Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Eko drogerie

Hogyan válasszunk konyhai robotgépet

Termékkatalógus

A konyhai robotgépek kiváló eszközök a tésztakészítéshez, a szeleteléshez és egyéb kulináris tevékenységekhez. Főzés és sütés közben sok időt és energiát takaríthatsz velük meg. Hogyan válaszd ki a tökéletes robotgépet?

Szeretnéd, hogy konyhai robotgéped a jobb kezed lenne és kitűnően szolgálna Téged? Akkor ne becsüld alá a kiválasztás folyamatát, hiszen nem a legolcsóbb készülékek közé tartozik, és kár lenne, ha olyan eszközt vásárolnál, amely csak a helyet foglalja a konyhapulton. Mi segítséget nyújtunk Neked abban, hogy mire figyelj a kiválasztásakor, hogy valódi segítség lehessen otthonodban. 

Jak vybrat kuchyňský robot
Mindenekelőtt tedd fel maganak az alábbi kérdéseket
 • Milyen gyakran használok konyhai robotgépet?
 • Mire szeretném elsősorban használni a konyhai robotgépet?
 • Szeretnék használni tartozékokat? (húsdarálásra, préseléshez)??
 • Mennyi tésztát szoktam készíteni?
 • A robotgép a konyhapulton foglal majd helyet, illetve hogyan tisztítható?

A konyhai robotgépek típusai

Bolygóműves konyhai robotgép

Bolygó-mozgású

A bolygóműves keverő rendszerrel ellátott konyhai robotgépek pontos eredményt biztosítanak. 

Modern keverő rendszer

 • A fém- illetve más típusú kiegészítő pontosan követi a tál széleit, miközben tengelye körül forog
 • Minden összetevőt átforgat
 • A nyersanyagok sokkal jobban keverednek egymással
Food processor

Központi keverőrendszer

A központi keverőrendszerrel ellátott konyhai robotgépek egyszerűbb műveleteket tesznek lehetővé.

Ideális alkalmi szakácsok számára

 • Egy keverőkar forog tengelye körül
 • Ha az eszköz két pengével rendelkezik, azok egymást követve forognak
 • Nem szükséges az összes összetevőt teljesen elkeverni

A konyhai robotgépek fontos paraméterei

Teljesítmény

Energiafogyasztás és teljesítmény

Az energiafogyasztás tájékoztat a készülék áramfogyasztásáról, valamint arról, hogy a konyhai robotgép valójában mire képes. Annak érdekében, hogy a konyhai robotgép jó segítőd legyen, ez az érték nem eshet 500 W alá, az ideális bemenet pedig 1000 W körül mozog. A kivitelezést illetően a robot teste lehet fém, műanyag, illetve fém- és műanyag együttesen. A késeket feltétlenül nagy szilárdságú rozsdamentes acélból szükséges készíteni.

Térfogat

A tál térfogata

Vedd figyelembe a háztartásban élők számát. A konyhai robotgépek tárolóedényeinek térfogata 0,5 liternél kezdődik, a legnagyobb térfogatú pedig 7 liter. A legfeljebb 3 tagú háztartások számára a 3 literes tál elegendő, a több tagú családok számára pedig legalább 4 literes tál ajánlott. Mindazonáltal a kisebb mennyiségű nyersanyag nem mindig keveredik megfelelően nagyobb tálban. 

Tartozékok

Alapvető felszereltség és funkciók

A legtöbb konyhai robotgép felverő, dagasztó és  keverő alkatrészekkel rendelkezik.  Néhány készülék zöldségszeleteléshez és reszeléshez szükséges felszereléssel  is kapható. Előzetesen ellenőrizd, hogy a választott típusú konyhai robotgép gyártója lehetővé teszi-e további tartozékok vásárlását, amelyek később hasznosak lehetnek (húsdaráló, citrusprés stb.). Praktikus tulajdonság, ha a robotgép többféle sebességet kínál. Ügyelj a keverés módjára - a konyhai robotgépek központi (a pengék egy tengely körül forognak), vagy bolygó-mozgással rendelkeznek (a tál szélét követve kevernek).

Méretek és design

Méretek és design

Mielőtt megvásárolnád a készüléket, fontold meg, hol fogod tárolni. Ha konyhaszekrényben vagy kamrában tárolod, akkor nem lesz nehéz dolgod. Ha a konyhapulton szeretnéd tartani, fontold meg, milyen nagy konyhai robotgépet tudsz azon elhelyezni. A készülékek kialakítása a konyhai tárolásukhoz kapcsolódik. Néhány modell olyan kifinomult formatervezéssel büszkélkedhet, hogy tökéletesen illeszkedik bármely modern konyhába. 

További funkciók

További funkciók

A konyhai robotgépek további funkciói közé tartozik a turbó töltő és az egyenletes sebességszabályozó, hogy a robotgép teljesítménye aktuális igényeidhez igazodjon. Előny, ha a robotgép egyes részei mosogatógépben moshatók. Ügyelj a biztonsági funkciókra, páldául a véletlen indítás elleni, illetve túlmelegedés elleni védelemre is. 

Kérdések a konyhai robotgép kiválasztását illetően

Mi a különbség a konyhai robotgép és az élelmiszert feldolgozó food processor között?

Miközben ez a két készülék ugyanazokat a funkciókat kínálja, a különbség elsősorban kialakításukban és felépítésükben figyelhető meg. A robotot dagasztáshoz, keveréshez és felveréshez tervezik, miközben a food processor alapvetően darálásra és reszelésre szolgál. Azonban a kiegészítők használatának köszönhetően a gyártók próbálják leküzdeni ezeket a különbségeket, így mind a robot, mind a food processor képes az összes feladattal megbírkózni.

Miben tud számomra segíteni egy konyhai robotgép?

A dagasztás, a keverés és a felverés mellett a robot sok más tevékenységben is hasznos lehet. A tartozékok használatával őrölhetsz, apríthatsz, csíkokra vághatsz, szeletelhetsz, darálhatsz, citrusféléket préselhetsz, különböző leveket készíthetsz vagy keverhetsz. A legtöbb gyártó lehetővé teszi tartozékok megvásárlását, de olcsóbb úgy megvásárolni, ha a konyhai robotgép már fel van szerelve ezekkel a kiegészítőkkel.

A  központi vagy bolygóműves keverő rendszer jobb?

A központi keverő rendszer egyetlen, tengelye körül forgó fejet, vagy két, egymást keresztező pengét használ. A bolygóműves mozgás során viszont a penge tökéletesen követi a tál széleit, így sokkal jobban keveri össze a nyersanyagokat.

A konyhai robotgépek gondozása időigényes illetve költséges-e?

A megfelelő eszköz kiválasztásával és a megfelelő odafigyelés mellett a válasz nem. Választás során ellenőrizd, hogy a tartozékok mosogatógépben biztonságosan moshatók-e, így időt és energiát takaríthatsz meg. Egy nedves, puha ruha elég ahhoz, hogy az esetleges nyersanyagot az eszköz testéről letöröld. Kerüld azonban az agresszív mosószereket vagy homokalapú termékeket, amelyek károsíthatják a robotgép felületét.

Érdemes befektetni egy nagyon jó minőségű robotgépbe, vagy egy olcsóbb modell elegendő lehet?

Olcsó robotgépnek számítanak a 36.000 - 60.000 forintos áron kapható készülékek. Egy ilyen robotgép jól működhet, sok funkcióval rendelkezik, de valószínűleg műanyagból készült. És  sajnos a műanyag nem tart örökké. Másrészt valószínűleg nem érdemes több száz ezret befektetni a legmodernebb eszközbe, ha nem tervezed használni a legtöbb funkciót. A drágább konyhai robotgépek éttermekben vagy egyéb vendéglátó helyeken tesznek jó szolgálatot. Fontold meg tehát az egyéni igényeid és elképzeléseid, majd válaszd ki a számodra megfelelőt, hogy elvárásaidat teljes mértékben teljesítse.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket