ApF HU Akvizice ApF HU

Hogyan válasszunk jégkészítő és fagylaltkészítő gépet

Termékkatalógus

• Szerző: Szerkesztőség

Az év forró időszakában, amely éghajlatunk szerves részévé vált, minden lehetőséget próbálunk megragadni a hűsöléshez. A légkondicionáló és a ventilátorok használata mellett az áhított hideg forrásának számítanak a hideg italok és ételek is. A különböző alakú, hagyományos jégkocka készítése vízzel megtöltött, fagyasztóba helyezett forma segítségével általánosan elterjedt módszer, ám némileg hosszadalmas, és ezen felül nem túl praktikus. A jégkészítők segítségével azonban könnyedén készíthetsz jeget. Ugyanígy munkát takaríthatsz meg egy fagylaltkészítővel is. De mire kell figyelni az ilyen készülékek esetében és hogyan válasszuk ki őket? Útmutatónkban tanácsokat találhatsz ezzel kapcsolatban.

Jégkocka és fagylalt készítés

Jég és fagylalt készítés - TARTALOM

Tippek a jég- vagy fagylaltkészítő vásárlása előtt

 1. Gondold végig, hogy mennyi jeget, ill. fagylaltot tudsz elfogyasztani és felhasználni.
 2. A helyet is vedd figyelembe, ahová a jég- vagy fagylaltkészítőt szeretnéd helyezni. Egyes típusok körül helyet kell hagyni, másokat a lefolyóhoz kell csatlakoztatni.
 3. Figyelj a készülék megjelenésére is. Ne felejtsd el, hogy a jég- vagy fagylaltkészítő gép látható helyen lesz a konyhában.
 4. Fontos szempont, hogy a készüléket egyszerűen lehessen takarítani.
 5. Kulcsfontosságú paraméter, különösen a jégkészítők esetében, a fogyasztás. Mindkét készülék viszonylag hosszú ideig működik, és jó, ha nincs kedvezőtlen hatással az éves villanyszámlára.
 6. Néhány kiegészítő funkció és tartozék szintén fontos lehet, például az időzítő, a LED kijelző az üzemmódok beállításához vagy a lapát a jég összegyűjtéséhez. Ezek mind megkönnyíthetik a dolgodat.
Jégkészítő

Jégkészítők

 • Gyors jégkészítés sokféle formában - kocka, jégkása, jégpehely stb.
 • A jégkrémmel ellentétben mindenkinek felfrissülést kínál, akármilyen legyen is az ízlése
 • Az előállítható jég mennyisége alapján kategorizálják őket

A jégkészítő kiváló segítség a hűtött italok készítéséhez nyáron. A jég minden italhoz jól illik, és olcsó - csak vízre van hozzá szükség. Nagy előnye, hogy a jég szinte állandóan képződik. Tehát mindig lesz kéznél friss jeged, és nem kell arra várni, mikor készül végre el, mint ahogy a hagyományos jégkocka készítő formák esetében megszoktuk, amelyeket a fagyasztóba kell tenni egy kis mennyiségű vízzel.

Előnyök és hátrányok

 • Állandóan rendelkezésre áll a jég
 • Könnyen és gyorsan készíthetsz jeget
 • Könnyen tisztítható
 • Lehet, hogy számodra szükségtelenül nagy a kapacitása, amelyet nem fogsz tudni kihasználni
 • Egyes típusokat csatlakoztatni kell valamilyen vízforráshoz
 • A léghűtéses rendszerek általában zajosabbak és maradék hőt termelnek

A jégkészítők fontos paraméterei

A hűtés típusa

Az alkalmazott hűtési technológia nagyon fontos paraméter a jégkészítők esetében. A döntést a vásárlás előtt kell meghozni, mivel ez befolyásolja, hogy melyik modellt érdemes választanod. Két fajtája létezik:

 • Léghűtéses jégkészítők
  Ahogy a neve is sugallja, ebben az esetben a levegő hűtéséről van szó. Ez a fajta jégkészítő nagyon népszerű az egyszerűség és az energiahatékonyság miatt. Ugyanakkor nagyobb helyre van szüksége. A jégkészítő körül elegendő helynek kell lennie a megfelelő légáramlás biztosítása érdekében. Ellenkező esetben a jégkészítési folyamat lelassulhat.
 • Vízhűtéses jégkészítők
  A vízhűtéses jégkészítők nagyon hatékonyak és csendesek, kiküszöbölik az elhelyezés problémáját, mivel nincs szükségük helyre maguk körül a légáramlás biztosításához. Alkalmas például zárt bárpultok részeként. Jelentős hátrányuk, hogy a beszerzési áruk és a működési költségeik is magasabbak.

Kapacitás

Két területen, ill. a gyártási folyamat két részében határozhatjuk meg a jégkészítő kapacitását.

 • A víztartály kapacitása
  A víztartály különösen fontos a háztartási, nem professzionális jégkészítők esetében, amelyet időről időre újra kell tölteni. Ez a fajta ezért inkább alkalmi jégkészítésre alkalmas. Az ilyen típusú jégkészítő víztartályának kapacitása 2 és 5 liter között változik, ez az érték azt is meghatározza, hogy milyen gyakran kell újratölteni a tartályt a szükséges jégmennyiség előállításához. Ha hosszú távon szeretnéd üzemeltetni a jégkészítőt, válassz olyat, amely automatikus vízellátással rendelkezik.
 • A jégtartály kapacitása
  Ez az adat azt a jégmennyiséget jelzi, amely a tartályba belefér. Leggyakrabban nem a jég űrtartalmát, hanem annak tömegét adják meg. A hagyományos háztartási modellek tartománya 0,3-1 kilogramm, ami tökéletesen elegendő a nem professzionális felhasználásra.

Teljesítmény

A jégkészítők olyan készülékek, amelyek hosszú ideig működnek a konyhában. Ennek ellenére nem fogyasztanak annyit, mint gondolnád. A működési költségük nem túl magas. De, amikor a fogyasztásról beszélünk, érdemes megnézni egy léghűtéses jégkészítőt - ez a fajta általában lényegesen alacsonyabb fogyasztású. Az átlagos teljesítmény 100 és 150 W között van. Mindamellett minél erőteljesebb a jégkészítő, annál rövidebb időt kell várnod a friss jégre.

Anyag és design

Ami a designt és a felhasznált anyagokat illeti, kétféle jégkészítőt találhatsz a piacon.

 • Rozsdamentes acél jégkészítők
  Az egyszerű megjelenés előnyei a rendkívüli tartósság és a könnyű karbantartás. A rozsdamentes acél felület ugyan drágább, viszont a jégkészítő hosszabb ideig fog neked jó szolgálatot tenni, bár a kezdeti beruházás költségei magasabbak.
 • Műanyag jégkészítők
  Nem annyira egyszerű megjelenésűek, és nem tűnnek annyira profinak. Gyakran különböző színűek, így jobban illenek a háztartásokba. A barátságosabb design azonban a tartósság rovására megy. A műanyag burkolatokkal rendelkező jégkészítők általában könnyebben megrepednek és látványosabban kopnak.

Csatlakozás a lefolyóhoz

Még ebben a kategóriában is kétféle típussal találhatjuk magunkat szemben, ahol azt nézzük meg, hogy milyen módon távolítja el a jégkészítő a maradék vizet.
 • A tartály, amelyet időnként ki kell önteni, a háztartásoknak szánt jégkészítők általánosan elterjedt modelljeire jellemző.
 • A profi jégkészítőket közvetlenül a lefolyóhoz kell csatlakoztatni. A víz folyamatosan folyik ki, így nem kell külön figyelgetni, mikor telik meg a tartály és mikor kell kiönteni belőle a vizet.

Gyakran feltett kérdések a jégkészítőkről

A jégkészítő egy újabb konyhai készülék, lehet-e valamilyen módon csatlakoztatni a hűtőszekrényhez?

A jó hír az, hogy néhány korszerű típusú hűtőszekrény beépített jégkészítővel rendelkezik. Ugyanúgy működik, mint egy önálló készülék. A nagy előnye a hely- és energiamegtakarítás (csak egy készülék fogyaszt áramot). A különálló jégkészítő azonban nem csatlakoztatható a hűtőszekrényhez.

Fagylaltkészítő

Fagylaltkészítők

 • Nyári finomság saját alapanyagokból
 • Egyszerű és intuitív használat
 • Több tucat íz - attól függ, hogy mely összetevőkből készül a fagylalt vagy más finomság

A nyári hónapok nehezen képzelhetők el fagylalt nélkül. Mindenkinek van kedvence. Fagylaltot is lehet készíteni otthon, és ha rendelkezel speciális felszereléssel, azaz egy fagylaltkészítő géppel, ez jelentősen leegyszerűsíti ezt a folyamatot. A fagylaltkészítők (ún. fagyigépek) viszonylag egyszerű készülékek, ami nagy mértékben megkönnyíti a választást. Azonban széles körű felhasználási lehetőségekkel büszkélkedhet - a jégkrém mellett könnyedén készíthetsz sorbet-t, fagylaltot vagy fagyasztott joghurtot. És minden nagyon finom lesz.

Előnyök és hátrányok

 • Saját fagylaltot készíthetsz - pontosan tudod, mi van benne
 • Megfizethető (10 000 forinttól)
 • Könnyen kezelhető

A fagylaltkészítők fontos paraméterei

A fagylaltkészítő típusa

 • Fagylaltkészítő kompresszor nélkül
  Ez a típus tökéletesen elegendő otthoni használatra. Nagyon olcsó és könnyen használható. Fő alkotóeleme egy tál, amelyben a fagylaltkeverék kikeverésre kerül. Ehhez a tálhoz egy hűtőedény csatlakozik, amely hűtőközeget tartalmaz. Ezt az edényt használat előtt alaposan le kell hűteni a fagyasztóban (típustól függően ez a folyamat néhány perctől egy óráig is tarthat). Ezért a kompresszor nélküli fagylaltkészítőhöz a fagyasztóra is szükség van.
 • Fagylaltkészítő kompresszorral
  Azonnal fel fogod ismerni a kompresszorral rendelkező fagylaltkészítőket - ezek jelentősen nagyobbak, mivel egy hűtőegységet is tartalmaznak. Nagy mennyiségű fagylalt készítésére képesek, ezért elsősorban professzionális felhasználásra készültek. Nagyobb teljesítményűek, de a jobb teljesítmény nagyobb energiafogyasztással és hosszabb fagylaltkészítési idővel jár.

Teljesítmény

A teljesítmény a fagylaltkészítő típusától függ. A saját kompresszorral rendelkezők mindig kicsit igényesebbek. A kompresszor nélküli háztartási fagylaltkészítők esetében a bemeneti teljesítmény körülbelül 12 W, a nagy kompresszoros fagylaltkészítők 180 W-os bemeneti teljesítménnyel rendelkeznek. Az energiafelhasználás tehát jelentősen magasabb.

Vezérlés

Az egyszerűbb modellek felügyeletet igényelnek. A teljes fagylaltkészítési folyamatot figyelemmel kell kísérni, és a megfelelő időben le kell azt állítani. Az összes beállítást kézzel kell megadni. A korszerűbb automata modellek esetében különféle módok közül választhatsz. Neked csak a szükséges alapanyagokat kell beletenni, minden másról a fagylaltkészítő gondoskodik.

A tál térfogata

A tál térfogata határozza meg, hogy mennyi fagylaltot tudsz készíteni egyszerre. Gondold végig előre, hogy mennyi fagyit szeretnél készíteni, majd vedd figyelembe ezt az információt a fagylaltkészítő kiválasztásakor. Normál használathoz elegendő egy 1 literes tartály, de fele akkorát, vagy akár kétszer akkorát is vásárolhatsz.

Gyakran feltett kérdések a fagylaltkészítőkről

Melyek a legfontosabb funkciók és kiegészítők, amelyekkel egy fagylaltkészítőnek rendelkeznie kell?

A fagylalt készítése során minden bizonnyal értékelni fogod azokat a funkciókat, mint például az időzítő vagy az automatikus hűtés, amelyek a már elkészített fagylaltot hidegen tartják és megakadályozzák annak felmelegedését. Kiegészítőként találhatsz a készülékek mellett az alapanyagok adagolására szolgáló mérőpoharakat, fagylaltadagoló kanalat, vagy ha új recepteket szeretnél kipróbálni, szakácskönyvet is. Ezek közül több félével is találkozhatsz a piacon.

Szükségem van fagylaltkészítőre a fagylalt készítéséhez?

A válasz egyszerű - nem, fagylalt készíthető fagylaltkészítő nélkül is. Ez a folyamat azonban hosszabb lesz (a fagylalt alaprecept elkészítése, beleértve a folyamatos hűtést is, négy vagy öt órát vesz igénybe). A fagylalt előállítása fagylaltkészítővel gyorsabb és kényelmesebb.

Szószedet - jég- és fagylaltkészítők

Rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél egy modern, korrózióálló, hosszú élettartamú és könnyen karbantartható anyag, jól vezeti a hőt, szagálló és ellenáll a mechanikus karcolásoknak.

Bemeneti teljesítmény

Az elektromos bemenet az aljzatból vett érték, amelyet a villanyóra mér.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ