Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Obrovský výprodej

Hogyan válasszunk iskolatáskát

Termékkatalógus

Iskolatáskát ne csak a design alapján válassz, hanem elsősorban az egészségügyi és biztonsági elemeket szem előtt tartva. Néhány tippel szolgálunk, hogyan válassz helyesen iskolatáskát vagy iskolai hátizsákot gyermekednek.

Iskolatáskát ne csak a design alapján válassz, hanem elsősorban az egészségügyi és biztonsági elemeket szem előtt tartva. Néhány tippel szolgálunk, hogyan válassz helyesen iskolatáskát vagy iskolai hátizsákot gyermekednek.

Školní tašky
Mire ügyeljünk a választás során
 • A gyermek korára és magasságára
 • A hátizsák szerkezetére és kidolgozására
 • A biztonsági elemekre
 • Az iskolatáska belső elrendezésére
 • A hátizsák designjára

Iskolatáskát keresel?

School briefcase

Iskolatáska alsó tagozatosoknak 9 600 Ft-tól

Ezek az iskolatáskák a felső tagozatosoknak szánt iskolai hátizsákokkal szemben merevített fedéllel rendelkeznek, tehát alakjukat megtartják.

1-4. osztályosoknak

 • Alakját megtartó szerkezet és merevített alj
 • Áttekinthető zsebelrendezés (legalább 2 nagy belső zseb)
 • Gyermekeknek 150 cm-es magasságig ajánlott
 • 1-4. osztályos tanulók számára ideális
Iskolai hátizsákok

Iskolatáska 9 000 Ft-tól

Ez az iskolai hátizsák idősebb tanulóknak ajánlott, akik már szeretnének megválni a tisztán gyerekdesigntól. Természetesen megfelelnek az iskolatáskákkal azonos egészségügyi és biztonsági szabványoknak.

5-8. osztályosoknak

 • Szerkezetük az utcai hátizsákokéhoz hasonló
 • Többnyire csak 1 nagyobb zsebbel rendelkeznek
 • 5. osztálytól ideális
Iskolai szettek

Iskolai szettek 15 600 Ft-tól

Az iskolai szettek lehetővé teszik az alapvető iskolai felszerelés beszerzését egy áron.

Egységes designú alapfelszerelés

 • Egységes design 
 • Alapfelszerelés egy áron
 • Ideális 1. osztályos tanulóknak

Fontos paraméterek

Anatomically shaped back

Anatómiai kialakítású hátrész

Különösen alsó tagozaton a gyerekeknek nagy mennyiségű tankönyvet és füzetet kell a hátukon cipelniük. Ezért fontos, hogy az iskolatáska vagy iskolai hátizsák anatómiai kialakítású, és egyben megfelelően párnázott hátrésszel rendelkezzen. Ugyancsak fontos, hogy az iskolatáska szerkezete elég könnyű legyen. Csak így lehetsz biztos benne, hogy az iskolatáska elég jól illeszkedik a gyermek hátához, így megfelelően támasztja meg a gyermek hátgerincét.

A helyes testtartást maga az iskolatáska alakja is befolyásolja. Az iskolai hátizsáknak vagy táskának inkább magasnak kellene lennie, mint szélesnek. Nemcsak a táska súlypontja lesz így egyensúlyban, hanem a táska és tartalmának a tömege is jobban eloszlik majd.

Width of straps

A vállpántok szélessége és hossza

A vállpántok szélessége és hossza meghatározza, mennyire lesz kényelmes a gyermek számára a táska hordása. Abban az esetben, ha a pántok a vállrészen párnázottak, min. 3 cm-es szélességűnek kellene lenniük, egyéb esetekben min. 4 cm-esnek. A megfelelő szélességű vállpántok megakadályozzák, hogy a vállpánt kellemetlenül bevágjon a gyermek vállába.

Ami a pántok hosszát illeti, min. 70 cm-esnek kellene lenniük. Egyszersmind fontos, hogy a pántok a gyermek egyéni szükségleteinek megfelelően igazíthatóak legyenek, ezáltal biztosítva a táska helyes háthoz illeszkedését.

Weight of the bag

A táska tömege

Ügyelj a táska tömegére is. A táskának elég könnyűnek kellene lennie, hogy ne erőltesse meg a gyermek hátgerincét. A szabványok szerint az alsó tagozatos tanulók táskájának a tömege nem haladhatja meg az 1200 g-ot, a felső tagozatosoké pedig az 1400 g-ot. 

Fényvisszaverő elemek

Fényvisszaverő elemek

Biztonsági szempontból fontos, hogy az iskolatáska fényvisszaverő elemekkel ellátott legyen, mint például a feltűnő színek vagy egyéb fényvisszaverők. Különösen rossz látási viszonyok között fontos, hogy a gyerekek jól láthatóak legyenek.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket