Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
HU tisíce produktů ihned k odběru Hračky

Hogyan válasszunk iskolai tanszereket a kis elsős számára

Termékkatalógus

Az iskolakezdés közeledik, és a kis elsősök lelkesen készítik elő iskolatáskájukat. A kis tanuló iskolai tanszerei nem olcsók, de ha a megfelelő eszközöket választod, nem kell pár hónap múlva újra beszerezni őket. Mindent megvásároltál, amire a leendő mérnöknek vagy orvosnőnek szüksége lesz az első osztályban? Amennyiben nem, tanácsot adunk, melyek a legmegfelelőbb iskolai tanszerek a kis elsős számára.

Az iskolatáskának könnyűnek és ergonomikusnak kellene lennie

Kezdjük az iskolatáskával, amely minden kis elsős nélkülözhetetlen kelléke. Meg kell felelnie néhány alapvető paraméternek. Melyek ezek?

 • merevített hátrész és széles vállpántok
 • szilárd alj és állandó forma
 • fényvisszaverő elemek
 • sok belső és külső zseb

Elsősorban a tanuló egészségét kell szem előtt tartani. Minél könnyebb iskolatáskát kellene választani merevített hátrésszel és széles vállpántokkal, hogy az első osztályos kényelmesen hordhassa.

A táskának fényvisszaverő elemekkel és fényvisszaverő sávokkal kellene rendelkeznie, amelyek a szürkületben figyelmeztetik a sofőröket a gyermekre a járdaszegélyen. Ezek a praktikus eszközök különösen télen jönnek jól, mikor hamar sötétedik és későn kel fel a nap. A fényvisszaverő elemek a tanuló számára külön is megvásárolhatók, a hátizsákra vagy iskolatáskára pedig később felragaszthatók.

Školní aktovka

Az iskolatáskán belül és kívül elhelyezett zsebek segítenek az elsősnek rendet tartani a füzetek és tankönyvek között. Segítségére lehetsz, hogy kiválassza, melyik zseb való a kulcsoknak, melyik a pénztárcának, és melyikbe rakja az uzsonnáját. A rend biztonságérzetet nyújt az elsős számára, hogy semmi fontosat nem felejtett otthon a reggeli sietés közben.

A szülőknek az utolsó, azonban a gyerekeknek az első szempont a táska megjelenése. Jó, ha a kis elsősnek tetszik az iskolatáska, hogy kedve legyen a rendben tartásához, az eszközök bepakolásához az iskolába és ahhoz, hogy vigyázzon rá. Ez része az iskolához fűződő pozitív viszony kiépítésének. A vásárláskor arra is figyeljünk, hogy az iskolatáska elkíséri a kis elsőst a második vagy harmadik osztályba is. Ezért olyan képekkel díszített táskát válasszunk, amelyet még néhány év múltán is hordani akar.

Az iskolatáska jobb szolgálatot tesz a kis elsősnek, mint a hátizsák

Képzelj el egy első osztályost, amint egy kézzel kutat a hátizsákban a füzet és a tolltartó után. Másik kezével ugyanis a hátizsák puha oldalfalát tartja, hogy lásson is odabent valamit. Könnyítsd meg a dolgát. Vásárolj neki iskolatáskát, amely kiválóan tartja a formáját, könnyen bekapcsolható, nincsenek rajta bonyolult cipzárak, és kimondottan a kisiskolások számára kialakított hátrésszel rendelkeznek.

A tolltartó áttekinthetőbb, mint a tok

Ahogy az iskolatáskában fontos az első osztályos számára rendet kialakítani, úgy a tolltartóban is. Minden ceruzának, vonalzónak és hegyezőnek megvan a külön helye, a kis tanuló csak így tudja ellenőrizni, nem felejtett-e ki valamit, és így tudja gyorsan megkeresni, amire éppen szüksége van. Ideális többszintes vagy lapokkal elválasztott tolltartót vásárolni, ahol elférnek a különböző írószerfajták. A tokot a felső tagozatba járó nagyobb gyerekek használhatják ki, akik már nagyon jól tájékozódnak az írószereik között.

Školní potřeby - školní penál prázdný

iAz első osztályosnak célszerűbb üres tolltartót vásárolni, a felszerelést jobb külön megvenni. Az írószerekkel ellátott tolltartók általában nem tartalmaznak minőségi írószereket, ezért előbb vagy utóbb újra meg kell vásárolnod az új színes ceruzákat és grafitceruzákat, ezzel fölöslegesen kell majd több pénzt kiadnod.

A minőségi írószerek alapvető fontosságúak

A piacon rengeteg írószer található, amellyel megtöltheted a kis elsős tolltartóját. Azt, hogy milyen keménységű ceruzára és írószerekre lesz szüksége, az iskola határozza meg. A papírboltban mindenesetre a törésálló ceruzákat keressük. A hatéves gyerekek motoros készségei még nincsenek olyan szinten, hogy biztosak legyünk benne, a színes ceruzák nem fognak-e lepotyogni a iskolapadról.

Trojhranné pastelky

A tolltartóból továbbá nem hiányozhat a hegyező sem, csak tőled függ, tartályosat vagy egyszerűt választasz. Fontos, hogy jól hegyezzen. Ne feledkezz meg a radírról sem, a tompa végű ollóról és vonalzóról, amelyek beférnek a tolltartóba. Néhány iskola nem engedélyezi a filctollak használatát. Mielőtt megvásárolnád őket, kérdezd meg, hogy van ez a ti iskolátokban.

Az ergonomikus toll megtanítja az elsőst a helyes tollfogásra

A megfelelő tollat az iskola határozza meg. A modern iskolák ergonomikus fogású tollak használatát javasolják. Ezek nem töltőtollak, így nem szükséges tintapatront vásárolni, és a gyerekek az első betűírási próbálkozásaik alkalmával nem piszkolják be a ruhájukat. A tollat helyesen három ujjal kell fogni, ezért az ergonomikus toll háromszögletű. Az elsős automatikusan egy ujjával egy oldalt fog, így megtanulja az írószerek helyes fogását. Ugyanez érvényes a ceruzákra is.

Bőrönd rajzórára

A vízfestéket, tégelyt, különböző fajtájú és méretű ecseteket, rongyot, ragasztót vagy kötényt tárolni kell valamiben, erre a bőrönd a legjobb megoldás. Merev falú, ezért az eszközök nem szóródnak szét, és az elsős minden felszerelése mindig egy helyen lesz. Válassz nagyobb bőröndöt, hiszen valóban sok segédeszközről van szó. Ezek listáját cikkünk végén találhatod meg.

Školní potřeby - kufřík na výtvarnou výchovu

7 tipp az iskolatáska további felszereléséhez

Néhány iskolai tanszer kötelező, néhány nem, de mindenképpen jól jönnek majd az iskolásnak. Ezek a következők:

 1. Füzet- és tankönyvtároló mappák – a mappák, dobozok vagy műanyag patentos irattartó tasakok megvédik a füzeteket és tankönyveket a gyűrődéstől és a szamárfülektől. A legkedveltebb műanyag irattartók patenttel ellátottak. Minden tantárgyhoz vásároljunk más színűt, hogy az iskolatáskában keresgélés egyszerűbb legyen. Az irattartót jelöljük a tantárgy nevét jelző matricával. Sokkal könnyebbek és kompaktabbak, mint a mappák. Használatuk nem kötelező.
 2. Füzet- és tankönyvborítók – vásárolj A5-ös vagy A4-es borítókat a füzetek és tankönyvek számára. Mennyiségükkel kapcsolatban érdeklődj az iskolában. Készíts elő egy borítót az ellenőrző számára is.
 3. Mappa a szám- és betűkártyákhoz – az első osztályosok az ábécét és számokat kis papírkártyák segítségével tanulják. Hogy ne keveredjenek össze, mappába kell őket rendezni. A szám- és betűkártyák tárolására alkalmas mappák kötelezőek szoktak lenni, hacsak nem maga az iskola adja azokat.
 4. Papucs- és tornazsák – minden tanulónak a fogasán papucs- és tornazsák lóg. A zsákok használata általában nem kötelező.
 5. Uzsonnás dobozok és ivópalack – a kis elsős uzsonnáját csomagold műanyag dobozba, hogy ne heverjen a füzetek között. A rendszeres folyadékfogyasztás nagyon fontos. Olyan ivópalackot vásárolj a tanuló számára, amely nem folyik, nehogy tönkretegye a tankönyveket.
 6. Törülköző és zsebkendők – az iskolai felszerelés listájában, amit az iskolától kaptál vagy kapni fogsz, szerepel majd a törülköző, zsebkendők, esetleg toalettpapír is. Minden elsős külön fogasra akasztja a törülközőjét, ezzel tanulják meg a rendszeres higiéniai szokásokat. 
 7. Mobiltelefon – bármikor kialakulhat vészhelyzet, mikor a kis elsősnek szüksége van a felvenni a szülőkkel a kapcsolatot. A mobiltelefonnal megelőzhető a pánik.

Box na svačinu pro školáky

Bevásárlólista az első osztályba

Minden iskolának más elvárásai vannak a szülőkkel szemben. Néhány iskola a segédeszközöket maga vásárolja meg, hogy minden gyereknek egyforma iskolai felszerelése legyen, amivel megelőzik a a gyerekek közötti vitákat. Más iskolák részletes listákat adnak az iskolai felszerelésről, amelyre szükség lesz a tanítás alatt. Sőt, némely iskola a segédeszközök kiválasztását teljesen a szülőkre hagyja. Ebben az esetben mi segíthetünk. A bevásárlólistánkon minden taneszköz megtalálható, amelyre gyermekednek szüksége lesz az iskolában.

Iskolai írószerek bevásárlólistája

A tolltartó felszereléséről nagyrészt az iskola dönt. Tartsd be ezeket az utasításokat. A listában kb. ezek a tanszerek szerepelnek majd:

 • toll (leginkább ergonomikus);
 • 3 különböző (1,2,3) keménységű ceruza;
 • hegyező;
 • színes ceruzák;
 • radír;
 • vonalzó.
iAz elsős számára minden szükséges írószert megtalálhatsz papírboltunkban.

Pastelky a vodovky

Bevásárlólista rajzórára szükséges segédeszközökről

A tanító néni vagy tanító bácsi követelményei szerint egy nagyobb méretű bőröndbe vásárolj a következő termékekből:

 • tompa végű éles olló;
 • vízfesték;
 • tempera;
 • zsírkréták;
 • tégely a víznek;
 • gyurma;
 • tus és tustoll;
 • színes ceruzák;
 • kötény;
 • rongy;
 • műanyag terítő a padra;
 • ragasztó – folyékony és stiftes;
 • lapos és gömbölyű ecset (a konkrét típust az iskola határozza meg, pl. 8-as és 12-es lapos ecset, és 5-ös, 8-as és 12-es gömbölyű ecset).

A tanár kreativitásának mértékétől függően rajzórán olyan segédeszközök is megjelenhetnek, mint a fapálcika, zsineg vagy szénkréta. 

Egyéb iskolai felszerelés bevásárlólistája

 • fehér talpú papucs;
 • papucszsák;
 • tornazsák;
 • póló és tornanadrág tornaórára;
 • tornapapucs vagy fehér talpú tornacipő;
 • melegítő kinti tevékenységekhez;
 • törülköző akasztóval.

Az iskolai tanszerek egy első osztályos számára kb. 30 000 Ft-ba kerülnek

Egy első osztályos iskolai felszerelésének megvásárlása nem kis befektetés. Minimum 30 000 Ft-ra kell számítani. Az ár persze tőled is függ. Ha hagyod, hogy a divatirányzatok befolyásoljanak, az ár sokkal magasabbra kúszhat.

Az iskolakezdés napja minden kis elsős számára rendkívüli, ezért ne hagyd, hogy valami elrontsa. Ha valamit elfelejtettetek, bármi beszerezhető a későbbiekben.

Faber-Castell Soft Touch, 4 ks
Tartozék - ecsetek, 4 db

2 190 Ft áfa nélkül 1 720 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:45-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: HRAif4754
Bino Batoh kisvakondos hátizsák
Hátizsák - fiúknak felszerelés: kerekek és állítható vállpántok, mérete: 44cm × 35cm × 20cm, alsó korhatár: 6 éves

8 390 Ft áfa nélkül 6 610 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.24. 8:00-tól
Szállításra kész 5 db
Termékkód: HRAa10999
Snack Box Minyonok
- 5,8cm × 14cm × 17,5cm, anyaga: polipropilén, gyermek tematika

1 690 Ft áfa nélkül 1 330 Ft
1 db
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész 4 db
Termékkód: VEP032a005
Kisvakond és a körte - bőrönd - Bőrönd
Több, mint99%Megbízhatóság
Kisvakond és a körte - bőrönd
Bőrönd - lányoknak és fiúknak, alsó korhatár: 3 éves kortól

5 890 Ft áfa nélkül 4 640 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:45-tól
Szállításra kész > 10 db
Termékkód: ZG363a
0
Nyomtatás
Fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket