AlzaBoxy Q1 Akvizice ApF HU

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát

Termékkatalógus

Az autókban található fedélzeti kamerák a közúti balesetek fontos tanújává válhatnak: folyamatosan figyelik a járművek előtt és körül zajló eseményeket, így lényeges bizonyítékot nyújthatnak egy esetleges baleset során. A leggyakrabban a szélvédő mögé helyezett kamerák hurok-felvételt készítenek, és segítségükkel a más sofőrök veszélyes magatartása miatt bekövetkező események sok esetben megelőzhetővé válnak.

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát?

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát? Néhány tipp a választáshoz

  1. A fedélzeti kamera kiválasztásakor a képérzékelő típusa a leglényegesebb – megkülönböztetünk CCD (fényre érzékenyebb) és CMOS érzékelőt.

  2. Döntsd el, milyen felbontásban szeretnél felvételt készíteni – minél nagyobb a felbontás, annál magasabb a videó minősége és a tárhely kapacitása.

  3. Fontos paraméter a látószög vagy felvétel szélessége. Ideális esetben válaszd a 110° és 150° közötti látószöget.

  4. Nézd meg az ajánlatainkat! A különböző funkciók és jellemzők nagyban függenek a kamerák árától.

  5. A kettős kamera a mögötted lévő történéseket is rögzíti, így a gépjármű mögött bekövetkező ütközésekről vagy balesetekről is információval szolgálhat.

  6. A G-szenzor felismeri, ha a jármű ütközik, és automatikusan blokkolja a rögzített felvételek felülírását.

Fedélzeti kamerák
  • Rögzítik a jármű előtt és mögött történő eseményeket
  • Baleset esetén a felvételek bizonyítékként szolgálhatnak
  • Már 12 000 Ft-tól
Fedélzeti kamera

Gyakran ismételt kérdések fedélzeti kamera választásakor

Hogyan segíthet a fedélzeti kamera a biztosítási követelések megoldásában?

Az események folyamatos felvétele során bármikor rögzítésre kerülhet egy kellemetlen pillanat. A felvétel fontos bizonyítékként szolgálhat a rendőrségnek vagy a biztosító társaságnak, így nem fog elveszni a biztosítási bónuszod. Egy fedélzeti kamera a biztonságérzetet is növeli vezetés közben.

A kamerák csak egy nappal és csak a jármű előtt történő eseményeket rögzítik?

Számos fedélzeti kamera érzékeny szenzorral és magas fényerejű optikával lettek felszerelve, így még sötétben, vagy akár éjszaka, a városi lámpák fényében is készíthetsz felvételeket. A legjobb érzékelők és a maximális f / 1.4 vagy f / 1.6 rekeszidő éjjel és a városon kívül is kiváló minőségű felvételeket garantálnak.


A duál kamerák - mint például - MIO MiVue 698 DUAL - szintén rendelkeznek hátsó kamerával, így a jármű mögött történő eseményeket is képesek rögzíteni. Ennek köszönhetően a jármű mögötti ütközések vagy balesetek is felvételrekerül.

Hogyan tudom a felvételeket a számítógépemre másolni?

A rögzített felvételeket a kamera tárhelyeként szolgáló SD kártya segítségével nyerheted ki a készülékből. A kártya hordozható, egyszerűen eltávolítható és behelyezhető a laptopod vagy a számítógéped kártyaolvasójába. Az átvitel másik lehetősége az USB kábel, amikor is a kamera USB pendrive-ként szolgál. A rögzített felvételek HDMI kábelen keresztül akár TV készüléken is lejátszhatók.

Fontos paraméterek fedélzeti kamera választása esetén


Képérzékelő

Képérzékelő

A jelenleg kapható fedélzeti kamerák esetében kétféle képérzékelővel találkozhatunk.

CCD érzékelő - Érzékeny a fényre, így visszatükröződéskor még gyengébb fényviszonyok között is jobb képminőséget nyújt. Magasabb felbontású kameráknál alkalmazzák. Hátránya, hogy igen drága.

CMOS érzékelő - Kevésbé érzékeny a fényre, mint a CCD érzékelő, ellenben előállítása is kevesebbe kerül, és lehetővé teszi a kisebb fizikai dimenziókkal rendelkező kamerák gyártását.

Felvételi felbontás

Felvételi felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb lesz az elkészült felvétel, és a fájl mérete is. Ez nagykapacitású memóriakártya segítségével kiküszöbölhető.

Átlag felbontás
- SD (640 × 480)
- HD Ready (1280 × 720)
- Full HD (1920 × 1080)

Látószög

Látószög

A látószög a felvétel szélessége, amelyet a kamera rögzít. Ideális esetben ez 110 ° és 150 ° között mozog. Körülbelül 90° körül a közeledő járművek nem kerülnek bele a kamera látószögébe, így baleset esetén a felvétel nem szolgálhat bizonyítékul. Szélesebb látószöggel jobb perspektívát kapsz, de 150 foknál nagyobb szögnél már halszem effektus jön létre, ezáltal a részletekre vonatkozóan csökken a képminőség, hiszen a kép nagyobb lesz.

Automatikus indulás

Automatikus indulás

Egy praktikus funkció, amely a jármű indításakor nem igényel manuális bekapcsolást.

Dátum és idő

Dátum és idő

Széles körben használt funkció, amely megjeleníti a videón az aktuális dátumot és időt. Ily módon a memóriakártyán könnyebben megtalálható az adott videó, és egyúttal a hitelességet is növeli a rendőrségi vizsgálatok során.

GPS modul

GPS modul

A nyomon követéshez a rendszer GPS-t (Global Positioning System) használ. Ez a folyamatos térképnézeten történő helymeghatározáshoz alkalmazott rádiónavigációs rendszer. Ezt a funkciót gyakran használják a beosztottak mozgásának nyomon követéséhez, csökkentve ezáltal a vállalati költségeket.

Mozgásérzékelő

Mozgásérzékelő

Ez a funkció nem a hagyományos, vezetés közben történő felvétel során használatos, hanem parkoló üzemmódban. Amint a mozgásérzékelő aktiválódik, az egység bekapcsol és megkezdi a felvételt.

Szószedet - fedélzeti kamerák

G-szenzor

A G-szenzort gyakran ütközés érzékelőnek is hívják, amelynek feladata a jármű ütközésének érzékelése, majd a felvételek felülírásának blokkolása. A kamera a balesetet megelőző és követő néhány tíz másodpercig használja ezt a funkciót. Érzékenysége a felvételek felülírásának szükségtelen blokkolása érdekében nem lehet túl magas, illetve a felvétel elindítása érdekében nem lehet túl alacsony sem.

Éjjellátó

Az éjjellátó az érzékelő fényáteresztésétől és érzékenységétől függ, tehát nem jelenti azt, hogy a kamera a sötétben is lát. Azonban a minőségi kamerák képesek éjszakai felvételek készítésre a városi utcai világítás mellett, néhányuk pedig a településen kívül is. Az f / 1.4 vagy f / 1.6 nagyon jó fényerőnek számít.

Sztereó kamera

A sztereó kamerákat más néven két– első és hátsó – kamerával rendelkező modellnek is hívják, amelyek a jármű előtti és utáni teret is figyelik.

Szószedet
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ