedig kemény.

Szerkezet

A rollerek szerkezete

A rollernek a szerkezet szempontjából is meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Az elektromos rollerek váza elsősorban erős és biztonságos kell, hogy legyen. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a többi már csak a rider kényelmét szolgálja.

 • Anyag – A rollereket leggyakrabban kemény és könnyű alumíniumból, vagy nehezebb acélból készítik. Ezek az anyagok rendkívül erősek és biztonságosak, neked pedig elsősorban ezekre a tulajdonságokra kell figyelned. Ha tudod, hogy sokszor fogod cipelni a rollert, válassz duralumíniumból készült modellt. Ha könnyebb rollert szeretnél, akkor jobb, ha az anyagon spórolsz az akkumulátor helyett.
 • Tárolási lehetőség Értékelni fogod, ha gyakran viszed magaddal a rollert, vagy ha nem használod gyakran, és tárolnod is kell valahol. Összehajtva egy kisebb méretű elektromos rollert kapsz, amelyet könnyebben magaddal vihetsz például a tömegközlekedési eszközökön.
 • A csúszásmentes kialakítás egy rendkívül hasznos biztonsági jellemző. Gyakran megeshet, hogy nedves talppal lépsz fel a lábrészre, amely csúnya sérülésekhez vezethet.
 • A teherbírás egy másik dolog, amelyet ellenőrizned és meg kell jegyezned. Arra is figyelj, hogy ha egy nehéz hátizsákot cipelsz, az plusz súlyt jelent, így könnyen meghaladhatod a súlykorlátozást.
További technológiák

Az elektromos rollerek további jellemzői és technológiái

Az elektromos rollerek most már még több technológiával és funkcionalitással büszkélkedhetnek azok számára, akik valami extrára vágynak.

 • Számos roller összepárosítható a telefonoddal, amely lehetővé teszi a megtett távolság mérését, vagy akár a roller közvetlen vezérlését.
 • A rekuperáció egy népszerű technológia, amelynek során a fékezési energia visszatáplálódik az akkumulátorba. Ha hosszú időn keresztül sokat fékezel, megspórolhatsz néhány kilométert.  Azonban, ha leginkább zökkenőmentesen haladsz, ez a technológia nem jelent majd túl sokat a számodra.
 • A tempomat használata hosszú utazások alkalmával ajánlott. Egy idő után a kezeid megfájulhatnak, ezért könnyebb, ha csak megnyomsz egy gombot és egy kicsit pihenni hagyod őket. A tempomat megtartja a beállított sebességet.

Szójegyzék - Elektromos rollerek

Csúszásgátló kialakítás

A csúszásgátló kialakítás egy biztonsági tulajdonság, nem csak rollerek számára. A lábrészt egy csúszásgátló anyaggal - főleg gumival, vagy speciális fémmel - egészítik ki, amely megakadályozza a csúszást. Akkor sem kell aggódnod a sérülések miatt, ha vizes a cipőd talpa.

Az elektromos roller csatlakoztatása telefonhoz

Néhány elektromos rollert gyártó cég lehetővé teszi egy olyan alkalmazás letöltését, amellyel magát a rollert is irányíthatod. Segítségével nyomon követheted a megtett útvonalaidat, rögzítheted a sebességet, vagy le is zárhatod a rollert.

Rekuperáció

A fékezés olyan energiát generál, amely általában kárba veszne. Az energia-visszanyerési folyamat elektromos energiát állít elő, amely közvetlenül a motorba vagy az akkumulátorba táplálódik vissza.

Tempomat

A személyautók révén ismerős funkció most már az elektromos rollereknél is elérhető. A tempomant megtartja a beállított sebességet, így pihentetheted a kezedet a hosszú utak során.


Szójegyzék

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB05
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ