Irodai szék teszt - érdemes befektetni? (ÉRTÉKELÉS)

Termékkatalógus

Teszt

Frissítve

Az irodai széket legtöbbször minden nap használjuk, ezért fontos, hogy jól válasszunk. Sajnos a világon egyetlen szék sem egészséges, de némelyik jobban képes enyhíteni az üléshez kapcsolódó negatívumokat. Ha jó minőségű széket vásárolsz, győződj meg róla, hogy az ülés és a háttámla beállításával az alkalmazkodik a testedhez. Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy 30 percenként kelj fel a székről, és sétálj egy kicsit. A vérkeringésed újra beindul, és a tested hálás lesz. Ebben az áttekintésben 3 népszerű székmodellt hasonlítunk össze. Melyiket választanánk?

Irodai székek; teszt

Irodai szék teszt - TARTALOM

 1. Az irodai székek paraméterei
 2. ANTARES Edge irodai szék
 3. TOPSTAR Sitness 15 egészséges szék
 4. TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék
 5. Az összes szék összegző értékelése

A tesztelt irodai székek paraméterei és ára

Amint az alábbi táblázatból látható, a legtöbb hasonlóság a két TOPSTAR egészséges szék – Sitness 15 és Sitness 45 - között van. Mindkét modell egyensúlyozó elemekkel ellátott üléssel, ergonomikus háttámlával, azonos anyagú borítással, kisebb teherbírással, puha felületekre alkalmas kerekekkel rendelkezik, illetve a székek meghatározott termetű embereknek alkalmasak.

A legalacsonyabb árú az ANTARES Edge irodai szék, amely a két egészséges székkel szemben klasszikus üléssel, állítható deréktámasszal és ülésmélységgel, hálós anyaggal, szennyeződésállóbb felülettel, nagyobb teherbírással rendelkezik, és minden testmagassághoz alkalmas. Ha ragaszkodsz a hintázás lehetőségéhez vagy a fejtámlához, válassz az ANTARES Edge és a Sitness 45 székek közül.

Úgy érzed, túl sok paraméterre kell figyelni egy “hétköznapi“ szék kiválasztásakor? Ha nem vagy egészen biztos benne, hogy melyik a megfelelő típus számodra, használd a mi választási útmutatónkat, amely segít megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket az irodai szék kiválasztásakor.

Modell Antares Edge TOPSTAR Sitness 15 TOPSTAR Sitness 45
Kép Antares Edge; irodai szék Topstar Sitness 15; Irodai szék Topstar TOPSTAR Sitness 45; irodai szék
Mechanika szinkronmechanika aszinkron mechanika szinkronmechanika
Ülés klasszikus egyensúlyozó elemekkel egyensúlyozó elemekkel
Deréktámasz állítható ergonomikus hátrész ergonomikus hátrész
Fejtámla
Karfa állítható állítható állítható
Állítható ülésmélység
A borítás anyaga főleg hálós textil ülés, hálós háttámla textil ülés, hálós háttámla
A felület ellenállása szennyeződésekkel szemben a por és a hajszálak meglátszódnak a feketén, a piros színű OK a por és a hajszálak meglátszódnak a feketén, a piros színű OK
Terhelhetőség 130 kg 110 kg 110 kg
Kerekek univerzális puha felületekhez puha felületekhez
Alkalmas testalkat minden magasság alacsonyabb és közepes termetűeknek közepes vagy magas termetűeknek
Ár 81 090 Ft 109 690 Ft 144 390 Ft

*Az árak a 2021. július 1-jén érvényes árak

i Ne felejtsd el a széket a saját testalkatodhoz igazítani. A tesztben szereplő összes széknek állítható magasságú háttámlája és ülése van, ami jelentősen befolyásolhatja a felhasználói élményt ülés közben. Ezenkívül egyes székeknél beállíthatod az ülésmélységet is (ebben az értékelésben az Antares Edge szék esetében).

ANTARES Edge irodai szék

Az ANTARES Edge szék kiválóan testreszabható a különböző testalkatokhoz. Az ülés mélysége és a háttámla magassága állítható, így alacsony és magas termetű emberek számára egyaránt alkalmas. A szék ülőfelülete széles, tartós hálóval borított, elöl ferde, de egyébként nincs alakítva, ami különösen jó a férfiaknak. Beállíthatod a deréktámasz magasságát, de nincs beépítve a székbe, így kissé természetellenesen nyomja a hátad.

Antares Edge irodai szék Antares Edge irodai szék
Az ANTARES Edge szék esetében az ülésmélység és a háttámla magassága állítható, emellett “hintázó funkcióval“ is rendelkezik.

A székben hintázhatsz is. Hátradöntve az ülés megemelkedik, ami jellemző a szinkronmechanikára, amely a legjobban tud alkalmazkodni a mozgásban lévő testhez. A fejtámla is kellemes, az állítható kartámaszok átlagosak.

Az ANTARES Edge szék teljes borítása hálóból készült, amely még a gyakori használat mellett sem piszkolódik be és kopik el. Noha az ülőrésznél lévő háló praktikus, előfordul, hogy morzsák esnek a résekbe, amelyeket kézzel szinte lehetetlen eltávolítani. De a borítás még így is mindig tisztának tűnik. A teszt többek között arra világított rá, hogy nagyon fontos az irodai szék esetében megfelelő anyagú huzatot választani.

Antares Edge irodai szék Antares Edge irodai szék
Az egész székhuzat ellenálló a szennyeződésekkel szemben, így könnyen karbantartható.

Az ANTARES Edge általános értékelése

Az ANTARES Edge irodai szék igazán nagyszerű, hiszen széleskörűen a testhez igazítható. Kényelmes alkalmi hintázáshoz is, ennek köszönhetően nem ülsz állandóan merev helyzetben. A kartámaszok azonban meglehetősen átlagosak - még akkor is, ha teljesítik céljukat és a magasságuk állítható, nem pontosan alakítható a testalkatunkhoz. Feladatát azonban teljesíti, és kényelmesen lehet ülni a székben. Elsősorban férfiak kedvelik a szélesebb, formázatlan ülőfelület miatt.

Előnyök

 • Széles körben testreszabható a különböző testalkatú felhasználókhoz
 • Szinkronmechanika a hintázás lehetőségével
 • Tartós borítás, amelyen nem látszódik meg a szennyeződés

Hátrányok

 • A deréktámasz kevésbé természetes
 • Az ülés és a háttámla nem formázott

TOPSTAR Sitness 15 egészséges szék

A TOPSTAR Sitness 15 széken kellemes érzés ülni, tökéletes azok számára, akik sok időt töltenek ülve. Az ülés és a háttámla ergonomikus kialakítású, és pontosan alkalmazkodik ahhoz, ahogyan te ülsz. Gyakorlatilag belesimulsz a székbe, amikor beleülsz. Nagyra értékelem az integrált deréktámaszt, amely egyáltalán nem agresszív, de egyenes háttal történő ülésre kényszerít. Ugyanakkor a háttámla magassága állítható, így minden testmagasságnak megfelel.

TOPSTAR Sitness 15 egészséges szék TOPSTAR Sitness 15 egészséges szék
Az ülés és a háttámla ergonomikusan formázott, és pontosan alkalmazkodik ahhoz, ahogyan ülsz, a háttámla magassága pedig állítható.

Egyeseknek negatívum lehet a hintázás lehetőségének hiánya. Ez általában inkább az irodai fotelek előnye. Ennél a széknél szükség szerint beállíthatod a háttámla dőlésszögét, de akkor reteszelni kell, mert a háttámla ellenállása minimális, és nem nyújtana kellő támaszt ülés közben.

Az ülés egy Body-Balance-Tec csuklóra épül, amely lehetővé teszi az ülés oldalirányú dőlését a súly áthelyezésekor. A mozgás hasonlít a gimnasztikai labda mozgásához, de visszafogottabb, amikor először ráülsz, fel fog tűnni ez a funkció, de aztán már természetesnek fogod venni. Az ülés kialakítása a szék egyik fő előnye - ha megfelelően ülsz rajta, nem fogod megterhelni a vénát a comb területén. Ha hajlamos vagy a visszérre, akkor ez az ülés különösen alkalmas lesz számodra, ráadásul negatív dőlésszögű, ami tovább javítja a vérkeringést. Kezdetben azonban a megemelt középső rész kellemetlen lehet, főleg egyes férfiak számára, de gyorsan meg lehet szokni, miután kitapasztaltad a szék előnyeit.

TOPSTAR Sitness 15 egészséges szék Antares Edge irodai szék
A karfák kényelmesek. A formázott ülőpárna enyhíti a combtáji vénákra nehezedő nyomást.

A karfák kényelmesek és könnyen állíthatóak, de az íróasztalnál végzett munka során nem fogod gyakran használni őket. A TOPSTAR Sitness 15-nek nincs fejtámlája, de mivel a széket nem hintázásra tervezték, nincs is szükség fejtámlára. A fejtámla nélküli székeket különösen a kisebb termetűek fogják értékelni, akiknek a fejtámla amúgy sem lenne megfelelő. Pozitívan értékelem a piros színű huzatot, amely hátul lélegző hálóból, az ülésen pedig tartós szövetből készült. Még egy hónapos használat után sem látszanak rajta a kopás nyomai vagy látható szennyeződések.

A TOPSTAR Sitness 15 átlagos értékelése

A szék alkalmas a mindennapi hosszan tartó üléshez, mivel az ülés és a háttámla tökéletesen alkalmazkodik a testhez. Kialakítása ugyanakkor segíti a testet a helyes testtartás fenntartásában és csökkenti a combtájékra nehezedő nyomást. Az egyensúlyozó elemekkel ellátott ülés alkalmazkodik a mozgásodhoz és támogatja a dinamikus ülést. A széket úgy tervezték, hogy a háttámla dőlésszöge állítható, majd reteszelhető legyen, nem pedig hintázásra, ezért ezt a széket azoknak ajánljuk, akik inkább azt szeretik, ha a háttámla dőlésszöge állandó. Néhányan hiányolhatják a fejtámlát, de mivel a széket úgy tervezték, hogy állandóan érintkezel a háttámlával hintázás nélkül, erre nincs nagy szükség, és különösen alkalmas kis és közepes termetű emberek számára.

Előnyök

 • A szék kialakítása tökéletesen igazodik a rajta ülőhöz
 • Az ülés egyensúlyozó elemei támogatják a dinamikus ülést
 • Az ergonomikus ülés csökkenti a combtáji vénára nehezedő nyomást
 • A szék nehéz és masszív

Hátrányok

 • Az ülésmélység nem állítható, és nincs fejtámlája, ezért magasabb termetűeknek nem alkalmas
 • A formázott ülőfelület zavarhatja a férfiakat
 • Nem hintázik, csak a háttámla dőlésszögét lehet beállítani

TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék

A Sitness 45 egészséges szék esetében nagyon fontos, hogy azt pontosan az alakodhoz igazítsd, mert amíg nem igazítottam magamhoz a széket, egyáltalán nem tetszett. Amikor először kipróbáltam, nem felelt meg a magasságomnak, és elég szokatlan volt rajta ülni. De azonnal letöltöttem a használati utasítást, és megnéztem, hogyan lehet testre szabni a széket. Kellemes meglepetésben volt részem, hogy alapvetően az egész szék, az ülésmélységet leszámítva, alkalmazkodni tud az alakomhoz, ami elengedhetetlen a kényelmes üléshez. Az első dolog, amit tettem, hogy kioldottam a szék reteszét, hogy hintázhassak. Apróságnak tűnik, de számomra ez nagy előny. Bármikor, amikor lazítani szeretnék munka közben, vagy csak gondolkodom, szívesen hintázok a székemen.

TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék
A TOPSTAR Sitness 45 szék tökéletes beállításához el kell olvasni a használati utasítást, utána már jó lesz rajta ülni.

Aztán azon kezdtem gondolkodni, hogyan lehetne jobban beállítani a háttámlát. A deréktámasz jobban nyomta a gerincem közepét. A beállítás könnyű volt, és amikor leültem, nagyon boldog voltam. A háttámla pontosan kitölti a deréktáji teret, nem nyom, de ideális helyzetben tartja a gerincet.

Kicsit küzdöttem a nyaki gerinctámasszal. Leengedtem, amennyire csak tudtam. Beállítottam a dőlésszögét is, és csak ezután tudtam elkezdeni kényelmesen használni. 168 cm vagyok, és ha alacsonyabb lennék, valószínűleg nem tudnám a nyaktámaszt magamhoz igazítani, így a szék inkább közepes vagy magasabb termetűeknek való. A beállítás meglehetősen nehéz volt, de ezt nem kell minden nap megismételni.

A jövőbeni vásárlásokhoz érdemes lesz megismerkedni a különböző típusú mechanikákkal, ami egy kis zűrzavart okozhat (nem csak) a fejedben, amikor a megfelelő pozícióba állítod. Megfelelő választás esetén olyan széket kaphatsz, amelynek mechanikája nemcsak a testsúlyodhoz, hanem az egyéni beállítások tekintetében is a te preferenciáidhoz igazodik.

TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék TOPSTAR Sitness 45 egészséges szék
A nyaki gerinctámaszt nem könnyű beállítani. Az ülés formázott, a nők számára kényelmes, a férfiaknak meg kell szokni.

Az ülés teljesen más, mint a hagyományos irodai székeké. A borítás kellemes gyapjúból készült, amely nyáron és télen is kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Egészen jól lehet tisztítani, de szokatlan volt a kialakítása, főleg az egyensúlyozó elemeké. Csakúgy, mint a Topstar Sitness 15 esetében, ez az ülés is a Body-Balance-Tec csuklóra épül, amely megdől, ha a súly oldalra kerül, így támogatja a dinamikus ülést. Ezenkívül ergonomikus kialakítása azt eredményezi, hogy amikor az ember leül, szinte beleolvad a székbe. Ha egyenesen ülsz, minden rendben van, de ha egy kicsit elfordulsz, az ülés már egyáltalán nem lesz kényelmes. De feltételezem, hogy ez a szék célja, hogy fokozatosan megtanítsa az embert a megfelelő és egészséges ülésre.

i Hosszú órákat töltesz a munkahelyeden ülve? Szeretnél továbbra is fitt maradni? Hogyan vigyázzunk a kilóinkra és maradjunk egészségesek ülőmunkát végezve című cikkünkben tanácsot adunk neked ezzel kapcsolatban.

A TOPSTAR Sitness 45 átlagos értékelése

Ha helyesen állítod be a TOPSTAR Sitness 45 széket, nyugodtan dolgozhatsz egyfolytában több órán keresztül, és valószínűleg hátfájás sem fog zavarni. Az ülés és a háttámla kellemes anyagú, nem nyomja az embert. Az egész háttámla hálós anyagból készült, az ülés pedig gyapjúból, így a forró nyári napokon sem fogsz beleizzadni a székbe. Úgy gondolom, hogy valószínűleg elég sok felhasználónak kell megszoknia a formázott ülést, különösen a férfiaknak, de végső soron a kialakítása kényelmes, megtanítja az embert egyenesen ülni, és nem terheli rendkívüli módon a gerincet. Ezenkívül az ülés kialakítása és negatív dőlése csökkenti a combtáji vénára nehezedő nyomást, és csökkenti a visszerek kialakulásának valószínűségét.

Előnyök

 • A szék tökéletesen alkalmazkodik a benne ülő alakjához
 • Az ergonomikus ülés támogatja a megfelelő ülést és csökkenti a combokra nehezedő nyomást
 • Az egyensúlyozó mechanizmus finoman mozog az egészséges ülés érdekében
 • Hintázás lehetősége
 • A szék nehéz és masszív

Hátrányok

 • A formázott ülés van, akit zavarhat
 • A szék kézi beállítása nehézkes
 • Az ülésmélységet nem lehet állítani, ezért nem alkalmas magasabb termetűeknek

Az összes szék összegző értékelése

Minden tesztelt széknek megvoltak az előnyei és hátrányai. A Topstar Sitness székek kifinomult háttámlával és üléssel rendelkeznek, amelyek pontosan illeszkednek a testhez. Míg az ülőrész formázását általában a nők részesítik előnyben az elején, a háttámla azonnal kellemes érzést biztosít, mivel igazodik ahhoz, ahogyan ülsz és helyes ülésre ösztönöz. Az ülés egyensúlyozó elemei előnyt jelentenek, de egy idő után annyira megszokod őket, hogy nem is fogod észrevenni, hogy vannak. A Topstar Sitness remek választás tartós üléshez, különösen azoknak a nőknek, akik azonnal értékelni tudják az ülés ergonómiáját. Hosszú távon azonban a szék kialakítása megkönnyebbülést jelent mindkét nem számára a huzamosabb ideig tartó ülés során azáltal, hogy csökkenti a combokra nehezedő nyomást és javítja a vérkeringést, így a szék különösen alkalmas mindazok számára, akik hajlamosak a visszérre. Válaszd ki a konkrét modellt a testmagasságodnak megfelelően (lásd a fenti paramétereket) és annak függvényében, hogy szeretnél-e hintázni a széken -Sitness 45 vagy nem -Sitness 15.

i Ez is érdekelhet

Ezzel ellentétben az Antares Edge különösen a férfiak körében volt népszerűbb választás. Ezt a tény támasztja alá az állítható ülésmélység, ennek köszönhetően a széket magasabb és erősebb testalkatúak is használhatják. A Sitness 45 szék azonban a magasabbak körében is népszerű. Bár nem olyan jól formázott, mint a versenytársak, a szék kiemelkedik a testreszabhatóságban. Masszív, az ülés széles és a fejtámla nagyon kényelmes. Ezenkívül a borítás jól karbantartható. Erősebb testalkatú vagy túlsúlyos emberek számára ez a szék mindenképpen megfelelő választás. Az Antares Edge kiváló minőségű és megfizethetőbb, ezért huzamosabb ideig tartó irodai ülőmunkához ajánljuk.


De bármelyik fenti széket is választod, győződj meg róla, hogy a saját testalkatodhoz megfelelően állítod be, hogy a termékben rejlő összes potenciált ki tudd aknázni.

4,4 12×
TOPSTAR Sitness 45 zöld
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
220 890 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: EPS001d
4,2 11×
TOPSTAR Sitness 45 antracit
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
215 490 Ft
Raktáron 4 db
Termékkód: EPS001b
4,4 12×
TOPSTAR Sitness 45 Irodai Szék Piros
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
220 890 Ft
Raktáron 2 db
Termékkód: EPS001a
4,4 12×
TOPSTAR Sitness 45 sötétkék
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
220 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EPS001g
4,4 12×
TOPSTAR Sitness 45 bordó
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
220 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EPS001f
4,4 12×
TOPSTAR Sitness 45 narancssárga
Irodaszék - egyensúlyozós és forgó szinkron mechanikával, terhelhetősége 110 kg, ülőke egyensúlyozó elemekkel és állítható magassággal, deréktámasz, állítható dőlésszögű háttámla, kartámasz állítható függőlegesen, műanyag görgők, fém konstrukció, huzat anyaga textil és hálós anyag, szélessége 65 cm, a vevőnek kell összeszerelni
220 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: EPS001e
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ