VIP BOOST LEGO Alza days HU

Hogyan válasszunk kombinált hűtőszekrényt

Termékkatalógus
Frissítve

A kombinált hűtőszekrények a hűtők legnépszerűbb típusai a háztartásokban. A különféle modellek és technológiák áradatában azonban bárki szó szerint elveszhet. Útmutatónk tanácsokkal lát el, hogy mely paraméterekre érdemes figyelni hűtőszekrény választásakor, és segítséget nyújt a különféle fogalmak és modern funkciók közötti eligazodásban.

Hogyan válasszunk kombinált hűtőszekrényt?

Pár tipp kombinált hűtőszekrény kiválasztásához:

 1. A hűtőszekrény folyamatosan üzemben lesz, ezért vedd figyelembe az energiafogyasztást

 2. A hűtőszekrény kapacitását a háztartásban élő száma alapján válaszd ki

 3. Gondold át, mi a kényelmesebb számodra. A hűtő felső vagy alsó részén található fagyasztó?

 4. A funkciók számával a hűtőszekrény ára is emelkedik, de nagyon ajánljuk a No Frost funkciót vagy az automatikus kiolvasztást.

Alapvető paraméterek kombinált hűtőszekrény választásához

Energiaosztály és energiacímke

A választást megkönnyíti az energiacímke, amelynek minden hűtőszekrényen rajta kell lennie. Információval szolgál a termék energiahatékonyságáról, az éves energiafogyasztásról, a hűtőszekrény és a fagyasztó hasznos térfogatáról és zajszintjéről.

Energiacímke

Az energiaosztály az energiafogyasztás szerinti csoportosítást jelzi. A fogyasztás ideális körülmények között, azaz 20 °C-os környezeti hőmérsékleten és a hűtőtér 70%-os kihasználtságán alapul. A piacon a D-től a leggazdaságosabb A energiaosztályba tartozó hűtőszekrényeket találhatsz.

A kombinált hűtőszekrények éves energiafogyasztása energiaosztályok szerint**

Energiaosztály Éves energiafogyasztás kWh-ban
Költség Ft/nap*
Költség Ft/év*
A 160 16,65 6080
B 219 22,80 8322
C 274 28,52 10 412
D 305 31,75 11 590

* 63,36 Ft/kWh árral számolva
** A hűtőszekrény energiafogyasztását befolyásolja a hasznos térfogat mérete, a kompresszor típusa, a szigetelés vastagsága és egyéb paraméterek.

Hasznos térfogat

A kombinált hűtőszekrények esetében az információk között először a teljes hasznos térfogat, majd a hűtőszekrény és a fagyasztó hasznos térfogata van feltüntetve. Egy háztartás egy tagja számára általában 70 liternyi hűtőtér és 25 liternyi fagyasztóhely ajánlott. A szükséges hűtőszekrény mérete azonban az egyes családok életmódjától függ, és a belső tér elrendezése - a polcok száma vagy a fiókok típusa - is fontos. Ezért mindig célszerű tartalékot hagyni, mivel a hűtőszekrénynek az optimális működés érdekében soha nem szabad teljesen tele lennie.

Egyszemélyes háztartás

 • egy kis hűtőszekrény is elegendő
 • teljes hasznos térfogat: 95 - 150 liter.

Kétszemélyes háztartás

Háromszemélyes háztartás

 • nagyobb hűtőszekrény az ideális
 • teljes hasznos térfogat: 250 - 300 liter.

Négyszemélyes háztartás

 • nagy hűtőszekrény az ideális
 • teljes hasznos térfogat: 300 - 400 liter

A hűtő használata azonban nagyon egyéni. Ha sokat vásárolsz egyszerre, például egész hétre, válassz nagyobb hűtőrekeszt. Ha sok élelmiszert tárolsz fagyasztással, egy nagyobb fagyasztórekesz szintén hasznos lehet.


TIPP: Új hűtőszekrény vásárlásakor gondolj arra, hogy a családod bővülni fog-e még. Azt is figyelembe kell venned, hogy ahogy a gyerekek idősebbek lesznek, egyre több helyet kell biztosítanod számukra a hűtőszekrényben.

Belső méretek

Mielőtt megrendelsz egy adott hűtőszekrénymodellt, mérd ki a helyet, ahová helyezni szeretnéd, és ne feledd, hogy a hűtő körül helyet kell hagyni. Hagyj legalább 1 cm helyet az oldalán és 3-5 cm-t a hűtőszekrény mögött. Ez az egyetlen módja annak, hogy a levegő szabadon áramolhasson a hűtőszekrény körül, és ne korlátozza annak működését.

A fagyasztó helye

A fagyasztó elhelyezését tekintve a kombinált hűtőszekrények kétféle változatban kaphatók:

Az alsó fagyasztó hőmérséklete rugalmasabban állítható, 2-5 fiókkal és nagyobb kapacitással rendelkezik. A felső fagyasztó viszont könnyebben hozzáférhető, ugyanakkor kisebb a kapacitása.

Klímaosztály

A klímaosztály jelzi, hogy milyen az ideális környezeti hőmérséklet a hűtőszekrény üzemeltetéséhez. Ha a hűtőszekrény az ajánlottól eltérő körülmények közt üzemeltetjük, akkor több energiát fogyaszt, és előfordulhat, hogy nem is hűt megfelelően. Négy klímaosztály létezik, de bizonyos hűtőszekrényeket úgy terveztek, hogy egynél több osztályban, azaz szélesebb hőmérsékleti tartományban működjenek.

Klímaosztály Környezeti hőmérséklet-tartomány
SN (bővített mérsékelt hőmérséklet) +10 és +32 °C között
N (mérsékelt hőmérséklet) +16 és +32 °C között
ST (szubtrópusi hőmérséklet) +18 és +38 °C között
T (trópusi hőmérséklet) +18 és +43 °C között

Fagyasztási kapacitás és fagyasztási teljesítmény

Sokan úgy vélik, hogy ez ugyanaz a két paraméter. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz.

 • Fagyasztási kapacitás

A fagyasztási kapacitás azt jelzi, hogy a fagyasztó hány kilogramm élelmiszert képes lefagyasztani egy nap (24 óra) alatt. A kombinált hűtőszekrények fagyasztási kapacitása 2 és 33 kg között mozog 24 óránként.

 • Fagyasztási teljesítmény

A fagyasztási kapacitás azt a hőmérsékletet jelzi, ameddig a fagyasztó le tudja fagyasztani az élelmiszereket, és meddig alkalmas tárolásra. Ezt a paramétert leggyakrabban a fagyasztási osztály alatti csillagok száma jelzi.

Csillagok száma Hőmérséklet Az élelmiszer tárolásának ajánlott időtartama
* - 6 °C Néhány nap
** - 12 °C Néhány hét
*** - 18 °C Néhány hónap
**** - 24 °C Hosszú távú tárolás

Visszamelegedési idő

A visszamelegedési idő azt jelzi, hogy áramszünet esetén az élelmiszerek mennyi ideig maradnak fagyottak. Alapvetően azt mutatja meg, hogy a fagyasztó mennyire jól van szigetelve. Minél magasabb ez az érték, annál jobb.

Kompresszorok és áramkörök száma

A kombinált hűtőszekrényeket ma már általában úgy gyártják, hogy a hűtő- és a fagyasztó részleghez is egyetlen kompresszor tartozik. Egyre gyakrabban találkozunk inverteres kompresszorokkal, amelyek a hagyományos kompresszorokhoz képest saját maguk szabályozzák a fordulatszámot, megelőzve ezzel a kopást és meghosszabbítva az élettartamukat. Csendesebbek és energiatakarékosabbak is. Végül, de nem utolsósorban a gyártók akár 10 év vagy még hosszabb garanciát is vállalnak az inverteres kompresszorokra.

Az áramkörök száma szintén fontos. Javasoljuk, hogy két áramkörrel rendelkező hűtőszekrényt válassz, mivel így a hűtőszekrény és a fagyasztó külön vezérelhető. A hőmérsékletet külön-külön állíthatod be, amely mindkét rész használatát hatékonyabbá teszi, és leolvasztáskor az egyik rész kikapcsolható, miközben a másik továbbra is üzemben marad.

Zajszint

A hűtőszekrény éjjel-nappal üzemel, ezért ügyelj arra, hogy a zaj ne zavarjon. Ez különösen egy kis lakásban lehet kellemetlen. A 40 dB körüli zajszinttel rendelkező hűtőszekrények viszonylag csendesek, de vannak olyan hűtőszekrények is, amelyek működési zaja 40 dB alatt van. A hűtőszekrény zajszintjét az energiacímkéről olvashatod le.

Az ajtónyitás irányának megváltoztatása

A hűtőszekrény megvásárlása előtt meg kell nézned, hogy melyik oldalra nyíljon az ajtó. Manapság a legtöbb hűtőszekrény esetében az ajtónyitás iránya megváltoztatható, de ez nem magától értetődő, és sok olyan hűtőszekrény van a piacon, amelynél nincs lehetőség az ajtónyílás megváltoztatására

Funkciók és technológiák

Napjainkban a hűtőszekrények a legfejlettebb technológiákkal és különböző funkciókkal vannak felszerelve, amelyek jobban és hosszabb ideig őrzik meg az élelmiszerek minőségét, segítik az alacsony energiafogyasztást, megkönnyítik a karbantartást, stb. Bár ez néha kissé magasabb árat jelenthet, érdemes befektetni egy olyan készülékbe, amely különös figyelmet fordít élelmiszereink frissességére.

 • No Frost – modern fagymentes technológia, amely megvédi az élelmiszereket, neked pedig időt és energiát takarít meg. A No Frost technológia hideg, száraz levegőt hoz létre, amely a hűtőszekrényben kering, és optimálisan oszlik el az egész hűtőben. A hűtőszekrény állandó hőmérsékletet tart fenn, és nem képződik jég az élelmiszereken vagy a hűtőszekrény falán. Az állandó légáramlás az élelmiszerek gyorsabb hűtését/fagyasztását is biztosítja. A hűtőszekrény alacsony páratartalma minimálisra csökkenti a baktériumok és a penész kialakulását.

 • Total No Frost – A két párologtatóval ellátott kettős hűtőrendszer, amelyet a gyártók Dual Total No Frost, No Frost vagy Twin Cooling néven is emlegetnek, biztosítja, hogy a hűtőtérben és a fagyasztótérben teljesen különálló légáramlás legyen, amely mindkét térben ideális környezetet biztosít. További előnye, hogy megakadályozza az ételek ízének és illatának keveredését. Az eredeti No Frost rendszerhez képest a hűtőkörök szétválasztása aktív levegőelosztással jobb óvja a hűtött élelmiszerek frissességét, mivel azok nem száradnak ki, így hosszabb ideig megőrzik frissességüket és aromájukat.

 • Automatikus kiolvasztás – A fagymentes technológia régebbi típusa, amely biztosítja, hogy a hűtőszekrény falán lévő jég folyamatosan leolvadjon. Általában 24 óránként egyszer a hűtőszekrényt rövid időre kikapcsolj, a falakon képződött jég elolvad, majd a párologtatóba folyik.

 • Nullzóna – más néven perfektfresh, biofresh, fresh balance, vitafresh, crisper box, ez egy speciális rekesz, amelyben a hőmérséklet 0 °C-ra csökkenthető. A nulla fok körüli hőmérséklet minimálisra csökkenti a nemkívánatos baktériumok szaporodását, és meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét. A nullzónának köszönhetően az ételek hosszabb ideig megőrzik aromájukat és ízüket, és a vitaminértékükből sem veszítenek. A nullzónában a tárolt élelmiszereknek megfelelő páratartalom 90%-ig állítható. Például a zöldségek és gyümölcsök viszonylag magas páratartalom mellett is tárolhatók, de a húsoknak és kolbászoknak 50% körüli páratartalomra van szükségük a megfelelő tároláshoz.

 • Szuperhűtés – megvédi a már lehűlt ételt a felmelegedéstől. Mielőtt például betennéd az élelmiszereket a hűtőszekrénybe, nyomd meg a gombot, hogy bekapcsold ezt a SuperCoolnak is nevezett funkciót, és a hűtőszekrény hőmérséklete átmenetileg alacsonyabbra csökken. Ez nemcsak az újonnan behelyezett élelmiszereket hűti le gyorsabban, hanem megakadályozza, hogy a hűtőszekrény hőmérséklete megemelkedjen, és a tárolt élelmiszerek felmelegedjenek. A hűtés után a hűtőszekrény automatikusan visszaáll az eredeti hőmérsékletre.

 • Szuperfagyasztás – rövid távon rendkívüli mértékben csökkenti a fagyasztó hőmérsékletét, hogy a kívánt szinten tartsa azt, amikor új élelmiszereket helyezel a hűtőbe, vagy amikor keresel valamit a fagyasztóban. Ez a funkció biztosítja, hogy az újonnan tárolt élelmiszerek gyorsan megfagyjanak, és megakadályozza a fagyasztott élelmiszerek kiolvadását.

 • Ionizátor – nagy mennyiségű negatív töltésű ionnal dúsítja a hűtőszekrény levegőjét, és így minimálisra csökkenti a nemkívánatos mikroorganizmusok előfordulását. Az ionizátor "egészséges" mikroklímát teremt az élelmiszerek számára, és ezáltal meghosszabbítja azok frissességét. Ugyanakkor hatékonyan semlegesíti az aromás élelmiszerekből felszabaduló szagokat.

 • szellőzés – a hűtőszekrény szellőzőrendszere megakadályozza, hogy a hűtőszekrény felső részében melegebb, az alsó részében pedig hidegebb levegő rekedjen meg. A szellőzőrendszer a hideg levegőt a hűtőszekrény egész belsejében eloszlatja, és a hőmérsékletet mindenhol azonos szinten tartja.

 • Kijelző – kényelmes és egyértelmű vezérlést biztosít a készülék felett. Megmutatja a hűtőszekrényen belüli hőmérsékletet, és különböző funkciókat vezérel. A kijelző a hűtőszekrény ajtajának elején található.

 • Vízadagoló – beépített adagoló, amely lehetővé teszi, hogy bármikor adagolhass hűtött vizet. Általában a hűtőszekrény ajtajában található.

 • 6. érzék – szenzoros technológia, amely befolyásolja a kompresszor teljesítményét az élelmiszerek frissen tartásához ideális hőmérsékleti feltételek fenntartása érdekében. Amikor az érzékelő hőmérséklet-emelkedést érzékel, bekapcsolja a gyorshűtési üzemmódot. Ez a technológia meghosszabbítja az élelmiszerek frissességét és eltarthatóságát.

Kombinált hűtőszekrények

Szabadonálló kombinált hűtőszekrények

Szabadonálló kombinált hűtőszekrények

 • A legnépszerűbb és legpraktikusabb megoldás az otthoni használatra
 • Méretek, belső elrendezés és külső megjelenés széles választéka
 • Számos modern technológia és funkció

A szabadon álló kombinált hűtőszekrények bárhol elhelyezhetők a térben, így te választhatod ki a legmegfelelőbb és legpraktikusabb helyet. Ezek a legnépszerűbb hűtőszekrénytípusok, és ez nem is csoda, mivel a legjobb ár-érték arányt kínálják. Népszerűségüknek köszönhetően ez a kategória rendelkezik a legszélesebb választékkal a piacon.  Így olyan kombinált hűtőszekrényt választhatsz, amely méret és felszereltség tekintetében pontosan megfelel az igényeidnek.

Előnyök és hátrányok
 • Méretek és felszereltségek nagy választéka
 • Különböző színek és stílusok választéka
 • Elhelyezés bárhol az otthonban
 • A legjobb ár/érték-arány
 • A zajosabb modellek zavaróak lehetnek
Beépíthető kombinált hűtőszekrények

Beépíthető kombinált hűtőszekrények

 • Tökéletesen illeszkednek a konyha kialakításához
 • Ideálisak kisebb konyhákba
 • Korlátozott modellválaszték

A beépíthető hűtőszekrények ideálisak olyan konyhákba, ahol helyet szeretnél megtakarítani, vagy ahol a konyhabútorba épített készülékeket szeretnél. A falak és az ajtó különleges kialakításának köszönhetően a hűtőszekrény beépíthető a konyhaszekrénybe, így a végeredmény nagyon elegánsan mutat. A beépített hűtőszekrények esetében nem szabad elfelejteni, hogy kisebb a hasznos térfogatuk, és elegendő helyet kell hagyni a szekrényben a szabad légáramlásnak.

Előnyök és hátrányok
 • Egységes és minimalista konyhai megjelenést biztosít
 • Kevésbé zajos a konyhaszekrénybe való beépítésnek köszönhetően
 • Helytakarékos megoldás kisebb konyhákba
 • Igényesebb professzionális telepítés
 • A pontos méreteknek megfelelő modellek kisebb választéka
 • Magasabb ár
NO FROST kombinált hűtőszekrények

No Frost kombinált hűtőszekrények

 • Alacsony karbantartási igényű hűtőszekrények
 • Az élelmiszerek minősége hosszabb ideig megmarad
 • Baktérium- és penészgombásodás megelőzése

A No Frost funkcióval ellátott kombinált hűtőszekrények alacsony karbantartási igényű hűtőszekrények. A No Frost funkció hideg, száraz levegőt hoz létre, amely szétoszlik az egész hűtőtérben. A hűtőszekrény állandó hőmérsékletet tart fenn minimális páratartalom mellett, és nem képződik fagy a hűtőszekrény falán. Ezenkívül ez a kedvező mikroklíma előnyös az élelmiszereknek, amelyek tovább maradnak frissek. A páratartalom hiánya a baktériumok és a penészgombák szaporodását is minimalizálja.

Előnyök és hátrányok
 • Nincs szükség leolvasztásra
 • Az élelmiszer tovább megőrzi frissességét
 • Megakadályozza a baktériumok és a penész elszaporodását
 • További modern funkciók
 • Magasabb ár (egyes modelleknél)
Alulfagyasztós hűtőszekrények

Alulfagyasztós hűtőszekrények

 • A kombinált hűtőszekrények leggyakoribb típusa
 • A különböző márkák széles választéka
 • Optimális hűtési és fagyasztási lehetőségek

Az alsó fagyasztóval ellátott hűtőszekrény az egyik leggyakoribb kombinált hűtőszekrénytípus. Hűtő- és fagyasztórekesszel is rendelkezik, és az elsődleges hűtőrekesz elég magasan van elhelyezve ahhoz, hogy az élelmiszerek tárolásakor és kiválasztásakor ne kelljen lehajolni. A hűtőszekrény ajtaja és a fagyasztó ajtaja általában különálló, valamint mindkét résznek saját áramellátási megoldása van. Mivel ez a legközkedveltebb hűtőszekrénytípus, a legmodernebb funkciókkal felszerelt különböző márkák és típusok széles választéka áll rendelkezésre.

Előnyök és hátrányok
 • Külön hűtőszekrény és fagyasztórekesz
 • A 2 az 1-ben csatlakozás helyet takarít meg
 • Az élelmiszerek könnyű szervezhetősége
 • Kisebb fagyasztó térfogat
Felülfagyasztós hűtőszekrények

Felülfagyasztós hűtőszekrények

 • Fagyasztó és hűtőszekrény egy készülékben
 • Modern technológiák és funkciók
 • A különféle stílusok széles választéka

A felső fagyasztóval ellátott hűtőszekrény alkalmas kisebb háztartások számára, ahol nincs szükség szabadon álló fagyasztó megvásárlására nagy mennyiségű élelmiszer lefagyasztásához. Praktikus elrendezésének köszönhetően könnyű szervezést kínál egy kellően nagy hűtőtérben. A két készülék egyetlen készülékben való kombinálása helyet takarít meg, ráadásul a felülfagyasztó hűtőszekrény számos innovatív funkcióval van felszerelve, amelyekkel energiát takaríthatsz meg, és frissen és üdén tarthatod a különböző típusú élelmiszereket.

Előnyök és hátrányok
 • Két készülék praktikus kombinációja
 • Az élelmiszerek könnyű szervezhetősége
 • Külön hűtő- és fagyasztórekeszek
 • Kisebb térfogatú fagyasztórekesz
Kis hűtőszekrények fagyasztóval

Kis hűtőszekrények fagyasztóval

 • Ideálisak kis háztartásokba
 • Nem foglalnak sok helyet
 • Beépíthető és szabadon álló változat

Ha kis háztartásban élsz, vagy helyhiánnyal küzdesz, a kis méretű, fagyasztóval ellátott hűtőszekrények ideális megoldást jelentenek a számodra. Kis méretüknek köszönhetően bárhol kényelmesen elhelyezhetők, és választhatsz a szabadon álló, fagyasztós kis hűtőszekrények és a beépíthető, fagyasztós kis hűtőszekrények közül is. A kis méretű hűtő-fagyasztók hasonló felszereltséggel és funkciókkal rendelkeznek, mint nagyobb társaik, így ezek is biztosítják a tárolt élelmiszerek frissességét.  

Előnyök és hátrányok
 • Helytakarékos
 • Két készülék egyben
 • Megoldás nyaralókba vagy diákszállásokra
 • Kis hasznos térfogat mind a hűtő-, mind a fagyasztórekeszben
Rozsdamentes acél hűtőszekrények

Rozsdamentes acél hűtőszekrények

 • A hangsúly a stíluson és a formatervezésen
 • Luxus megjelenés
 • Főleg az alulfagyasztós modellek dominálnak

A rozsdamentes acél hűtőszekrények formatervezés szempontjából minden konyha gyöngyszemei. Fényűző és elegáns megjelenésűek, és számos innovatív funkcióval és technológiával rendelkeznek a tökéletes hűtési és fagyasztási teljesítmény érdekében. A rozsdamentes acél hűtőszekrény-fagyasztók leggyakrabban alsó fagyasztóval kaphatók, amely általában kényelmesebb és praktikusabb megoldás. A hűtőszekciót gyakran nagyobb gyakorisággal használják, mint a fagyasztószekciót, így nem kell lehajolnod, hogy a hűtőszekcióban tárold az élelmiszereket.

Előnyök és hátrányok
 • Prémium minőségű anyagok
 • Stílusos formatervezés
 • Modern technológiák széles skálája
 • Magasabb ár
Retró kombinált hűtőszekrények

Retró kombinált hűtőszekrények

 • Kihangsúlyozzák a konyhaszekrények retró kialakítását
 • A konyhák domináns, stílusos kiegészítői
 • Számos színváltozat

A retró hűtőszekrényeket lekerekített formák, merész színek és nagyméretű fogantyúk jellemzik. Választhatsz a kis és nagy kapacitású retró hűtőszekrények közül, felső vagy alsó fagyasztóval. Bár kialakításuk egy letűnt korszakot idéz, a retró hűtőszekrények felszereltség tekintetében semmiképpen sem maradnak le, és minden fontos modern funkciót kínálnak, mint például a NoFrost, Ioniser, Zero Zone, Super Freeze and Chill és Adapt Tech. A stílus és a funkcionalitás tökéletes kombinációi.

Előnyök és hátrányok
 • A tipikus retró formák és színek stílusos konyhai kiegészítőként is szolgálnak
 • Többféle hasznos térfogat választható
 • Eredeti design
 • Magasabb ár
Okos hűtőszekrények

Okos hűtőszekrények

 • Vezérlés okostelefonon vagy tableten keresztül
 • Kiemelkedő felhasználói előnyök
 • A modern technológia szerelmeseinek

Ha szereted kihasználni a technológiai fejlesztések előnyeit, az intelligens hűtőszekrények biztosan elnyerik a tetszésedet. Egyszerűen töltsd le a gyártó alkalmazását, vagy csatlakoztasd a hűtőszekrényt egy intelligens otthoni platformhoz, és máris távolról vezérelheted a készüléket mobiltelefonodon vagy tableteden keresztül, bárhol is legyél. A hőmérséklet beállításán vagy a nem teljesen nyitott hűtőszekrényről szóló figyelmeztetésen kívül az innovatív technológiák meghibásodás esetén segítenek a probléma egyszerű diagnosztizálásában, valamint lehetővé teszik új programok hozzáadását, működési statisztikák rögzítését vagy hasznos tippek felajánlását a hűtőszekrény jobb vagy hatékonyabb működéséhez.

Előnyök és hátrányok
 • Távolról is vezérelhető
 • Jobb áttekintés a hűtőszekrény állapotáról
 • Könnyebb diagnosztika meghibásodás esetén
 • Magasabb ár

Gyakran ismételt kérdések

Mekkora kapacitású hűtőszekrényt válasszak?

Általánosságban elmondható, hogy háztartásonként 70 liter hűtőkapacitással és körülbelül 25 liter fagyasztási kapacitással kell számolni. A szükséges hűtőszekrény mérete azonban a család életmódjától függ, és a belső tér elrendezése is fontos - a polcok száma vagy a használt fiókok típusa. Különösen azt vedd figyelembe, hogy gyakrabban, de kisebb mennyiségben pótolod-e az élelmiszereket, vagy inkább nagy (heti rendszerességgel történő) bevásárlásra vagy hajlamos. Emellett gondold át azt is, hogy mennyire szoktál élelmiszert lefagyasztani és hosszú távra készleteket felhalmozni.


TIPP: Ha a hűtőszekrényt a kapacitása alapján választod ki, hagyj egy bizonyos mozgásteret, mivel a hűtőszekrénynek soha nem szabad teljesen tele lennie a jó hűtési tulajdonságok fenntartása érdekében. Kétharmadig érdemes megtölteni.

Mikor jobb egy szabadon álló és mikor egy beépíthető hűtőszekrényt választani?

Tervezed, hogy a következő években lecseréled a konyhaszekrényeidet vagy elköltözöl? Akkor egy szabadon álló hűtőszekrény jobban megfelel a számodra, és könnyen elhelyezheted bármilyen konyhában. Ugyanez igaz a nagycsaládosokra is, akik számára a beépített hűtőszekrény túl kicsi lehet. A szabadon álló hűtőszekrény mellett szól az ára is, amely általában alacsonyabb. Ezenkívül több modell közül választhatsz különböző méretben és belső elrendezésben.

Ha új konyhát alakítasz ki éppen, és helytakarékosságra vagy beépíthető készülékekre van szükséged, válassz beépíthető hűtőszekrényt. Ugyanazzal a külsővel rendelkezik majd, így konyhád letisztultabb kialakítású lesz, "zavaró" elemek nélkül. De vedd figyelembe, hogy a beépített modellek kisebb kapacitással rendelkeznek, és jobb, ha a beszerelést szakemberekre bízod. Az ajtónyílás irányát a többi szekrényhez képest kell megválasztanod.

Hogyan tisztítsuk a hűtőszekrényt?

Minden hűtőszekrényt rendszeresen tisztítani kell, mert modern funkciókkal vagy azok nélkül, az élelmiszerek tárolása során különböző szennyeződések kerülhetnek be. Jó ötlet havonta 1x megtisztítani a hűtőszekrényt egy tiszta törlőkendővel és nem agresszív hűtőtisztítóval. Ezek biztonságosan érintkezhetnek élelmiszerekkel, kiválóan eltávolítják a szennyeződéseket és elnyelik a nem kívánt szagokat. De a természetes tisztítószerek, például a víz és a szódabikarbóna is segíthetnek. Az ecet szintén jó választás, és hatékony szagtalanító szer. A hűtőszekrény mosásakor mindig vedd ki az összes élelmiszert, és felülről lefelé tisztítsd meg a készüléket. Ezután töröld szárazra a hűtőszekrény összes polcát és falát.

A hűtőszekrényt évente körülbelül 2x ajánlatos alaposan kimosni, és ha a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban jég van, azt el kell távolítani (a jég jelentősen növeli az energiafogyasztást és károsíthatja a készüléket). Ennek a feladatnak egy hűvösebb napot szentelj. Ne csak az élelmiszereket, hanem a polcokat és a fiókokat is vedd ki, és mosd át őket alaposan, például a kádban. Ügyelj arra, hogy langyos vízben mosd át őket, hogy elkerüld a hősokkot és a polcok megrepedését. Ne feledkezz meg az ajtó körüli tömítésekről és a kondenzvíz-elvezető nyílásról sem, amelyek ideális helyei a penésznek. Ezután egy tiszta, száraz ruhával alaposan száríts meg mindent, és tedd vissza a helyére.


Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ