Shop roku Shop roku

Monopoly társasjátékok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Játékosok minimum száma
1
2
-
Játékosok maximális száma
4
6
-
Játék hossza
10 perc
120 perc
-
Nyelv
Cseh
(2)
Angol
(7)
Magyar
(4)
Műfaj
Gyerek
(2)
Stratégiai
(2)
Családi
(4)
Kereskedelmi
(10)
Alműfaj (téma)
Film/játék/könyv
(5)
Klasszikus/retro
(7)
Játék és filmsorozat
Anime
(1)
James Bond
(1)
Manga/Anime
(1)
South Park
(1)
SpongeBob
(1)
Alsó korhatár
5 éves kortól
18 éves kortól
-

A Monopoly táblás társasjáték 90 éves múltra tekint vissza és népszerűsége még napjainkban is töretlen. A társasjátékok állócsillaga, sok házibuli, családi összejövetel elmaradhatatlan kelléke.

Tovább

Monopoly társasjáték célja és elvrendszere

Igyekezz ne csődbe menni! Legyél te a leggazdagabb és próbáld meg ellehetetleníteni a többi Monopoly játékos működését. Ez a két elem a társasjáték alappillére. A klasszikus Monopoly során a játékosok telkeket vásárolnak, a telkek értékét ingatlanokkal növelik és bérleti díjat szednek a játékosoktól, akik a telkeikre tévednek.

Ezenkívül a Monopoly legnagyobb erénye, hogy pénzügyi tudatosságra nevel, ez legfőképp a fiatal játékosok számára fontos. A Monopoly segít megtanítani a pénzzel bánni, a gyerekek megismerkednek a befektetés, bérleti díjak és egyéb alap pénzügyi kifejezések fontosságával.

A Monopoly rövid ismertetése

A klasszikus Monopoly játék 8 éves kor felett ajánlott, a fiatalabb korosztály számára remek szórakozást nyújt a Monopoly Junior társasjáték. Egyszerre 2-6 játékos versenghet az ingatlanokért a játék fontos szereplője a Bank. Feladata a tranzakciók, kifizetések lebonyolítása, hitelek intézése, a Monopoly játékra jellemző aukciók szervezése. A Monopoly egy dobok-lépek típusú társasjáték, két dobókockával játszuk, a dobás után a játékos annyi lépést halad előre, amennyi a két dobott érték összege.

A tábla kerületén az ingatlanokon kívül találhatóak egyéb megvásárolható egységek (közművek, vasutak), meglepetés- és szerencsemezők vagy börtön is. A játékosok körbe-körbe haladnak és követik a kártyákon, mezőkön feltüntetett utasításokat és közben a többiek kárára igyekeznek növelni vagyonukat.

Monopoly játékszabály rövid ismertetése

A Monopoly szabályzatának fő alkotóeleme a telkek és azok értékét növelő ingatlanok (házak és hotel). A telkek színek alapján vannak rangsorolva a cél, hogy egy bizonyos színben minél nagyobb befolyást szerezzünk. Telket lehet vásárolni a bank által szervezett aukció keretein belül is. Házakat és ingatlanokat a játékosok egymás között is értékesíthetnek. A jelzáloghitel menetét, a Bank pontos szerepét vagy a játékosok közti egyéb transzakciók menetét a részletes Monopoly szabálykönyv ismerteti.

Monopoly társasjáték tematikus változatai

A Monopoly több évtizeden át tartó népszerűségének egyik titka a különböző limitált kiadású tematikus változatok. Kaphatunk ismert sorozatok cselekményét követő Monopoly táblajátékot, számítógépes játékok mintájára készült verziót, de a sport témakör se maradt ki. Ezenkívül a 8 évnél fiatalabb gyermekek számára megjelentek a Monopoly Junior változatok is.

Monopoly Fortnite

A Monopoly Fortnite nem csak a területek gyűjtéséről szól, hanem a túlélésről is, követve a népszerű Fortnite videójáték alapötletet. A pénzt itt Egészségpontok helyettesítik, a játékosok igyekeznek minél jobban védeni magukat, az nyer, aki legtovább tud életben maradni és nem pusztítja el a Vihar. A Monopoly Fortnite figuráit és helyszíneit a videójáték inspirálta, a maximális élvezhetőség érdekében nem árt tisztában lenne a videójáték alapjaival.

Trónok harca Monopoly

A világ egyik legnépszerűbb fantasy sorozatának mintájára készült Monopoly verzió. Az író, R. R. Martin által teremtett Westeros ikonikus helyszínein kalauzolja a játékosokat a Trónok harca Monopoly. Befolyást nem csak pénzzel, de tűzzel és vérrel is szerezhetsz és az ellenfeleid sem riadnak semmitől vissza. Mindenki szeme elött a Vastrón elfoglalása szerepel, hogy uralni tudja a Monopoly Trónok harca univerzumát.

Trónok harca Monopoly

Trónok harca Monopoly

Monopoly The Walking Dead

Ebben a verzióban felejtsd el a luxust és csillogást, a házakat és hoteleket felváltották a rozsdás furgonok, ivóvíz és túlélőfelszerelés. A Monopoly The Walking Dead világában megszűnt a civilizáció jelenlegi formája, a túlélők próbálnak túlélni a zombiapokalipszis után, de nem csak a hordákkal, hanem a többi játékossal is meg kell küzdeniük.

Monopoly Junior

A gyermekek figyelmét nehéz fenntartani bérleti díjakkal, hotelekkel, jelzáloggal. A Monopoly Junior a fiatalabb korosztály igényei szerint a vidámparkok és cukrászdák világába helyezte a Monopoly jelenséget. Az összegek szintén a számolás könnyítését segítik és a játék is alapvetően rövidebb. A lényeg viszont maradt: szedj be minél több belepődíjat a többi játékostól és urald a Vidámparkot.

Monopoly Junior

Monopoly Junior gyerekek szánára

Monopoly bankkártyás változata

A Monopoly társasjáték egyik legnagyobb újítása volt a bankkártyás verzió megalkotása. Mivel a Monopoly nem rövid lefolyású játék, néhány órás szórakozás után nehézkessé válhat a bérleti díjak és hitelek számolása és nyilvántartása. A készpénz helyett a játékosok bankkártyát kapnak és a tábla közepére helyezett fizetőmodul segítségével végzik a kifizetéseket. Ez nagyban felgyorsítsa a játékmenetet és egyszerűsíti a Bank szerepét is.

Bankkártyás Monopoly

Bankkártyás Monopoly

Gyorsított Monopoly játékok

A bankkártyás Monopoly megjelenése is reagált a gyorsabb játékok iránti igényekre, így született meg a Monopoly Speed is, amely akár tízperces villámjátékokat is lehetővé tesz. Nem szükséges megvárni, hogy egy játékos jusson monopol szerephez, a játék addig tart, amíg két játékos csődbe megy. A dinamikus Monopoly Speed áll egy vásárlási és egy eladási szakaszból.

Monopoly ár szerint

Egy Monopoly társasjáték ára elég tág határok között mozoghat, az ár meghatározásánál szerepet játszik a célközönség kora és a játékosok száma is. Komoly árat befolyásoló tényező az is, hogy milyen tematikus vonalat követ a konkrét Monopoly modell.

Monopoly ár szerint – a legolcsóbbak

Általánosságban olcsóbbak a fiatalabb korosztály számára gyártott Monopoly Junior társasjátékok. Kifejezetten gyermekek szórakoztatására készülnek, lekötik a figyelmüket, némelyek például animációs gyermekfilmek mintájára készülnek. Ilyen például a Monopoly LoL Surprise, amely során babákat szerezhetnek a játékosok, a házakat emoji-k és csillagok helyettesítik.

Szintén az olcsóbb Monopoly játékok közé tartoznak a játék klasszikus verziói, amelyek az eredeti, ingatlanokkal való üzletelést követik. Ezek időtálló, örökzöld társasjátékok, amelyek soha nem mennek ki a divatból és generációkon át biztosítják a Monopoly életérzést.

Monopoly ár szerint – a legdrágábbak

Az ár szerinti rangsorolás másik végén a sorozatok, vagy ikonikus zenekarok által ihletett Monopoly játékok vannak. Itt a mezők, kártyák, figurák egy specifikus téma alapján lettek megalkotva. Ezek a Monopoly társasjátékok limitált kiadások és a játékélmény érdekében ajánlott a téma ismerete. Azonban ezek a Monopoly táblajátékok ismeretterjesztő funkcióval is bírnak. A maghatározó zenekarok pályáját végigkövető verziók segítségével megismerkedhetünk a fontos koncertekkel, legsikeresebb albumokkal és slágerekkel. Ezt a vonalat képviseli például a Monopoly LoL SurpriseMonopoly Queen.

A sorozatok tekintetében legismertebb a Trónok harca Monopoly, The Walking Dead Monopoly és népszerű sitcom alapján készült, Sheldon kalandjait követő Agymenők Monopoly (The Big Bang Theory). A legdrágább tematikus Monopoly társasjátékokhoz sok esetben nem készül magyarítás, ezért indokolt alapfokú angoltudás a játékhoz.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Hasbro Monopoly Super Electronic Banking - HU Szállításra kész > 5 db
Társasjáték - kereskedelmi játék, 2-4 játékos számára, játék hossza 45 perc, magyar nyelvű, ajánlott 8 éves kortól
17 690 Ft

2.
Monopoly Classic HU változat Szállításra kész > 5 db
Társasjáték - stratégiai, családi és kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára magyar nyelvű, ajánlott 8 éves kortól
14 590 Ft

13 termék
5,0
Hasbro Monopoly Super Electronic Banking - HU
Társasjáték - kereskedelmi játék, 2-4 játékos számára, játék hossza 45 perc, magyar nyelvű, ajánlott 8 éves kortól
17 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz02676
4,0
Monopoly Junior Peppa malac HU
Társasjáték - gyerek játék, 2-4 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 45 perc magyar nyelvű, ajánlott 5 éves kortól
10 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz15852
5,0
Monopoly Speed
Társasjáték - családi játék, 2-4 játékos számára, játék hossza 10 perc,, ajánlott 8 éves kortól
13 890 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAhu0101
5,0
Monopoly Classic HU változat
Társasjáték - stratégiai, családi és kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára magyar nyelvű, ajánlott 8 éves kortól
14 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRApv00329
5,0
Monopoly Spongebob Squarepants
Társasjáték - kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 30 perc, ajánlott 8 éves kortól
16 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz24103
Monopoly Sailor Moon EN
Társasjáték - filmek és játékok szerint, kereskedelmi, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 60 perc, ajánlott 8 éves kortól
10 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAls4781
Monopoly MEGA ver. CZ
Társasjáték - gyerek, stratégiai, családi és kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka közepes, játék hossza 30 perc, ajánlott 8 éves kortól
17 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAkc02479
Monopoly Metallica ver. EN - Társasjáték Típusok
5,0
Monopoly Metallica ver. EN
Társasjáték - családi és kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka közepes, játék hossza 60 perc, ajánlott 14 éves kortól
16 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAkc02476
5,0
Monopoly South Park EN
Társasjáték - filmek és játékok szerint, kereskedelmi, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 60 perc, ajánlott 18 éves kortól
13 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAls4786
5,0
Monopoly Godfather
Társasjáték - kereskedelmi játék, 1 játékos számára, nehézségi foka közepes, játék hossza 60 perc, ajánlott 8 éves kortól
13 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAbz24153
Monopoly James Bond 007
Társasjáték - kereskedelmi játék, 1 játékos számára, nehézségi foka közepes, játék hossza 60 perc, ajánlott 8 éves kortól
12 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAbz24154
Monopoly The Office EN
Társasjáték - filmek és játékok szerint, 2 - 6 játékos számára, nehézségi foka közepes, játék hossza 60 perc, ajánlott 14 éves kortól
10 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HRAls4787
4,0
Hasbro Monopoly A rossz veszteseknek - HU
Társasjáték - kereskedelmi játék, 2 - 6 játékos számára, játék hossza 120 perc, magyar nyelvű, ajánlott 8 éves kortól
13 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: HRAbz02682

Monopoly társasjátékok

A Monopoly társasjátékok kategóriában összesen 13 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Monopoly társasjátékok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó monopoly társasjátékok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább monopoly társasjátékok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb monopoly társasjátékok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: monopoly társasjátékok vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ