Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej XXL hetek

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát

Termékkatalógus

Az autós fedélzeti kamerák olyan kisméretű eszközök, amelyek rögzítik a történteket a jármű előtt és körül. Felvételeik bizonyítékul szolgálhatnak a forgalmi események kezelésére. A legtöbb modell a szélvédő alá van szerelve, és a memóriakártyára történő íráskor a régebbi adatokat automatikusan felülírják.

Az autókban található fedélzeti kamerák a közúti balesetek fontos tanújává válhatnak: folyamatosan figyelik a járművek előtt és körül zajló eseményeket, így lényeges bizonyítékot nyújthatnak egy esetleges baleset során. A leggyakrabban a szélvédő mögé helyezett kamerák hurok-felvételt készítenek, és segítségükkel a más sofőrök veszélyes magatartása miatt bekövetkező események sok esetben megelőzhetővé válnak.

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát?

Hogyan válasszunk fedélzeti kamerát? Néhány tipp a választáshoz

  1. A fedélzeti kamera kiválasztásakor a képérzékelő típusa a leglényegesebb – megkülönböztetünk CCD (fényre érzékenyebb) és CMOS érzékelőt.

  2. Döntsd el, milyen felbontásban szeretnél felvételt készíteni – minél nagyobb a felbontás, annál magasabb a videó minősége és a tárhely kapacitása.

  3. Fontos paraméter a látószög vagy felvétel szélessége. Ideális esetben válaszd a 110° és 150° közötti látószöget.

  4. Nézd meg az ajánlatainkat! A különböző funkciók és jellemzők nagyban függenek a kamerák árától.

  5. A kettős kamera a mögötted lévő történéseket is rögzíti, így a gépjármű mögött bekövetkező ütközésekről vagy balesetekről is információval szolgálhat.

  6. A G-szenzor felismeri, ha a jármű ütközik, és automatikusan blokkolja a rögzített felvételek felülírását.

Fedélzeti kamerák
  • Rögzítik a jármű előtt és mögött történő eseményeket
  • Baleset esetén a felvételek bizonyítékként szolgálhatnak
  • Már 12 000 Ft-tól
Fedélzeti kamera

Gyakran ismételt kérdések fedélzeti kamera választásakor

Hogyan segíthet a fedélzeti kamera a biztosítási követelések megoldásában?

Az események folyamatos felvétele során bármikor rögzítésre kerülhet egy kellemetlen pillanat. A felvétel fontos bizonyítékként szolgálhat a rendőrségnek vagy a biztosító társaságnak, így nem fog elveszni a biztosítási bónuszod. Egy fedélzeti kamera a biztonságérzetet is növeli vezetés közben.

A kamerák csak egy nappal és csak a jármű előtt történő eseményeket rögzítik?

Számos fedélzeti kamera érzékeny szenzorral és magas fényerejű optikával lettek felszerelve, így még sötétben, vagy akár éjszaka, a városi lámpák fényében is készíthetsz felvételeket. A legjobb érzékelők és a maximális f / 1.4 vagy f / 1.6 rekeszidő éjjel és a városon kívül is kiváló minőségű felvételeket garantálnak.


A duál kamerák - mint például - MIO MiVue 698 DUAL - szintén rendelkeznek hátsó kamerával, így a jármű mögött történő eseményeket is képesek rögzíteni. Ennek köszönhetően a jármű mögötti ütközések vagy balesetek is felvételrekerül.

Hogyan tudom a felvételeket a számítógépemre másolni?

A rögzített felvételeket a kamera tárhelyeként szolgáló SD kártya segítségével nyerheted ki a készülékből. A kártya hordozható, egyszerűen eltávolítható és behelyezhető a laptopod vagy a számítógéped kártyaolvasójába. Az átvitel másik lehetősége az USB kábel, amikor is a kamera USB pendrive-ként szolgál. A rögzített felvételek HDMI kábelen keresztül akár TV készüléken is lejátszhatók.

Fontos paraméterek fedélzeti kamera választása esetén


Képérzékelő

Képérzékelő

A jelenleg kapható fedélzeti kamerák esetében kétféle képérzékelővel találkozhatunk.

CCD érzékelő - Érzékeny a fényre, így visszatükröződéskor még gyengébb fényviszonyok között is jobb képminőséget nyújt. Magasabb felbontású kameráknál alkalmazzák. Hátránya, hogy igen drága.

CMOS érzékelő - Kevésbé érzékeny a fényre, mint a CCD érzékelő, ellenben előállítása is kevesebbe kerül, és lehetővé teszi a kisebb fizikai dimenziókkal rendelkező kamerák gyártását.

Felvételi felbontás

Felvételi felbontás

Minél nagyobb a felbontás, annál részletesebb lesz az elkészült felvétel, és a fájl mérete is. Ez nagykapacitású memóriakártya segítségével kiküszöbölhető.

Átlag felbontás
- SD (640 × 480)
- HD Ready (1280 × 720)
- Full HD (1920 × 1080)

Látószög

Látószög

A látószög a felvétel szélessége, amelyet a kamera rögzít. Ideális esetben ez 110 ° és 150 ° között mozog. Körülbelül 90° körül a közeledő járművek nem kerülnek bele a kamera látószögébe, így baleset esetén a felvétel nem szolgálhat bizonyítékul. Szélesebb látószöggel jobb perspektívát kapsz, de 150 foknál nagyobb szögnél már halszem effektus jön létre, ezáltal a részletekre vonatkozóan csökken a képminőség, hiszen a kép nagyobb lesz.

Automatikus indulás

Automatikus indulás

Egy praktikus funkció, amely a jármű indításakor nem igényel manuális bekapcsolást.

Dátum és idő

Dátum és idő

Széles körben használt funkció, amely megjeleníti a videón az aktuális dátumot és időt. Ily módon a memóriakártyán könnyebben megtalálható az adott videó, és egyúttal a hitelességet is növeli a rendőrségi vizsgálatok során.

GPS modul

GPS modul

A nyomon követéshez a rendszer GPS-t (Global Positioning System) használ. Ez a folyamatos térképnézeten történő helymeghatározáshoz alkalmazott rádiónavigációs rendszer. Ezt a funkciót gyakran használják a beosztottak mozgásának nyomon követéséhez, csökkentve ezáltal a vállalati költségeket.

Mozgásérzékelő

Mozgásérzékelő

Ez a funkció nem a hagyományos, vezetés közben történő felvétel során használatos, hanem parkoló üzemmódban. Amint a mozgásérzékelő aktiválódik, az egység bekapcsol és megkezdi a felvételt.

Szószedet - fedélzeti kamerák

G-szenzor

A G-szenzort gyakran ütközés érzékelőnek is hívják, amelynek feladata a jármű ütközésének érzékelése, majd a felvételek felülírásának blokkolása. A kamera a balesetet megelőző és követő néhány tíz másodpercig használja ezt a funkciót. Érzékenysége a felvételek felülírásának szükségtelen blokkolása érdekében nem lehet túl magas, illetve a felvétel elindítása érdekében nem lehet túl alacsony sem.

Éjjellátó

Az éjjellátó az érzékelő fényáteresztésétől és érzékenységétől függ, tehát nem jelenti azt, hogy a kamera a sötétben is lát. Azonban a minőségi kamerák képesek éjszakai felvételek készítésre a városi utcai világítás mellett, néhányuk pedig a településen kívül is. Az f / 1.4 vagy f / 1.6 nagyon jó fényerőnek számít.

Sztereó kamera

A sztereó kamerákat más néven két– első és hátsó – kamerával rendelkező modellnek is hívják, amelyek a jármű előtti és utáni teret is figyelik.

Szószedet
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket