ApF HU Pravé ucho Alza dny

Hogyan válasszunk elektromos borotvát

Termékkatalógus

Az elektromos borotvákkal való borotválkozás nagyon egyszerű, és nem áll fenn annak a veszélye sem, hogy megvágod a bőröd. Drágábbak, mint a hagyományos borotvák, viszont több évig is kitartanak, és különböző funkciókat kínálnak. Ezek közé tartozik többek közt a kijelző, a töltöttség-jelző, szakállnyíró, pajeszvágó, vagy a tisztítóállvány, amely egyben töltőegységként is üzemel. Az elektromos borotvák hálózatról tölthetők, gyakran viszont akkumulátorról vagy elemről is működnek, néha pedig mindkét energiaellátási módot támogatják. Abban az esetben, ha vízálló készüléket választasz, akár a zuhany alatt is használhatod. 

Holení holicím strojkem
Először válaszold meg magadnak az alábbi kérdéseket:
 • Legalább kétnaponta borotválkozol vagy inkább csak párhetente egyszer?
 • Szeretnéd-e egyúttal trimmelni a bajszod és pajeszod? 
 • Általában otthon borotválkozol, vagy gyakran utazol és akkumulátorról üzemelteted a készüléket? 

Elektromos borotvák típusai

Rezgőkéses borotvák
 • Szitafejek alatt rezgő pengék rendszere
 • Ideálisak rövidebb szőrzet gyakrabban történő borotválására
 • A szitafejek mozognak, és az állon lévő szakállal is megbirkóznak
 • Valamivel hangosabbak, mint a körkésesek
Körkéses borotvák
 • 2 vagy 3 egymástól elkülönülten forgó fej rendszere
 • A drágább készülékek feje mozog
 • Sűrűbb és hosszabb szőrzet borotválására alkalmas
 • Erősebb szőrzettel is megbirkózik
 • Általában csendesebb, mint a rezgőfejesek változatok

Mik a fontos szempontok az elektromos borotva választása során?


Energiaellátás

Energiaellátás

 • Hálózati elektromos borotvák – borotválkozás közben elektromos hálózatra kell kötni őket. Nem kell ezért foglalkoznod a töltéssel, és nem fenyeget annak a veszélye sem, hogy rosszkor merül le az elem. Kevésbé jól használható nyaralásokon, hétvégi pihenéseken, stb. Hátránya lehet az is, hogy útban lehet borotválkozáskor a hálózati kábel. 
 • Akkumulátoros elektromos borotvák – praktikus azok számára, akik gyakran dolgoznak, vagy járnak pihenni. Amennyiben utazás előtt feltöltöd a készüléket, nem kell magaddal vinned a nehéz kábeleket. Néhány modell hálózatról és akkumulátorról is működik, ha lemerül, elég bedugni a konnektorba, és már használhatod is tovább. Nem kell várnod, amíg feltöltődik. 
 • Elemes elektromos borotvák – nem kell tölteni, az elemet ki kell cserélni, ha lemerül. Az elemes készülék nem bír sokat viszont, így viszonylag gyakran kell majd cserélni őket. Minden típus közül ez a legkevésbé praktikus változat. Főként azok tudják jól kihasználni, akik csak néhány hetente borotválkoznak, vagy van egy kiapadhatatlan olcsó elemforrásuk. 
Üzemidő

Üzemidő

A készülékek általában átlagosan 40 percet bírnak töltésenként. Az olcsóbb modelleknél lehet ez viszont lényegesen kevesebb, a drágábbak pedig bírhatnak akár 50 percet vagy még többet. A töltés ideje körülbelül egy óra szokott lenni. Amennyiben gyakran utazol és fontos számodra, hogy minél tovább bírja az akkumulátor, valószínűleg a drágább változatok közül kell majd választanod. 

Funkciók

Funkciók

 • Tisztítóállvány – a tisztítóállvány sok elektromos borotvánál az alapfelszerelés része, kivéve a legalapabb verziókat. Kitisztítja a borotvából a szőrszálakat, eltünteti a baktériumokat, átkeni, kitisztítja a pengéket, ugyanakkor tölti is a készüléket, hogy az mindig használatra kész legyen. 
 • Trimmelő – olyan fej, amelyet rá lehet illeszteni a körkéses és a rezgőfejes készülékekre is. Általában a bajusz és pajesz hosszának igazítására szolgál. 
 • Kijelző – a kijelző általában az akkumulátor töltöttségi szintjét mutatja. Egyszerűen felismered majd, mikor kell a készüléket a töltőre helyezni. Az olcsóbb modelleket LCD kijelzőn mutatják a fennmaradó időt, a drágábbak LED-es kijelzőn. 
 • Gyorstöltés – a funkcióval ellátott készülékek nagyjából 5 perc alatt feltöltődnek annyira, hogy egy borotválkozást el tudj végezni velük. A normál töltés általában 1 órát vesz igénybe.
 • Szitafej cseréjének jelzése – a jelzésnek köszönhetően tudni fogod, mikor jött el a szitafej cseréjének ideje, hogy a teljesítmény optimális maradhasson.
 • Teljesítmény növelése – néhány készülék olyan technológiával is fel van szerelve, amely automatikusan növeli a teljesítményt, ha sűrűbb szőrzetet érzékel. A technológia a drágább készülékeknél elérhető.
 • Vízállóság – a vízhatlan készülékeket zuhany alatt is lehet használni vagy folyóvíz alatt tisztítani.  
 • Utazótok – praktikus üzleti utak vagy nyaralások során.


Elektromos borotvák kiválasztása során eldöntendő kérdések

Rezgőkéses vagy körkéses borotva legyen?

Amennyiben gyakran és rendszeresen borotválkozol, a rezgőkéses borotva az ideális megoldás számodra. Rövidebb arcszőrzet leborotválására alkalmas, gyorsan, és ami még fontosabb, alaposan leborotválja azt. Szitafejek alatt elhelyezett rezgős pengés rendszerrel működik, a sziták száma különbözhet a gyártótól és modelltől függően. Általánosságban igaz az, hogy minél több szitafej van, annál alaposabban tudja a borotva leborotválni arcod bőrét. A fej általában mozog és rugós, tökéletesen tud alkalmazkodni az arc kontúrvonalához, és kiváló eredményt biztosít az áll és a bajusz területén is. Ezen készüléktípusra a Braun specializálódott.


A körkéses borotva sűrűbb és hosszabb szálak borotválására alkalmas. Amennyiben ritkábban, vagy csak alkalmanként borotválkozol, egyértelműen ez a jobb választás számodra. Általában 2 vagy 3 – egymástól függetlenül forgó – fejjel rendelkezik, amelyek a drágább változatoknál billennek is, így jobban tudnak alkalmazkodni használójuk arcvonásaihoz. A rezgőkéseshez képest a körkéses gép az erősebb szőrszálakkal is megbirkózik, és lényegesen halkabb. Ilyen típusú készülékeket a Philips és Remington gyártóknál találsz.


Száraz vagy nedves borotválkozás?

Manapság már a készülékek nagy része száraz és nedves borotválkozás során is használható. Száraz borotválkozáshoz nincs szükség sem vízre, sem borotválkozószerekre, ami nagy előny, ha sietős a dolgod. Gyorsan meg tudsz így borotválkozni - akár az autóban vagy az irodában, ugyanakkor nem sérül meg a bőröd sem. A nedves borotválkozás főként azon férfiak számára ajánlott, akiknek érzékeny az arcbőre, és emiatt sokkal nagyobb az esélye annak, hogy kipirosodik. A nedves borotválkozást lehetővé tévő készülékek általában vízállóak. 

Milyen lehetőségek vannak a készülékek energiaellátására?

Hálózati és akkumulátoros töltés is létezik. A hálózati töltéses borotvák adott helyzetben nem biztos, hogy praktikusan használhatóak, főként, ha épp nincs elérhető konnektor, mondjuk utazáskor. Hátrány az is, hogy a kábel korlátoz a mozgásban a borotválkozás során. Másrészt viszont megbízhatóak, és nem fenyeget annak veszélye, hogy a lehető legrosszabbkor merülnek le. 

 

Az akkumulátoros készülékeknél megszűnnek a hálózatról működésből adódó kellemetlenségek. A mai akkumulátoros gépek nagyon gyorsan töltődnek, ugyanakkor 40-60 perc üzemidőt tudnak biztosítani. A legpraktikusabbak azok a készülékek, amelyeknél mindkét működtetési módra van lehetőség. Amennyiben borotválkozás közben lemerül a készülék, elég egyszerűen bedugni és folytatni a borotválkozást.


Hogyan tudom tisztán tartani a készüléket?

Még egy elektromos borotvát is rendszeresen karban kell tartani. Már néhány borotválkozást követően ki kell tisztítani. A régebbi modelleknél le kell venni a szitafejet, vagy lebillenteni a rotáló fejek borítását, hogy egy speciális, kis méretű ecset segítségével eltávolíthasd a készülék bugyraiból a leborotvált szőrszálakat. A modernebb készülékeken külön van általában tisztítóprogram, vagy csomagolnak hozzá tisztítóállványt, amelybe elég beleállítani a borotvát, és részedről már nincs is további teendő a karbantartással kapcsolatban.

Milyen egyéb funkciókat kínálhatnak még az elektromos borotvák?

A kényelmes, zuhanyzás közben végzett borotválkozás érdekében manapság már a készülékek nagy részét vízhatlanra készítik, és teljes mértékben le is lehet mosni őket. Az elektromos borotvákhoz gyakran adnak trimmelőfejet is, amellyel megigazíthatod arcszőrzeted hosszát, kímélik arcod bőrét és lehetővé teszik, hogy több szakáll-stílust is kipróbálj. Természetes mára már az is, egy rövid óra alatt feltöltődnek, és legalább 40-50 percig bírják a folyamatos működést egy töltéssel.


Másfajta borotvát keresel?


Nézz körül hagyományos borotva kínálatunkban!
Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ