Akvizice ApF HU Xiaomi 14

Milyen száraz vasalót vegyek?

Termékkatalógus

A gőzölős vasalók dominanciája ellenére még mindig vannak, akik jobban szeretik a száraz vasalókat. Ennek fő oka a könnyű kezelhetőség és a vasaló alacsony ára. Ha te is azok közé tartozol, akik kényelmesebbnek tartják a száraz vasalást, akkor érdemes elolvasnod tanácsainkat a száraz vasaló kiválasztásával kapcsolatban.

Milyen száraz vasalót vegyek?

Néhány tipp a száraz vasaló kiválasztásához

  1. A retro stílus kedvelői érdekes retró dizájnra bukkanhatnak a száraz vasalók kínálatában.

  2. A tartályos permetező leegyszerűsíti a ruhaneműk benedvesítését.

  3. A túlmelegedés elleni biztonsági funkció és a vasaló stabil állványa növeli a vasalás biztonságosságát.

Mire kell figyelni a száraz vasaló kiválasztásakor?

Vasalófelület

A vasalófelület anyaga nemcsak a vasaló siklását, hanem a karcállóságát is befolyásolja. Ha a vasaló felülete megsérül, megéghet. Ez nemcsak a vasaló siklását rontja, hanem a ruha rostszerkezetét is tönkreteszi. A száraz vasalók esetében alumínium, rozsdamentes acél vagy kerámia felülettel találkozhatsz.

A rozsdamentes acél általánosan elterjedt, de a kevésbé tartós anyagok közé tartozik. Könnyebben megkarcolódik és gyorsabban megégeti az anyagot, ezért óvatosabbnak kell lenni a használata során.

Az alumínium hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a rozsdamentes acél, de valamivel rosszabb a minősége. Nagyon vékony anyagok vasalásakor elakadhat, ezáltal károsíthatja a szövetet.

A kerámiát magas karcállóság, jó siklási tulajdonságok és a beállított hőmérséklethez történő gyors alkalmazkodás jellemzi.


TIPP: A speciális formájú keskeny hegy megkönnyíti a nehezen hozzáférhető helyek vasalását a gombok körül és a hajtásoknál.

A száraz vasaló teljesítménye

A száraz vasaló teljesítménye azt határozza meg, hogy a vasaló milyen gyorsan melegszik fel a kívánt hőmérsékletre. A száraz vasalók esetén az 1000-1300 W teljesítmény elégséges.

Túlmelegedés elleni biztonsági funkció

Ez a biztonsági funkció automatikusan kikapcsolja a vasalót, ha túl sokáig, túl magas hőmérsékleten üzemel, ami miatt fennáll annak a veszélye, hogy kiég.

Stabil vasalóállvány

A stabil állvány fontos a biztonság, de az egyszerű kezelés szempontjából is. Folyamatosan le kell tenni a vasalót, ha meg kell mozgatni vagy fordítani a ruhaneműt. A stabil állvány megkönnyíti a vasaló egyszerű, stabil elhelyezését elsőre, anélkül, hogy megbillenne.

Működésjelző fény

Egy lámpa jelzi, hogy a vasaló elérte a hőmérsékletet, amelyet a termosztáttal beállítottál.

Vízpermetező tartállyal

A tartályos vízpermetező alkalmas a ruhanemű megnedvesítésére. Könnyen tisztítható és vízzel feltölthető.

A kábel hossza

A kábel hossza fontos dolog, főleg, ha nincs vasalódeszkád, amelyet bárhová magaddal vihetsz a konnektor közelébe. A kábel hossza lehet 1,9 méter, de akár 3 méter is. Gondold végig, hol fogsz vasalni leggyakrabban, hogy a kábel ne legyen túl rövid, de szükségtelenül hosszú se legyen, mert összegabalyodhat a vasaló használata során.

A száraz vasaló tömege

A száraz vasalók általában könnyebbek, mert kisebbek, és nincs bennük vízzel töltött gőztartály. A száraz vasalók tömege általában 0,6-1,3 kg között mozog. A legkönnyebb vasalók utazáshoz is alkalmasak.

Száraz vasalók

  • Alacsony vételár
  • Egyszerű használat
  • Könnyen tárolható és karbantartható

A száraz vasalók a maximális egyszerűségen alapulnak. Egy vezérlő a hőmérséklet szabályozásához, egy fogantyú és egy nyílás nélküli vasalófelület - ennyi. Nincs benne víztartály, ezért kis tömeg jellemzi, minimális karbantartást igényel és nem utolsósorban alacsony az ára, körülbelül tízezer forint. Mindezeknek köszönhetően a száraz vasalás továbbra is sokak körében népszerű. A kínálatban találhatók modern kivitelű száraz vasalók, de tisztán retró modellek is, amelyek biztosan elnyerik a hagyományos dolgok rajongóinak tetszését, akik mindent egységes stílusban szeretnek megvalósítani. A száraz vasalók utazáshoz is alkalmasak.

Milyen száraz vasalót vegyek - Gyakran ismételt kérdések

Minden anyag vasalható száraz vasalóval?

Száraz vasalóval a legtöbb textilanyag bátran vasalható, de ügyelj a szintetikus és finom szövetekre. A szövet rátapadhat a vasalófelületre, és helyrehozhatatlan károsodást szenvedhet. Ilyen finom szövetek vasalásakor mindig a legalacsonyabb értékre állítsd a termosztátot, és ha magasabb hőmérsékletről állítod alacsonyabbra, hagyj elegendő időt a vasalófelület lehűléséhez.

Hogyan lehet eltávolítani az égésnyomokat a vasalófelületről?

Minden óvatosság ellenére a vasalófelületre odaéghet szennyeződés. Ha ez történik, fontos megtisztítani, különben a vasaló dörzsöli, ezáltal károsíthatja a szövetet. Többféle módszer létezik, amellyel a vasalófelület visszanyerheti a régi formáját.

  • Speciális tisztítószerek

Vannak a piacon olyan speciális tisztítószerek, amelyeket kifejezetten a vasalók tisztításához terveztek, és mind alumínium, rozsdamentes acél, mind kerámia vasalófelülethez alkalmasak. Összetevőik között különböző hatóanyagok találhatók, és a csomagban egy praktikus, erre a célra alkalmas ruhát is találhatsz.

  • Fogkrém

Kiváló segítség a vasaló tisztításában az egyik háztartási termékünk, a közönséges fogkrém, amely gyengéd, és még az ötvösök is használják gyengéd tisztítószerként ékszerek tisztításához. Használata igazán egyszerű. Először nedves pamut ruhával mosd le a vasalófelületet. Ezután vigyél fel egy kis fogkrémet a ruhára, és óvatosan húzd végig az odaégett területen, amíg a szennyeződés el nem tűnik. Ezután töröld le a vasalófelületet tiszta, nedves ruhával, hogy ne maradjon rajta szennyeződés vagy fogkrém.

  • Ecet

Az ecet is jól bevált segítség. Ha ezt választod akkor inkább a fehér ecetet részesítsd előnyben. Először melegítsd fel egy kicsit a vasalót. Áztass egy törlőkendőt ecetbe, csavard ki, és nagyon óvatosan tisztítsd meg a felületet, de vigyázz, nehogy megégesd magad. Úgy is csinálhatod, hogy az ecetbe áztatott törlőkendőt egy régi lepedőre vagy konyharuhára teríted, majd a felmelegített vasalóval többször végigsimítod, mintha ki szeretnéd vasalni.

Nyomtatás
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ