Lenyestük az árainkat 6 tipp ahhoz, hogy spórolj

Hogyan válasszunk gyerek íróasztalt

Termékkatalógus

Természetes, hogy a gyerekek a szünetben nem gondolnak az iskolai kötelezettségekre, a szülőknek viszont - a gyerekekkel ellentétben - legkésőbb nyáron kellene foglalkozniuk a kérdéssel, hogy mielőtt a csemete elkezdi az iskolát, megfelelően fel tudják szerelni a gyerekszobát. Fontos, hogy a gyerek nyugodtan alkothasson, írhasson házi feladatot, rajzolhasson, és legyen hova tennie iskolaszereit. Mindehhez rendelkezésre állnak a gyerekszékek és -asztalok. Hogyan is alakítsuk ki az ideális munkaállomást a gyerek számára?

Gyermek rajzasztal

Nem kell megvárnod az iskolakezdést

Az a legjobb, ha abban a pillanatban nekiállunk, amikor a gyerekben kialakul az igény az önálló alkotásra, festésre. Lehetővé teszed ezzel, hogy a gyermek megszokja, hogy az ilyen típusú tevékenységeket a saját munkaterületén végzi. Vannak olyan gyerekek, akiknél már 3-4 éves koruk környékén kialakul az igény, másokat csak az iskolát megelőző évben kezdik el érdekelni az ilyen tevékenységek. 


Gyermek íróasztal; gyermek tanulószék

Jó, ha a gyerekszék a gyerekkel együtt nő

Az iskola előtti és az iskolai kor nem csak a gyors szellemi, készség- és képességfejlődésről szól a gyerekeknél, hanem a gyors növekedésről is. Emiatt a tény miatt fontos, hogy a munkaállomás variálható, és – a gyermek aktuális igényeinek és változó méretének megfelelően – alakítható legyen. Ennek az elvárásnak a gyerekasztalok és székek – konstrukciójukból adódóan – rendkívül gyakran megfelelnek. Ha jól választunk, ráadásul nem lesz rá szükség, hogy folyton cserélgessük a bútort, az olyan modellek, mint az Alba Fuxo V-line, nagy teherbírásuk miatt akár az egész gyerekkort végigkísérhetik. 

A megfelelő asztalmagasság garantálja a kényelmet 

A kisiskolásnak vásárolt íróasztalnál fontos, hogy változtatható legyen a munkafelület magassága. Rendkívüli mértékben befolyásolja ugyanis, hogy helyesen ül-e majd a gyerek. Elég betartani néhány egyszerű szabályt. A lába a földön kell, hogy legyen, és térdben derékszöget vagy még kicsit nagyobb szöget kellene bezárnia. Segíthet egy lábalátét is. Az is fontos, hogy a gyermek alkarja az asztalon feküdjön, és könyöknél karja derékszöget zárjon be. Az a helyes, ha háta támaszkodik a szék háttámlájához - az ülőlap mélysége miatt ellenjavallott a felnőtteknek való irodai székek használata, mivel azokon nem tud a gyermek megfelelően támaszkodni. A gyerekkel együtt változó íróasztal lehetővé teszi, hogy éveken keresztül betartsuk az egészséges ülés szabályait - anélkül, hogy le kellene cserélni a bútort.

Flexibilis íróasztal

Praktikus dönthetőség és tárolóhelyek

A gyerek növekedésével összhangban változtatható asztal, például az ALBA Fuxo modell, számos funkcióval kiegészíthető. A munkalap néhány esetben megdönthető, és ezzel lehetővé lehet tenni a gyerekek számára, hogy ülőpozíciót váltsanak hosszabb ülés esetén, vagy jobb helyzetet válasszanak a rajzoláshoz. Előnyös, ha nem a teljes lap dől ilyenkor, mivel így a gyermeknek nem kell a teljes asztalt lepakolnia, mielőtt megdönti. 

Az íróasztal választásánál fontos, hogy elegendő helyet biztosítson az iskolaszereknek. Ne felejtkezz el arról a helyről sem, ahova a gyerek az iskolatáskáját teszi majd. Az okosan kitalált tárolóhely biztosítja majd, hogy nem botoljon meg folyton az év folyamán a földre dobott táskában. 

i

Ha szeretnéd, hogy javuljon gyermeked kommunikációja, elemzési készsége és pénzügyi ismeretekre tegyen szert, próbáld ki a Monopoly társasjátékot, amely híres egyszerű szabályairól.

A gyerekszék, a szoba legfontosabb felszerelése

Nagyon fontos, hogy a gyerekszék mindenképp állítható legyen, és gázteleszkóppal állítható legyen az ülőlap magassága is. Néhány gázteleszkóp már 20 kg-s gyereksúlyra is reagál, így igazán kicsi gyerekek is használhatják. A legkisebbeknek vásárolt széknél a nagy ülőlap fontos, mivel nem mindig fognak szépen, rendesen ülni, és a nagyobb felületen akár mondjuk törökülésben is helyet foglalhatnak. Az ülőlap mélységének viszont a kényelmes támaszkodást kell biztosítania. Számos modellnél, például a Topstar High Scool széknél, az ülőlap mélysége állítható. 


Színes gyermekszékek

A háttámla lehet ergonomikus vagy el lehet látva deréktámasszal. Az első munkaasztalhoz nem szükséges kartámasszal rendelkező széket választani, a kisebb gyerekeket inkább korlátozzák mozgásukban, és nem teszik lehetővé az alternatív ülési módokat. Később, nagyobb korban, például a diákoknál már nagyon kényelmesnek fognak bizonyulni. Ahogy nő az íróasztalnál töltött idő, annál inkább érdemes lesz kifejezetten az ergonomikus székek közül választani. 


Egy érdekes lehetőség egy egészséges ülőpozícióért

Amennyiben a gyerekek hosszabb időt töltenek székben ülve (munkával vagy akár játékkal), javasoljuk, hogy olyan széket válasszatok, amely aktív ülést tesz lehetővé, például a Spinergo szék. Az ülőlapjuk olyan rendszerrel van felszerelve, amely miatt oldalirányba is lehet rajta mozogni. Ezzel motiválja a gyereket, hogy használja az izomzatát, és egészségesen, egyenes háttal üljön. A hagyományos székeknél is van megoldás, használhatunk párnát.

i

Mi nem hiányozhat a gyermek asztaláról? Óra, például. Mindegy, hogy faliórát, vagy digitális ébresztőórát választasz. A kínálatunkban világítós órák is vannak, melyek betöltik a lámpa szerepét is.

Melyek a legmegfelelőbb anyagok?

Amikor sor kerül a gyerek asztalának és székének kiválasztására, figyelnünk kell a felhasznált alapanyagokra is. Fontos, hogy könnyen tisztán tartható legyen a bútor. A telerajzolt, vagy festékkel összekoszolt asztalt könnyű tisztítani, ha például laminált lapból van. A szék érintkezési felületei kellemes, ellenálló, és - ami a legfontosabb - átlélegző anyagból kell, hogy legyenek, hogy a gyermek kényelmesen tudjon nekiktámaszkodni. Jó megoldás lehet a mash (hálós) háttámlás székek választása, mint amilyenek a Topstar Open Art vagy az Alba Fuxo modellek.

ALBA Fuxo V-line kék/szürke
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, műanyag és fém és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil, ülőke töltőanyaga: molitan (PUR hab), műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, ülésmagasság és háttámla magassága, szín: kék, terhelhetőség akár 100 kg

67 790 Ft
Nem elérhető
Termékkód: ABA030c
TOPSTAR HIGH S'COOL rózsaszín
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, deréktámasz, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil, műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, ülésmagasság és háttámla magassága, szín: rózsaszín, terhelhetőség akár 65 kg

46 090 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010k
TOPSTAR HIGH S'COOL zöld
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, deréktámasz, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil, műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, ülésmagasság és háttámla magassága, szín: zöld, terhelhetőség akár 65 kg

46 090 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010j
TOPSTAR OPEN ART JUNIOR kék
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil és hálós anyag, ülőke töltőanyaga: molitan (PUR hab), műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, pozicionálás (zárral), ülésmagasság és háttámla magassága, szín: kék, terhelhetőség akár 65 kg

82 090 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010h
TOPSTAR OPEN ART JUNIOR zöld
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil és hálós anyag, ülőke töltőanyaga: molitan (PUR hab), műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, pozicionálás (zárral), ülésmagasság és háttámla magassága, szín: zöld, terhelhetőség akár 65 kg

82 090 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010e
TOPSTAR S´COOL NIKI autós minta
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, deréktámasz, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil, műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, ülésmagasság és háttámla magassága, szín: kék, terhelhetőség akár 65 kg

47 490 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010d
TOPSTAR S´COOL NIKI szíves minta
Gyerekszék - alsó korhatár: 5 éves kortól, aszinkronmechanika, deréktámasz, műanyag és forgó és állítható magasságú szerkezet, huzat anyaga: textil, műanyag lábkereszt és lábak, műanyag kerekek, ülésmagasság és háttámla magassága, szín: piros és kék, terhelhetőség akár 65 kg

47 490 Ft
Nem elérhető
Termékkód: EPS010c
0
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ