Shop roku 30 dnů na vrácení

Hőlégbefúvók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Fűtőrendszer típusa
Elektromos
(4)
Fűtőventilátor
(1)
Gáz
(2)
Tulajdonságok
Elektronikus vezérlés
(3)
LED kijelző
(3)
Időzítő
(1)
Működést jelző fény
(2)
Fűtési teljesítmény
2000 W
37000 W
-
Szűrés

A hőlégbefúvókat a nagyon népszerű és a hatékony fűtőberendezések között tartjuk számon. Általában nagyobb munkaterületek fűtésére használatosak, de néhány kivitel alkalmas kültéri és belső házi használatra is. Főként gázüzemű és elektromos változatokat különböztetünk meg. Bizonytalan vagy a választásban? Segítünk kiválasztani a megfelelő hőlégbefúvót.

Tovább

A hőlégbefúvók előnyei és hátrányai

Mint minden fűtési módszer, a hőléfbefúvónak is vannak előnyei és hátrányai. Melyek ezek?

  • Gyors felfűtés.
  • Használható helyiségek szárítására is.
  • Használható otthoni, kültéri és ipari célokra egyaránt.
  • Általában magasabb ár.
  • Működés közben oxigént fogyaszt.
  • Nem alkalmas hosszú távú fűtésre.

Gáz- vagy elektromos hőlégbefúvó?

A gáz- és elektromos hőlégbefúvó alapvetően különbözik egymástól. A gázüzemű változathoz propán-bután palackokat kell használni, különböző tömegűeket, míg az elektromos fűtőberendezést elektromos hálózathoz kell csatlakoztatni.

Gázüzemű hőlégbefúvók

A gázüzemű hőlégbefúvók főként propán palackokat használnak, amelyeket csővel kötnek össze. Nagy előnye ennek a változatnak a könnyű hordozhatóság. Azonban a felfűtési idő korlátozott a gázpalackok súlya miatt, amelyek viszonylag nehezek, és alkalmanként újra kell tölteni azokat. A gázüzem miatt a gázüzemű hőlégbefúvók csak nyitott terepen használhatóak.

  • Mobilitás.
  • Ideális kültéri fűtéshez.
  • Nincs szükség elektromos aljzatra.
  • Gázpalackok szükségesek.
  • A helyiségeket intenzíven kell szellőztetni.
  • Általában nem alkalmas beltéri használatra.

i

A gázüzemű hőlégbefúvókhoz egy vagy háromféle propán-bután palackot használnak 2 kg, 5 kg vagy 10 kg tömeggel, és a fogyasztásnak megfelelően 8–40 órán át használhatók. A palackban a berendezésbe csatlakoztatás előtt fontos ellenőrizni a működési nyomást, amely általában 1,7 MPa.

Elektromos hőlégbefúvók

Az elektromos hőlégbefúvók működéséhez elektromos hálózatra van szükség. Emiatt nem túl alkalmas kültéri használatra, és különösen nem a természetben való táborozáshoz. Az előnye az, hogy nincs szükség gázpalackokra. Az elektromos fűtőtest/ventilátor a szárítás során magasabb hatékonysággal működik.

  • Kiválóan alkalmas beltéri használatra.
  • Csak csatlakoztatni kell a hálózathoz.
  • Nem igényel olyan intenzív szellőztetést.
  • Kevésbé mobilis.
  • Általában nem alkalmas kültéri használatra.
  • Szükség van elektromos aljzatra vagy más elektromos forrásra.

Kültéri gázfűtő
Gázüzemű fűtőtest

Elektromos fűtőventilátorok
Elektromos hőlégbefúvó

A kültéri elektromos hőlégbefúvót külső áramforrással is felszerelheted, ami megszabadítja az eszközt a zavaró kábelektől, és lehetővé teszi, hogy magaddal vihesd az útra. Hasonlóan a gázüzemű modellekhez, a kapacitása ennek a változatnak is korlátozott.

Kültéri hőlégbefúvók választása során mire ügyeljünk?

A kültéri hőlégbefúvók többféle paraméter és tulajdonság alapján osztályozhatóak. Különösen figyeljünk a teljesítményre, amely befolyásolja a fűtőtest fogyasztását és alkalmazhatóságát az adott helyiségekben. Ide tartoznak a kültéri és ipari területek, de kevésbé erős berendezések is megfelelnek a házi fűtéshez.

A hőlégbefúvók teljesítménye hatással van a fogyasztásra és az alkalmazásukra is

A légfűtéses hőlégbefúvók teljesítményét wattban mérik, amely az fűtés hatékonyságát jelzi. Az értékek 1 000 W-tól 40 000 W-ig terjednek, és meghatározzák a berendezés megfelelő felhasználását. A 2 kW alatti modelleket gyors és rövid távú helyiségfelfűtéshez lehet használni, míg a kültéri fűtőtestek akár 10 kW teljesítményt is elérhetnek. A magasabb értékek alkalmasak ipari és műhelyfűtésre, raktárak és csarnokok hőmérsékletének fenntartására.

Hol alkalmasak a bel-, és kültéri hőlégbefúvók?

A bel-, és kültéri hőlégbefúvóknak széles körű alkalmazásuk lehet. Ne felejtsük el, hogy ezek fűtőberendezések, amelyek működés közben oxigént fogyasztanak, így nem alkalmasak zárt helyiségek hosszú távú fűtésére. A legnépszerűbb helyszínek közé tartoznak:

  • Az elektromos sátorfűtőtest nagyon kompakt és általában 1 kW teljesítményű. Jó választás lehet, ha elő kell melegíteni a sátrat, de ne hagyd bekapcsolva az alvás során.
  • A teraszon használt gázfűtőtest általában gázüzemű és akár 11 kW teljesítményű is lehet. Biztosan felmelegíti a teraszt, és kellemes meleg hangulatot teremt hideg estéken.
  • A fürdőszobai fűtőtesteket általában elektromos meghajtású ventillátorral használják, 2 kW-ig. Főként gyors szárításra vagy zuhanyozás utáni szellőztetésre szolgálnak, és segítenek megelőzni a penész kialakulását.

A ventillátoros hőlégbefúvók fűtésen kívül szellőztetésre és szárításra is képesek

A ventillátoros hőlégbefúvóknak van egy levegőáramlási paramétere is, amelyet m³/óra egységben mérnek, és hatással van a szárítás sebességére valamint a működés zajára. A legtöbb fürdőszobához elég a 300 m³/óra, míg az ipari felhasználásra szánt modellek akár 1000 m³/óra levegőárammal is rendelkezhetnek.

Mennyi az energiafogyasztása a hőlégbefúvóknak?

A hőélgbefúvóknak természetesen van egy bizonyos energiafogyasztása is. Ezt két különböző mértékegységben adják meg a meghajtástól függően - az elektromos modellek esetében gyakran kWh-ban, míg a gázfűtők esetében g/h-ban. Sok modell esetében a teljesítményt szabályozhatja, így befolyásolhatja a fogyasztást is. A modern és luxus fűtőtestek gyakran intelligens túlmelegedés elleni védelmi funkcióval is rendelkeznek, amely magába foglalja a biztonsági zárat és megelőzi a baleseteket.

i

A hőlégbefúvók választása történhet a fűtőkapacitás paramétere alapján is, amely meghatározza, hogy a fűtőtest milyen nagy területet képes felmelegíteni. Általában ezt az értéket m³-ben adják meg.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
6 termék
CONCEPT QH4001 Fali kerámia hősugárzó, 2000 W, fekete - Hősugárzó Típusok
4,0 30×
CONCEPT QH4001 Fali kerámia hősugárzó, 2000 W, fekete
Hősugárzó - 2000W teljesítmény, 2 teljesítmény fokozat, elhelyezése falra, túlmelegedés elleni védelem, biztosíték, időzítő, LED kijelző, termosztát, távirányító, ventilátor, teljesítmény szabályozó, automatikus kikapcsolás, hőmérséklet szabályozás
31 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONET4001
4,0 30×
CONCEPT QH4001 Fali kerámia hősugárzó, 2000 W, fekete
Hősugárzó - 2000W teljesítmény, 2 teljesítmény fokozat, elhelyezése falra, túlmelegedés elleni védelem, biztosíték, időzítő, LED kijelző, termosztát, távirányító, ventilátor, teljesítmény szabályozó, automatikus kikapcsolás, hőmérséklet szabályozás
30 390 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONET4001
5,0 17×
GÜDE GEH 3000 P elektromos hőlégbefúvó
Hőlégbefúvó - garázsba és műhelybe, 3000 W fűtési teljesítmény, 2 fűtési fokozat, elhelyezés földre, biztosíték, termosztát és ventilátor, anyaga kerámia, fekete és kék kivitel, mérete 28 × 20 × 22 cm (Ma×Sz×Mé)
21 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GUDE043
Concept QH4100 Smart - Hősugárzó Típusok
4,0 30×
Concept QH4100 Smart
Hősugárzó - 2000W teljesítmény, 2 teljesítmény fokozat, elhelyezése falra, túlmelegedés elleni védelem, távirányító, WiFi
37 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CONel45
4,0
Einhell GE-HG 18/370 Niro Li-Solo Akkus hőlégbefúvó
Hőlégbefúvó - garázsba, műhelybe és pergolához, gáz, 37000 W fűtési teljesítmény, 1 fűtési fokozat, elhelyezés földre, túlmelegedés elleni védelem, ventilátor és nyomás szabályozó, anyaga lemez, befűthető légtér 1000 m³, rozsdamentes acél kivitel
Leárazás -6 %
63 190 Ft 66 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BOF161
4,7 21×
MEVA BRI TB01005P piezo
Hőlégbefúvó - műhelybe, gáz, 4400 W fűtési teljesítmény, elhelyezés földre, biztosíték, termosztát és teljesítmény szabályozó, ezüst kivitel, mérete 24 × 28 × 10 cm (Ma×Sz×Mé)
25 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHT0048

Hőlégbefúvók

A Hőlégbefúvók kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hőlégbefúvók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hőlégbefúvók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hőlégbefúvók vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ