Alza dny HU VIP BOOST LEGO

Hogyan válasszunk gyerek íróasztalt

Termékkatalógus

Természetes, hogy a gyerekek a szünetben nem gondolnak az iskolai kötelezettségekre, a szülőknek viszont - a gyerekekkel ellentétben - legkésőbb nyáron kellene foglalkozniuk a kérdéssel, hogy mielőtt a csemete elkezdi az iskolát, megfelelően fel tudják szerelni a gyerekszobát. Fontos, hogy a gyerek nyugodtan alkothasson, írhasson házi feladatot, rajzolhasson, és legyen hova tennie iskolaszereit. Mindehhez rendelkezésre állnak a gyerekszékek és -asztalok. Hogyan is alakítsuk ki az ideális munkaállomást a gyerek számára?

Gyermek rajzasztal

Nem kell megvárnod az iskolakezdést

Az a legjobb, ha abban a pillanatban nekiállunk, amikor a gyerekben kialakul az igény az önálló alkotásra, festésre. Lehetővé teszed ezzel, hogy a gyermek megszokja, hogy az ilyen típusú tevékenységeket a saját munkaterületén végzi. Vannak olyan gyerekek, akiknél már 3-4 éves koruk környékén kialakul az igény, másokat csak az iskolát megelőző évben kezdik el érdekelni az ilyen tevékenységek. 


Gyermek íróasztal; gyermek tanulószék

Jó, ha a gyerekszék a gyerekkel együtt nő

Az iskola előtti és az iskolai kor nem csak a gyors szellemi, készség- és képességfejlődésről szól a gyerekeknél, hanem a gyors növekedésről is. Emiatt a tény miatt fontos, hogy a munkaállomás variálható, és – a gyermek aktuális igényeinek és változó méretének megfelelően – alakítható legyen. Ennek az elvárásnak a gyerekasztalok és székek – konstrukciójukból adódóan – rendkívül gyakran megfelelnek. Ha jól választunk, ráadásul nem lesz rá szükség, hogy folyton cserélgessük a bútort, az olyan modellek, mint az Alba Fuxo V-line, nagy teherbírásuk miatt akár az egész gyerekkort végigkísérhetik. 

A megfelelő asztalmagasság garantálja a kényelmet 

A kisiskolásnak vásárolt íróasztalnál fontos, hogy változtatható legyen a munkafelület magassága. Rendkívüli mértékben befolyásolja ugyanis, hogy helyesen ül-e majd a gyerek. Elég betartani néhány egyszerű szabályt. A lába a földön kell, hogy legyen, és térdben derékszöget vagy még kicsit nagyobb szöget kellene bezárnia. Segíthet egy lábalátét is. Az is fontos, hogy a gyermek alkarja az asztalon feküdjön, és könyöknél karja derékszöget zárjon be. Az a helyes, ha háta támaszkodik a szék háttámlájához - az ülőlap mélysége miatt ellenjavallott a felnőtteknek való irodai székek használata, mivel azokon nem tud a gyermek megfelelően támaszkodni. A gyerekkel együtt változó íróasztal lehetővé teszi, hogy éveken keresztül betartsuk az egészséges ülés szabályait - anélkül, hogy le kellene cserélni a bútort.

Flexibilis íróasztal

Praktikus dönthetőség és tárolóhelyek

A gyerek növekedésével összhangban változtatható asztal, például az ALBA Fuxo modell, számos funkcióval kiegészíthető. A munkalap néhány esetben megdönthető, és ezzel lehetővé lehet tenni a gyerekek számára, hogy ülőpozíciót váltsanak hosszabb ülés esetén, vagy jobb helyzetet válasszanak a rajzoláshoz. Előnyös, ha nem a teljes lap dől ilyenkor, mivel így a gyermeknek nem kell a teljes asztalt lepakolnia, mielőtt megdönti. 

Az íróasztal választásánál fontos, hogy elegendő helyet biztosítson az iskolaszereknek. Ne felejtkezz el arról a helyről sem, ahova a gyerek az iskolatáskáját teszi majd. Az okosan kitalált tárolóhely biztosítja majd, hogy nem botoljon meg folyton az év folyamán a földre dobott táskában. 

i

Ha szeretnéd, hogy javuljon gyermeked kommunikációja, elemzési készsége és pénzügyi ismeretekre tegyen szert, próbáld ki a Monopoly társasjátékot, amely híres egyszerű szabályairól.

A gyerekszék, a szoba legfontosabb felszerelése

Nagyon fontos, hogy a gyerekszék mindenképp állítható legyen, és gázteleszkóppal állítható legyen az ülőlap magassága is. Néhány gázteleszkóp már 20 kg-s gyereksúlyra is reagál, így igazán kicsi gyerekek is használhatják. A legkisebbeknek vásárolt széknél a nagy ülőlap fontos, mivel nem mindig fognak szépen, rendesen ülni, és a nagyobb felületen akár mondjuk törökülésben is helyet foglalhatnak. Az ülőlap mélységének viszont a kényelmes támaszkodást kell biztosítania. Számos modellnél, például a Topstar High Scool széknél, az ülőlap mélysége állítható. 


Színes gyermekszékek

A háttámla lehet ergonomikus vagy el lehet látva deréktámasszal. Az első munkaasztalhoz nem szükséges kartámasszal rendelkező széket választani, a kisebb gyerekeket inkább korlátozzák mozgásukban, és nem teszik lehetővé az alternatív ülési módokat. Később, nagyobb korban, például a diákoknál már nagyon kényelmesnek fognak bizonyulni. Ahogy nő az íróasztalnál töltött idő, annál inkább érdemes lesz kifejezetten az ergonomikus székek közül választani. 


Egy érdekes lehetőség egy egészséges ülőpozícióért

Amennyiben a gyerekek hosszabb időt töltenek székben ülve (munkával vagy akár játékkal), javasoljuk, hogy olyan széket válasszatok, amely aktív ülést tesz lehetővé, például a Spinergo szék. Az ülőlapjuk olyan rendszerrel van felszerelve, amely miatt oldalirányba is lehet rajta mozogni. Ezzel motiválja a gyereket, hogy használja az izomzatát, és egészségesen, egyenes háttal üljön. A hagyományos székeknél is van megoldás, használhatunk párnát.

i

Mi nem hiányozhat a gyermek asztaláról? Óra, például. Mindegy, hogy faliórát, vagy digitális ébresztőórát választasz. A kínálatunkban világítós órák is vannak, melyek betöltik a lámpa szerepét is.

Melyek a legmegfelelőbb anyagok?

Amikor sor kerül a gyerek asztalának és székének kiválasztására, figyelnünk kell a felhasznált alapanyagokra is. Fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a bútor. A telerajzolt, vagy festékkel összekoszolt asztalt könnyű tisztítani, ha például laminált lapból van. A szék érintkezési felületei kellemes, ellenálló, és - ami a legfontosabb - átlélegző anyagból kell, hogy legyenek, hogy a gyermek kényelmesen tudjon nekiktámaszkodni. Jó megoldás lehet a mash (hálós) háttámlás székek választása, mint amilyenek a Topstar Open Art vagy az Alba Fuxo modellek.

4,0
TOPSTAR HIGH S'COOL rózsaszín
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, deréktámasszal, kartámasz nélkül, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 43 cm, állítható ülésmagasság 39 - 51 cm, háttámla magasság 43 cm, rózsaszín kivitel
45 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: EPS010k
5,0
ALBA Fuxo V-line kék/szürke
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, kartámasz nélkül, klasszikus ülőke, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, görgős, univerzális, terhelhetősége 100 kg, a vevőnek kell összeszerelni, textil üléshuzat, ülőke töltőanyaga molitan (PUR hab), műanyag és fém konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 46 cm, állítható ülésmagasság 36 - 50 cm, állítható háttámla magasság 47 - 55 cm, kék kivitel
63 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: ABA030c
4,0
TOPSTAR HIGH S'COOL zöld
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, deréktámasszal, kartámasz nélkül, klasszikus ülőke, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 43 cm, állítható ülésmagasság 39 - 51 cm, háttámla magasság 43 cm, zöld kivitel
42 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EPS010j
4,0
TOPSTAR OPEN ART JUNIOR kék
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, kartámasz nélkül, klasszikus ülőke, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, pozicionálás (zárral), görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, ülőke töltőanyaga molitan (PUR hab), műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 44 cm, állítható ülésmagasság 37 - 51 cm, háttámla magasság 52 cm, kék kivitel
71 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EPS010h
4,0
TOPSTAR OPEN ART JUNIOR zöld
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, kartámasz nélkül, klasszikus ülőke, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, pozicionálás (zárral), görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, ülőke töltőanyaga molitan (PUR hab), műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 44 cm, állítható ülésmagasság 37 - 51 cm, állítható háttámla magasság 52 - 52 cm, zöld kivitel
76 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EPS010e
5,0
TOPSTAR S´COOL NIKI autós minta
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, deréktámasszal, kartámasz nélkül, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 43 cm, állítható ülésmagasság 39 - 51 cm, háttámla magasság 43 cm, kék kivitel
47 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EPS010d
5,0
TOPSTAR S´COOL NIKI szíves minta
Gyerek íróasztal szék - ajánlott 5 éves kortól, deréktámasszal, kartámasz nélkül, klasszikus ülőke, forgó, állítható magasságú konstrukció, aszinkron mechanika, állítható háttámla magasság, ülésmagasság, görgős, univerzális, terhelhetősége 65 kg, textil üléshuzat, műanyag konstrukció, műanyag lábkereszt/lábak, műanyag kerekek, szék szélessége 43 cm, állítható ülésmagasság 39 - 51 cm, háttámla magasság 43 cm, piros és kék kivitel
51 090 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: EPS010c
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ