Alza tavaszi TOP ajánlatok Takarítás a háztartásban

Huawei Watch GT 3 (BEMUTATÓ) - a fitness órák visszatértek egyenesen Ázsiából

Termékkatalógus

Teszt

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

A Huawei Watch GT 3 a népszerű sportkaróra sorozat harmadik szereplője, melynek megjelenésére csaknem két évet kellett várnunk. A legérdekesebb újításai közé tartoznak a fejlettebb sportfunkciók, a jobb vezérlés és a nagyobb akkumulátor-üzemidő. Mindazonáltal a Huawei okosóra tesztelése feltárt néhány hiányosságot is, amelyekkel mindenkinek feltétlenül tisztában kell lennie, mielőtt megvásárolná.

Huawei Watch GT 3; smartwatch; Huawei okosóra; viselhető elektronikai termék; wearables;

Huawei Watch GT 3 (BEMUTATÓ) – TARTALOM

 1. Ennél igényesebb kidolgozása nem is lehetne
 2. Számtalan funkció egy csomagban
 3. Huawei okosóra - sportrajongóknak
 4. Kövesd figyelemmel egészségi állapotodat
 5. Huawei Watch GT 3 - változatok, elérhetőség és ár

Ennél igényesebb kidolgozása nem is lehetne

A Huawei Watch GT 3 okosóra első pillantásra lenyűgöz precíz kivitelezésével, ebben csak kevesen tudják felvenni vele a versenyt. Az anyagfelhasználás kétségtelenül prémium kategóriás, az alsó műanyag rész kivételével kizárólag rozsdamentes acélból készült. Ezúttal is 42 és 46 mm-es méretek közül választhatunk, emellett kivételesen vékony, 11 mm-es, illetve 10,2 mm-es testtel büszkélkedhetnek.

Ezenkívül a korábbi Huawei okosóra generációhoz képest egy olyan forgatható vezérlőkoronát kaptak, mely rendkívül intuitív kezelést tesz lehetővé, még annak ellenére is, hogy sokak szerint a forgatás nem éppen a legideálisabb megoldás. Továbbá a tartalom görgetését enyhe rezgések formájában visszajelzés kíséri, mely funkció viszonylag ritka, kevés gyártó termékeinél találkozhatunk vele. A szíj anyaga az adott változattól függ, de az általunk tesztelt példánnyal kapcsolatban ki kell emelnünk az egyes fémrészeken található praktikus szegecseket, melyek segítségével könnyedén testre szabható a szíj teljes hossza. Maga a szíj emellett levehető, tehát bármikor gond nélkül lecserélhető az éppen aktuális személyes igényeknek megfelelően.

…
A Huawei Watch GT 3 okosórán beállítható számlapok egyike.

Az AMOLED kijelző minősége nem változott, méretét azonban 1,43 hüvelykre növelték (a 42 mm-es változat esetében 1,32"-re). Szintén említést érdemel a nagy felbontás, a kiváló megjelenítés és az automatikus fényerőszabályozás is, melyeknek köszönhetően a Huawei Watch GT 3 egyszerűen első osztályú képet ad. A különböző számlapok még érdekesebbé teszik a megjelenését, a mobilalkalmazáson belül ezekből számtalan opció áll rendelkezésre. Némelyik azonban fizetős és csak Android készülékeken vásárolható meg.

Az előre telepített óraszámlapok részben ugyan testre szabhatók, de az Apple Watch-hoz képest a lehetőségeink meglehetősen korlátozottak. Az always-on funkció használatával folyamatosan látható rajta az összes alapvető információ, valamint a legtöbb számlap is sajátos kialakítást kínál a kijelző ezen funkciójához. A többi számlap esetében hat univerzális always-on megjelenítés közül válogathatunk, és bár ezek nem igazán hasonlítanak a hagyományos óralapokra, a választás lehetősége tagadhatatlanul előnyt jelent.

… … …
A Huawei Watch GT 3 okosóra formatervezésének szemléltetése.

Számtalan funkció egy csomagban

A Huawei Watch GT 3 okosóra egy funkciókkal bőségesen felszerelt készülék, nem hiányzik belőle a stopperóra, az időzítő, a zseblámpát, a telefonlokátort és a részletes időjárásfigyelő sem, mely vicces illusztrációk kíséretében szemlélteti az aktuális állapotot és az elkövetkező napokra vonatkozó előrejelzést. Az okos ébresztőóra is rendkívül hasznosnak bizonyul, mivel a lehető legéberebb alvásfázisban ébreszti fel viselőjét a kiválasztott 5 és 30 perc közötti tartományon belül.

Továbbá a belső tárhelynek köszönhetően könnyedén tárolhatjuk az órán kedvenc zenéinket, amelyeket aztán vezeték nélküli fejhallgatón vagy hangszórón keresztül hallgathatunk meg (iPhone-on nem támogatott). A Huawei okosóra a telefon zene- és videólejátszójának vezérlésére is lehetőséget kínál, bár ezt valószínűleg kevesen fogják a gyakorlatban használni. Az előző generációhoz képest a 42 mm-es változatban is megtalálható a Bluetooth hívás, így könnyedén telefonálhatunk közvetlenül az óráról. Kár azonban, hogy a Huawei Watch GT 3 csak az előre elmentett kapcsolatok tárcsázását teszi lehetővé, mivel ez tulajdonképpen egy felesleges extra lépés.

Az adatok biztonsága érdekében a Huawei Watch GT 3 számkóddal levédhető, amelyet aztán minden alkalommal meg kell adni, amikor felvesszük a kezünkre. Ezt követően válnak csak elérhetővé számunkra az értesítések, amelyek a bejövő hívásokról, SMS-ekről és az alkalmazásüzenetekről informálnak minket. Ezenkívül teljes mértékben támogat minden magyar diakritikus jelet. Praktikus funkció továbbá az is, hogy az értesítések automatikusan elnémulnak, amikor az órát félretesszük. Ugyanakkor meglepő negatívum, hogy nem kínál lehetőséget smiley-k rajzolására, valamint, hogy az üzenetekre semmilyen módon nem tudunk válaszolni. Az egyetlen kivétel a bejövő hívások, mivel ilyenkor az előre elkészített sablonüzenetek egyikének kiválasztásával válaszolhatunk.

Érintés nélküli fizetésre egyelőre nem használható és az AppGallery áruházban is csak körülbelül 30 alkalmazás áll rendelkezésre. Ez nem kimondottan kevés, de a versenytársak hatalmas kínálatához képest jelentős hátrányt jelent. Az óra és a mobilalkalmazás felhasználói felülete azonban letisztult, dizájn szempontjából kellemes és szerencsére teljesen magyar nyelvű. Nem szabad megfeledkeznünk a kompatibilitásról sem, amely csak a HarmonyOS 2, iOS 9.0, Android 6.0 és újabb verziókkal rendelkező telefonok esetében biztosított.

Az akkumulátor üzemideje minden szempontból kielégítő, a teszt során az összes rendelkezésre álló mutató folyamatos mérése és az óránkénti aktivitás GPS-szel való nyomon követése mellett kevesebb mint 8 napig bírta ki. Ez ugyan nem éri el a gyártó által ígért 2 hetes üzemidőt, de a Huawei okosóra a teszt során az átlagos használathoz képest jóval nagyobb terhelésnek lett alávetve. A 42 mm-es modell azonban a gyártó szerint csak körülbelül fele ennyi ideig bárja, ami azonos terhelés mellett nagyjából csupán 3-4 napot jelentene. Mindazonáltal dicséretet érdemel a kiváló minőségű mágneses töltő, illetve azon képessége, hogy bizonyos Huawei telefonokról akár fordított vezeték nélküli töltéssel is feltölthető.

… … … …
A fenti képen a főmenü, alul pedig a napfelkelte/napnyugta áttekintése, a zene vezérlése és az ébresztőóra látható.

Huawei okosóra – sportrajongóknak

A Huawei Watch GT 3 legnagyobb előnye a konkurens okosórákkal szemben a fejlett sportfunkciókban rejlik, mint például a száznál is több különböző tevékenység támogatása és ezek közül némelyiket automatikusan fel is ismerése. Továbbá ötféle műholdas rendszerre támaszkodhatunk (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS), amelyek így még pontosabb, kétsávos üzemmódban is képesek működni. Emellett szabadtéri tevékenységek esetén nyomon követhető a megtett útvonal, és a kiindulási ponthoz való navigálás is lehetséges (a legrövidebb útvonal vagy az eredeti útvonal használatával). A tevékenység során azonban a térkép nem látható az órán, maga az útvonal egy szürke térben "lebeg".

A szabadtéri tevékenységekhez az iránytűt, a napfelkelte/napnyugta idejét jelző funkciót, valamint a légnyomással és a tengerszint feletti magassággal kapcsolatos információkat is hasznosnak találtuk. A Huawei Watch GT 3 okosórát azonban nemcsak a sporttevékenységek során tudjuk jól kihasználni, hanem a tervezés és a kiértékelés során is. Minden egyes gyakorlat után információt kapunk arról, hogy mennyi időre van szükség a következő edzés előtti regenerálódáshoz, míg az esetleges túlterheltséget az úgynevezett edzésterhelési mutató segít érzékelni. Az (an)aerob edzéshatás funkció azt is megmondja, hogy egy adott gyakorlat milyen hatással van a hosszú távú teljesítményünkre, míg a futóteljesítmény-index és a VO2max szintén rendelkezésre áll.

…
Képernyőfelvételek a Huawei okosórához tartozó mobilalkalmazásról.

Gyalogláshoz, kerékpározáshoz, szabadtéri vagy beltéri futáshoz a mobilalkalmazáson keresztül lehetőségünk van a tevékenységkövetésre, amely bónuszként egy rajzolt térképen szemlélteti a megtett útvonalat. Az alkalmazásban továbbá számos egyszeri futógyakorlatot is találunk, amelyeket angol nyelvű hangutasítások kísérnek. Hosszabb futások esetén hasznosak lehetnek az előre elkészített edzéstervek, amelyek az egyes gyakorlatokat a hét napjaira elosztva ütemezik. Az edzéstervek figyelembe veszik a megadott információkat és az általunk kitűzött célokat, ennek tükrében osztják fel az edzéseket, mindezt a maximális hatékonyság elérése érdekében. A teljesítményünk alapján a terv folyamatosan alkalmazkodik, de az edzés időpontját manuálisan is eltolhatjuk, így a menetrendet nem zavarják meg a váratlan események.

Hasonlóan fontos lehet a napi mozgás nyomon követése is, legyen szó a lépések számáról, az elégetett kalóriákról, a gyalogtávolságról, az intenzív mozgással töltött percekről vagy a megtett távolságról. A három színes körvonal alapvetően arra szolgál, hogy a Huawei okosóra a viselőjét minél több mozgásra ösztönözze. A fitneszrajongók összekapcsolhatják az órát a kiválasztott fitneszgépekkel is, míg az úszók elősorban az akár 5 atmoszférás vízállóságot fogják nagyra értékelni, amely lehetővé teszi számukra, hogy gond nélkül alámerüljenek kisebb mélységekbe.

…
A Huawei Watch GT 3 okosóra egyik alapból elérhető számlapja.

Kövesd figyelemmel egészségi állapotodat

A sporthoz szorosan kapcsolódik az egészség, amit a Huawei Watch GT 3 segítségével minden eddiginél szorosabban nyomon követhetünk. A továbbfejlesztett, nyolc fotodiódával és módosított algoritmussal ellátott érzékelő még pontosabb adatokat szolgáltat, legyen szó egész napos pulzusszám-monitorozásról, folyamatos stresszelemzésről vagy a vér oxigénellátásának (SpO2) folyamatos méréséről. A kockázati értékekre ezt követően azonnal reagálni tudunk fizikai pihenéssel vagy az előkészített légzőgyakorlatokkal. Ezek a beállításoktól függően egy-három percig tartanak, elvégzésük után pedig azt is megtudhatjuk, mennyire nyugodott le a pulzusszámunk.

Egy másik felettébb érdekes újdonság a bőr hőmérsékletének folyamatos mérése, amely számos testi folyamattal kapcsolatban áll. Rendelkezésre áll egy menstruációs ciklusfigyelő és egy Egészséges élet alkalmazás is, amely a kiválasztott cél alapján napi feladatokat készít elő. Ha például azt a lehetőséget választjuk ki, hogy "Úgy érzem, nagyon könnyen megfázom", akkor a feladatunk az lesz, hogy rendszeresen ébredjünk, igyunk elegendő folyadékot, vagy légzőgyakorlatokat végezzünk. Nem szabad említés nélkül hagynunk az alváselemzést sem, amely az alvás teljes időtartamát, a fázisok eloszlását és a légzés minőségét is méri, a végső értékeléshez pedig megjegyzések is társulnak.

… … … …
A fenti képen az egyik alap-számlap, lent a vér oxigénszintjének mérése, az egész napos pulzusszám és az alvásfigyelő látható.

Huawei Watch GT 3 - változatok, elérhetőség és ár

A Huawei Watch GT 3 okosóra négy mutatós változatban kapható. A 42 mm-es változat Elegant White bőrszíjjal vagy Elegant Gold fémszíjjal választható, míg a 46 mm-es Active Black szilikonszíjjal vagy Elite Stainless Steel fémszíjjal kapható. Az árak modelltől függően körülbelül 100 és 130 ezer forint között mozognak, ami nem éppen kis összeg, de a fentiekben említett szabványos paraméterek tekintetében arányosnak mondható. Az éppen aktuális árat és elérhetőséget a termék oldalán találhatod meg, amelyet az alábbi zöld gombok segítségével érhetsz el.

Huawei okosóra; smartwatch; wearables;

Huawei Watch GT 3

Okosórák

Népszerű tervezés, precíz kivitelezés, kiváló felszereltség és megbízható akkumulátor-üzemidő. Egyszóval a Huawei Watch GT 3 minden szempontból egy kiváló okosóra, amely akár más gyártók zászlóshajós modelljeivel is képes felvenni a versenyt. Ráadásul a kisebb hiányosságok pusztán szoftveres jellegűek, melyek a jövőbeli frissítésekkel könnyen orvosolhatók.

Előnyök

 • Kiváló kijelző
 • Kivételes kialakítás
 • Átlagon felüli funkciókészlet
 • Fejlett sportmutatók
 • Tisztességes akkumulátor-üzemidő

Hátrányok

 • Korlátozott értesítési lehetőségek
 • Az érintés nélküli fizetés hiánya
 • Korlátozott választék az app áruházban
i Ezek is érdekelhetnek:

A Huawei Watch GT 3 több szempontból is a sokoldalú második generációs modellre emlékeztet, azonban új hardverrel, vezérlőkoronával, fejlettebb funkciókkal és továbbfejlesztett operációs rendszerrel bővült. Azt azonban csak az ár fogja tudni eldönteni, hogy a harmadik generáció is az egész sorozat legnagyobb vonzerejét, a kiváló ár/teljesítmény arányt kínálja-e majd.

4,8 32×
Huawei Watch GT 3 42 mm White
Okosóra - női, magyar nyelvű vezérlés, AMOLED kijelző, GPS, telefonálás módja az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés, alvás / Ne zavarjanak mód, alkalmazásbolt, egyedi számlapok, navigáció és always On Display, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, max. akkumulátor üzemidő 168 óra, tok anyaga rozsdamentes acél

Leárazás -5 %
77 090 Ft 80 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HUWGT32a
4,4 27×
Huawei Watch GT 3 46 mm Black
Okosóra - férfi, magyar nyelvű vezérlés, AMOLED kijelző, GPS, telefonálás módja az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés, alvás / Ne zavarjanak mód, alkalmazásbolt, egyedi számlapok, navigáció és always On Display, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz, vízállóság 50 m (5 ATM) , max. akkumulátor üzemidő 336 óra, tok anyaga rozsdamentes acél

Szuper ár
81 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HUWGT36a
4,4 27×
Huawei Watch GT 3 46 mm Elite
Okosóra - férfi, magyar nyelvű vezérlés, AMOLED kijelző, GPS, telefonálás módja az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés, alvás / Ne zavarjanak mód, alkalmazásbolt, egyedi számlapok, navigáció és always On Display, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz, vízállóság 50 m (5 ATM) , max. akkumulátor üzemidő 336 óra, tok anyaga rozsdamentes acél

117 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HUWGT36c
4,8 32×
Huawei Watch GT 3 42 mm Gold
Okosóra - női, magyar nyelvű vezérlés, AMOLED kijelző, GPS, telefonálás módja az óráról a párosított telefonon keresztül (Bluetooth hatótávolságon belül), pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés, alvás / Ne zavarjanak mód, alkalmazásbolt, egyedi számlapok, navigáció és always On Display, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz, vízállóság 50 m (5 ATM) , max. akkumulátor üzemidő 168 óra, tok anyaga rozsdamentes acél

113 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HUWGT32b
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ