VIP LENOVO boost VIP LENOVO boost

Hogyan válasszunk keskeny mosogatógépet

Termékkatalógus
Aktualizálva

A legfeljebb 45 cm szélességű mosogatógépeket szabadon álló vagy beépített változatban , egyedi konyhapultokhoz tervezték. A beépített mosogatógépek átalakított ajtókkal és vezetékekkel rendelkeznek. Teljesen integrált, belső vezérléssel ellátott és az előlapon elhelyezett vezérléssel rendelkező mosogatógép modelleket ismerünk. A keskeny mosogatógépeket kisebb, leggyakrabban kéttagú háztartások számára tervezték. A víz- és szennyvízlefolyó közelében kell elhelyezkedniük.

Hogyan válasszunk keskeny mosogatógépet

Néhány tipp a keskeny mosogatógép kiválasztásához

 1. Fontold meg a szabadon álló vagy beépített keskeny mosogatógép kiválasztását.

 2. A választásnál vedd figyelembe a mosogatógép vízfogyasztását és zajszintjét is.

 3. Ismerkedj meg a keskeny mosogatógépek modern funkcióival, amelyek minden mosási folyamatot sokkal könnyebbé tesznek a számodra.

Alapvető paraméterek a keskeny mosogatógép kiválasztásához

Mosogatógépek energiaosztálya

Az energiaosztály jelzi a készülék energiaigényessége szerinti csoportba rendezést. A könnyebb kiválasztás érdekében rendelkezésünkre áll az energiacímke, amely minden mosogatógépen kötelezően fel van tüntetve. A mosogatógép éves fogyasztását 280 átlagos mosási ciklusból számítják ki.

Egy mosási ciklusra vonatkozó illusztratív energiafogyasztás

Energiafogyasztás

Fogyasztás kWh-ban

Költségek Ft-ban

A 0,67 45
B 0,9 60
C 1,03 67
D 1,07 70

* 66 Ft/kWh díjjal számolva

* A mosogatógép energiafogyasztását befolyásolja a motor minősége, a kiválasztott mosási program, a űrtartalom és egyéb tényezők.

Egy mosási ciklusra vonatkozó illusztratív vízfogyasztás

Vízfogyasztás literekben

Egy mosás költségei FFt-ban

6 10
12 13
16 15

* 1 Ft/literes díjjal számolva

* A mosogatógép vízfogyasztását befolyásolja a kiválasztott mosási program, űrtartalom és egyéb tényezők.

A kézi mosogatás során az átlagos vízfogyasztás eléri akár az 50-70 litert is.

Energiacímke

Szárítás hatékonysága

Az általános mosogatógépek általában a legjobb A osztálytól a G osztályig vannak megjelölve. A magasabb szárítási hatékonysági osztály garantálja a száraz edényeket és a mosási program befejezése után a csúnya vízcseppek kiküszöbölését. Ha a mosogatógép rendelkezik AutoOpen funkcióval, akkor az edények a kihúzás során általában már teljesen szárazak.

  Mosogatógép kapacitása

  A mosogatógép kapacitását az edénykészletek száma adja meg, amelyeket a mosogatógép képes elmosogatni. A készlet egy nagy tányérból, egy mély tányérból, egy kis tányérból, egy bögréből, egy pohárból és egy evőeszköz készletből áll. A készlet nem tartalmaz nagy edényeket vagy nagy méretű tárgyakat. A keskeny mosogatógép 8-10 ilyen készletet képes elmosogatni.

  Fontos az is, hogy a mosogatógépet a legtöbb mosogatás típusának megfelelően hűrendezzük (előny az állítható magasságú kosarak lehetősége).


   Hőcserélő

   hőcserélővel ellátott mosogatógépek a mosás során keletkező hőt felhasználják a következő vízmennyiség előmelegítésére a következő mosási ciklushoz. Az edények szárítása során a mosogatógépbe nem kerül külső levegő, és a ciklus végén nem szabadul fel forró gőz.

   A hőcserélővel felszerelt mosogatógép kevesebb energiát fogyaszt.

   Zajszint

   Szabványos mosogatógép esetén 50 dB körüli zajszintre számíthatsz, amely összehasonlítható egy csendes dolgozószoba zajával. Ha valóban csendes működésű mosogatógépet keresel, akkor válaszd azt a modellt amelynek zajszint értéke 40 dB körül van.

   Funkciók

   Aquastop

   Az Aquastop egy ötletes biztonsági rendszer a szivárgás ellen, amely a tömlő meghibásodása vagy repedése esetén leállítja a mosogatógép vízellátását.

   Késleltetett indítás

   A késleltetett indításnak köszönhetően pontosan kiválaszthatod, hogy a mosogatógép mikor induljon el.

   Vízérzékelő

   Keménység, hőmérséklet és vízszennyezettség szerint szabályozza a mosási módszert.

   Töltöttség érzékelő

   A víz mennyiségét a mosogatógép aktuális töltöttségének megfelelően állítja be.

   AutoOpen

   A mosási program befejezése után a mosogatógép magától kinyitja az ajtót, így edényeid egy pillanat alatt teljesen megszáradnak.


      Keskeny mosogatógép

      Szabadon álló mosogatógép – 45 cm

      • Általános méretei: 85 × 45 × 60 cm
      • Akár 10 edénykészlet elmosogatására is képes
      • Legalább 9 liter vízfogyasztás mosási ciklusonként

      A szabadon álló, 45 cm-es szélességig terjedő mosogatógép kisebb háztartások számára alkalmas, ahol nem főznek naponta. Mivel nem konyhapultba való beépítésre szánják, bárhol elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll vízforrás, szennyvíz lefolyó és elektromos energiaforrás.

      Előnyök és hátrányok
      • Alacsonyabb vízfogyasztás a kézi mosogatáshoz képest
      • Ideális kisebb helyiségekbe
      • Időmegtakarítás
      • Időzített indítás lehetősége
      • Gyengédebb az edényekkel

      • Szakszerű telepítés szükséges
      • Nem ideális kések vagy speciális felületű edények mosogatásához


      Vestavná myčka – 45 cm

      Beépített mosogatógép – 45 cm

      A 45 cm-es beépített változatú mosogatógép ideális két ember számára, akik közösen használnak egy kisebb háztartást. Konyhaputba való beépítésre tervezték, ezért a beépített mosogatógép kiválasztásakor ismernünk kell annak pontos méreteit és konkrét helyét.

      Előnyök és hátrányok
      • Egységet alkot a konyhapulttal
      • Alacsonyabb vízfogyasztás a kézi mosogatással szemben
      • Ideális kisebb helyiségekbe
      • Időmegtakarítás
      • Időzített indítás lehetősége
      • Gyengédebb az edényekkel

      • Szakszerű telepítés szükséges
      • Nem ideális kések vagy speciális felületű edények mosogatásához


      Gyakran feltett kérdések a keskeny mosogatógép kiválasztása során

      Mekkora háztartásra tervezték a 45 cm szélességű mosogatógépeket?

      Ezeket a mosogatógépeket kéttagú háztartások számára tervezték. A nagyobb háztartásoknak 60 cm széles mosogatógépek közül ideális választaniuk.

      Csak ketten vagyunk a lakásban. Érdemes mosogatógépet vásárolnunk?

      Igen, mindenképp. Kézi mosogatás során a mosogatógéphez képest hétszer több vizet használunk el. Ilyen kis háztartáshoz elegendő egy keskenyebb, 45 cm szélességű mosogatógép, amely kompaktabb méretű és alacsonyabb kapacitással rendelkezik.

      Létezik a keskeny mosogatógépnek beépített változata is?

      Igen, még ezeket a mosogatógépeket is be lehet építeni a konyhába. Ugyanakkor jó keresni egy beépített modellt, amelyet erre terveztek, és mérlegelni kell, hogy beépített, elülső panellel ellátott mosogatógépet vagy teljesen integrált beépített mosogatógépet válasszunk, amelynek ajtaja integrált kezelőpanellel ellátott, ezért nem bontja meg az egész konyha kialakítását.

      Az összes edénytípust tisztíthatom a mosogatógépben?

      A legbiztosabb a közvetlenül a mosogatógépben tisztítható edények használata. Más típusú edényeknél fennáll annak a veszélye, hogy a dekorációk elhalványulnak, vagy a speciális felület károsodhat a mosogatógép miatt.

      A kések mosogatógépben történő mosása szintén kockázatos. Magasabb hőmérsékleten a kés éle megpuhul, amely aztán az étel nyomása alatt meghajlik, és már nem lesz élesíthető. A kések esetében egyértelműen javasoljuk a kézi mosogatást.

      Hogyan érhetek el tökéletesen tiszta edényeket a mosogatógép segítségével?

      Minden mosási folyamat során speciális port vagy mosogatógép tablettákat kell adagolni a mosogatógéphez, amelyek zsírtalanító és tisztító anyagokat tartalmaznak. Ezek gondoskodnak a száraz ételmaradványok és zsírok eltávolításáról, és fényessé és illatossá teszik az edényeket. A tabletták mellett rendszeresen regeneráló sót szükséges hozzáadni a mosogatógéphez a víz keménységének beállításához, amely megvédi a mosogatógépet és az edényeket a vízkőtől. Érdemes mosogatógéphez alkalmas fényesítőt is használni, amely tökéletesíti a mosási folyamatot, és főleg az üvegedényeket védi a csúnya vízfoltok kialakulásától.

      Akkor is adj hozzá speciális sókat és fényezőanyagokat a mosogatógéphez, ha all-in-one tablettákat használsz. Bár ezek tartalmaznak bizonyos mennyiségű sót és fényezőanyagot, valóban tökéletes mosást csak átfogó tisztítószerekkel érhetsz el. Bónuszként frissítő illatot adhatsz az edényeknek a mosogatógépben..

      Hogyan tisztítsam a mosogatógépet?

      Fontos, hogy a mosogatógépet rendszeresen tisztítsuk a használat intenzitásának megfelelően. Átlagosan elegendőnek kell lennie a mosogatógép főszűrőjének hetente egyszer folyó víz alatt történő leöblítése és a szennyeződések eltávolítása. Ezután kéthavonta futtass le egy intenzív tisztítási programot, amely megfelelő mosószerrel megtisztítja a mosogatógép teljes belterét.

       Fogalomtár - mosogatógépek

       AquaStop mosogatógépek

       Az AquaStop egy okos biztonsági rendszer a szivárgás ellen, amely tömlő meghibásodása vagy megrepedése esetén elzárja a mosogatógép vízellátását.

       Mosogatógép energiaosztálya

       Az energiaosztály jelzi a készülék energiaigényessége szerinti csoportba rendezést. A könnyebb kiválasztás érdekében rendelkezésünkre áll az energiacímke, amely minden mosogatógépen kötelezően fel van tüntetve. A mosogatógép éves fogyasztását 280 átlagos mosási ciklusból számítják ki.

       Hőcserélő

       A hőcserélővel ellátott mosogatógépek a mosás során keletkező hőt felhasználják a következő vízmennyiség előmelegítésére a következő mosási ciklushoz. Az edények szárítása során a mosogatógépbe nem kerül külső levegő, és a ciklus végén nem szabadul fel forró gőz. A hőcserélővel felszerelt mosogatógép kevesebb energiát fogyaszt.

       Fogalomtár
       Nyomtatás
       P-DC1-WEB20
       28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
       3 millió megrendelés évente
       a vásárlók 98% visszatérő
       Több infó
       Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
       06-1-701-1111
       Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
       Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
       Kérjük, add meg a telefonszámodat:
       Keress minket
       Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
       További információ Kevesebb információ