30 dnů na vrácení LEGO v APP pro AP+

Futóbiciklik

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Alsó korhatár
0,5 éves kortól
3 éves kortól
-
Tömeg
1 kg
5,9 kg
-
Kapacitás
15 kg
120 kg
-

A gyerek futóbicikli vagy roller ideális játékbicikli az 1 évesnél idősebb gyermekek számára. A futóbicikli nem rendelkezik pedállal, lánccal vagy oldalkerékkel, tehát nem hajtani kell, mint a hagyományos biciklit, hanem lábbal lökni. Az önálló futóbiciklizés javítja a gyermekek mozgáskészségét, és később a futóbicikli használatáról gond nélkül váltanak hagyományos pedálos kerékpárra, anélkül, hogy oldalkerekekre lenne szükségük. A kiviteltől függően megkülönböztetünk gyermek futóbiciklit és a kissé idősebbeknek való sportosabb kivitelű futókerékpár modelleket. Nézzük, hogy válasszuk ki a gyermekünknek megfelelő futóbicikli modellt?

Tovább

Futóbicikli - Miért ideális választás?

A futóbicikli nemcsak felhőtlen szórakozást nyújt a legkisebbeknek, akár már 1 éves kortól, hanem bőséges testmozgást is biztosít gyermekünknek, amely elengedhetetlen a gyermek egészséges testi fejlődéséhez. A futóbiciklik számtalan formában és stílusban kaphatók, így könnyen elbátortalanodhatunk az óriási választék láttán. De ha néhány fontos szempontot szem előtt tartunk, akkor könnyen kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb futóbicikli modellt gyermekünknek. Nézzük, mire kell figyelni vásárláskor?

Gyerek futóbicikli
Gyerek futóbicikli modellek a legkisebbeknek.

Futóbicikli típusok

Gyerek futóbicikli

A gyerek futóbiciklik, amelyeket néha lábbal hajtós motor megnevezéssel is illetnek, a legkisebb gyermekeknek alkalmasak. Tavaszi, nyári, vagy akár melegebb őszi napokon a gyerek futóbicikli egészséges szórakozást nyújt, ugyanakkor felkészíti a gyerekeket a hagyományos kerékpár használatára. A gyerek futóbicikli használata egy éves kortól ajánlott. Gyakran népszerű mesék motívumaival és egyéb gyermek témákkal díszítve gyártják őket. A gyerek futóbicikli két fajtáját különböztetjük meg.

  • Egylábú – Az egylábú gyerek futóbicikli általában kétkerekű. Mivel pici gyerekeknek készülnek, a kerekeik szélesebb kialakításúak az extra stabilitás érdekében.
  • Többnyomvonalú – Ezek a modellek többnyire három- vagy négykerekűek, amely szintén extra stabilitást nyújt gyermekednek.

Futókerékpár, azaz sport futóbicikli

A nagyobb méretű és sportosabb kivitelű futókerékpárok többnyire kétkerekű futóbiciklik, melyek használata kétéves kortól ajánlott. Tehát ha például futóbicikli 2 évesnek az álmod, akkor itt érdemes keresni. Ezek általában nagyméretű futóbicikli modellek, és segítségükkel a gyermek megtanul egyensúlyozni, így később sokkal könnyebben vált majd hagyományos kerékpárra. Választáskor különösen fontos figyelmet fordítani a futóbicikli méretére. Fontos, hogy az ülésen ülve a gyermek egész talpa érje a földet, ne csak a lábujjai. Léteznek 2in1 modellek is: például futóbicikli és roller egyben.

Futóbicikli - Mire figyeljünk a választásnál?

  • Ajánlott kor - A gyerek futóbicikli 1 éves kortól ajánlott, míg a sportosabb futóbiciklik 2 vagy 3 éves kortól.
  • A gyermek magassága - A gyermek magassága határozza meg, hogy milyen méretű futóbicikli lesz megfelelő.
  • Futóbicikli méretek - A futóbiciklik leírása mindig tartalmaz információt arról, hogy az adott modell milyen magasságú gyermeknek alkalmas.
  • Hordozhatóság - Szoros összefüggésben van a futóbicikli tömegével. Minél alacsonyabb a tömeg, a futóbicikli annál könnyebben használható és hordozható.

A futóbicikli használata nemcsak szórakozás, hanem néha veszély forrása is lehet. Ezért fontos, hogy gyermekünket már a kezdetektől fogva a biztonságos közlekedés szabályaira tanítsuk. Ezen túl pedig további lépéseket tehetünk, amelyekkel még biztonságosabbá és kellemesebbé tehetjük gyermekünk játékát. Például gyermekünk játék közben viselhet állatfigurákkal díszített láthatósági mellényt, játékos csengőt szerelhetünk a kormányra, vagy éppen hordozókosarat, amelyben gyermekünk kedvenc játékait szállíthatja. Mindezt, és még további hasznos kiegészítőket gyerek kerékpár kiegészítők oldalunkon találod.

A futóbicikli tömege

Legjobb, ha a futóbicikli minél könnyebb. A könnyű vagy ultrakönnyű váz a legideálisabb, hogy a futóbicikli könnyen használható, irányítható és könnyen hordozható legyen. A legkönnyebb futóbiciklik tömege körülbelül 3,5 kg.

Futóbicikli - keréktípusok

  • Felfújható – A felfújható kerekű futóbicikli kényelmes akár hosszabb utakra is, mert a gumikerekek jól csillapítják a rezgéseket. Más típusokkal ellentétben néha fel kell fújtatni őket.
  • Bantam – Kemény gumikerekek, melyek egyenetlen és nagyobb kihívást jelentő terepre is alkalmasak. Nagyon tartósak.
  • Műanyag – A műanyag kerekű futóbiciklik alkalmasak beltéri használatra is. A műanyag kerekek kemények és biciklizés közben minden egyes egyenetlenség érezhető.

A kerékméret a legtöbb futóbicikli esetén 10-12 hüvelyk. A túl nagy kerekű futóbicikli kezelése nehéz lenne a gyermek számára.

i

Ha úgy érzed, hogy gyermekednek mégsem a futóbicikli a legjobb választás, akkor rollerek közt talán megtalálod a megfelelő járművet. A legkisebb roller modellek már kétéves kortól használhatók. Nagyobb gyermeknek talán már érdemesebb gyermek kerékpárt vásárolni.

Állítható ülés

A futóbicikli méretek egyik fontos paramétere a nyereg magassága. Minél magasabbra állítható a nyereg, annál hosszabb ideig használható a futóbicikli. A szükséges nyeregmagasság meghatározásához gyermeked álljon széttárt lábakkal, s mérd meg a távolságot cm-ben az ágyékától a földig. Ha állítható ülésű futóbicikli modelleknél az ülés beállítási tartománya általában 5-12 cm.

Futóbicikli - A váz anyaga

  • Fémvázú futóbiciklik - A fémvázú futóbiciklik tartósak, és a kerékpároknál használt alkatrészeknek köszönhetően a legjobb vezetési tulajdonságokkal rendelkeznek.
  • Műanyag futóbiciklik - A műanyag futóbiciklik könnyűek, minden időjárásra alkalmasak. A legjobb az üvegszálas poliamid.
  • Fa futóbicikli - A fa futóbicikli modellek stílusosak és erősek, de gyakran nehezebbek.

Futóbicikli - Fékek és fékezés

A 18 hónap és 3 év közötti gyermekek általában a lábukkal fékeznek, így nincs szükségük fékre a futóbiciklin. Első vagy hátsó kéziféket csak az idősebb gyermekeknek való futóbicikliken alkalmaznak, akik azt már használni képesek. Létezik kényelmes, méretre gyártott kézifék is, amelynél beállítható a fékkar távolsága a kormánytól.

Futóbicikli
A futóbiciklik számtalan színben és stílusban kaphatók, így biztosan megtalálod a gyermekednek leginkább megfelelő modellt.

Szín és dizájn

Választásakor nemcsak a futóbicikli méret, tömeg, vagy a váz és a kerekek anyaga a fontos. Gyermekünk szempontjából ezeknél sokkal fontosabb szereppel bír a futóbicikli színe, díszítése és formatervezése. Léteznek csak fiúknak vagy csak lányoknak szánt futóbiciklik, bár a legtöbb modell alkalmas mindkét nem számára. Választáskor mindenképp vegyük figyelembe gyermekünk ízlését, kedvenc színeit, kedvenc mesehőseit.

Futóbicikli - Ár szerint

A futóbiciklik ára 5-6 ezer forint körül indul. A legolcsóbb kategóriát a legkisebbeknek szánt gyerek futóbicikli modellek alkotják, amelyek többnyire műanyag kivitelezésű háromkerekű futóbicikli modellek széles kerekekkel a biztosabb egyensúly érdekében. A nagyjából 2 éves kortól alkalmas sport futóbiciklik, vagy másnéven futókerékpárok ára 10 ezer forint fölött indul, s akár 70 ezer forintig terjedhet.

i

A futóbiciklik használati ideje rövidebb, mint a nagyobb méretű gyermek kerékpároké, így kár is lenne tagadni, hogy a futóbicikli ára legalább olyan fontos tényező, mint a futóbiciklik színe, stílusa, anyaga, vagy a kerekeinek típusa. Ha a lehető legjobb áron szeretnéd megszerezni a tökéletes futóbiciklit gyermekednek, akkor mindenképp látogasd meg olcsó futóbiciklik és rollerek oldalunkat. Itt a legolcsóbb futóbiciklik találhatók, illetve a futóbicikli modelleket a legolcsóbbtól a legdrágábbig rendszereztük, így jobban kitűnnek a legjobb ár-érték arányt kínáló modellek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
MoMi TEDI mini zöld Szállításra kész > 5 db
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
14 890 Ft

2.
MoMi LORIS 3-az-1-ben kék Szállításra kész 4 db
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga acél, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, kék kivitel
20 490 Ft

3.
MoMi LORIS 3-az-1-ben rózsaszín Szállításra kész 2 db
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, rózsaszín kivitel
20 690 Ft

Még több
194 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
MoMi TEDI mini zöld - Futóbicikli Típusok
4,6 13×
MoMi TEDI mini zöld
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
14 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY22806
Arany középút Kiváló ár/érték arány
3,9 10×
Fém lábbal hajtós történelmi gyermek versenyautó
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga fém, tömege 5,9 kg, terhelhetősége 20 kg
48 390 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAa4107
Arany középút Kiváló ár/érték arány
RoyalBaby RUN Knight Gyerek futóbicikli
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 37 cm között, tömege 4,2 kg, terhelhetősége 30 kg, kék kivitel
39 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTroy023
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
FirstBike Street Green - Futókerékpár Típusok
4,9 24×
FirstBike Street Green
Futókerékpár - fékkel és állítható üléssel, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 44,5 cm, tömege 3,9 kg, terhelhetősége 35 kg, zöld kivitel
68 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRA711g
4,8 85×
Teddies FUNNY WHEELS Rider SuperSport futóbicikli fehér-türkiz 2 az 1-ben + heveder
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, tömege 1,9 kg, terhelhetősége 25 kg
21 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz32372
MoMi LORIS 3-az-1-ben kék - Futóbicikli Típusok
3,0
MoMi LORIS 3-az-1-ben kék
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga acél, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, kék kivitel
20 490 Ft
Szállításra kész 4 db
Termékkód: BABY22813
MoMi LORIS 3-az-1-ben rózsaszín - Futóbicikli Típusok
3,0
MoMi LORIS 3-az-1-ben rózsaszín
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, rózsaszín kivitel
20 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: BABY22812
MoMi TEDI mini kék - Futóbicikli Típusok
4,6 13×
MoMi TEDI mini kék
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, kék kivitel
14 890 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY22805
MoMi LORIS 3-az-1-ben sárga - Futóbicikli Típusok
3,0
MoMi LORIS 3-az-1-ben sárga
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, sárga kivitel
20 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY22814
Lionelo Alex Bubblegum Futóbicikli - Futókerékpár Típusok
4,0
Lionelo Alex Bubblegum Futóbicikli
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 50 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 30 kg, rózsaszín kivitel
17 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAbz04343
FUNNY WHEELS Rider Sport 2in1 - zöld - Futóbicikli Típusok
4,8 83×
FUNNY WHEELS Rider Sport 2in1 - zöld
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 27 cm, terhelhetősége 25 kg
21 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn00089
Lionelo Alex Turquoise - Futókerékpár Típusok
4,0
Lionelo Alex Turquoise
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 50 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 30 kg, kék kivitel
18 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAbz04344
Funny Wheels New Sport 2 az 1ben - kék - Futóbicikli Típusok
4,8 83×
Funny Wheels New Sport 2 az 1ben - kék
Futóbicikli - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 27 cm, terhelhetősége 25 kg
17 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn00086
Funny Wheels New Sport 2in1 - rózsaszín - Futóbicikli Típusok
4,8 83×
Funny Wheels New Sport 2in1 - rózsaszín
Futóbicikli - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 27 cm, terhelhetősége 25 kg
21 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn00085
5,0
Buddy Toys BPC 5175 New Holland T7
Futóbicikli - többnyomvonalú, fényeffektek és hangeffektek, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 24 cm, terhelhetősége 25 kg, fekete kivitel
16 490 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAbz24572
4,5 20×
Enduro Yupee Policie lábbal hajtós motor kicsiknek
Futóbicikli - többnyomvonalú, Tűzoltók és rendőrök motívum, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, szürke kivitel
8 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAa8107
MoMi ELIOS 2 az 1-ben narancsszín - Futóbicikli Típusok
5,0
MoMi ELIOS 2 az 1-ben narancsszín
Futóbicikli - egynyomvonalú, fényeffektek, váz anyaga fém, minimális ülésmagasság 35 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 25 kg, narancssárga kivitel
15 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY18785
5,0
Buddy Toys BPC 5161 VW T-Rock
Futóbicikli - többnyomvonalú, hangeffektek, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, terhelhetősége 25 kg, piros kivitel
14 790 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAbz24567
4,8 85×
Teddies FUNNY WHEELS Rider SuperSport futóbicikli fehér/narancs 2 az 1-ben + pánt
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, tömege 1,9 kg, terhelhetősége 25 kg, fekete kivitel
21 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz32371
4,9 14×
Enduro Yupee Policie lábbal hajtós motor (nagy)
Futóbicikli - többnyomvonalú, Tűzoltók és rendőrök motívum, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 31 cm, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, szürke kivitel
8 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAa5544
3,7
Dolu Futóbicikli - Egyszarvú
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga műanyag, tömege 1,55 kg, terhelhetősége 25 kg, rózsaszín kivitel
Leárazás -25 %
7 690 Ft 10 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdd032
5,0
RoyalBaby CHIPMUNK Gyerek futóbicikli
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga fém, ülésmagasság 30 cm és 39 cm között, tömege 2,7 kg, terhelhetősége 30 kg, piros kivitel
25 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTroy027
MoMi ELIOS 2 az 1-ben rózsaszín - Futóbicikli Típusok
5,0
MoMi ELIOS 2 az 1-ben rózsaszín
Futóbicikli - egynyomvonalú, fényeffektek, váz anyaga fém, minimális ülésmagasság 35 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 25 kg, rózsaszín kivitel
15 290 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY18782
3,0
Smoby Corolle robogó futóbicikli
Futóbicikli - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, rózsaszín kivitel
43 190 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAnk001733

Futóbiciklik

Futóbiciklik

Bár a futóbicikli már egészen régi koncepció, és ezek a járművek már hosszú évek óta szereznek örömteli élményeket és frissítő testmozgást gyermekek seregeinek, az elnevezésük a magyar nyelvben a mai napig képlékeny. A futóbicikli elnevezést talán mindenki ismeri, de sokan használják a futókerékpár nevet is. Szintén nem meglepő a lábbal hajtós bicikli, és tulajdonképpen a tanulóbicikli megnevezés is teljesen logikus, hiszen a futóbicikli felkészíti a legkisebb gyerekeket is a hagyományos gyermek kerékpár használatára.

Ha arra a kérdésre keresed a választ, hogy a futóbicikli mikortól használható, akkor a válasz az, hogy a legkisebbeknek alkalmas gyerek futóbiciklik használata 1 éves kortól ajánlott, míg a nagyméretű futóbicikli, amely sportosabb stílusú és erősebb anyagokból készül, 2 éves kortól használható. Ezeket futókerékpár névvel is illetik.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó futóbiciklik Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább futóbiciklik A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb futóbiciklik A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: futóbiciklik vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ