Akvizice ApF HU Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Milyen úti vasalót vegyek?

Termékkatalógus

Ahogy azt a neve is sugallja, egy úti vasaló első és alapvető követelménye, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen. Emellett számos egyéb paraméter és funkció létezik, amelyeket az egyes úti vasalók nyújthatnak. Útmutatónkban tanácsokkal látunk el, mire érdemes figyelni úti vasaló kiválasztásakor, és hogyan válaszd ki a számodra megfelelő modellt.

Milyen úti vasalót vegyek?

Tippek az úti vasaló kiválasztásához

 1. Ha bejárod a világ minden táját, ügyelj rá, hogy az úti vasalód rendelkezzen feszültségátalakítóval a kettős teljesítménybeállításhoz.

 2. Ha nem szeretnéd rendszeresen tisztítgatni az úti vasalódat, válassz olyat, amely automata vízkőmentesítő rendszerrel van ellátva.

 3. Nem mindig tudsz gőzölős vasalót használni? Az úti vasalódnak száraz vasalás opcióval is érdemes rendelkeznie.

Alapvető paraméterek az úti vasaló kiválasztásához

Vasalótalp

Mint minden vasalónál, a vasalótalp anyaga az úti változat esetében is nagyban befolyásolja a készülék ellenállását, a szöveten való siklását, valamint azt, hogy a vasalófelület milyen gyorsan alkalmazkodik a kiválasztott hőmérséklethez. Az úti vasalóknál a leggyakrabban kétféle vasalótalpanyaggal találkozhatunk - rozsdamentes acél és kerámia.

A rozsdamentes acél olcsóbb és kevésbé minőségi anyag, amely hajlamosabb a karcolódásra, és nagyobb odafigyelést igényel finom anyagok vasalásakor.

A kerámia, ellenben, magas minőségű és ellenálló anyag a vasalási felület számára, jó siklási képességgel rendelkezik, és gyorsan alkalmazkodik a beállított hőmérséklethez.


TIPP: A gőznyílások számát és eloszlását is vedd figyelembe. A gőznyílásoknak egyenletesen kell elhelyezkedniük a vasalótalpon, és minél több van belőlük, annál jobb. A gőzáram a vasaló hegyénél megkönnyíti a gyűrődések és a nehezen elérhető helyek vasalását.

Az úti vasalók energiafelhasználása

Az úti vasalók energiafelhasználása általában alacsonyabb, mint a hagyományos vasalóké, mivel várhatóan kisebb mennyiségű ruhát vasalnak ki velük. Azonban itt is igaz, hogy minél magasabb az energiabevitel, annál gyorsabban éri el a készülék a működési hőmérsékletet, annál hatékonyabb lesz a gőzképződés, és annál kevésbé fog ingadozni a hőmérséklet a vasalás során. Az úti vasalók esetében 800 - 1150 W közötti teljesítmény a jellemző.

Gőzteljesítmény

A gőzteljesítmény az mutatja meg, hogy működés közben percenként hány gramm gőzt képes a vasaló folyamatosan kibocsátani. Minél magasabb a gőzteljesítmény, annál könnyebb és gyorsabb lesz a vasalás. Az úti vasalók gőzteljesítménye 10 és 50 g/perc között mozog.

Gőzlöket

Erősen gyűrött ruhák vasalásakor, gyűrődések eltávolításakor és függőleges vasaláskor használd a gőzlöketet, amelyet a gyártók gyakran csak gőzsokként emlegetnek. A gőzlöket gomb megnyomása után a vasaló néhány pillanatra többször is megemelheti az állandó gőzkibocsátás mennyiségét. És természetesen, minél magasabb a gőzlöket ereje, annál könnyeben kezeli majd a vasaló az anyagot. Az úti vasalók gőzlökete 10 g/percről indul, ám akár 45-50 g/perces modellekkel is találkozhatsz.

Az úti vasalók tömege

Az úti vasalókkal kapcsolatos egyik legalapvetőbb igény az alacsony tömeg és a kis méret. Az úti vasalók kínálatában 0,5 - 0,8 kg közötti modelleket találhatsz. A súlykülönbség talán nem tűnik jelentősnek, azonban, ha gyakran utazol, vagy repülővel mész valahová, és korlátozott a csomagod tömege, nagyon is sokat tud számítani.

A víztartály űrtartalma

Az úti vasalók számára a gőzös vasaláshoz egy kis méretű víztartály is elegendő. Általában 35 - 70 ml-es víztartályok a jellemzőek. Az egyszemélyes utazásokhoz egy 35 ml-es tartály pont megteszi.

A kábel hossza

A kábel hosszának 2 méter körül kell lennie, amely elég hosszú ahhoz, hogy elérd vele a konnektort, ugyanakkor ne zavarjon vasalás közben.

Az úti vasalók kiegészítő funkciói és felszereltsége

Kettős beállítás a globális áramhálózathoz

A 120 V-os és a 220-240 V-os globális hálózathoz való kettős beállítás lehetővé teszi, hogy az úti vasalót a világ minden táján utazva is használhasd.

Vízkőmentesítő rendszer

Annak érdekében, hogy ne kelljen mindig a vasalód rendszeres vízkőtelenítése miatt aggódnod és készüléked a lehető legtovább szolgálhasson téged, érdemes vízkőmentesítő rendszerrel ellátott darabot választani, amely megakadályozza a vízkőlerakódást.

Függőleges gőzölés

A függőleges gőzölést nagyra fogod értékelni az utazásaid során. Lehetővé teszi, hogy a vasalót függőleges helyzetben használd, ezáltal pedig vállfán lógatva is kivasalhatod a ruháidat.

Anti-drip funkció

Az Anti-drip rendszer, vagy Drip stop funkció megakadályozza a vízcsöpögést, amely alacsony hőmérsékleten történő vasaláskor fordul elő. Amint alacsony hőmérsékleten kezdesz vasalni, ez a funkció leállítja a gőzképződést, ezáltal pedig megelőzi, hogy a víz a vasalófelületre jusson.

Száraz vasalás

Manapság már olyan úti vasalók is jelen vannak a piacon, amelyek egyaránt lehetővé teszik a gőzölős és a száraz vasalást. Szóval, ha a száraz vasalást részesíted előnyben, a gőzölést kikapcsoló opciónak köszönhetően a készülékedet száraz vasalásra is használhatod.

Védőtok úti vasalók számára

Néhány úti vasalóhoz praktikus védőtok is jár, amely nemcsak magának a készüléknek a védelmére szolgál a szállítás során, de a bőröndben a vasaló mellé csomagolt ruháidat is védi.

Úti vasalók

 • Kis, kompakt készülék, amely ideális utazáshoz
 • Kis adag ruha vasalására alkalmas
 • Alkalmas kollégiumban vagy magánlakásokban lakó diákok számára is

Az úti vasalók kicsi, könnyű, kompakt készülékek, amelyek az összecsukható fogantyúnak köszönhetően még kompaktabbak és egyszerűbben hordozhatóak is lehetnek. A gyártók gyakran praktikus tokot is mellékelnek a vasaló mellé, amely kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a hordozást. A piacon találhatóak olyan gőzölős úti vasalók, amelyek száraz vasalásra is alkalmasak. A kettős beállításhoz való feszültségátalakító lehető teszi, hogy bárhol a világos használhasd a vasalódat. Teljesítmény tekintetében az úti vasalók nem veszik fel a versenyt az általános gőzölős vasalókkal, azonban ideálisak pár darab ruha kivasalásához.

Előnyök és hátrányok
 • Kis méretek és alacsony tömeg
 • Könnyen tárolható és hordozható
 • Alacsony beszerzési ár
 • A legtöbb modell elektromos hálózathoz történő csatlakoztatása minden országban lehetséges
 • Alacsony teljesítmény
 • Nem alkalmas nagy mennyiségű ruha kivasalásához

Milyen úti vasalót vegyek - Gyakran ismételt kérdések

Mely funkciók nem hiányozhatnak egy úti vasalóból?

Egyesek azt gondolhatják, hogy ha évente csak néhányszor használnak úti vasalót, semmi más nem fontos, csak hogy az kicsi és könnyű legyen. Ennek ellenére mi tudunk olyan funkciókat ajánlani, amelyeket még egy úti vasaló esetében is értékelni fogsz. Ezek lehetnek péládul a feszültségátalakító a kettős hálózati beállításhoz, hogy bármely országban használhasd a vasalódat, a vízkőmentesítő rendszer a "karbantartásmentes vasalóhoz", és a függőleges vasalás a gyűrődések egyszerű eltávolításához.

Hogyan gondoskodjunk egy úti vasalóról?

Az úti vasalók is igényelnek némi karbantartást. Különösen, ha nem desztillált vizet használsz, a vízkő idővel könnyen lerakódik. Egyes vasalók vízkőmentesítő rendszerrel vannak ellátva, egy nagyszerű funkcióval, amely megszünteti a vasaló miatti aggodalmakat. Amennyiben úti vasalódnak nincs ilyen funkciója, rendszeresen tisztítanod kell.

 • A vasaló belseje

A megelőzés az alap, ezért a legfontosabb dolog, hogy mindig alaposan öntsd ki a vizet a vasalás után, és hagyd megszáradni a készüléket. Ne hagyj vizet a vasalóban több órán keresztül, éjszakára pedig egyáltalán ne.

Rendszeresen tisztítsd a vasalódat a legmagasabb hőmérsékleten történő gőzöléssel, amely a vízkövet is eltávolítja. Töltsd fel a tartályt vízzel és állíts be a gőzt a legmagasabb fokozatra. Végezz tisztítást a gőzsokk funkcióval is. Majd hagyd a vasalót lehűlni és alaposan megszáradni.

 • Vasalótalp

A vasalófelületet speciális tisztítószerrel kell megtisztítani, amelyet kimondottan a vasalótalp tisztítására fejlesztettek ki. Segítségével eltávolíthatod az összes szennyeződést, ugyanakkor védheted a vasalófelületet. Az ecet is jó szolgálatot tehet, de légy vele óvatos! A gyártók nem ajánlják, hogy ecet kerüljön a vasaló belsejébe.

Hogyan tisztítsd a vasalótalpat ecettel? Áztass egy kisebb törlőkendőt ecetbe, és terítsd egy régi, összehajtott lepedőre vagy törölközőre. Melegítsd fel a vasalót, majd húzd át az ecetes ruhán, mintha ki akarnád vasalni. Ezután kapcsold ki a vasalót és hagyd lehűlni. Végül töröld le a vasalótalpat egy vízbe áztatott törlőkendővel.

Minden úti vasalóhoz jár védőtok?

Sajnos a tok, amelybe kényelmesen belerakhatod az összecsukott készüléket, nem minden úti vasaló felszereltségének a része. Amennyiben igen, a legtöbb esetben a gyártó ezt feltüntetni a termék leírásában.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ