Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Milyen VR-szemüveget vegyek?

Termékkatalógus

Nem tudod eldönteni, hogy melyik virtuális valóság szemüveget érdemes megvásárolnod? Manapság már a legmodernebb Hi-Tech újdonságok is megtalálhatók az elérhető árkategóriában. Ne habozz, olvasd el hasznos tippjeinket, amelyek biztosan a segítségedre lesznek a választásban.

Milyen VR-szemüveget vegyek?
Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
 • Milyen eszközzel kívánsz a virtuális valóságba belépni?
 • Mennyit tervezel a VR-ba fektetni?
 • Készen állsz arra, hogy belevesd magadat a virtuális világok kalandjaiba?

A VR-szemüveg kiválasztásának legfontosabb kritériumai


Virtuális valóság mobiltelefonnal, számítógéppel vagy játékkonzollal?

Manapság a kitalált digitális világ viszonylag egyszerűen szimulálható - speciális szemüveg avagy headset használatával, amely okostelefonhoz, számítógéphez vagy játékkonzolhoz csatlakoztatható.


A legolcsóbb jegy a virtuális valóság világába az okostelefonnal használható VR-szemüveg. Ezek alapvetően az okostelefon tartójaként szolgálnak, s a telefon beépített képernyőjének lépnek a helyébe. Ennek köszönhetően már akár néhány ezer forintért is élvezheted a virtuális élményeket.


Sokkal kifinomultabb megoldás a számítógéppel használható VR-szemüveg. Ezeknél azonban magasabb kiadásokkal kell számolnod, mivel a kifinomult 3D-s világ megjelenítése jobban igénybe veszi a számítógép hardverét.


Egyfajta kompromisszum lehet a játékkonzollal használható VR-szemüveg, amelyet egyszerűen csak csatlakoztatni kell anélkül, hogy foglalkoznod kéne az alapértelmezett eszköz hardverkonfigurációjával.

Vedd figyelembe az eszközöd hardverének paramétereit is

A virtuális valóság esetében fel kell ismerni, hogy ez egy rendkívül igényes technológia, amelyet sajnos nem minden eszköz képes kezelni.


VR mobiltelefonnal - mindenképp szükséges a mozgásérzékelők (gyorsulásmérő és giroszkóp) jelenléte, nagy kijelző felbontás (legalább Full HD) és egy nagy teljesítményű processzor (négymagos és több). Összeállítottunk neked egy választékot olyan okostelefonokból, amelyek képesek VR eszközöket kezelni.


VR számítógéppel - PC vagy laptop kiválasztásakor a hard drive sebességére és méretére, a RAM memória méretére, és nem utolsósorban a grafikus kártya teljesítményére összpontosíts. Modern csatlakozó-bemenetek jelenléte szintén szükséges, pl. HDMI 1.4. A virtuális valóság kezelésére számos asztali számítógép és laptop is képes.


VR játékkonzollal - ha játékkonzolod van, akkor saját tetszésed szerint szórakozhatsz. A headset és más kiegészítők kiválasztásakor csak arra kell figyelni, hogy kompatibilisek legyenek a konzollal. Nincs szükség a konzol hardverének frissítésére sem. Ebben a tekintetben jelenleg a PlayStation jár legelőrébb.

A magasabb ár több kényelmi funkcióval jár

A legolcsóbb virtuális valóság szemüvegek csak a mobiltelefon tartójaként szolgálnak - mindössze annyit kell tenned, hogy behelyezed a mobiltelefont, speciális VR módra kapcsolod az eszközt és a két lencse segítségével elmerülsz a virtuális világ élvezetében. Ezek rendkívül alacsony és vonzó áron szerezhető be, így akár már néhány ezer forintért is megtapasztalhatjuk virtuális valóság örömeit. Persze fizethetsz többet is, például kényelmes EVA habbal vagy állítható lencsékkel ellátott szemüvegekért, esetleg vezeték nélküli Bluetooth vezérlővel felszerelt szemüvegekért.


A népszerű HTC Vive Pro 2 Full Kit, amelyet kényelmes kiszerelésben kapsz meg, természetesen magába foglal egy headset-et kiváló minőségű AMOLED kijelzővel és beépített hangszórókkal, két mozgásvezérlővel és két külső mozgásérzékelővel, Link box-szal, kábelezéssel és hálózati adapterekkel. Ez a termék csak számítógépekhez vagy laptopokhoz használható.


A Playstation VR2 szintén nagyon érdekes - a csomag tartalmazza magát a PlayStation VR2-t, PlayStation VR2 Sense vezérlőket, USB-kábelt a párosításhoz és az illesztőprogramok letöltéséhez, sztereó fejhallgatót és három pár fülbetétet.

Kiegészítők, amelyek még nagyobb élményt nyújtanak

Gondold át, hogy csak egy headset-re van-e szükséged, vagy használni szeretnél más kiegészítőket is.


Számos különféle VR-szemüveg tartozék létezik. A tökéletes hang is fontos része a hiteles virtuális valóságnak. Amennyiben a VR-szemüveg nem tartalmaz hangszórókat, szükséged lesz egy minőségi fej-/fülhallgatóra vagy modern hangfalakra. Bármelyik modellt választod, a kulcs az úgynevezett surround hangzás. A fejhallgatóknak van egy plusz előnyük - kizárják a környezeti zajokat.

Mit jelent a VR Ready?

VR Ready jelölést eredetileg azon felhasználók számára hozták létre, akik nem követik szorosan a legújabb technológiákat. Ha ezzel a megjelöléssel ellátott számítógépet, videokártyát vagy más alkatrészt vásárolsz, nem kell aggódnod amiatt, hogy az nem lesz megfelelő a virtuális valóság szimulálásához.

Kezdd egyszerűbb játékokkal, ideális esetben ülő helyzetben

Az egyre jobb minőség, képmegjelenítés és hangminőség miatt könnyen előfordulhat, hogy megfeledkezel a fizikai térről, amelyben játszol. Ezért nem javasoljuk a virtuális valóság szabadban való használatát, sokkal alkalmasabb otthoni vagy egyéb biztonságos környezetben történő használatra. A virtuális valóságba merülés gyakran úgy összezavarhat, hogy szélsőséges esetben akár könnyen elveszítheted az egyensúlyodat - javasoljuk, hogy forgószéken ülj, és legyen elég hely körülötted. Legjobb, ha egy másik személy figyel, amikor először játszol.


Egyes alkalmazásokat vagy játékokat akár túl intenzívnek találhatsz. Eleinte kerüld a különféle horror filmeket vagy hullámvasutakat, amelyek használatakor émelygéssel járó állapot, úgynevezett utazási betegség jelentkezhet. Ez a virtuális valóság logikus következménye - a szemek azt érzékelik, hogy viharos mozgásban vagy, így az agy is azt gondolja, ugyanakkor a fülben lévő érzékelő motorok tájékoztatják, hogy valójában ülő helyzetben vagy. Ha mozgás- avagy utazási betegség lép fel, ne habozz, azonnal vedd le a VR-szemüveget, és pihenj egy kicsit.

Milyen VR-szemüvegeket különböztetünk meg?

Samsung Gear VR

VR szemüvegek okostelefonhoz

Az alacsony kezdeti beruházásnak köszönhetően szinte bárki kipróbálhatja a virtuális valóságot.

Csak egy okostelefonra van hozzá szükséged, és máris nyert ügyed van

 • Intuitív és rendkívül egyszerű kezelés
 • Az összes változat közül a legkompaktabb
 • Könnyen megfizethető
 • VR szemüvegek minden árkategóriában
Acer StarVR

VR szemüvegek számítógéphez

A rendkívül nagy teljesítményű számítógépek széles körű felhasználást kínálnak a közeljövőben.

Ne feledkezz el a gyors meghajtóról, a modern processzorról és a nagy teljesítményű videokártyáról

 • Virtuális valóság segítségével a tartalmak megosztása barátaiddal gyerekjáték
 • Maximális vizuális, mentális és fizikai élmény
 • A nagyobb befektetett összeg általában jobb szimulációt eredményez
 • A tökéletes kalibrálás és pontosság garantált
Playstation VR PS4-hez

VR szemüvegek játékkonzolhoz

Nem kell a hardver és egyéb fejlesztések miatt aggódnod.

Fedezd fel a játékkonzolok eddig rejtett lehetőségeit

 • Nincs hosszú szinkronizálás és további beállítások
 • Márkás VR szemüvegek és tartozékok, többnyire közvetlenül a gyártótól
 • Könnyebb tájékozódás a kiegészítők és játékok kompatibilitásában
Milyen VR-szemüveget vegyek drónhoz?

FPV szemüvegek drónokhoz

A magasból új színben láthatod a világot.

Láss a drónod szemével és élvezd a valóság új dimenzióját

 • Mindig egy adott drónmárkához tervezik
 • Lehetővé teszi, hogy szó szerint összeolvadj a távirányított eszközzel
 • Kiváló kialakítás és teljesítmény
Önállóan működő VR szemüvegek

Önállóan működő VR szemüvegek

VR szemüvegek, melyek semmi mást nem igényelnek

VR szemüvegek, melyekhez nem szükséges sem PC, sem játékkonzol, sem mobiltelefon

 • Olcsó, kompakt és teljes értékű virtuális valóság
 • Saját számítási teljestménnyel és akkumuáltorral rendelkeznek
 • Némelyik modell PC-hez is csatlakoztatható, így általános számítógépes VR szemüvegként is működtethető

Fogalomtár - Virtuális valóság

VR headset

Fejre illeszthető eszköz. Alapvetően egy speciális szemüvegről beszélünk, amelyet általában beépített fejhallgatóval szerelnek fel. A modern VR szemüvegek egyre modernebb funkciókat is tartalmaznak, például követik a szem mozgását, vagy az intenzívebb játékélmény érdekében más érzékszervedet is bevonják a játékba, nevezetesen a szaglásodat.

360°-os videó

Fejlett digitális dimenzió, amelyet egy 360 fokos vagy gömb alakú kamerarendszerrel hoznak létre, s amely a több lencsének köszönhetően az egész környezet képes lefedni. Tehát nemcsak egy képet látsz a videóban, hanem körül is nézhetsz a függőleges és vízszintes csúszkák segítségével.

Haptikus visszajelzés

Egy modern funkció, amely elsősorban az alkalmazások és játékok kényelmesebb irányítására szolgál. A haptikus technológia rendkívül érzékeny az érintésre - az ezzel a technológiával rendelkező modern eszközök is felismerik a érintés mértékét vagy a játékos által alkalmazott nyomóerőt. Így minden érintés eltérő hatást gyakorol az alkalmazásban. A beállítási lehetőségektől függően bekapcsolható a "fordított rezgés", amely értesít a leadott jel erősségéről. Például autóversenynél egy forgatható kormánykereket használsz pedál nélkül. Ha erősen megnyomod a kormány jobb oldalát, akkor a jármű gyorsulni fog, míg ha a bal oldalt nyomod meg, akkor lelassul. "Fordított rezgést " fogsz érezni, amikor elég erővel nyomtad meg a kormánykereket, és az autó például fékezni kezd.

Utazási betegség

A mozgásbetegség vagy utazási betegség egy olyan állapot, amelyet émelygéssel jár. Ilyenkor a fülben lévő egyensúlyszerv - egy érzékelő motor, amely az egyensúlyt érzékeli - alapvetően másképp tájékoztatja az agyat a test mozgásáról, mint amit a szem lát. Ez az állapot egyszerűen fogalmazva annyira összezavarja a szervezetedet, hogy émelygést, sápadtságot, izzadást és gyors szívverést tapasztalsz. Képzeld el, hogy fejedre helyezed a virtuális valóság szemüveget és nyugodtan ülsz egy széken. De a virtuális valóságban egy vidámparkban vagy, ahol épp egy hullámvasúton vágtázol. Az egyensúlyszerved azt jelzi, hogy nem vagy mozgásban, de a szemeid valami teljesen mást látnak. E kettő ellentétének az eredménye az utazási betegség.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ