Intel Turbo Boost

Az egyik új technológia, amely Nehalem mikroarchitektúráján alapul. Lehetővé teszi, hogy az egyéni processzor magjai gyorsabban működjenek, mint alapfrekvenciájuk, feltéve, hogy a körülmények (áramfelvétel, maghőmérséklet) lehetővé teszik.

Ez a technológia egy vagy több szálas műveletek esetén növeli a teljesítményt. A technológia rendelkezésre áll, ha az operációs rendszer maximális processzor teljesítményt kér (P0 állapot).

Az Intel Turbo Boost maximális frekvenciája az aktív magok számától függ. Az a rész, amelyet a processzor aktívan használ ezen technológia használatával, függ a terheléstől és a működési környezettől, szükséges teljesítményt biztosítva, ahol és amikor szükséged van rá.

Az Intel Turbo Boost teljesítményének felső határa a következőktől függ:

  • Az aktív magok száma
  • Aktuális terhelés
  • Várható összfogyasztás
  • Processzor hőmérséklet


Ha a processzor ezen határértékek alatt van, és a munkaterhelés nagyobb teljesítményt igényel, a processzor frekvenciáját rövid időközönként dinamikusan 133 MHz-vel növeljük, amíg el nem éri teljesítményének maximális határát vagy az aktív magok számát.

Nyomtatás

30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ