A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Instant kávé

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések

Az instant kávé gyakran életmentő lehet, például amikor időszűkében szenvedünk, egy gyors adag energiára van szükségük, vagy csak különösebb felhajtás és bonyolult elkészítési folyamatok nélkül akarjuk élvezni a kávé csodás ízét és telt aromáját. Nézzük, milyen tulajdonságai vannak az instant kávénak, melyek az előnyei, és milyen típusokat találhatsz a piacon.

Tovább

Instant kávé - Mi az, és milyen tulajdonságai vannak?

A felmérések szerint a magyar kávéfogyasztók fele sem tudja, hogy az instant kávé valódi kávéból készül. Sokan úgy vélik, hogy az instant kávé adalékanyagokat, például tartósítószert is tartalmaz, amelyeket a gyártási folyamat során adnak hozzá. Ez tévedés, mivel az instant kávé 100% valódi kávéból készül, s fogyasztása épp olyan frissítő és élénkítő hatást nyújt, mint a szemes kávé vagy az őrölt kávé fogyasztása.

Instant kávé készítése
Instant kávé - kényelem, gyorsaság, csodálatos íz és aroma.

Az instant kávé elkészítése - Időt takarítasz meg vele

Milyen tulajdonságokkal és előnyökkel büszkélkedhet az instant kávé? A legfontosabb, hogy az instant kávé készítése rendkívül gyors és egyszerű - nincs szükség kávéfőzőre, elég csak forró vizet önteni rá, elkeverni, majd igény szerint édesíteni cukorral vagy mézzel. A száz százalékos oldhatóság biztosítja, hogy csodás ízű és élénkítő ital jön létre a csészédben. Az tejjel elkészített instant kávé tökéletesen kiegészíti az édes desszerteket egy váratlan látogatás során.

Ha figyelsz a kalóriabevitelre, és szükséged van egy kis energiára, az instant kávé lehet a megoldás. Az instant kávé kalóriaértéke teljesen elhanyagolható, de mégis segít elnyomni az éhségérzetet. Persze az is fontos, hogy ne igyuk túl sok cukrorral, tejjel vagy tejszínnel.

Az instant kávé elkészítése - Egy apró trükk

Mi sem egyszerűbb, mint az instant kávé készítése, igaz? Ez valóban így is van, de egy apró és nagyon egyszerű trükkel tovább fokozhatod instant kávéd ízét: mielőtt forró vizet öntenél a kávéra, csorgass rá egy kis hideg vizet, s kavargasd addig, amíg a kávé teljesen fel nem oldódik. A forró vizet pedig ezután öntsd rá. Így ízletesebb lesz a kávé, mert ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, akkor megszilárdul a benne lévő keményítő, ami némi mellékízt eredményez. De ha először hideg vízben feloldod, akkor finomabb ízt kapsz.

Az instant kávé valódi szemes kávéból készül

Az instant kávé összetétele megegyezik az őrölt kávé összetételével. Amiben különböznek, az a gyártás módja. Az instant kávé gyártásának lépéseit:

  • 1. Őrlés - Az instant kávé gyártásának első lépése a pörkölt kávészemek megőrlése. Az eredmény tulajdonképpen az a kávé, amelyet őrölt-pörköltként ismerünk a boltokból.
  • 2. Forralás - Az őrlést követően a megőrölt kávét 100 °C fölötti hőmérsékletű vízben forralják. Ezen ugyanaz az eljárás, mintha otthon főznénk kávét, csak ipari mennyiségről van szó. A lefőzött kávét lepárlókban sűrítik.
  • 3. Szárítás - Az instant kávék többsége esetén a kávéitalból forró levegővel kipárologtatják a vizet, míg az ki nem kristályosodik. Így keletkezik belőle az granulátos formátumú termék, amelyet a boltokból ismerünk.
  • 4. Aromák visszaadagolása - Az őrlés során felszabadult és megkötött aromákat a gyártási folyamat végén újra hozzáadják az instant kávéhoz.

i

Az instant kávé szárításának létezik egy másik módja is, amelyet fagyasztásos eljárásnak neveznek. Ennek során a kávéitalt lefagyasztják, majd vákuum alá helyezik. A vákuum hatására a víz párologni kezd a kávéból, megőrizve a benne lévő aromákat. A fagyasztásos eljárást ritkábban használják, elsősorban a magasabb minőségű, prémium instant kávék gyártásánál.

Az instant kávé és a koffein

Az instant kávé koffeintartalma 30-90 mg/csésze körüli értéken mozog. Az instant kávé gyakran Arabica és Robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávé fajtákra jellemző ízt. A Robusta kétszer annyi koffeint tartalmaz, mint az Arabica. Természetesen koffeinmentes instant kávé is kapható a piacon. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 400 mg-ban maximalizálja az egészséges napi koffeinbevitelt (4-5 csésze koffeines kávé). Habár a koffeinmentes kávé sem teljesen koffeinmentes - egy adag koffeinmentes kávé átlagosan 2 mg koffeint tartalmaz - nagyjából 40 csésze koffeinmentes kávé tartalmaz annyi koffeint, mint mondjuk egy espresso vagy cappuccino.

i

A koffeinmentes instant kávé íze olyan, mint a hagyományos kávé íze és aromája. Az ízvizsgálatok azt mutatják, hogy a koffein önmagában nincs hatással az ízre.

Instant kávé granulátum
Instant kávé - csak egy kis víz, és máris kész a frissítő, élénkítő ital.

Instant kávé többféle formában

Az instant kávé 100% Arabica vagy kávékeverék formájában kerül értékesítésre (leggyakrabban Arabica és Robusta keveréke). A kávékeverékek fogyasztása két eltérő fajta kávé által létrehozott ízkombináció élvezetét teszi lehetővé.

  • Az Arabica instant kávé erősebb íze és teltebb aromával rendelkezik. A legkiválóbb kávé készíthető belőle, ezért az ára is magasabb.
  • A Robusta nem rendelkezik olyan erős és kifejező ízzel, így leginkább kávékeverékekben használják. A Robusta keserűbb és kétszer magasabb a koffeintartalma, mint az Arabica kávénak.

Miért drágább az instant kávé, mint a szemes kávé?

A szemes kávé ára akár feleannyi lehet, mint az instant kávé ára. Az instant kávé ára azért magasabb, mert az instant kávé előállításához kétszer annyi kávéra van szükség. Ugyanakkor az instant kávén végrehajtott tesztek kimutatták, hogy az instant kávé ugyanolyan mennyiségű koffeint tartalmaz, mint más típusok, így ugyanolyan hatékony élénkítő szer.

Kávéd már van, de nem tudod, hol és hogyan kellene tárolnod? Akkor tekintsd meg kávétartók kínálatunkat. A kávétartók segítenek, hogy a kávé hosszú ideig megőrizze ízét és aromáját. Tartós anyagokból készülnek, és használatukkal az instant kávé valóban tovább friss marad, mint ha csak a csomagolásában tárolnád.

Instant kávé ár, minőség

Mint említettük, az instant kávék ára némileg magasabb, mint az egyéb kávéké, mivel ugyanannyi mennyiség legyártásához kétszer annyi szemes kávéra van szükség. A magasabb költség tekinthető úgy is, mint a kényelem és a gyorsaság ára az íz és az aroma megtartása mellett. Kínálatunkban a 100%-os Arabica kávé és a legkiválóbb termőterületekről származó kávékeverékek mellett instant kávé különlegességek is helyet kaptak, például vietnámi instant kávékeverékek.

Ha adsz mások véleményére, és kíváncsi vagy, hogy mások mit választanak, akkor érdekes lehet Instant kávé vélemények és tesztek oldalunk, ahol olyan paramétereket veszünk figyelembe, mint népszerűség, vásárlói értékelés, fogyasztói ár, vagy akár vevői panaszok.

Az instant kávén túl

Ha úgy érzed, hogy az instant kávé mégsem a megfelelő választás, vagy az instant kávé mellett szívesen fogyasztasz egyéb kávéfajtákat is, akkor érdemes megtekintened általános kávé kínálatunkat, ahol kávék széles kínálatából válogathatsz. Ha pedig a kávéfőzők érdekelnek, akkor kávéfőzők, kávégépek és kávék oldalunk kiváló kiindulópont a neked leginkább megfelelő kávéfőző megtalálásához.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
illy Smooth, instant, 95g Szállításra kész > 10 db
Kávé - instant, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Olaszország
3 290 Ft

2.
NESCAFÉ Classic 150 g Szállításra kész > 5 db
Kávé - instant, 100% Arabica és 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, csomag tömege 150 g, 100 adag
2 190 Ft

3.
Kávé - instant, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Ausztria, csomag tömege 100 g
3 190 Ft

Még több
31 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,7
NESCAFÉ Classic 150 g
Kávé - instant, 100% Arabica és 100% Robusta, hozzáadott aromaanyagok nélkül, csomag tömege 150 g, 100 adag
2 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA315
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,9 19×
illy Smooth, instant, 95g
Kávé - instant, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Olaszország
3 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ILLKA337
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,5
L'OR Decaf, koffeinmentes, instant, 100g
Kávé - instant, 100% Arabica és koffeinmentes, származási hely Kolumbia, csomag tömege 100 g
3 190 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LORKA508
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
5,0
NESCAFÉ® Dolce Gusto® Latte Macchiato
Kávékapszula - tejes kávéitalok, kávékeverék, Dél-Amerika, 15 adag - 286 Ft/1 porce
4 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKK141
4,8
Jacobs Velvet, instant kávé, 100g
Kávé - instant, 100% Robusta, csomag tömege 378 g
2 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JACKA266
4,8 12×
NESCAFÉ CLASSIC koffeinmentes, 100g, üveges
Kávé - instant, koffeinmentes, csomag tömege 100 g
2 090 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESRK003
4,8
NESCAFÉ Classic Crema 150 g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, hozzáadott aromaanyagok nélkül, származási hely Brazília, csomag tömege 150 g, 100 adag
2 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA901
5,0
NESCAFÉ Gold Original 150 g
Kávé - instant, 100% Arabica, hozzáadott aromaanyagok nélkül, pörkölés helye Svájc, csomag tömege 150 g, 100 adag
2 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA285
4,8 12×
Caro ORIGINAL 200G
Ital - instant, gabonafélék, kávé pörkölésű keverék, árpát tartalmaz, árpamaláta, cikória és rozs, koffeinmentes, tömeg 200 g
2 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA867
4,8 10×
Davidoff Café Fine Aroma 100g
Kávé - instant, 100% Arabica, származási hely Dél-Amerika, pörkölés helye Németország, csomag tömege 100 g
2 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DAVFC426
4,5 10×
Davidoff Café Crema Intense 90g
Kávé - instant, 100% Arabica, csomag tömege 90 g
2 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DAVCR990
4,0
Jacobs Kronung, instant, 100g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, származási hely Etiópia, csomag tömege 380 g
2 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JACKA133
5,0
Davidoff Rich Aroma 100g
Kávé - instant, 100% Arabica, különböző eredetű kávék keveréke, pörkölés helye Németország, csomag tömege 100 g
2 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DAVKA188
4,5
Jacobs Velvet, instant, 200g
Kávé - instant, csomag tömege 200 g
2 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FOOD236
4,5
Davidoff Espresso 57 100g
Kávé - instant, 100% Arabica, származási hely Dél-Amerika, pörkölés helye Németország, csomag tömege 100 g
2 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: DAVKA288
4,7
NESCAFÉ Gold 200 g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, csomag tömege 200 g
5 290 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESGO473
4,3
NESCAFÉ Black Roast, instant, 200g
Kávé - instant, 100% Arabica, származási hely Brazília, pörkölés helye Franciaország, csomag tömege 630 g
4 150 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESKA226
5,0
NESCAFÉ Classic, instant, 200g
Kávé - instant, csomag tömege 200 g
3 420 Ft -tól
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESRK002
4,4
NESCAFÉ CLASSIC Crema 100g, üveges
Kávé - instant, csomag tömege 100 g
1 820 Ft -tól
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESRK004
4,2
NESCAFÉ Gold Original, 100g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, csomag tömege 100 g
3 320 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESGO510
2,5
NESCAFÉ Classic Crema 200 g
Kávé - instant, csomag tömege 200 g
3 420 Ft -tól
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESRK005
Jacobs Krönung Intense 200g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, pörkölés helye Németország
3 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: JACKA874
4,0
L'OR Intense, instant, 100g
Kávé - instant, kávéfajták keveréke, karamell aroma, csomag tömege 100 g
Leárazás -16 %
3 190 Ft 3 790 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LORKA560
NESCAFÉ GOLD Barista
Kávé - instant, 100% Arabica, csomag tömege 180 g
5 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NESGO757

Instant kávé

Instant kávé

A Instant kávé kategóriában összesen 31 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó instant kávé Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább instant kávé A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb instant kávé A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: instant kávé vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ