Antikámen Smart home

Hogyan válasszunk Virtuális Valóság Szemüveget?

Termékkatalógus

Nem vagy benne biztos, hogy melyik Virtuális Valóság szemüveget érdemes megvásárolnod? Manapság a legmodernebb Hi-Tech újdonság is megvásárolható pár tízezer forintért. Ne habozz, olvasd el hasznos tippjeinket, amelyek biztosan segítenek a választásban.

Virtuális valóság avagy szórakozás mindenkinek
Válaszold meg ezeket a kérdéseket
 • Milyen eszközzel kívánsz a virtuális valóságba belépni?
 • Mennyit tervezel a VR-ba fektetni?
 • Készen állsz arra, hogy belevesd magadat a virtuális világok kalandjaiba?

A szemüveg kiválasztásának legfontosabb kritériumai

Virtuális valóság mobiltelefonnal, számítógéppel vagy játékkonzollal?

Manapság a kitalált digitális világ viszonylag egyszerűen szimulálható - speciális szemüveg avagy headset használatával, amely okostelefonhoz , számítógéphez vagy játékkonzolhoz csatlakoztatható.

A legolcsóbb jegy a virtuális valóság világába az okostelefonnal használható VR szemüveg. Ezek alapvetően az okostelefon tartójaként szolgálnak, s a telefon beépített képernyőjének lépnek a helyébe. Ennek köszönhetően már 15-20 ezer Ft-ért élvezheted a virtuális élményeket.

Sokkal kifinomultabb megoldás a számítógéppel használható VR szemüveg. Ezeknél azonban magasabb kiadásokkal kell számolnod, mivel a kifinomult 3D-s világ megjelenítése jobban igénybe veszi a számítógép hardverét.

Egyfajta kompromisszum lehet a játékkonzollal használható VR szemüveg, amelyet egyszerűen csatlakoztatni kell, anélkül, hogy foglalkoznod kéne az alapértelmezett eszköz hardverkonfigurációjával.

Figyelj az eszközöd hardverének paramétereire

A virtuális valóság esetében fel kell ismerni, hogy ez egy rendkívül igényes technológia, amelyet sajnos nem minden eszköz képes kezelni.

VR mobiltelefonnal - Mindenképp szükséges a mozgásérzékelők (gyorsulásmérő és giroszkóp) jelenléte, nagy kijelző felbontás (legalább Full HD) és egy nagy teljesítményű processzor (négymagos és több). Összeállítottunk neked egy választékot olyan okostelefonokból, amelyek képesek VR eszközöket kezelni.

VR számítógéppel - PC vagy laptop kiválasztásakor a hard drive sebességére és méretére, a RAM memória méretére, és  nem utolsósorban a grafikus kártya teljesítményére összpontosíts. Modern csatlakozó-bemenetek jelenléte szintén szükséges, pl HDMI 1.4. A virtuális valóság kezelésére számos asztali számítógép vagy laptop is képes.

VR játékkonzollal - ha játékkonzolod van, akkor saját tetszésed szerint szórakozhatsz. A headset és más kiegészítők kiválasztásakor csak arra kell figyelni, hogy kompatibilisek legyenek a konzollal. Nincs szükség a konzol hardverének frissítésére sem. Ebben a tekintetben jelenleg a PlayStation jár legelőrébb.

A magasabb ár több kényelmi funkciót biztosít

A legolcsóbb virtuális valóság szemüveg csak a mobiltelefon tartójaként szolgál - mindössze annyit kell tenned, hogy behelyezed a mobiltelefont,  speciális VR módra kapcsolod az eszközt és a két lencse segítségével elmerülsz a virtuális világ élvezetében. A ColorCross VR szemüveg rendkívül alacsony és vonzó áron szerezhető be, így segítségükkel már akár 4000 Ft körüli összegért megtapasztalhatjuk virtuális valóság örömeit. Persze fizethetsz többet is, például kényelmes EVA habbal vagy állítható lencsékkel ellátott szemüvegekért, esetleg vezeték nélküli Bluetooth vezérlővel felszerelt szemüvegekért.

A népszerű HTC Vive virtuális valóság szemüveg, amelyet kényelmes kiszerelésben kapsz meg, természetesen magában foglal egy headset-et kiváló minőségű OLED kijelzővel és beépített hanggal, két haptikus visszajelzésre képes vezérlővel, és számos kábellel, beleértve az adaptereket. Ez a termék csak számítógépekhez vagy laptopokhoz használható.

A Playstation VR készlet szintén érdekes - PlayStation VR szemüveget, PlayStation 2 Eye kamerát, egy Move vezérlőt, VR Worlds játékot és magát a játékkonzolt is tartalmazza. Egy dobozban mindent megkapsz a teljes virtuális valóság élményhez.  

Kiegészítők, amelyek még nagyobb élményt nyújtanak

Gondold át, hogy csak headset-re van szükséged, vagy használni akarsz más kiegészítőket is.

A tökéletes hang a hihető virtuális valósághoz tartozik. Gondolj a minőségi fej- vagy fülhallgatóra és a modern hangfalakra. Bármelyik modellt választod, a kulcs az úgynevezett surround hang támogatás. A fejhallgatóknak még egy kellemes előnye van - kizárják a környezeti zajokat.

Számos különféle játékvezérlő létezik, vezetékes és vezeték nélküli egyaránt. Az izgalmas akció-shooter vagy a fárasztó tenisz így még inkább "igazi". A legfejlettebbek közé a speciális VR kesztyűt vagy egy olyan forradalmi fejhallgatót sorolhatunk, amely egy másik érzékszerveddel - a szaglásoddal - vonz be a virtuális valóságba.

E kategóriában fontos megemlíteni az olyan speciális VR kamerákat, amelyek 360 ° -os videót vagy gyönyörű fényképeket készítenek. A felhasználási lehetőségeik szélesek, a jövőben ezeknek a kameráknak a képességei általában lakóépületek és nem lakáscélú épületek ellenőrzésekor, oktatási vagy kognitív alkalmazásokban, oktatóanyagokban vagy szimulátorokban - például a hadsereg, stb. - esetében, kerülnek majd kihasználásra.

Mit jelent a VR Ready?

VR Ready vagy VR-kész jelölést eredetileg azon felhasználók számára hozták létre, akik nem követik közelről a legújabb technológiákat. Ha ezzel a megjelöléssel ellátott számítógépet, videokártyát vagy más alkatrészt vásárolsz, nem kell aggódnod, hogy az nem lesz megfelelő a virtuális valóság szimulálásához.

Kezdd egyszerűbb játékokkal, ideális esetben ülő helyzetben

A javuló minőség, a jobb képmegjelenítés vagy a jobb hangminőség miatt könnyen előfordulhat, hogy elfeledkezel a fizikai térről, amelyben játszol. Ezért nem javasoljuk a virtuális valóság szabadban való használatát, sokkal alkalmasabb otthoni vagy egyéb biztonságos környezetben történő használatra. A virtuális valóságba merülés gyakran úgy összezavarhat, hogy szélsőséges esetben akár könnyen elveszítheted az egyensúlyodat - javasoljuk, hogy forgószéken ülj, és legyen elég hely körülötted. Legjobb, ha egy másik személy figyel, amikor először játszol.

Egyes alkalmazásokat vagy játékokat akár túl intenzívnek találhatsz. Eleinte kerüld a különféle horror filmeket vagy hullámvasutakat, amelyek használatakor émelygéssel járó állapot, úgynevezett utazási betegség jelentkezhet. Ez a virtuális valóság logikus következménye - a szemek azt érzékelik, hogy viharos mozgásban vagy, így az agy is azt gondolja, de ugyanakkor a fülben lévő érzékelő motorok tájékoztatják, hogy valójában ülő helyzetben vagy. Ha mozgás- avagy utazási betegség lép fel, ne habozz, azonnal vedd le a VR szemüveget, és pihenj egy kicsit.

Virtuális valóság szemüveget akarsz választani?

Samsung Gear VR

Virtuális valóság szemüvegek okostelefonhoz

Az alacsony kezdeti beruházásnak köszönhetően szinte bárki kipróbálhatja a virtuális valóságot.

Csak egy mobiltelefonra van szükséged, és máris nyerésben vagy

 • Intuitív és rendkívül egyszerű kezelés
 • Az összes változat közül a legkompaktabb
 • Könnyen megfizethető
 • VR szemüvegek minden árkategóriában
Acer StarVR

Virtuális valóság szemüvegek számítógéphez

A rendkívül nagy teljesítményű számítógépek széles körű felhasználást kínálnak a közeljövőben.

Ne feledkezz el a gyors meghajtóról, a modern processzorról és a nagy teljesítményű videokártyáról

 • Virtuális valóság segítségével a tartalmak megosztása barátaiddal gyerekjáték
 • Maximális vizuális, mentális és fizikai élmény
 • A nagyobb befektetett összeg általában jobb szimulációt eredményez
 • A tökéletes kalibrálás és pontosság garantált
Playstation VR PS4-hez

Virtuális valóság szemüveg játékkonzolokhoz

Nem kell hardver vagy egyéb fejlesztések miatt aggódnod.

Fedezd fel a játékkonzolok eddig rejtett lehetőségeit

 • Nincs hosszú szinkronizálás és további beállítások
 • Márkás VR szemüvegek és tartozékok, többnyire közvetlenül a gyártótól
 • Könnyebb tájékozódás a kiegészítők és játékok kompatibilitásában
Playstation VR PS4-hez

FPV szemüvegek drónokhoz

A magasból új színben látod a világot.

Láss a drónod szemével és élvezd a valóság új dimenzióját

 • Mindig egy adott drone márkához tervezik
 • Lehetővé teszi, hogy szó szerint összeolvadj a távirányított eszközzel
 • Kiváló kialakítás és teljesítmény
Samostatné VR brýle

Önálló VR szemüvegek

VR szemüvegek, melyek semmi mást nem igényelnek

VR szemüvegek, melyekhez nem szükséges sem PC, sem játékkonzol, sem mobiltelefon.

 • Olcsó, kompakt és teljes értékű virtuális valóság
 • Saját számítási teljestménnyel és akkumuáltorral rendelkeznek
 • Némelyik modell PC-hez csatlakoztatható - így általános számítógépes VR szemüvegként is működtethető

Szószedet - VR

Virtuális Valóság szemüveg

Fejre illeszthető eszköz. Alapvetően egy  speciális szemüvegről beszélünk, amelyet általában beépített fejhallgatóval szerelnek fel. A modern VR szemüvegek egyre modernebb funkciókat is tartalmaznak, például követik a szem mozgását, vagy az intenzívebb játékélmény érdekében más érzékszervedet is bevonják a játékba, nevezetesen a szaglásodat.

360 ° -os videó

Fejlett digitális dimenzió, amelyet egy 360 fokos vagy gömb alakú kamerarendszerrel hoznak létre, s amely a több lencsének köszönhetően az egész környezet képes lefedni. Tehát nem csak egy képet nem látsz a videóban, hanem körül is nézhetsz a függőleges és vízszintes csúszkák segítségével.

Haptikus visszajelzés

Egy modern funkció, amely elsősorban az alkalmazások és játékok kényelmesebb irányítására szolgál. A haptikus technológia rendkívül érzékeny az érintésre - az ezzel a technológiával rendelkező modern eszközök is felismerik a érintés mértékét vagy a játékos által alkalmazott nyomóerőt. Így minden érintés eltérő hatást gyakorol az alkalmazásban. A beállítási lehetőségektől függően bekapcsolható a "fordított rezgés", amely értesít a leadott jel erősségéről. Például autóversenynél egy forgatható kormánykereket használsz pedál nélkül. Ha erősen megnyomod a kormány jobb oldalát, akkor a jármű gyorsulni fog, míg ha a bal oldalt nyomod meg, akkor lelassul. "Fordított rezgést" fogsz érezni, amikor elég erővel nyomtad meg a kormánykereket, és az autó például fékezni kezd.

Utazási betegség

A mozgásbetegség vagy utazási betegség egy olyan állapot, amelyet émelygéssel jár. Ilyenkor a fülben lévő egyensúlyszerv - egy érzékelő motor, amely az egyensúlyt érzékeli - alapvetően másképp tájékoztatja az agyat a test mozgásáról, mint amit a szem lát. Ez az állapot egyszerűen fogalmazva annyira összezavarja a szervezetedet, hogy émelygést, sápadtságot, izzadást és gyors szívverést tapasztalsz. Képzeld el, hogy fejedre helyezed a virtuális valóság szemüveget és nyugodtan ülsz egy széken. De a virtuális valóságban egy vidámparkban vagy, ahol épp egy hullámvasúton vágtázol. Az egyensúlyszerved azt jelzi, hogy nem vagy mozgásban, de a szemeid valami teljesen mást látnak. E kettő ellentétének az eredménye az utazási betegség.

 
Nyomtatás
P-DC1-WEB25
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ