VIP BOOST LEGO Alza days HU

Hogyan válasszunk mosógépet

Termékkatalógus
Frissítve

Mosógépet keresel, de még nem döntötted el, hogy elöltöltős vagy felültöltős modellt válassz-e? Melyik programok takarítanak meg időt, és mit jelent pontosan a Fuzzy Logic, az Aqua Stop vagy az A energiaosztály? Segítünk eligazodni a kínálatban, és tanácsot adunk arra vonatkozóan, hogy mire kell figyelni a mosógép vásárlásakor.

Hogyan válasszunk mosógépet

Hogyan válasszunk mosógépet - TARTALOM

Néhány tanács a mosógép kiválasztásához

 1. Gondold végig, hogy mennyi ruhát és milyen gyakran fogsz majd mosni.

 2. A leggazdaságosabb mosógépeket A, B és C jelöléssel látják el.

 3. A mosógép kapacitása a háztartás méretétől függ.

 4. Vedd figyelembe a fürdőszoba térbeli elrendezését. A legfeljebb 50 cm mély SLIM változat kisebb fürdőszobákba is alkalmas.

 5. A szárítóval ellátott mosógépek helyet, időt és munkát takarítanak meg, és allergiások valamint háziállat tulajdonosok számára is ideálisak.

 6. A mosógép különféle funkciói befolyásolják annak árát. Gondold végig, hogy mely funkcióknak veheted valóban hasznát.

 7. Ha van szárítógéped, vagy tervezel szárítógépet venni, válassz nagyobb fordulatszámú mosógépet.

A mosógép kiválasztásának alapvető paraméterei

A mosógép mélysége

Az elöltöltős mosógépek mérete általában 85×60×60 cm. Ha kisebb fürdőszobád van, akkor biztosan értékelni fogod a keskeny változatot, amelynek mélysége 33-50 cm. A kisebb kapacitású mosógépek kisebb modelljei egy vagy kétszemélyes háztartások számára alkalmasak.

felültöltős mosógépek magassága általában 90 cm, szélessége 40 cm, mélysége 60 cm. A döntést tehát a pénzügyi lehetőségeid és a rendelkezésre álló hely függvényében kell meghozni. Vásárlás előtt alaposan mérd le a mosógép helyét.

Gondolkozz úgy, hogy a mosógép hosszú távú befektetés lesz. Ha a család gyarapodása várható, válassz a nagyobb mosógépek közül.

A mosógép kapacitása

Az elöltöltős mosógépek nagyobb dobbal rendelkeznek, mint a felültöltős mosógépek és akár 12 kg ruha mosásával is megbirkóznak. Az egy- vagy kétszemélyes háztartások számára a 6 kg-os kapacitás is elegendő, egy 3 vagy annál több tagú család számára 6 kg feletti kapacitású mosógép választását javasoljuk.

Noha a felültöltős mosógépek dobja kisebb, mint az elöltöltős mosógépeké, még mindig akár 10 kg ruhát kimoshatunk bennük, így még a közepes méretű háztartásokat is kényelmesen ki tudják szolgálni. A 2 tagú háztartások esetén a legfeljebb 6 kg kapacitás elegendő, a 3 vagy annál több tagú családok számára legalább 7 kg kapacitású mosógép választását javasoljuk.

Fordulatszám

Ha gyakran mosol kabátokat, pulóvereket, törülközőket és egyéb nagyobb ruhaneműket, akkor a nagyobb fordulatszámú mosógép való neked. A ruhaneműből és a ruházatból a nedvesség nagy részét a legalább 1200 fordulatszámú mosógépek tudják eltávolítani.

Szárítógép vásárlását tervezed, vagy már van szárítógéped? Akkor neked egy legalább 1400 fordulatszámú mosógép vásárlását javasoljuk a felesleges nedvesség nagy részének eltávolításához. A ruha ezután sokkal gyorsabban megszárad és a szárítási ciklus lejárta után már össze is hajtogathatod, és mehet is a szekrénybe. Ha kisebb fordulatszámmal centrifugálod a ruhaneműt, akkor a szárítógépben történő szárítás sokkal hosszabb ideig tart, és a szárítás nagyon energiaigényes lesz.

A mosógép fordulatszámát lefelé lehet szabályozni, így nem kell aggódnod, ha 1400 vagy annál nagyobb fordulatszámú mosógépet vásárolsz, de finom ruhaneműt is szeretnél benne mosni.

 • 1000 fordulatos: Nagyon kíméletes - ideális kisebb ruhadarabokhoz és finom ruhaneműkhöz.

 • 1200 fordulatos: Tökéletes a normál ruhaneműhöz - a nedvesség nagy részét eltávolítja még a nagy ruhadarabokból is (kabátok, pulóverek, melegítők stb.).

 • 1400 - 1600 fordulatos: Nagyon intenzív centrifugálás - a ruhaneműt felkészíti a szárítógépben történő szárításra.

A mosógép motorja

A mosógép kiválasztásakor érdemes figyelni a motor típusára is. A motor befolyásolja a mosógép zajszintjét és az energiafogyasztást.

 • Hagyományos motor

A hagyományos motor négy alkatrészből áll - a motorból, az ékszíjból, a szíjtárcsából és a dobból. Ez elavult motortípusnak számít. A dobtengely mellett helyezkedik el, és az áram továbbítása a motorba szénkefe segítségével történik, amely idővel elhasználódik. Az újabb típusokhoz képest a hagyományos motor zajosabb, kevésbé hatékony és nagyobb az energiafogyasztása.

 • Inverter motor

Bár az inverter motor ugyanazokból az alkatrészekből áll, mint a hagyományos motor, és elhelyezkedése is megegyezik, mégis csendesebb és gazdaságosabb. Elektronikusan vezérelhető, így zökkenőmentesen szabályozható. A gyártók ehhez gyakran kiterjesztett jótállást kínálnak.

 • Direct drive motor

A Direct drive motor vagy a közvetlen meghajtású motor a legmodernebb motor, amely a legjobb mosógépekben található meg. A dobtengelyen helyezkedik el, ami közvetlen hajtást eredményez, így nincs szükség az ékszíj és szíjtárcsa használatára. Mindez kevesebb rezgést, nagyobb stabilitást és mindenekelőtt jobb teljesítményátadást jelent. A közvetlen hajtású motor tehát erősebb, gazdaságosabb és kevésbé zajos, mint a többi motor. Erre a motorra a gyártók viszonylag nagy magabiztossággal, akár 10 évre kiterjesztett garanciát kínálnak.

A mosógép zajszintje

Figyelembe kell venni, hogy a mosógépet szinte minden nap és gyakran este üzemeltetjük. Tehát érdemes a választást a mosás és a centrifugálás során fellépő zajszint alapján is végiggondolni.

A mosógépek zajszintje egyre alacsonyabb. Jelenleg a legmodernebb mosógépek mosáskor legfeljebb 50 dB zajszintet érnek el. A zajosabb mosógépek esetében ez az érték kb. 50-60 dB mosáskor. A centrifugálási zajszint kb. 60 dB és kb. 85 dB között helyezkedik el.

A mosógép energiaosztálya

Az energiaosztály a készülék működésének energiahatékonyság alapján történő csoportosítását jelöli. A könnyebb választást szolgálja az energiacímke, amely minden mosógép esetében kötelező. Az éves víz- és energiafogyasztást az évente 220 szabványos mosási ciklusból számítják ki, fél ruhatöltettel 60 °C-on és 40 °C-on. A leggazdaságosabb mosógépek jelenleg A jelöléssel büszkélkedhetnek.

A mosógép energiafogyasztásának szemléltetése mosásonként

Energiafogyasztás

Fogyasztás kWh-ban

Költségek forintban

A 0,65 24,7
B 0,70 26,6
C 0,75 28,5
A 0,85 32,3

*38 forint/kWh árral számítva

*Az energiafogyasztást befolyásolja a mosógép motorja, a kiválasztott program, a dob űrtartalma és még több más tényező is.

Energiacímke

Funkciók és programok

Az alapvető mosási programok és funkciók mellett a mosógépek további funkciókkal is rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek a te számodra is.

 • Aqua Stop funkció

Az Aqua Stop rendszer már sok háztartásban megakadályozta a katasztrófát. Megakadályozza a víz kiszivárgását a töltőcsőből a mosógép meghibásodása vagy a tömlő károsodása esetén. Ez megóvja a lakást és az alattad lévő szomszédok lakását az elárasztástól. Ehhez biztonsági óvintézkedéseket alkalmaz, például úszókapcsolót, amely érzékeli a víz felhalmozódását a biztonsági tartályban, majd leállítja a mosógépet, lezárja a vízellátást, a szivattyú pedig kiüríti a vizet a tartályból.

 • Késleltetett indítás funkció

A villamosenergia nappali és éjszakai áram szerint kerül elszámolásra? Nem szeretnéd azonnal elindítani a mosógépet, hanem inkább délutánra halasztanád a mosást? A késleltetett indítás funkciónak köszönhetően pontosan beállíthatod, mikor induljon el a mosási ciklus (egyes modellek esetében, mikor fejeződjön be). A mosást akár 23 órával későbbre is halaszthatod.

 • "Ruhadarab hozzáadás" funkció

Nagyon hasznos szolgáltatás abban az esetben, amikor a mosógép elindítása után döbbensz rá arra, hogy elfelejtettél betenni egy ruhadarabot a mosógépbe. Nyomd meg a gombot a mosási ciklus szüneteltetéséhez és már be is teheted a kifelejtett ruhadarabot. A mosógép típusától és a kiválasztott programtól függően ez a funkció a mosási ciklus teljes hosszának kb. 80%-ban érhető el.

 • Súlyérzékelés

A súlyérzékelés azt jelenti, hogy a mosógép a dob tartalmát veszi figyelembe, és a mért eredményhez igazodva állítja be az optimális vízmennyiséget és a mosási programot.

 • Fuzzy Logic

A Fuzzy Logic technológia egy érzékelő technológia, amely leméri a ruhanemű tömegét, és eldönti, melyik mosási mód a legalkalmasabb hozzá. Ezután a mért értékek alapján beállítja a mosási ciklus hosszát, a vízfogyasztást és a mosószer mennyiségét. Az ezzel a technológiával működő mosógépek hatékonyabban mosnak, ezáltal elektromos áramot és vizet takaríthatnak meg.

 • Hatodik érzék

Ez egy olyan technológia, amely a Fuzzy Logic elvéhez hasonlóan működik. A hatodik érzéket azonban nemcsak a ruhanemű tömege, hanem a választott szövettípus is befolyásolja. A mosógép ezután kiválasztja a megfelelő hőmérsékletet, a mosási ciklus hosszát és a centrifugálás fordulatszámát.

 • Automatikus adagolás

Ha a mosógép címkéjén automatikus adagolás van feltüntetve, azt jelenti, hogy olyan érzékelőkkel rendelkezik, amelyek kiszámítják a mosószer és az öblítő megfelelő mennyiségét a ruhanemű mosásához. Ez megakadályozza, hogy te magad tévesen ítéld meg az adagot. Túl kevés mosópor nem mossa ki rendesen a ruhaneműt, a túl sok mosópor pedig meghosszabbítja a mosást, ráadásul mosószer-maradványok maradhatnak a ruhán. Az ezzel a funkcióval ellátott mosógép önmagában képes felmérni, mennyi öblítőt és mosószert kell alkalmaznia a ruhaneműhöz, majd ezeket automatikusan adagolja. Elegendő a mosószer-adagoló rekeszt egyszer feltölteni, amely így hosszabb ideig tart majd.

 • Foltmosás funkció

Ha a mosógép foltmosás funkcióval rendelkezik, ez alapvetően egy intenzív mosási programot jelent, amely a makacs foltok eltávolítására alkalmas. Azaz az előmosás be van kapcsolva, és a főmosási idő meghosszabbodik.

  • Rövid programok

  A gyorsprogramokkal rendelkező mosógépmodellek nagyon népszerűek. A szokásos, legalább egy órás mosási ciklus helyett rövidebb, 15-30 perces mosási programokat kínálnak.

  • Gőzmosás

  A gőzmosás olyan technológia, amely a gőz segítségével, természetes módon fellazítja a ruha szálait, így lehetővé teszi, hogy a mosópor mélyen behatoljon, és még a nagyon ellenálló foltokat is eltávolítsa. Ez garantálja a mosópor maradványok jobb eltávolítását is.

  • Gőzprogramok

  Az egyes gyártók által SteamCare néven használt gőzprogramok az érzékeny ruhák felfrissítésére, a gyűrődések, valamint a kellemetlen szagok és allergének eltávolítására használhatók. A gőz a mosás elején, a mosás alatt vagy kiegészítő programként a normál mosás végén veszi ki a részét a mosási folyamatból. A gőz természetes módon fellazítja a szálakat, eltünteti a kisebb gyűrődéseket és puhává varázsolja a ruhát. Ennek köszönhetően a mosószer a ruha mélyébe hatol, így eltávolíthatja a makacs foltokat és a kellemetlen szagokat is. A mosás végén levő gőzprogram segíti a ruházat sterilizálását a dob magas hőmérséklete miatt, ami különösen hasznos allergiások számára vagy a koronavírus járvány idején arra, hogy a ruhán vagy pamut szájmaszkon lévő vírusokat és baktériumokat elpusztítsa (Hogy készítsünk szájmaszkot - ÚTMUTATÓ).

  • Okos mosógépek

  Az okos mosógépeket az okostelefonoddal vagy egy tablettel is vezérelheted, amelyre letöltheted a gyártó alkalmazását. Ezután tökéletes áttekintést kapsz a háztartási készülékedről, és távolról is irányíthatod. Letölthetsz új mosási programokat is, amelyek kínálatát folyamatosan frissítik. Teljes áttekintést kaphatsz az energiafogyasztásról vagy útmutatást egy esetleges probléma megoldásához.

  Mosógép kiegészítők

  Sok kiegészítő közül választhatsz a mosógép ápolásához. Ilyenek például a vízlágyítók, amelyek feloldhatják a vízkövet, vagy a vízkőoldók, amelyek képesek eltávolítani a lerakódott vízkövet, ezáltal meghosszabbítani a mosógép élettartamát.

  A mosógépet időről időre meg kell tisztítani. Ezt a célt szolgálják a mosógéptisztítók, amelyek megtisztítják a mosógép belsejét, eltávolítják a szennyeződéseket és a szagokat.

  Az egyik legfontosabb dolog a ruha ápolása. Különleges mosózsákok állnak rendelkezésre a kényes ruhaneműk mosásához, amelyek finom szálakból készültek, amelyek károsíthatják a mosógépet. Az öblítő és a mosópor használata magától értetődő.

  A biztonság részeként vásárolhatsz biztonsági töltőcsövet is, amely megakadályozza a szomszéd lakás vagy a saját lakásod elárasztását.

  Ha a mosógép túl zajos, például, ha nagy mennyiségű ruhát teszel bele , a zaj csökkentése érdekében használj rezgéscsillapító lábakat a mosógéphez.

  Elöltöltős mosógépek

  Elöltöltős mosógépek

  • A ruhát könnyű betenni a dobba és kiszedni a dobból
  • Széles modellválaszték
  • Stabilabb és csendesebb
  • Nagy kapacitású dob

  Az elöltöltős mosógép a leggyakoribb mosógéptípus a piacon. Hatalmas választékkal büszkélkedhet, ami a funkciókat és a méretet illeti, és egy-, illetve kétszemélyes háztartásokba, valamint nagy családok számára is alkalmas. A keskeny, 33 cm mély, 4 kg kapacitású mosógépektől a nagy kapacitású, kétszer olyan mély mosógépekig, amelyek akár 13 kg ruhaneműt is ki tudnak mosni, rengeteg típus közül választhatsz. Ha nem tetszik a fehér színű mosógép, egyes gyártók kínálatában ezüst vagy fekete modelleket is találhatsz.

  Előnyök és hátrányok
  • A mosógép egyszerűen be- és kipakolható
  • Számos program áll rendelkezésre
  • Nagy választék a méret és a kapacitás szempontjából
  • A teteje tárolóhelyként is szolgálhat
  • A szárítógép a mosógépre helyezhető
  • Betekintő ablak az ajtón a mosás nyomon követéséhez
  • Nem alkalmas szűk helyekre
  Felültöltős mosógépek

  Felültöltős mosógépek

  • Alkalmas kis fürdőszobákhoz/kamrákhoz
  • Keskenyebb, mint az elöltöltős mosógépek
  • Ideális időseknek

  A felültöltős mosógépek különösen alkalmasak kis lakásokba és stúdiólakásokba, ahol minden centiméter számít. Ezek keskenyebbek, mint az elöltöltős mosógépek, és szűk kamrákba vagy kis fürdőszobákba is elférnek. Magasságának köszönhetően a felültöltős mosógépek idősebbeknek is alkalmasak, akiknek nem kell feleslegesen hajolgatni a ruha bepakolásakor és a mosógép kipakolásakor. Mivel nincs szükség helyre az ajtó kinyitásához, a felültöltős mosógépek köré nyugodtan pakolhatsz. Bár a piacon kapható felültöltős mosógépek sokkal kisebb kapacitásúak, mint az elöltöltősek, biztosan fogsz olyan modellt találni, amely mind a kapacitás, mind a funkciók szempontjából megfelelő, ugyanakkor nem drága.

  Előnyök és hátrányok
  • A mosógép hajolgatás nélkül be- és kipakolható
  • Még kis helyen is elfér
  • Nem szükséges helyet hagyni a mosógép körül
  • A szárítógépet nem lehet a mosógép tetejére helyezni
  • A mosógép teteje nem szolgálhat tárolóhelyként
  Gőzmosógépek

  Gőzmosógépek

  • Hatékonyabb mosást biztosítanak
  • Alaposabban eltávolítják a foltokat
  • Alkalmas allergiások és háziállat tulajdonosok számára
  • A energiaosztály

  A gőzmosógépek nemcsak vizet, hanem gőzt is használnak a mosáshoz. A gőz természetes módon fellazítja a szálakat, amely lehetővé teszi, hogy a mosópor behatoljon a szövet mélyébe, és eltávolítsa még a nagyon makacs foltokat is. Ugyanakkor energiát és vizet takarít meg. A gőzmosógép a mosás során harmadával kevesebb vizet, a gyorsabb melegítésnek köszönhetően kevesebb áramot fogyaszt. A speciális gőzmosó programok lehetővé teszik, hogy felfrissítsd azokat a ruhákat, amelyeket nem kell még kimosni, és eltávolíthatják a cigarettafüst és az izzadság szagát is. A gőzmosógépből kivett ruha puha, illatos és jobban vasalható.

  Előnyök és hátrányok
  • Hatékonyabban távolítja el a foltokat
  • Vizet és áramot takarít meg
  • A gőz néhány perc alatt eltávolítja a szagot
  • Megkönnyíti a vasalást
  • Magasabb ár
  • Kisebb választék
  Beépíthető mosógépek

  Beépíthető mosógépek

  • Belesimulnak a belső térbe
  • Elöltöltős
  • Legfeljebb 7 kg ruha mosására alkalmasak

  A beépíthető mosógépeknek van egy nagy előnye a hagyományos mosógépekkel szemben, mégpedig az, hogy a készülék beépíthető a bútorba. A mosógép így a szekrény ajtaja mögött bújik meg, és nem rontja a konyha vagy a fürdőszoba egységes megjelenését. Ezek a mosógépek ugyanazokkal a jól megszokott programokkal rendelkeznek, mint például a hagyományos elöltöltős mosógépek, viszont beépíthetők.

  Előnyök és hátrányok
  • Tökéletesen illeszkednek a belső térbe
  • Ideális egy-, kétszemélyes háztartásokba és családok számára is
  • Ugyanazok a programok, mint a hagyományos mosógépeknél
  • A mosógép beépíthető
  • Kisebb választék
  • Magasabb ár
  Mosógép és szárítógép szettek

  Mosógép és szárítógép szettek

  • Szettben vásárolva alacsonyabb az ár
  • Időt és munkát takarít meg
  • Nagyobb háztartásokhoz

  Ha a lakásodban van hely két nagy készülék számára, akkor az ideális megoldás az, ha a mosógép mellé egy szárítógépet is vásárolsz. A szárítógép gyorsabban megszárítja a ruhaneműt, és megkímél a teregetéssel, a ruha leszedésével és vasalásával járó munkától. Miután kiveszed a ruhát a szárítógépből, az puha és szinte gyűrődésmentes, így néhány ruhát egyáltalán nem kell vasalni, és azokat, amelyeket mégis vasalni kell, sokkal könnyebb lesz vasalni. A mosógép és szárítógép szettek költséghatékonyabb megoldást jelentenek, mintha a két készüléket külön-külön vásárolnád meg. Ezenkívül harmonizálnak a formatervezésben is, és a legtöbb esetben egymásra is tehetők, anélkül, hogy nagyon méregetni kellene, hogy elférnek-e egymáson.

  Előnyök és hátrányok
  • Nagyobb fürdőszobákhoz vagy mosókonyhákhoz
  • Költséghatékony megoldás
  • Kétszemélyes háztartásokba és családoknak megfelelő
  • A készülékek egymásra helyezhetők
  • Mosási és szárítási programok széles választéka
  • Több helyet foglalnak el
  Mosó-szárítógépek

  Mosó-szárítógépek

  • Helytakarékos
  • Mos és szárít
  • Egy-, kétszemélyes háztartások és családok számára

  Ha nincs a lakásodban két nagy készülék számára hely, és a mosógép mellett ki szeretnéd használni a szárítógép nyújtotta előnyöket is, akkor az ideális megoldás egy szárítógéppel ellátott mosógép vásárlása. Egyetlen készülékkel kimoshatod és megszáríthatod a ruhákat. A szárítógéppel rendelkező modellek széles választéka érhető el, így mind az egy-, mind a kétszemélyes háztartások, valamint a kisebb és nagyobb családok is megtalálhatják a számukra megfelelőt. Különböző méretű modellek, továbbá elöl- és felültöltős változatok közül választhatsz, de a programok terén is széles kínálattal találkozhatsz.

  Előnyök és hátrányok
  • Elfogadható ár
  • Alkalmas kis és nagy fürdőszobákhoz
  • Felül- vagy elöltöltős változatok
  • Méretek, márkák és funkciók széles választéka
  • Megkímélhet a vasalástól
  • Több ruhát tud kimosni, mint amennyit meg tud szárítani
  • Nagyobb energiafogyasztás

  A legnépszerűbb mosógépgyártók

  Gyakran feltett kérdések a mosógép kiválasztásakor

  Milyen kapacitású mosógépet válasszak?

  1 vagy 2 tagú háztartások esetén a 6 kg-os kapacitás megfelelő. Egy 4 tagú átlagos családnak akár 9 kg kapacitásra is szüksége lehet, az ennél nagyobb háztartások számára pedig a 9 kg kapacitás feletti mosógépeket ajánljuk.

  Egy nagyobb mosógép több energiát és vizet is fogyaszt?

  Nem feltétlenül. A mosógépek közül számos modell figyelembe veszi a ruha mennyiségét, ehhez adaptálva a mosási ciklust, a vízmennyiséget és az általános energiafogyasztást. Ezt a funkciót Fuzzy Logic-nak vagy 6. érzéknek hívják. Ha ilyen mosógéped van, akkor nem kell megvárnod, amíg megtelik a mosógép, mindig annyi ruhát moshatsz, amennyire éppen szükség van.

  A mosógép melyik energiaosztálya a legelőnyösebb?

  Az energiaosztály az energiafogyasztást, a vízfogyasztást és a mosási hatékonyságot fejezi ki. A leggazdaságosabb mosógépek A, B és C jelzéssel rendelkeznek. Magasabb energiaosztály mellett a készülék ára is gyakran emelkedik - így az A energiaosztályú mosógépek ideálisak a gyakori mosáshoz, ahol a megtakarítás viszonylag rövid idő alatt megtérül.

  A mosógép mérete befolyásolja-e annak tulajdonságait?

  A hagyományos elöltöltős mosógépek mérete 85×60×60 cm, de vannak olyan keskeny mosógépek is, amelyek mélysége legfeljebb 50 cm. Ezeket a modelleket kisebb fürdőszobákhoz tervezték és alacsonyabb kapacitással rendelkeznek. Ha a hely engedi, a nagyobb, szabványos méretek választását javasoljuk.

  Van-e különbség a mosás minőségében a felültöltős mosógépek és az elöltöltős mosógépek között?

  Általában nincs különbség a felül- és az elöltöltős mosógépek mosási minőségében. A mosás minőségét elsősorban a mosógépmodell funkciói és technológiái határozzák meg.

  Lehet gőzzel mosni mosópor nélkül is?

  Néhány gőzmosógép olyan mosópor nélküli gőzmosás programot is kínál, amely húsz percen belül, hosszadalmas mosás nélkül eltávolítja a cigarettafüst szagát és az izzadságszagot a ruhadarabokból. Ezzel egy időben a ruhanemű puha és sima lesz. Ez a program ideális megoldás a kellemetlen szagok eltávolításához a kabátokból, zakókból vagy nadrágokból, például egy nagy buli után.

  Jobb egy szárítógéppel ellátott mosógépet vagy két külön készüléket vásárolni?

  Mindkét változatnak megvannak az előnyei és a hátrányai. A mosó-szárítógép fő előnye a helytakarékosság, amelynek köszönhetően még azok is, akik kisebb lakásban élnek, amelyekben két nagy készülék szükségtelenül sok helyet foglalna el, megengedhetik maguknak a szárítógép nyújtotta kényelmet. Tagadhatatlan hátrányuk, hogy a kombinált mosó-szárítógép kevesebb ruhát szárít meg, mint amennyit képes kimosni. Ezt úgy oldhatod meg, ha kevesebb ruhaneműt mosol, mint a dob kapacitása, vagy ha a kimosott ruhaneműt két részletben szárítod meg.

  Ha van elég hely a lakásban, javasoljuk egy önálló mosó- és szárítógép vásárlását. Nagyobb kapacitást, válogatott programokat kínál a ruhák szárításához és kissé nagyobb hatékonyságot. Ha van hely a lakásban két nagy készülék számára, akkor javasoljuk, hogy külön vásárolj mosógépet és szárítógépet. A fent említett mosógép és szárítógép szettek költséghatékonyabbak. Ha minden centiméter számít, akkor a mosó- és szárítógép kombinációja egy készülékben az ideális számodra. Egyes modellek esetében a különbség szinte észrevehetetlen.

  Mekkorának kell lennie a mosógépnek ahhoz, hogy a szárítógépet rá lehessen tenni?

  A szárítógép mosógépen történő elhelyezésének lehetősége gyártónként eltérő. Általában a szárítót 58-65 cm vagy ennél mélyebb mosógépekre lehet elhelyezni. Ugyanakkor a mosógép szélessége is szerepet játszik - a szárítógép nem helyezhető a 45 cm széles SLIM verzióra. A mosógép és a szárítógép sikeres egymásra helyezéséhez egy megfelelő adapterre is szükség van, amelyet általában külön kell megvásárolni a mosógéphez.

  Mit jelent, ha a mosógép motorja közvetlenül a dobra van helyezve?

  A mosógép egyik legsérülékenyebb része az ékszíj. Megnyúlhat, eltörhet vagy leeshet a szíjtárcsáról. Ebben az esetben nem lehet mást tenni, ki kell hívni egy szerelőt, aki gondoskodik az ékszíj cseréjéről. Azoknak a mosógépeknek, amelyeknek a motorja közvetlenül a dob tengelyén helyezkedik el, nincs szükségük ékszíjra az energia átviteléhez, így ez a hibalehetőség nem fordulhat elő. A dob tengelyén elhelyezkedő motor további előnyei a következők:

  • Kisebb rázkódás
  • Alacsonyabb zajszint
  • Megbízhatóbb
  • Nagyobb hatékonyság

  A dob tengelyén elhelyezkedő motor lépcsős. Ez azt jelenti, hogy a mosógép bármikor meg tudja állítani és meg tudja változtatni a forgásirányt. Ennek a funkciónak köszönhetően a dobtengelyes motorral ellátott mosógépek 6 további mozgást tesznek lehetővé mosás közben, amelyeket nem találhatsz meg az ékszíjjal ellátott mosógépeknél. Az ilyen mosógépeknél speciális programokkal találkozhatsz, pl. levegőztetés, átforgatás, dörzsölés stb.


  Fogalomtár - mosógépek

  WPS vízálló rendszer

  A Miele mosógépek WPS rendszere a víz kiszivárgásának megakadályozására szolgál. Kettős mágneses elválasztó található közvetlenül a csapon. Ha az első hibát jelez, a második automatikusan bezáródik. A töltőcső szintén kettős. Ezenkívül a rendszer intelligens érzékelőkkel van felszerelve, amelyek azonnal megállítják a víz áramlását, ha a tömlő belseje megsérül.

  Kézi mosás program

  A kézi mosás program lehetővé teszi az olyan ruhaneműk, például a selyem, mosógépben történő mosását, amelyek esetében a gyártó kézi mosást javasol. A program kíméletes, tehát a szövet nem megy össze és nem sérül meg.

  Mosógép gyerekzár

  A gyerekzár a mosógép biztonsági felszereltségének része, amely deaktiválja az összes vezérlőgombot és megakadályozza az ajtó kinyílását.

  Késleltetett indítás

  A késleltetett indítás funkciónak köszönhetően pontosan beállíthatod, hogy a mosási ciklusnak mikor legyen vége. A mosást akár 23 órával későbbre is halaszthatod.

  Stabilitás-szabályozó rendszer

  A stabilitásszabályozó rendszer egyenletesen oszlatja el a ruhát a mosógép dobjában, így az megőrizheti a stabilitását mosás és centrifugálás közben. Ennek köszönhetően a mosógép nem lesz túl zajos és nem lesz kitéve olyan nagy mechanikai igénybevételnek sem.

  Fogalomtár

  Nyomtatás
  P-DC1-WEB05
  28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ