Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Eko drogerie

Hogyan válasszunk robotporszívót

Termékkatalógus

A robotporszívó a legmodernebb takarítási eszköz. Csak programozd be a porszívót, és nem lesz több gondot a takarításra.

A robotporszívó használata a takarítás legmodernebb módja. Csak beprogramozod a készüléket, az pedig kitakarít helyetted.

Hogyan válassz robotporszívót
Előnyök és hátrányok
  • Porszívózás erőfeszítés nélkül
  • Modern funkciók és programok
  • Alacsony szívóteljesítmény
  • Magas beszerzési ár

A robotporszívókkal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések

Hogyan mozog a robotporszívó?

A robotporszívók mozgása attól függ, hogy rendelkeznek-e beépített navigációval, vagy sem. Az olcsóbb, navigáció nélküli modellek teljesen véletlenszerűen, vagy előre beállított algoritmus alapján mozognak. Ebben az esetben a tisztítás nem olyan hatékony, mint a navigációval rendelkező porszívóknál. Az előbbiek kamera rendszeren, GPS-en, ultrahangos érzékelőkön, vagy lézereken alapulnak. A navigációval rendelkező modellek képesek az akadályok, illetve a bútorokkal történő szükségtelen ütközések elkerülésére.

A robotporszívó minden padlótípusra alkalmas?

A robotporszívókat elsősorban kemény padló – mint például parketta, laminált vagy kőpadló – tisztítására fejlesztették ki. A szőnyegek tisztítása csak nagyobb szívóteljesítményű modellekkel lehetséges.  A robotporszívók kizárólag rövid szálú (1-1,5 cm) szőnyegekhez alkalmasak.

A robotporszívók alacsonyabb szívóteljesítménnyel rendelkeznek, mint a hagyományos porszívók. Ez azt jelenti, hogy kevésbé hatékonyak?

A robotporszívók nem rendelkeznek szívófejjel, amely a gyűjtőtartályba juttatná a szennyeződéseket. Esetükben ez rögtön a szívónyílás mögött helyezkedik el, éppen ezért nem kell akkora szívóerőt kifejteniük. A jobb robotporszívók továbbá már forgókefékkel lettek ellátva, amelyek tovább növelik a szívóteljesítményt.

Mi az a virtuális fal?

A virtuális fal lehetővé teszi a robotporszívó által takarításra kijelölt terület precíz behatárolását. Ezáltal megelőzhető, hogy a porszívó törékeny tárgyakkal teli helyre vagy a lakás olyan pontjára tévedjen, ahol károsodást szenvedhet.

Robotporszívó

  • Modern segítőtárs az erőfeszítés nélküli takarításban
  • Árkategória: 52 000 - 320 000 HUF

Fontos jellemzők

Navigáció típusa

A navigáció típusa

A piacon navigáció nélküli vagy navigációval rendelkező modellekkel találkozhatsz. A navigáció nélküli, olcsóbb modellek véletlenszerűen, vagy saját algoritmus alapján mozognak, és nem képesek az akadályok kikerülésére (az algoritmus alapján működő robotporszívók legalább lelassítanak a kikerülő manőver előtt). Így ezek a modellek a tisztítandó felület teljes lefedésével kapcsolatban nem annyira hatékonyan (körülbelül 70%-ot járnak be).

A navigációval rendelkező modellek viszont olyan modern technológiákat alkalmaznak a tisztítandó területen való tájékozódáshoz, mint a kamera rendszer, a GPS, vagy a lézerek. Ennek köszönhetően ezek a porszívók hatékonyan fedik le a területet (akár 98%-ban). 

A navigáció típusának kiválasztása leginkább a tisztítandó terület méretétől és zsúfoltságától függ. Minél zsúfoltabb és nagyobb egy terület, a robotporszívónak annál intelligensebbnek kell lennie.

Méret

Méret

A robotporszívó mérete általában meghatározza, hogy milyen gyakran kell kitisztítani. Minden bizonnyal előnyben fogod részesíteni a nagyobb méretű modelleket, ha kisállatokat tartasz otthon. Az állatszőr nagyon hamar megtelíti a tartályt, amelyet kisméretű készülék esetén takarítás közben is üríteni kell.

A gyártók nagyszerű ötlete alapján a robotporszívók a tartály kapacitása mellett azt is kijelzik, hogy normál használat esetén mekkora terület tisztítására képesek még a tartály megteléséig.

Az akkumulátor típusa és élettartama

Az akkumulátor típusa és élettartama

A robotporszívókat Ni-Mh és Li-on akkumulátorok hajtják. Az Ni-Mh akkumulátorok régebbi modellek, hátrányuk pedig az úgy nevezett memória effektus, amelynek lényege, hogy a részben lemerített akkumulátorok töltése közben csökkenti azok igénybe vehető kapacitását. Élettartamuk növelése érdekében fontos, hogy időnként (legalább 3 havonta) teljesen lemerítsd, és csak aztán töltsd újra az akkumulátorokat.

A modernebb Li-ion akkumulátoroknál nem kell a memória effektustól tartanod, és nem is szükséges teljesen lemerítened őket. Esetükben az önlemerülés is meglehetősen ritka. Azonban ezek az akkumulátorok korlátozott számú töltési ciklussal (300-tól 500-ig) rendelkeznek, ezt követően kapacitásuk végleg lecsökken, és ki kell őket cserélnünk.

Ám az akkumulátor típusánál is fontosabb az élettartam. Ez befolyásolja, hogy a robotporszívó egyetlen töltéssel mekkora terület tisztítására alkalmas.

Töltési és működési idő

Töltési idő és működési idő

Választáskor nem árt töltési és a működési időt is figyelembe venni. Minél alacsonyabb ezek aránya, annál nagyobb az akkumulátor kapacitása.

Szűrés típusa

Szűrő típusa

A minőségi szűrés az egész szívóhatékonyságra hatással van. A porszívók általában többszintű szűrőrendszer alkalmaznak.

A robotporszívók esetében kétszintű szűrőrendszerrel találkozhatsz:

1. szint: bemeneti szűrő

Ez a szűrő a porszívó motorja és a zsákkal rendelkező tartály között helyezkedik el. A legtöbb esetben egy habszűrő vagy habszivacs, amely elsősorban a motor szennyeződések elleni védelmét szolgálja. Épp ezért fontos, hogy rendszeres ellenőrizd és cseréld.  

2. szint: kimeneti szűrő

A kimeneti szűrők a legfontosabbak, ugyanis ezek gondoskodnak a kiengedett levegő tisztaságáról. Választhatsz a mikrofilteres szűrő (szövet) és a HEPA szűrő között, amelyek harmónika alakúra hajtogatott, üvegszálakból készültek. Ennek köszönhető, hogy jelenleg ezek a leghatékonyabb szűrők. A HEPA szűrőket hatékonyságuk szerint különböztetjük meg 10-től (85%-os hatékonyság) 13-ig (99.9%-os hatékonyság). A különféle allergiában és asztmában szenvedők számára a HEPA 12 és 13 szűrő ajánlott. 

A szűrőket rendszeresen kell tisztítani, illetve megszabadítani a nagyobb eltömődésektől. Az egyszerű karbantartásról a mosható szűrők gondoskodnak.

Tartozékok

Tartozékok és funkciók

Választáskor mindig mérd fel a robotporszívó funkcióit és felszereltségét. A navigációs rendszer mellett minden bizonnyal értékelni fogod a tartály telítettségének kijelzőjét, illetve, hogy a készülék képes magától visszatérni a dokkoló állomásra. 

A tartozékokkal kapcsolatban fordítsd kiemelt figyelmet a forgókefe típusára, különösen, ha sok elhullott hajszál vagy állatszőr lengi be az otthonodat. Ez ugyanis magára a készülék karbantartására is hatással lesz. A robotporszívónak továbbá legalább egy oldalkefével is rendelkeznie kell, amely megkönnyíti a szennyeződések eltávolítását a sarkokból és a falakról.

Az egyszerűbb tájékozódás érdekében nagyon hasznos az úgy nevezett virtuális fal funkció, amely megszabja a tisztítandó terület határait.

Az allergiában szenvedőket valószínűleg az UV lámpa is érdekelni fogja majd, ugyanis ez segítséget nyújt az atkák és az egyéb baktériumok elleni küzdelemben. Az UV lámpák esetében is fontos a méret, ugyanis az határozza meg az ultaibolya sugarak tartományát.

Szójegyzék - robotporszívók

Virtuális fal

Ez egy kisméretű torony, amely lehetővé teszi a robotporszívó által tisztítandó terület behatárolását. Használatával megakadályozható, hogy a készülék olyan helyre tévedjen, ahol fennáll a törékeny tárgyak, illetve maga a robotporszívó sérülésének a kockázata (pl. lépcsők).

UV lámpa

Az UV lámpa segít felvenni a harcot az atkák és az egyéb baktériumok ellen. Ez a funkció különösen az allergiában szenvedők számára jelent hasznos segítséget.

Szójegyzék
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket