30 dnů na vrácení Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Merkur gőzgép

Termékkatalógus
Merkur gőzgép
4,7 3 értékelés
Építőjáték - 12 éves kortól ajánlott, működőképes modell
Kód:  LO899f Termékszám:  8592782001150

Nincs megfelelő alternatíva? Válassz teljes kínálatunkból

Merkur gőzgép

A gőzgép egy műszaki játék, amely egy gőzgép makettet mutat be, amely ugyanazon az elven működik, mint egy igazi gőzgép. A modell gépek meghajtására is használható. A szerkezet mindkét irányba forog. Az alapra rögzíthető a gőzszekrény a gőzkazánnal és a szerelvényekkel valamint a mozgó alkatrészek a gőzhengerrel, a vízelvezetővel és a forgattyús mechanizmussal. A gőzt a kazánból egy tápvezeték segítségével tápláljuk. A fűtéshez spirituszkockát használunk.

Használati utasítás:
1. Helyezd a gőzgépet egy nem gyúlékony felületre.
2. Egy edény vagy egy biztonsági szelep segítségével öntsünk 150 ml tiszta, meleg vizet a kazánba a mellékelt tölcsér használatával. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne legyen több, mint a kazán kétharmada, ezt ellenőrizzük a mércén. A víz felületi feszültsége miatt lehetséges, hogy a víz túlmegy a mércén található jelen, ez a felesleg könnyen eltávolítható, ha a kazánba fújunk. Miután feltöltöttük vízzel, helyezzük bele a tömítést a sípba és a biztonsági szelepbe és csavarjuk bele a kazánon található nyílásba.
3. Tegyük rá a kéményt a gőzkazánra, győződjünk meg róla, hogy mindenhol jól zár és enyhén olajozzunk meg minden mozgó alkatrészt a könnyebb működtetés érdekében (lendkerék tengely, vezérmű súly, dugattyú és szelepvezérlés).
4. Helyezz egy spirituszkocka égőt a tűztérbe, gyújtsd meg és tedd be a kazánba.
5. Nyisd ki a sípot - a kar legyen függőleges helyzetben - és várd meg, amíg a síp elkezd rezonálni.
6. Zárd el a sípot, és forgasd el a lendkereket többször bármely irányba, hogy működésbe lépjen a gép. Abban az esetben, ha a gép nem indul, (az átvitel vagy a nem megfelelő használat miatt stb.) be lehet állítani úgy, hogy a gyűjtőcsövet a bemeneti cső irányába elmozdítjuk a lendkerék felé vagy a másik irányba. A beállítás csak akkor lehetséges, ha meglazítunk két csavart, amelyek a kockát az alaphoz rögzítik. A beállítás után újra meg kell húzni ezeket a csavarokat, hogy megakadályozzuk, hogy a kocka újra abba a pozícióba kerülhessen, amelyben nem tette lehetővé a működést.
7. Állandó felügyeletet igényel és szükség esetén után kell tölteni a vizet.


Figyelmeztetés:
a) A gőzgépet nem gyúlékony felületre szabad csak elhelyezni.
b) Ha hideg vizet töltünk bele, a gép indításához körülbelül két spirituszkocka szükséges.
c) Huzamosabb ideig tartó használat során gyakrabban meg kell olajozni az összes mozgó alkatrészt, és meg kell húzni a víztartály csavarjait, mert lehetséges, hogy szivárog a víz, vagy szükség esetén ki kell cserélni a tömítéseket a sípban és a biztonsági szelepben.
d) Mielőtt a gőzgépet elrakjuk, ajánlott kiönteni a vizet a kazánból, alaposan megtisztítani a szerkezetet és enyhén megolajozni a mozgó alkatrészeket, valamint a gőzgép összes galvanizált és polírozott részét. Ha követjük ezeket az irányelveket, akkor örömmel használhatjuk ezt a működő gőzgépet.

Termékek: Stavebnice Merkur 

A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.

Nem található ehhez a termékhez tartozó bejegyzés.
Kiegészítők: Merkur gőzgép Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Merkur parní stroj. Chcete doručiť tovar na Slovensko? Prezrite si Merkúr parný stroj. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Merkur Dampfmaschine. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Merkur Dampfmaschine.
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ