Shop roku 30 dnů na vrácení

Intel Core i9 processzorok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Intel
(14)
Foglalat
Intel 1200
(3)
Intel LGA1700
(11)
Processzormagok száma
8 ×
(3)
16 ×
(3)
24 ×
(8)
Processzor frekvencia
2,5 GHz
3,5 GHz
- 2,5 GHz 3,5 GHz
Szűrés

Az Intel i9 egy valóságos szörnyeteg az irodában és a gamer barlangban is. Unod a lassúságot? Az i9 processzor egy valóságos erőmű, amelyet az igényes szoftverek villámgyors futtatásához, a legújabb játékok zökkenőmentes működtetéséhez és a munkafolyamatok felpörgetéséhez is kiválóan használhatsz. Több mag, nagyobb sebesség, lenyűgöző teljesítmény. Tapasztald meg Te is az Intel i9 processzor erejét, és próbáld ki a számítástechnika új dimenzióját!

Tovább

Mi az az Intel i9 processzor?

Az Intel Core i9 processzor az Intel asztali számítógépekhez gyártott processzorainak csúcsmodellje. Ezek a processzorok a legigényesebb feladatokhoz is elegendő teljesítményt nyújtanak, legyen szó akár gamerekről, tartalomkészítőkről (például videószerkesztés, 3D modellezés), mesterséges intelligenciáról vagy bármilyen más területről, ahol a csúcsteljesítmény elengedhetetlen.

i

Ha érdekel a processzorok világa

Ha mélyebben szeretnél elmerülni a processzorok témájában, akkor az alábbi írásunk pont Neked való.

Melyek az Intel i9 processzor főbb jellemzői?

Az Intel Core i9 processzor változatok azoknak a felhasználóknak ajánlottak, akik a számítógépük maximális teljesítményét várják el, de mely jellemzők teszik olyan tökéletessé az Intel 9 GEN processzorát?

  1. Több magos architektúra: Több processzorszál jelenléte lehetővé teszi, hogy a processzor egyszerre több feladatot hajtson végre hatékonyan. Ez különösen fontos a multitasking és a nagy erőforrás igényű alkalmazások futtatása során.
  2. Magas órajelek: A processzor i9 változatai magas alapórajelekkel és Turbo Boost technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi az órajel dinamikus növelését terhelés alatt, így biztosítva a maximális teljesítményt.
  3. Nagyobb gyorsítótár: Az i9 processzor változatai nagyobb gyorsítótárral rendelkeznek, mint az alacsonyabb kategóriás modellek. A gyorsítótár a processzor által gyakran használt adatok gyorsabb elérését segíti elő, ami javítja a rendszer teljesítményét.
  4. Támogatott legújabb technológiák: Az i9 processzor típusok támogatják a legújabb utasításkészleteket és technológiákat, így biztosítva a jövőbeli alkalmazásokkal való kompatibilitást.
  5. Hyper-Threading technológia: Ez a technológia lehetővé teszi a processzor számára, hogy egyetlen fizikai magot két logikai magként kezeljen, ami tovább növeli a párhuzamos feldolgozási képességet és a teljesítményt.

A processzor magja a processzor alapvető feldolgozási egysége. Minden mag egy független processzor, amely képes utasításokat végrehajtani és adatokat feldolgozni.

Mikor hasznos a sok magos Core i9 processzor?

Az Intel i9 processzor változatai 8-24 maggal rendelkeznek. A pontos magszám a modelltől függően változik. A többmagos processzorok ideálisak a multitaskinghez és a nagy erőforrás igényű alkalmazások futtatásához, mint például a játékok, a videószerkesztés és a mesterséges intelligencia.

Intel i9 processzor foglalatok

Az Intel i9 processzor változatai a generációktól függően különböző processzorfoglalatokat (socket) használnak. A processzorfoglalat az a csatlakozási pont az alaplapon, ahová a processzort be kell illeszteni. Fontos, hogy a processzor és az alaplap foglalata kompatibilis legyen a megfelelő működés érdekében. Nézzük meg az egyes generációk jellemző foglalatait:

10. generáció (Comet Lake-S): LGA 1200
11. generáció (Rocket Lake-S): LGA 1200
12. generáció (Alder Lake-S): LGA 1700 (új)
13. generáció (Raptor Lake-S): LGA 1700

  • LGA 1200: Ez a foglalat a 10. és 11. generációs i9 processzorok esetében használatos. Ez a foglalat kompatibilis számos Intel processzorral a Core i3-tól a Core i9-ig.
  • LGA 1700: Az LGA 1700 egy újabb foglalat, amelyet a 12. és 13. generációs i9 processzorok használnak. Ez a foglalat nagyobb és több érintkezővel rendelkezik, mint az LGA 1200, ami lehetővé teszi a jobb teljesítményt és a fejlettebb funkciókat.

A processzor vásárlása előtt mindig ellenőrizd az adott processzor kompatibilitását az alaplappal. A régebbi generációs processzorok általában nem kompatibilisek az újabb generációs alaplapok foglalataival, és fordítva. Ha új processzort és alaplapot is vásárolsz, akkor érdemes olyan kombinációt választani, amely ugyanazt a foglalattípust használja.

Érdemes befektetni az Intel i9 processzor bármelyikébe?

Az Intel i9 processzor verzióok kiváló választást jelentenek azoknak a felhasználóknak, akiknek a lehető legjobb teljesítményre van szükségük.

  • Az Intel i9 a piacon kapható leggyorsabb processzorok közé tartoznak. Többmagos architektúrájukkal, magas órajelekkel és fejlett technológiákkal képesek a legnehezebb feladatokat is gyorsan és hatékonyan elvégezni.
  • Ideálisak gamerek és tartalomkészítők számára, akiknek a lehető legjobb teljesítményre van szükségük a játékok zökkenőmentes futtatásához, a videók szerkesztéséhez és a 3D-s modellezéshez.
  • Az Intel i9 CPU-k a legújabb technológiákat támogatják, így biztosítva a jövőbeli alkalmazásokkal való kompatibilitást.
  • Tökéletesek a multitaskinghez, így egyszerre több alkalmazást is futtathat anélkül, hogy a rendszer lelassulna.
  • A legdrágább processzorok közé tartoznak.
  • Sok hőt termelnek, amihez hatékony hűtőrendszerre van szükség.

i

Ha egyedül szeretnél PC-t építeni

Amennyiben elég ügyes vagy, akkor saját magad is meg tudod építeni az álom PC-d. Ehhez mi is tudunk némi segítséget nyújtani az alábbi cikkünkkel.

Hogyan, és milyen szempontok alapján válasszunk Intel i9 processzor típust?

Az Intel i9 processzor kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe venni, hogy a legmegfelelőbb modellt találhasd meg az igényeidnek megfelelően. Íme néhány kulcsfontosságú tényező, amelyeket érdemes megfontolni:

  • Teljesítményigény: Milyen feladatokra fogod használni a számítógépet? Játékra, videószerkesztésre, 3D-s modellezésre vagy más professzionális alkalmazásokra tervezi használni? Minél igényesebb a feladat, annál erősebb processzorra lesz szükséged. Hány alkalmazást futtatsz egyszerre? Ha gyakran használsz több alkalmazást egyszerre, akkor egy többmagos processzorra lesz szükséged a hatékony multitaskinghez.
  • Magok és szálak: Az i9 processzor változatok 8-24 maggal rendelkeznek. A több mag jobb teljesítményt nyújt a többmagos feladatokhoz, mint a videószerkesztés és a 3D-s renderelés. A Hyper-Threading technológia lehetővé teszi a processzor számára, hogy egyetlen fizikai magot két logikai magként kezeljen, ami további teljesítménynövekedést eredményez.
  • Órajel: Az órajel a processzor sebességének mértéke gigahertzben (GHz) mérve. A magasabb órajel általában gyorsabb teljesítményt jelent. A Turbo Boost technológia lehetővé teszi az órajel dinamikus növelését terhelés alatt, így biztosítva a maximális teljesítményt.
  • Gyorsítótár: A gyorsítótár a processzor által gyakran használt adatok ideiglenes tárolására szolgál. A nagyobb gyorsítótár gyorsabb adathozzáférést biztosít, ami javítja a rendszer teljesítményét.
  • Integrált grafika: Néhány i9 processzor beépített grafikával (iGPU) rendelkezik. Ez a funkció hasznos lehet, ha nem tervezed a dedikált grafikus kártya használatát.
  • Hűtés: Az i9 processzorok sok hőt termelnek, ezért hatékony hűtőrendszerre van szükség. Ellenőrizd, hogy a számítógéped rendelkezik-e megfelelő hűtőrendszerrel az i9 processzor támogatásához.

Ha továbbra sem vagy biztos a döntésben

Amennyiben még mindig nem sikerült döntened arról, hogy melyik CPU Intel i9 lesz a megfelelő a számodra, akkor nézd meg a vásárlói vélemények szerinti rendezést, amely támpontot adhat a választásban.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Intel Core i9-14900KS Szállításra kész > 5 db
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6,2 GHz, Boost technológiával akár 6,2 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Elektronikus promo kód Intel ARC Bundle - Assassins Creed Mirage - 2024.9.15-ig kell kiváltani melynek értéke 19 490 Ft
326 390 Ft

2.
Intel Core i9-14900K Szállításra kész > 5 db
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6 GHz, Boost technológiával akár 6 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Elektronikus promo kód Intel 14th Gen Game Bundle - Star Wars Outlaws - nutno uplatnit do 15.9.2024 melynek értéke 27 590 Ft
278 490 Ft

3.
Intel Core i9-12900KF Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Processzor - 16 magos, 24-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,2 GHz, Boost technológiával akár 5,2 GHz, 30 MB L3 cache, TDP 241 W, Alder Lake-S, Intel LGA1700 foglalat, Golden Cove, Gracemont architektúra
169 690 Ft

Még több
14 termék
4,7 17×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-14900K
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6 GHz, Boost technológiával akár 6 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Elektronikus promo kód Intel 14th Gen Game Bundle - Star Wars Outlaws - nutno uplatnit do 15.9.2024 melynek értéke 27 590 Ft
278 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi914900k
5,0 21×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-13900KF
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,8 GHz, Boost technológiával akár 5,8 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, beépített grafikus chip nélkül, Raptor Lake, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
221 890 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi913900kf
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-11900
Processzor - 8 magos, 16-szálas, 2,5 GHz, Boost technológiával akár 5,2 GHz, 16 MB L3 cache, TDP 65 W, Intel UHD Graphics 750, 1300 MHz, Rocket Lake-S, hűtő, csak Intel 5xx vagy Q470, Z490, H470 series chipset, Intel 1200 foglalat, Willow Cove architektúra, Intel
Szuper ár
118 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi911900
4,8 22×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-13900K
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,8 GHz, Boost technológiával akár 5,8 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Gamer egér Nibio melynek értéke 11 390 Ft
248 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi913900k
4,6 15×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-13900KS
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6 GHz, Boost technológiával akár 6 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Gamer egér Nibio melynek értéke 11 390 Ft
297 790 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi913900ks
5,0 21×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-13900KF
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,8 GHz, Boost technológiával akár 5,8 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, beépített grafikus chip nélkül, Raptor Lake, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Gamer egér Nibio melynek értéke 11 390 Ft
233 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi913900kf
Intel Core i9-14900KS - Processzor Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-14900KS
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6,2 GHz, Boost technológiával akár 6,2 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, csak Intel 6xx, 7xx series chipset, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
+Ajándék Elektronikus promo kód Intel ARC Bundle - Assassins Creed Mirage - 2024.9.15-ig kell kiváltani melynek értéke 19 490 Ft
326 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi914900ks
4,7 17×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-14900K
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6 GHz, Boost technológiával akár 6 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, Intel UHD Graphics 770, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
264 590 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi914900k
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-12900KF
Processzor - 16 magos, 24-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,2 GHz, Boost technológiával akár 5,2 GHz, 30 MB L3 cache, TDP 241 W, Alder Lake-S, Intel LGA1700 foglalat, Golden Cove, Gracemont architektúra
169 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 04. 22.
Termékkód: BOi912900kf
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-14900KF
Processzor - 24 magos, 32-szálas, 3,2 GHz, Turbo Boost technológiával akár 6 GHz, Boost technológiával akár 6 GHz, 36 MB L3 cache, TDP 253 W, beépített grafikus chip nélkül, Raptor Lake Refresh, hűtő nélkül, Intel LGA1700 foglalat, Raptor Cove, Gracemont architektúra
265 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 04. 26.
Termékkód: BOi914900kf
5,0
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-11900F
Processzor - 8 magos, 16-szálas, 2,5 GHz, Boost technológiával akár 5,2 GHz, 16 MB L3 cache, TDP 65 W, beépített grafikus chip nélkül, Rocket Lake-S, hűtő, csak Intel 5xx vagy Q470, Z490, H470 series chipset, Intel 1200 foglalat, Willow Cove architektúra, Intel
Szuper ár
106 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük 4 db
Várható 2024. 04. 22.
Termékkód: BOi911900f
4,7
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-12900KS
Processzor - 16 magos, 24-szálas, 2,5 GHz, Turbo Boost technológiával akár 5,5 GHz, Boost technológiával akár 5,5 GHz, 30 MB L3 cache, TDP 241 W, Intel UHD Graphics 770, 1450 MHz, Alder Lake-S, hűtő nélkül, Intel LGA1700 foglalat, Golden Cove, Gracemont architektúra
204 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BOi912900ks
5,0 10×
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-11900K
Processzor - 8 magos, 16-szálas, 3,5 GHz, Boost technológiával akár 5,3 GHz, 16 MB L3 cache, TDP 125 W, Intel UHD Graphics 750, 1300 MHz, Rocket Lake-S, hűtő nélkül, csak Intel 5xx vagy Q470, Z490, H470 series chipset, Intel 1200 foglalat, Willow Cove architektúra
129 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOi911900k
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
Intel Core i9-12900KF + Arc A770
Szett - 16 magos processzor, 24 szál, 3,2 GHz (TDP 241 W), Boost 5,2 GHz, 30 MB L3 gyorsítótár, Intel LGA1700 foglalat, Alder Lake-S, Grafikus kártya 16 GB GDDR6 (17500 MHz ), Intel ARC, Alchemist (DG2-512, 2100 MHz), Boost 2300 MHz, PCI Express x16 4.0, 256Bit, DisplayPort 2.0 és HDMI 2.0
240 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: BUN12900KFA770
Michal MikleHogyan cseréljünk processzort? (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK) A processzor cseréjének gondolata a legtöbb ember számára fejtörést és bizonytalanságot okoz. Mégis, sokunk előbb vagy utóbb kénytelen lesz szembenézni a feladattal. Rábízhatjuk másra is, de mi magunk is elvégezhetjük. Fontos azonban, hogy tudjuk, mit csinálunk, és mire...
Biztosan megfordult már a fejedben a kérdés, hogy vajon a számítógéped megfelelően működik-e, egyáltalán milyen teljesítményre képes. Cikkünkben részletes útmutatóval szolgálunk a PC diagnosztikához. Bemutatjuk, hogyan tesztelheted le a processzort, a videókártyát vagy...
A processzor kétségkívül bármely számítógép legfontosabb része. De vajon melyik a legjobb processzor? Hány maggal kell rendelkeznie? Mekkora órajelet kell elérnie? Milyen erős grafikus kártyát kell táplálnia? Mekkora legyen a legjobb processzor energiafelhasználása és...
Michal MikleIntel Rocket Lake (ÁTTEKINTÉS) Szinte az ajtó mögött várakozik a legújabb dobás - ezúttal az Intel mutatja be Rocket Lake-S processzorait. Ám az új chipekre, amelyek az első nagy változtatásnak számítanak az Intel Skylake óta, nehéz feladat vár, nevezetesen tartani a lépést az AMD Ryzen...
Több információval rendelkezünk az Intel új processzorairól. A jól megjegyezhető Tiger Lake nevet viselik, és ők a 11. generáció első képviselői. Hogyan javította a vállalat a 10 nm-es gyártástechnológiát? És mikor várhatók az első laptopok a kínálatunkban? Cikkünkből...
Az Intel a processzorok 10. generációjával ismét tovább feszegeti a határokat. Ma a hatmagos Intel Core i5-10600K gaming processzorra és a tízmagos Intel Core i9-10900K-ra fókuszálunk. Hogyan hasonlíthatók ezek az újítások közvetlenül az ADM konkurens,...
További cikkek Összes cikk

Intel Core i9 processzorok

A Intel Core i9 processzorok kategóriában összesen 14 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó intel Core i9 processzorok
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ