Alza dny HU Alza days HU

Iratmegsemmisítés: az aprítás típusai

Termékkatalógus

Cikk

• Szerző: Szerkesztőség

A kézi iratmegsemmisítő kiválasztása során az egyik leglényegesebb paraméter a papír aprításának típusa. Három típus létezik: horizontális metszet, kersztmetszet, illetve mikro vágás. Mindegyik más-más célra alkalmas, ennek megfelelően eltérő iratmegsemmisítő biztonsági szintek közül válogathatunk. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miben is különbözik egymástól ez a három típus, és miért érdemes figyelembe venni ezt a paramétert a papíraprító eszköz kiválasztásakor, legyen az otthoni iratmegsemmisítő, irodai iratmegsemmisítő, vagy ipari iratmegsemmisítő.

Iratmegsemmisítés - papírvágás

A vágás típusa az iratmegsemmisítés során

Az iratmegsemmisítés összesen háromféle papíraprítási módszerrel lehetséges. Lássuk miben is különbözik egymástól a horizontális metszet, a keresztmetszet, illetve a mikro vágás.

  • A horizontális metszet alapszintű iratmegsemmisítést biztosít – a szabvány szerint az első két DIN-osztályozási szintre, azaz P1 és P2 szintekre alkalmas. A dokumentumokat hosszanti csíkokra vágja. A hátránya, hogy egy ilyen kézi iratmegsemmisítő egyszerre csak kisebb mennyiségű papírt képes felaprítani.
  • A keresztmetszet a DIN P3 és P4 iratmegsemmisítő biztonsági szintek megfelelője. Egy ilyen irodai iratmegsemmisítő két késsel van felszerelve, amelyek a papírt kisebb darabokra aprítják. Előnye, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű papír feldolgozására is alkalmas.
  • A mikro vágás a legmagasabb iratmegsemmisítő biztonsági szintek (konkrétan a DIN P5 és P6) szinonimája. Az ipari iratmegsemmisítő így szó szerint miniatűr részecskékre aprítja a papírt.

Miért fontos az iratmegsemmisítés?

Az iratmegsemmisítés, amelyre egy adott kézi iratmegsemmisítő modell képes, kéz a kézben jár a biztonsággal. Az iratmegsemmisítő feladata, hogy megakadályozza a dokumentumok vagy egyéb információhordozók elolvasását és az azzal történő esetleges visszaélést. Minél kisebb darabokat tudunk az iratmegsemmisítés során létrehozni, annál jobb. A darabkák méreteit továbbá egyértelműen meghatározza a DIN 66399-es skála a személyes adatokra és a minősített dokumentumokra vonatkozóan, amely jogilag kötelező érvényű. Ez tehát a dokumentumok besorolási szintjétől függ. Az egyes iratmegsemmisítő biztonsági szintek besorolásaira vonatkozó további információkért lásd: DIN besorolás.

i Szintén érdekelhet:

A papírvágás típusa az iratmegsemmisítés igazán fontos paramétere. Háromféle vágás létezik, és mindegyik azt jelzi, hogy az adott kézi iratmegsemmisítő, irodai iratmegsemmisítő, vagy ipari iratmegsemmisítő milyen mértékben képes megakadályozni, hogy az iratokat illetéktelenek elolvashassák vagy visszaéljenek velük.


5,0
Leitz IQ Office Pro P4
Iratmegsemmisítő - P-4 biztonsági szint, keresztmetszet, 20 lap vágási kapacitás, gémkapcsokat beleértve, Anti-jam (papírelakadást megelőző) technológia, 30 l-es hulladéktartály, 4 óra/240 perc folyamatos működés, hátramenet funkció, kivehető kosár, nagyon csendes működés, modern design, intuitív érintésvezérlés
282 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: LTZ020a4
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ