Október 23-án budapesti bemutatótermünk zárva tart, de az interneten ezeken a napokon is kényelmesen lehet vásárolni.
Všechny dárky jako na dlani Garmin Venu 2

Hogyan válasszunk mérleget

Termékkatalógus

A rendszeres mérés segít megőrizni az ideális súlyod, ezáltal egészségesebb életet biztosítson. Segítünk kiválasztani igényeidnek legmegfelelőbbet.

A mérleg a háztartásban nem csak akkor jöhet jól, ha fogyni szeretnénk. Segít tartósan áttekintést nyújtani a testtömegről, amely tükrözi a személyes vitalitást, az egészséget és az életmódot. Ráadásul néhány személymérlegtípus olyan adatokat is feldolgoz, mint az izmok, zsír vagy víz százaléka a testben. Olvasd el, milyen tulajdonságok alapján válassz pontosan az igényeidnek megfelelő mérleget.

Személymérleg

Néhány tipp a személymérleg kiválasztásához

 1. Jól gondold át, hány személy fogja használni a mérleget, és hogy milyen maximális terhelhetőséggel kellene rendelkeznie.
 2. Több felhasználó esetében az a megfelelő mérleg, amely lehetővé teszi a felhasználók felismerését és a mért értékek mentését.
 3. Fontosak az igényeid is a mért adatok pontosságát illetően, amelyek akár több kilogramm eltérést is mutathatnak.
 4. A testtömeg megállapítására szolgáló mérlegeken kívül olyan készülékek is léteznek, amelyek BMI-indexet, az izmok (zsírok) arányát és egyéb értékeket is mérnek.
 5. A legkorszerűbb típusok az okostelefonoddal szinkronizálhatók.

Alapvető paraméterek a személymérleg kiválasztásához

Terhelhetőség

Minden mérleg rendelkezik maximális terhelhetőséggel, amely meghatározza a felhasználó testtömegének határértékét. Némely típus akár 160 kg-os terhelhetőséggel is bírhat. A mérleg megvásárlása előtt gondold át, fogják-e használni más személyek is a háztartásban.

Pontosság

Nagyon fontos paraméterről van szó, a mért értékek esetleges eltéréseit mutatja. Azok a digitális mérlegek, amelyek a készülék közepén elhelyezett érzékelőn kívül számos egyéb érzékelővel mérik a testtömeget, általában 100 g-os pontossággal mérnek. A mechanikus személymérlegeknél az eltérés akár 2 kg-os is lehet. 

Méretek

Választhatsz nagyobb vagy kompakt méretű mérleget. A kisebb beltérbe inkább a kisebb méretű, nem túl helyigényes mérleg a megfelelő. A vékony edzett üvegből készült mérlegek általában könnyűek is, ezért szükség esetén könnyedén áthelyezhetők pl. akár egy bútor alá. 

Működtetés

A digitális mérlegek zöme egyszerű (sőt, néhányuk hangvezérléses) működtetéssel rendelkezik. Terhelés után maguktól aktiválódnak, hosszabb inaktivitás esetén maguktól kikapcsolnak, valamint automatikus nullázással rendelkeznek. Olyan mérleget válassz, amely kellemesen használható, az eredmények pedig egyszerűen leolvashatók.

Memória a felhasználók adataival

A felhasználói memóriával rendelkező mérlegek a mentett adatok alapján (életkor, nem, magasság stb.) akár 4 mért személyt képesek felismerni. Ennek köszönhetően az utolsó mérés alapján pontosabb adatokat és értékeket kínálnak.

Design

A piacon rengeteg különböző kialakítású mérleg megtalálható, szögletes vagy éppen lekerekített sarkakkal, széles színpalettával, visszafogott, extravagáns vagy képpel ellátott kivitelben. Leggyakrabban vékony edzett üvegből gyártják ezeket, amelynek köszönhetően nagyon ellenállóak, és gyakran olyan elegánsak, hogy a beltér díszévé válhatnak. Válassz mérleget a személyes ízlésednek vagy a beltérnek megfelelően, ahová a mérleget el szeretnéd helyezni. A gyermekmodellek feltűnő és vidám megjelenéssel büszkélkedhetnek, ez utóbbiak terhelhetősége azonban csak néhány tucat kg.

Szinkronizálás okostelefonnal

A diagnosztikai mérleg Bluetooth vagy WIFI-kapcsolaton keresztül csatlakoztatható az okostelefonodhoz. A szabadon hozzáférhető alkalmazás segítségével a mért értékeket rögtön megláthatod, esetleg el is mentheted a készülékbe. A személyi edzőt használó személymérlegek speciális alkalmazása áttekinthető statisztikák összeállítását is lehetővé teszi, segítséget nyújthat a megálmodott testtömeg eléréséhez.

Digitális személymérlegek

 • Az érzékelők pontos adatokat garantálnak.
 • Azonnali és pontos mérés az eredmény minimális eltérésével (kb. 100 g-ig).
 • Folyadékkristályos kijelzőegységgel, valamint automatikus kikapcsolás és nullázás funkciójával rendelkeznek.

A digitális mérlegek pontosak, a modern mérlegek áttekinthető LCD digitális kijelzővel, elegáns designnal és kis méretű gépi résszel rendelkeznek. A testtömegedet néhány különálló érzékelő eredményének kiértékelésével méri (a legfontosabb érzékelő középen helyezkedik el). A mérés segítségükkel kényelmes, gyors és egyszerű, kisgyerekek is megbirkóznak vele.

Előnyök és hátrányok
 • Pontos mérési eredmények
 • Minőségi, kompakt kialakítás, gyakran edzett üvegből készül
 • Csak tömeget mér

Diagnosztikai személymérlegek

 • Intelligens és pontos mérlegek funkciók egész sorával, mint pl. az automatikus mérés, nullázás vagy kikapcsolás inaktivitás esetén.
 • A megadott életkor, magasság, nem és aktivitás alapján kiszámítják a testben jelenlévő zsír és víz százalékát.
 • Néhány típus információt nyújt a testtömegindexről (BMI), csonttömegről, kalóriaszámról, izomtömegről, alapanyagcsere-funkcióról stb.
 • USB-bemenetet, Bluetooth-kapcsolatot és egyéb technológiai megoldásokat kínálnak.

Az ún. okosmérlegekről van szó, ugyanis több értéket tudnak mérni és kiszámítani a testtömegen kívül (a víz, zsír és izom arányát a testben, BMI-t, de a levegőminőséget is). Több felhasználó adatát képesek feldolgozni, ezen adatokat elmenteni a memóriába, és külső eszközökkel is képesek kommunikálni. Ideálisak fitneszedzők számára, és hasznos segítők lehetnek az egészséges életmód betartásában.

Előnyök és hátrányok
 • Az életstílus átfogó felmérése
 • Időben követhető adatok
 • Az egyszerű mérlegekkel szemben bonyolultabb a működtetésük

Mechanikus személymérlegek

 • Tájékoztató adatokat nyújtanak a testtömegről általában 1 kg-os beosztással.
 • Alacsony árral és elem nélküli működéssel rendelkeznek.

Az analóg személymérlegek azonnali adatot nyújtanak a hozzávetőleges testtömegről klasszikus számlap és mutató segítségével. Nagyon megfizethetőek, működtetésük pedig egyáltalán nem bonyolult. Minden olyan felhasználó értékelheti, aki a testtömegét csak ritkán ellenőrzi.

Előnyök és hátrányok
 • Egyszerűség és gyorsaság
 • Alacsony beszerzési költségek
 • Nem túl pontos mérési eredmények

Csecsemőmérlegek

 • Kisgyermekek testtömegének mérésére alkalmasak kb. 20 kg-ig.
 • Általában digitálisak, áttekinthető LCD kijelzővel ellátottak.

A csecsemőmérlegek biztonságosan és 5-10 g-os eltéréssel teszik lehetővé a baba testtömegének megállapítását, még a gyermek izgés-mozgása esetén is. Ívelt mérlegfelülettel gyártják ezeket, amely egy helyben tartja a babát, és általában automatikus kikapcsolás funkcióval is rendelkeznek. A mérési memória praktikus a tömeggyarapodás figyelemmel kísérése és az előző adatok összehasonlítása céljából (pl. etetés után), ahogy lehetséges a különböző tárgyak (pelenkák, öltözet stb.) tömegének levonása is. 

Előnyök és hátrányok
 • Speciális tulajdonságok és funkciók a kis örökmozgó tömegének méréséhez
 • Egyszerű működtetés
 • Csak kisgyermekek számára

Gyakran ismételt kérdések – személymérlegek

Mikor és hogyan a legjobb testtömeget mérni?

A mérés legalkalmasabb időpontja a reggel, toaletthasználat után és az első étkezés előtt. A mérés ajánlott gyakorisága hetente egyszer. Méretkezni alsóneműben és mezítláb kellene. A mérés előtt ellenőrizd, hogy a mérleg egyenes és kemény felületeten van-e elhelyezve. A mérlegen állj egyenesen és egész talpfelülettel.

Milyen adatokat mérhetnek a személymérlegek?

A személymérleg adatokat nyújt a testtömegről, esetleg kiszámítja a mért testzsír, víz és izomtömeg százalékát. A mérlegtípustól függően információkat adhat a csonttömegről, kalóraszámról, zsigeri zsírról, az alapanyagcseréről és a BMI-indexről.

Hogyan válasszunk életstílusunknak megfelelő mérleget?

Amennyiben szeretnéd megtartani ideális testtömegedet, fogyni szeretnél vagy fitneszedzőként, esetleg táplálkozási szaktanácsadóként tevékenykedsz, válassz diagnosztikai funkciókkal ellátott mérleget. A speciális érzékelők és a beépített számítógép segítségével a mérleg képes fontos, az egészséges és aktív élet számára fontos adatokat mérni és kiszámítani.

Milyen speciális funkciókat kínálhatnak a személymérlegek?

A korszerű digitális mérlegek automatikus funkciókat kínálnak, mint pl. a mérlegre lépes utáni bekapcsolás, kikapcsolás inaktivitás esetén és az automatikus nullázás. Képesek felismerni a felhasználókat és az okostelefonnal történő csatlakoztatást pl. WIFI vagy Bluetooth-kapcsolat segítségével.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ